Lämpö ja kuivuus syövät satoja ympäri maailman – Punainen risti: Pohjois-Koreaa uhkaa ruokakriisi MTV 22:23 10.08

Satokaudesta on kuivuuden ja lämpimän sään takia tulossa kehno Euroopassa ja myös monin paikoin muualla pohjoisella pallonpuoliskolla. Globaali viljasato on jäämässä selvästi maailman viljankulutusta pienemmäksi, kertoo MTK:n vilja-asiamies Max Schulman.


Lämpö ja kuivuus syövät satoja ympäri maailman – tuotanto alittaa kulutuksen lähes kaikilla viljalajeilla MTV 22:23 10.08

Satokaudesta on kuivuuden ja lämpimän sään takia tulossa kehno Euroopassa ja myös monin paikoin muualla pohjoisella pallonpuoliskolla. Globaali viljasato on jäämässä selvästi maailman viljankulutusta pienemmäksi, kertoo MTK:n vilja-asiamies Max Schulman.


Kurittiko helleheinäkuu satoa? – Kasvutilanteesta saadaan tietoa tänään MTV 05:57 07.08

Maaseudun asiantuntijaorganisaatio Pro Agria julkistaa tänään kasvutilannekatsauksensa Suomen mittaushistorian lämpimimmän heinäkuun jälkeen. Jo kesäkuun loppupuolella Pro Agria ennusti viljasadon jäävän puoleen normaalista kuivuuden vuoksi.


Viljelijöille maksettavia EU-tukia aikaistetaan – syynä kuivuus ja huono sato MTV 17:50 02.08

Europpan komissio myöntää apua huonosta sadosta kärsiville maanviljelijöille kuivuuden takia, komissio kertoo tiedotteessaan.


MTK kriisikokoukseen viljelijöiden ahdingon takia – kritisoivat kauppojen halpuutuskampanjoita MTV 10:49 02.08

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton puheenjohtajat kokoontuivat eilen kriisikokoukseen kuivuuden takia. MTK vaatiikin nyt pikaisia toimenpiteitä viljelijöiden talousahdingon ratkaisemiseksi.


Kuivuuden karmea seuraus: Ruotsissa maatilojen eläimiä uhkaavat pakkoteurastukset – maanviljelijöille satojen miljoonien kriisiapua MTV 18:58 30.07

Äärimmäisen kuivuuden koetteleman Ruotsin hallitus lupaa maatiloille 1,2 miljardia kruunua kriisiapua vuosina 2018-2019.


Pohjoismaita riivaa nyt poikkeuksellinen kuivuus – toistuu harvemmin kuin joka kymmenes vuosi iltasanomat 09:33 14.06

Laajoja sadealueita ei ole näkyvissä. Suomen kiertävä matalapaine voi jopa vahvistaa korkeapainetta ja kuivuuden jatkumista.


Kuivuus piinaa: Maitotilan isäntä Juha pelkää sadon puolesta – ”Joka suhteessa arvoitus, mitä nyt kannattaa tehdä” iltasanomat 11:43 13.06

Kuivuuden vaikutukset näkyvät ruoan hinnassa ensimmäiseksi viljoissa. Selvemmin se silti näkynee mansikkaostoksilla.


Siilit, oravat ja muut metsäneläimet kärsivät kuivuuden vuoksi jo hätää – ”Nyt kaikki apu ihmisiltä olisi tarpeen” iltasanomat 17:17 31.05

Nestehukasta kärsiviä luonnonvaraisia eläimiä tuodaan nyt hoitoon. Esimerkiksi siilit, oravat ja linnut kaipaavat kipeästi vettä.


Kuumuuden ja kuivuuden seuraus: ”Vakava metsäpalon vaara” – Helsingissä paloi jo iltasanomat 18:16 26.05

Poikkeuksellisen pitkään jatkunut lämmin ja sateeton sääjakso aiheuttaa vakavan metsäpalon vaaran.


Maastopalovaroitus on voimassa lähes koko maassa – palot mahdollisia kuivuuden takia MTV 06:31 17.05

Lähes koko Suomessa on voimassa maastopalovaroitus kuivuudesta johtuen.


F1-tallissa mokaillutta paloi pahoin Orivedellä takana ”Nyt on – arvostetun valmentajan ”läskiryhmään” USAssa ”Hän

Uutiset