KalPa ja HIFK kävivät tasaisen ja lämminverisen kamppailun Kuopion lauantai-illassa jatkoaika.com 21:35 20.01

KalPan ja HIFK:n välinen ottelu tarjosi yleisölle maaleja ja tunteita. Suuremmilta ylilyönneiltä kuitenkin vältyttiin KalPan napatessa ottelusta kolme pistettä.


Sukelluskaverit yrittivät auttaa paniikissa olevaa uhria – näin suomalaisnaisen hengen vienyt turma tapahtui MTV 10:11 17.01

Kuopion Urheilusukeltajat ovat julkistaneet tapahtumakuvauksen siitä, miten suomalaissukeltajan kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui.


Sukeltajat paljastavat: näin eteni kaivossukellus, jonka seurauksena suomalaisnainen menehtyi Ruotsissa iltalehti 07:26 17.01

Kolmen suomalaisen sukeltajan ryhmä sukelsi Tuna-Hästbergin kaivoksessa sunnuntaina 7. tammikuuta. Vain kaksi heistä nousi pintaan Suomalaisnainen kuoli sukellusonnettomuudessa Tuna-Hästbergin kaivoksessa Börlangen ulkopuolella Ruotsissa sunnuntaina 7. tammikuuta. Kuopion Urheilusukeltajat on nyt julkaissut raportin kohtalokkaasta sukelluksesta verkkosivuillaan. Raportissa kerrotaan, että nainen oli sukeltanut yhdessä kahden muun sukeltajan kanssa. Kolmikko oli sukeltanut kaivoksessa kahtena edellisenä päivänä ennen kohtalokasta sukellusta.


KalPa löi vihdoin TPS:n - Maione ratkaisi iltalehti 21:12 16.01

Kuopion tiistaissa KalPa ja TPS eivät alle kolmetuhatpäiselle yleisölle hienouksia juuri tarjonneet. Kotijoukkue maisteli jo täyden pistepotin tuntua, mutta Ilkka Heikkisen siniviivatykki vei pelin jatkoajalle vain yhdeksän sekuntia ennen täyttä peliaikaa. Jatkoajalla Mathew Maione nousi isäntien sankariksi 3-2-maalillaan. Puolustaja lähti nostamaan hyökkäystä ja sai lopulta sutia maalin edustalta kiekon verkkoon.


Yksi maailman suurimmista lääkeyhtiöistä satsaa yhteistyöhön Kuopion yliopistollisen sairaalan ja Itä-Suomen yliopiston kanssa iltalehti 10:07 16.01

Kuopion yliopistollinen sairaala, Itä-Suomen yliopisto ja lääkeyhtiö MSD ovat sopineet laajasta yhteistyöstä. Amerikkalainen MSD on yksi maailman suurimmista lääkeyhtiöistä, jonka maailmanlaajuinen tutkimus- ja tuotekehitys oli vuonna 2016 yli 10 miljardin suuruinen. MSD:n tutkii, kehittää ja tuo markkinoille uusia, innovatiivisia lääkehoitoja ja rokotteita, painopistealueinaan syöpäsairaudet, sydän- ja verisuonitaudit, Alzheimerin tauti sekä infektiosairaudet.


Iltalehti: Niinistö selittää itsevarmaa toriletkautustaan – "Se on sellaista leukailua" MTV 22:38 12.01

Presidentti Sauli Niinistö on joutunut selittelemään itsevarmaa letkautustaan Kuopion torilla.


Niinistö kommentoi ”Toista kierrosta ei tule” -letkautustaan ” Se oli sarkastinen heitto” iltalehti 21:22 12.01

Savon Sanomien mukaan Sauli Niinistö sanoi Kuopion torilla vaaleista, ettei toista kierrosta tulee. Niinistö avasi letkautusta Iltalehdelle. Presidentti Sauli Niinistö kertoi Iltalehdelle heittonsa "Toista kierrosta ei tule" taustaa. - Tapasin yllättäen basemmistoliiton Erkki Virtasen Kuopion torilla, hän sanoi huumorilla, että äänestän sua toisella kierroksella. Se on sellaista leukailua. Tokaisin siihen huumorilla, että sellaista ei tule, Niinistö sanoo.


