Ukraina väittää: Venäjän armeijan kaappaamat ”sotadelfiinit” kuolivat nälkälakon seurauksena iltalehti 03:41 18.05

Venäjä takavarikoi Ukrainalta koulutettuja delfiinejä Krimin valtauksen yhteydessä vuonna 2014. Ukrainan armeija koulutti Sevastopolissa delfiinejä toimimaan apuna sotilastehtävissä. Delfiinit saattoivat esimerkiksi avustaa merivoimia tiedustelu- ja etsintätehtävissä kuljettaen laitteita veden alla. Venäjän armeija takavarikoi eläimet vuonna 2014 Krimin valtauksen yhteydessä.


Nato ja Yhdysvallat tuomitsivat Krimin ja Venäjän välille avatun sillan iltasanomat 16:36 16.05

Kertshinsalmen ylittävä silta yhdistää Krimin niemimaan manner-Venäjään.


Myös Yhdysvallat tuomitsi Krimin ja Venäjän välille avatun sillan – "Yritys vahvistaa laitonta aluevaltausta" MTV 06:25 16.05

Yhdysvallat on tuominnut Krimin niemimaan ja Venäjän välille rakennetun sillan avaamisen. Yhdysvallat pitää sillan avaamista "Venäjän yrityksenä vahvistaa laitonta aluevaltaustaan".


Myös Yhdysvallat tuomitsi Krimin ja Venäjän välille avatun sillan iltasanomat 00:37 16.05

EU ja Ukrainakin ovat tuominneet Venäjän rakentaman sillan.


Krimin Venäjään liittävä jättimäinen silta aukesi – Putin huristeli sille ensimmäisenä oranssilla kuorma-autolla iltasanomat 17:18 15.05

Presidentti avasi lähes 20 kilometriä pitkän Kertshinsalmen ylittävän sillan näytöstyyliin. Silta on Euroopan pisin.


Putin avaa Euroopan pisimmän sillan Krimin ja Venäjän välille iltasanomat 11:13 15.05

19 kilometriä pitkä silta on maksanut 228 miljardia ruplaa eli vajaat 3,7 miljardia euroa.


Putin avaa sillan Krimin ja Venäjän välille: Euroopan pisin silta iltalehti 09:40 15.05

Peräti 19 kilometrin pituinen silta yhdistää Ukrainalta anastetun Krimin Venäjään. Venäjän presidentti Vladimir Putinin on määrä tänään tiistaina avata 19 kilometriä pitkä silta, joka yhdistää Krimin niemimaan Venäjään. Venäjä liitti Ukrainalle kuuluvan Krimin laittomasti itseensä keväällä 2014. Silta on symbolinen projekti, jota Putin on henkilökohtaisesti ylistänyt. Sillan nimi on Krimin silta. Se tulee olemaan Euroopan pisin silta ja jättää taakseen 17 kilometriä pitkän Vasco da Gama -sillan Portugalin Lissabonissa.


Pikkulapset julmasti murhannut lastenhoitaja sai kovimman mahdollisen tuomion USA:ssa - osoitti katumusta vasta nyt iltalehti 03:48 15.05

Viisi vuotta sitten tapahtuneet murhat järkyttivät ihmisiä maailmanlaajuisesti. Kaksi vuotta perheessä työskennellyt lastenhoitaja Yoselyn Ortega tappoi hoidossaan olleista lapsista kaksi - kuusivuotiaan Lucia "Lulu Krimin" ja kaksivuotiaan Leo Krimin. Lulun ruumista löydettiin yli 30 viiltojälkeä. Murhat tapahtuivat perheen idyllisessä asunnossa New Yorkin Upper West Sidella.


Pikkulapset julmasti murhannut lastenhoitaja sai kovimman mahdollisen tuomion New Yorkissa - osoitti katumusta vasta nyt iltalehti 03:48 15.05

Viisi vuotta sitten tapahtuneet murhat järkyttivät ihmisiä maailmanlaajuisesti. Kaksi vuotta perheessä työskennellyt lastenhoitaja Yoselyn Ortega tappoi hoidossaan olleista lapsista kaksi - kuusivuotiaan Lucia "Lulu Krimin" ja kaksivuotiaan Leo Krimin. Lulun ruumista löydettiin yli 30 viiltojälkeä. Murhat tapahtuivat perheen idyllisessä asunnossa New Yorkin Upper West Sidella.


