Tuoreet rikostilastot julki: Raiskausten ja törkeiden pahoinpitelyiden määrä lisääntynyt kuluvana vuonna iltalehti 09:28 19.10

Sen sijaan seksuaalisten ahdistelujen määrä on laskenut huomattavasti viime vuodesta. Raiskauksia on ilmoitettu poliisille kuluvan vuoden aikana lähes 11 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Tammi-syyskuun aikana poliisin tietoon on tullut 945 raiskausta, eli 91 kappaletta enemmän kuin samalta aikaväliltä vuosi sitten. Asia selviää Tilastokeskuksen julkaisemista tuoreista .


Portugalin sisäministeri erosi metsäpalojen takia iltalehti 01:14 19.10

Portugalin sisäministeri on joutunut eroamaan maassa raivonneiden laajojen metsäpalojen takia. Constanca Urbano de Sousa astui syrjään sisäministerin paikalta, ja hänet korvaa varapääministeri Eduardo Cabrita. Portugalin metsäpaloissa on neljän kuukauden aikana kuollut yli sata ihmistä. Kaikkiaan 280  000 hehtaaria metsää on tuhoutunut paloissa kuluvana vuonna.


Kansanedustaja huolestui maanviljelijöiden itsemurhista: "Suru-uutisia eri puolilta maata" iltalehti 16:17 16.10

Kaj Turusen mukaan tilanne on huonontunut merkittävästi kuluvana syksynä. Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (s) kysyy kirjallisessa kysymyksessään, mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä maatalousyrittäjien taloudellisen aseman ja henkisen jaksamisen parantamiseksi sekä itsemurhien ehkäisemiseksi. Turunen väittää viljelijöiden itsemurhien lisääntyneen merkittävästi. Turunen kertoo Iltalehdelle, ettei asiaa ole selvitetty tarkemmin, mutta ilmoittaa saaneensa ”hälyttävän paljon” yhteydenottoja eri puolilta maata - pääasiassa Itä-, Pohjois- ja Keski-Suomesta.


Uutiset