SS: Sauli Niinistöltä ylimielinen letkautus vaalien toisesta kierroksesta: ”Sitä ei tule” iltalehti 19:07 12.01

Sauli Niinistö vieraili Kuopiossa torstaina, kertoo Savon Sanomat. Nykyinen tasavallan presidentti ja presidenttiehdokas Sauli Niinistö vieraili torstaina Kuopion torilla, jossa hän piti puheen paikalle tulleille kansalaisille. Torivierailun jälkeen Niinistö osallistui Kuopion kaupungintalon juhlasalin keskustelutilaisuuteen. Savon Sanomien mukaan tilaisuudesta poistetuessaan Niinistöä tervehti Kuopion kaupunginvaltuutettu ja vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Erkki Virtanen, joka lupaili äänestävänsä Niinistöä toisella kierroksella. Niinistö oli antanut hänelle itsevarman vastauksen.


Kaksi ulosajoa Leppävirralla samassa paikassa - jälkimmäinen tapahtui, kun ensimmäisen onnettomuuden autoa nostettiin ojasta iltalehti 18:24 09.01

Ensimmäisen ulosajon seurauksena kolme henkilöä toimitettiin sairaalaan tarkistuttamaan vammojaan. Itä-Suomessa sijaitsevalla Leppävirralla on tapahtunut tänään kaksi ulosajoa. Molemmat tapahtuivat Valtatie 5:llä Kaidanpään kohdalla. Ensimmäinen ulosajo sattui aamulla noin kello 9:40. Tuolloin Kuopion suunnalta tullut henkilöauto oli lähtenyt ohittamaan kahta edellään ollutta autoa. Kuljettaja oli kuitenkin menettänyt ajoneuvon hallinnan ja suistunut ojaan.


Kaksi ulosajoa Leppävirralla samassa paikalla - jälkimmäinen tapahtui, kun ensimmäisen onnettomuuden autoa nostettiin ojasta iltalehti 18:24 09.01

Ensimmäisen ulosajon seurauksena kolme henkilöä toimitettiin sairaalaan tarkistuttamaan vammojaan. Itä-Suomessa sijaitsevalla Leppävirralla on tapahtunut tänään kaksi ulosajoa. Molemmat tapahtuivat Valtatie 5:llä Kaidanpään kohdalla. Ensimmäinen ulosajo sattui aamulla noin kello 9:40. Tuolloin Kuopion suunnalta tullut henkilöauto oli lähtenyt ohittamaan kahta edellään ollutta autoa. Kuljettaja oli kuitenkin menettänyt ajoneuvon hallinnan ja suistunut ojaan.


Muistatko tyttöystäväänsä Antti Tuiskun keikalla kosineen Pyryn? 23-vuotias ollut kadoksissa marraskuusta saakka iltalehti 16:45 08.01

Viimeinen varma havainto Pyry Maijalasta on Kuopion keskustasta marraskuun puolessa välissä. Pyry Maijala kosi tyttöystäväänä Antti Tuiskun avulla viime kesänä. 23-vuotias Pyry Maijala on ollut kadoksissa marraskuun puolivälistä lähtien. Viimeinen havainto hänestä on tehty marraskuun 14. ja 15. päivän välisenä yönä, kun hän poistui Kuopion keskustassa sijaitsevasta ravintolasta ja tiet erosivat ystävien kanssa.


Tyttöystäväänsä Antti Tuiskun keikalla kosinut Pyry, 23, on ollut kateissa kohta kaksi kuukautta MTV 11:31 08.01

Viimeinen varma havainto Pyry Maijalasta on tehty 15. marraskuuta kuopiolaisen ravintolan ulkopuolella. Iisalmelainen 23-vuotias Pyry Maijala oli kavereidensa kanssa Kuopion keskustassa 14.-15. marraskuuta.