Ukrainan presidentti: Krimin palauttaminen Ukrainalle mahdollista iltalehti 20:38 10.05

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko keskusteli Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa Venäjän vastaisten pakotteiden lisäämiseen mahdollisuudesta. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on keskustellut Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa Krimin tilanteesta. Valtionjohtajat tapasivat Saksassa. Poroshenko esitti, että Venäjää vastaan asetettaisi uusia pakotteita, koska se järjesti Krimillä laittomasti presidentinvaalit 18. maaliskuuta.


Uusi hanke tavoittelee ihmisiä, joilla on kohonnut riski kohdella lapsia seksuaalisesti - herättänyt runsaasti kiinnostusta iltalehti 15:58 26.04

Hankkeen kohderyhmänä ovat myös ne, jotka ovat huolissaan omista fantasioistaan, mieltymyksistään tai toiminnastaan. SeriE on Sexpon ja Kriminaalihuollon tukisäätiön käynnistämä kolmivuotinen hanke. Sen tavoitteena on seksuaalirikosten ennaltaehkäisy. Hankkeessa tarjotaan tukipalvelua henkilöille, joilla on kohonnut riski syyllistyä erityisesti lapsiin ja nuoriin kohdistuvaan seksuaaliseen kaltoinkohteluun. Hankkeessa pyritään tavoittamaan erityisesti nuoria, jotka ovat huolissaan omista fantasioistaan, mieltymyksistään tai toiminnastaan. - Hanke on käynnistynyt nopeasti, tällaista vauhtia ei ole ollut koskaan aiemmin muissa hankkeissa. Tarve tiedolle ja avulle on suuri, ja asiakkaita on alkanut tulla runsaasti jo ennen kuin hanke saatiin virallisesti käyntiin, Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen kertoo tiedotteessa.


Lastenhoitaja todettiin syylliseksi New Yorkissa: Puukotti kaksi pikkulasta kuoliaaksi iltalehti 18:36 19.04

Yoselyn Ortega oli työskennellyt perheessä kaksi vuotta, kun hän surmasi perheen lapset. New Yorkissa lastenhoitaja Yoselyn Ortega on todettu syylliseksi kahden pienen lapsen murhaan. Ortega puukotti kuoliaaksi kuusivuotiaan Lucia "Lulu" Krimin sekä kaksivuotiaan Leo Krimin perheen idyllisessä asunnossa Upper West Sidella. Ortega, 55, oli työskennellyt Marina ja Kevin Krimille jo kaksi vuotta, kun surmatyöt tapahtuivat lokakuussa 2012. Hänet todettiin nyt oikeudessa syylliseksi kahteen murhaan.


"Merkittävä suunnanmuutos kriminaalipolitiikassa" – Professori: Sakkojen muuttaminen vankeudeksi on myymälävarkaille oikein MTV 22:37 13.04

Rikosoikeuden professori pitää hallituksen kehysriihessä palauttamaa sakon muuntorangaistusta merkittävänä ja oikeanlaisena suunnanmuutoksena.


Juho Eerola selittää ihmetystä aiheuttaneita puheitaan – ”Venäjä on menetellyt väärin” iltasanomat 16:53 07.04

Perussuomalaisten Juho Eerola rinnasti Krimin ja Karjalan Verkkouutisten haastattelussa.


Nyt puhuu päiväkodin ”ongelmalapsen” äiti: ”Täällä katsotaan nyt, että poikamme on joku kriminaali” iltalehti 09:16 07.04

Vanhemmat tunnistivat Iltalehden jutusta lapsensa. He luonnehtivat poikaansa eloisaksi ja vauhdikkaaksi, jonka käytös on kasvamisen myötä rauhoittunut. - Totta kai sitä siinä kohtaa miettii, että miten tätä asiaa lähdetään ratkomaan. Joensuulaiset vanhemmat saivat alkuvuodesta yhteydenoton päiväkodista. Heidän poikansa, päiväkotiryhmän nuorin, oli kiusannut kolme vuotta vanhempaa poikaa.


Nyt puhuu päiväkodin ”ongelmalapsen” äiti: ”Täällä katsotaan nyt, että tämä on joku kriminaali tämä meidän poikamme” iltalehti 09:00 07.04

Vanhemmat tunnistivat Iltalehden jutusta lapsensa. He luonnehtivat poikaansa eloisaksi ja vauhdikkaaksi, jonka käytös on kasvamisen myötä rauhoittunut. - Totta kai sitä siinä kohtaa miettii, että miten tätä asiaa lähdetään ratkomaan. Joensuulaiset vanhemmat saivat alkuvuodesta yhteydenoton päiväkodista. Heidän poikansa, päiväkotiryhmän nuorin, oli kiusannut kolme vuotta vanhempaa poikaa.