Tyttöystäänsä Antti Tuiskun keikalla kosinut Pyry, 23, on ollut kateissa kohta kaksi kuukautta MTV 11:31 08.01

Viimeinen varma havainto Pyry Maijalasta on tehty 15. marraskuuta kuopiolaisen ravintolan ulkopuolella. Iisalmelainen 23-vuotias Pyry Maijala oli kavereidensa kanssa Kuopion keskustassa 14.-15. marraskuuta.


Tyttöystäänsä Antti Tuiskun keikalla kosinyt Pyry, 23, on ollut kateissa kohta kaksi kuukautta – "Onhan se vähän erikoista" MTV 11:31 08.01

Viimeinen varma havainto Pyry Maijalasta on tehty 15. marraskuuta kuopiolaisen ravintolan ulkopuolella. Iisalmelainen 23-vuotias Pyry Maijala oli kavereidensa kanssa Kuopion keskustassa 14.-15. marraskuuta.


Hotellissa tulipalo Kuopiossa: 54 asiakasta evakuoitiin MTV 05:25 08.01

Kuopion Nilsiässä on evakuoitu hotellin asiakkaat tulipalon takia, kertoo pelastuslaitos.


Ravintolat innostuivat happy hour -mainonnasta - useammasta paikasta olutta eurolla iltalehti 21:22 06.01

Uusi alkoholilaki antoi ravintoloille mahdollisuuden markkinoida happy hour -tarjouksilla mietoja alkoholijuomia. Monet ravintolat ovat jo tarttuneet tilaisuuteen. Happy hour -tarjousten markkinointikielto astui voimaan vuonna 2008. Uusi alkoholilaki kuitenkin vapautti happy hour -tarjousten markkinoinnin vuoden 2018 alusta. Monet ravintolat innostuivat tästä, ja aloittivat heti happy hour -hintojensa mainostamisen. Osa ravintoloista, kuten Kuopion Ale Pupi, myi olutta eurolla uuden lain kunniaksi ainoastaan uudenvuodenpäivänä. Monet ravintolat ovat kuitenkin ottaneet happy hour -hinnat ja mainokset pidempiaikaiseen käytäntöön.


Käräjäoikeus on vanginnut veljensä taposta epäillyn miehen - puukotti veljensä Kuopiossa iltalehti 16:20 05.01

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut veljensä taposta epäillyn miehen. - Poliisi on vapauttanut toisen kiinniotettuna olleen miehen. Hänellä ei enää epäillä olevan osuutta tekoon, Itä-Suomen poliisilaitos kirjoittaa julkaisemassaan tiedotteessa. Puukotus tapahtui torstaina Kuopion Neulamäessä sijaitsevassa yksityisasunnossa.


Veljensä puukotuksesta epäilty vangittiin – veritekoa tutkitaan tappona MTV 16:12 05.01

Kuopion eilisestä henkirikoksesta epäillään surmatun miehen veljeä, kertoo Itä-Suomen poliisi. Poliisin mukaan mies on alustavasti myöntänyt aiheuttaneensa vammat, jotka johtivat uhrin kuolemaan.


Kuopiolainen mies tapettiin puukolla Neulamäessä - veli myöntänyt teon iltalehti 09:29 05.01

Torstaina 4. tammikuuta Kuopion poliisi sai ilmoituksen Kuopion Neulamäessä yksityisasunnossa tapahtuneesta puukotuksesta. Tapahtumapaikalla menehtyneeksi todettiin keski-ikäinen kuopiolainen mies. Poliisin mukaan asiaa tutkitaan tappona. Poliisi otti rikoksesta epäiltyinä kiinni kaksi asunnossa ollutta kuopiolaista miestä. Toinen miehistä oli soittanut hätäkeskukseen, ja toinen epäillyistä on uhrin 1970-luvulla syntynyt veli. Veli on alustavasti myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuolemaan johtaneet vammat.


Uutiset