Timo Soini puolustaa Suomen päätöstä karkottaa maasta venäläisdiplomaatti hermomyrkkyiskun vuoksi: ”Venäjä on kiistänyt aina kaiken” iltalehti 16:31 05.04

- On nähty vihreäpukuisia miehiä Itä-Ukrainassa ja Krimin pakkoliittäminen - kaikki nämä on kiistetty, Soini sanoo. Ulkoministeri Timo Soini (sin) puolustaa Suomen päätöstä karkottaa maasta venäläisdiplomaatti Salisburyn hermomyrkkyiskun takia. - Ei Suomella ollut syytä poiketa yleiseurooppalaisesta linjasta, kyllä ulkopoliittinen johto on asian katsonut perusteellisesti eikä meillä ole syytä epäillä Britannian näkemystä asiassa, Soini kommentoi Iltalehdelle torstaina Ei pelkkää glamouria -kirjan julkistustilaisuudessa.


Nainen meikkasi vuosia vitiligo-läiskänsä piiloon - päätti sitten paljastaa ”todelliset kasvonsa” meikin alta iltalehti 16:29 03.04

Yhdysvaltalainen Mariah Perkins, 21, meikkasi vuosia vitiligonsa piiloon. Sitten hän kyllästyi jatkuvaan stressaamiseen ihosta. Vitiligo, eli valkopälvi on iholla esiintyvä autoimmuunitauti, jossa iholle kehittyy oireettomia valkoisia läiskiä. Tunnetuin vitiligon sairastaja oli edesmennyt poptähti Michael Jackson. Monet vitiligosta kärsivät yrittävät peittää iholla olevia valkoisia laikkuja meikillä. Näin on tehnyt myös yhdysvaltalainen kriminologian opiskelija Mariah Perkins, 21, joka on käyttänyt vuosien aikana tuhansia euroja meikkeihin. Vitiligosta ei koidu kipuja, mutta vaaleat läikät iholla saattavat levitä vuosien mittaan. Perkinsin vaaleat laikut levisivät ja hän häpesi ihossaan olevia valkoisia laikkuja niin paljon, että nukkui yliopistossa aloitettuaan meikit kasvoillaan.


Roistojen paratiisi - näin järjestäytynyt rikollisuus valloitti Venäjän iltalehti 07:15 02.04

The Guardianin toimittaja Mark Galeotti kirjoittaa, kuinka Venäjällä järjestäytynyt rikollisuus otti vallan. Venäläinen liivijengi tukee Putinia. Video: CNN 1990-luvun Venäjä tunnetaan roistojen kulta-aikana. Tosin tuolloin katujen gangsterismista siirryttiin varkaiden valtaan valtion rakenteissa. Roistojoukkojen väliset sodat loppuivat, Venäjän talous tasaantui ja huolimatta Krimin miehityksen jälkeisistä pakotteista Moskova on kuin mikä hyvänsä eurooppalainen pääkaupunki, koristautunut globalisaation ikoneilla kuten Starbucksilla.


Näkökulma: Myrkytysisku horjuttaa uskottavuutta - Suomen ulkopoliittinen linja on koetuksella iltalehti 08:34 30.03

Krimin valtauksen jälkeen Skripal-myrkytys on horjuttanut entisestään saksalais-suomalaisen idänpolitiikan uskottavuutta, kirjoittaa valtiotieteen tohtori Alpo Rusi. Venäjän ja useimpien länsimaiden suhteet ovat olleet viileät vuodesta 2014 Krimin valtauksen seurauksena. Toisaalta länsimaat ovat olleet kyvyttömiä yhtenäiseen strategiaan Venäjän aggressioiden torjumisessa. Venäjän sotilastiedustelun GRU:n entisen vakoilijan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Salisburyssa hermokaasulla toteutettu murhayritys on nostanut esille jopa uhkan uudesta kylmästä sodasta.


dramaattisesti jääkiekon MM-kultaa! Lappi sai MM-finaalia Sveitsi on makeampi, Stanley ovia, videopelit, abortti... Pystyykö Sveitsi syynä lisääntynyt rikollisuus Texasin varakuvernöörin Trump sitä vai voitti Rooman

Uutiset