Todellista sankaruutta! Bussi alkoi roihuta kesken matkan, kuljettaja evakuoi 31 lasta: ”Esimerkillistä toimintaa” iltalehti 10:56 16.03

Ilman kuskin nopeaa toimintaa tilanne olisi voinut muuttua entistäkin kauheammaksi. Ei ole väärin sanoa, että linja-auton kuljettaja Ossi Huttunen on sankari. Huttusen ajama Imatran Kyytibussien vuoro kuljetti 31:tä Mansikkalan koulun oppilasta ja kahta opettajaa takaisin Kuopioon koululaisten laskettelumatkalta Kuopion Tahkolta keskiviikkoiltana. Melko pian paluumatkan alkamisen jälkeen tapahtui jotain pelottavaa: bussi syttyi tuleen.


Palamaan syttynyt bussi aiheutti liikennekaaoksen Kuopiossa - kuva: ”Bussi oli ihan ilmiliekeissä ja savutti kovasti” iltalehti 19:37 14.03

Poliisi kertoo tilanteen olevan edelleen päällä. Kuopion eteläpuoleinen liikenne Valtatiellä 5 on edelleen sekaisin tiellä matkanneen linja-auton sytyttyä palamaan aiemmin tänä iltana. Liikenne on jouduttu Kuopion eteläpuolella ohjaamaan vanhan viitostien kautta.


Puutavararekka syttyi palamaan ajon aikana Nurmeksessa iltalehti 17:05 13.03

Liikennevälinepalo sattui Kuopiontiellä Nurmeksessa 14.20 aikaan tiistaina. Kuljettaja havaitsi moottoritilassa alkaneen palon ja pysäytti ajoneuvon tiealueelle noin kaksi kilometriä Nurmeksesta Kuopion suuntaan. Pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle rekan moottoritila ja ohjaamo tulessa. Pelastuslaitoksen yksiköt sammuttivat palon ja imeyttivät moottoritilasta valuneen öljyn imeytysaineeseen.


Piispa aiheutti somekohun raiskausjutulla - pahoittelee harkitsematonta tviittiään: ”Nyt oli minun vuoroni erehtyä” iltalehti 19:48 12.03

Moni tulkitsi piispan tviitin niin, ettei avioliitossa voisi hänen mielestään syyllistyä raiskaukseen. Kuopion piispa Jari Jolkkonen joutui maanantaina pienimuotoisen somemyrskyn kohteeksi tviitillään, jonka hän myöhemmin poisti ja pahoittelee sitä nyt. Jolkkonen jakoi Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksen, jossa espoolaislääkäri kirjoittaa yhdyntälupakaavakkeesta. Asia liittyy meneillään olevaan keskusteluun, jossa suostumuksen puute halutaan kirjata rikoslakiin raiskauksen oleelliseksi tunnusmerkiksi.


Kulta-Iivoa juhlitaan Kuopion torilla - Elastinen nousee lavalle ”ainutlaatuisessa tapahtumassa” iltalehti 07:22 10.03

Juhlan aika on huhtikuun lopussa. Kuopio järjestää Iivo Niskaselle juhlan huhtikuun lopussa. Niskanen asuu nykyään Kuopiossa. Tiedotteen mukaan torilla järjestetään "ainutlaatuinen toritapahtuma". Esiintyjäkaartiin kuuluu ainakin Elastinen.


Kuopiolainen Petri aurasi tyttöystävälleen reitin, josta hyötyi moni muukin - kiitosta satelee: ”Hienoa työtä kansan eduksi” iltalehti 12:50 08.03

Moni reitin käyttäjä nostaa kättä Petri Hiltusen mönkijän kohdatessaan. Kuopiolainen Petri Hiltunen on saanut mukavan hyväntekijän maineen. Kädet nousevat tervehdyksen merkiksi, kun hän ajelee mönkijällään baanalla Kallaveden jäällä Kettulanlahden ja Kuopion keskustan väliä. - Näköjään tunnistavat vai liekö morjestavat kaikille pärisijöille.


Eduskunnasta pudonneella Tuula Väätäisellä oli työpaikka odottamassa - sairaanhoitajan työ ei kiinnostanut, ansaitsee sopeutumiseläkkeellä paremmin iltalehti 07:01 06.03

SDP:n entinen kansanedustaja Tuula Väätäinen, 62, putosi eduskunnasta vuonna 2015. Heti vaalien jälkeisenä maanantaina Väätäinen ilmoitti, ettei aio palata sairaanhoitajaksi. Tuula Väätäinen (sd) putosi eduskunnasta keväällä 2015. Väätäinen irtisanoutui heti vaalien jälkeen ja alkoi nostaa sopeutumiseläkettä. Väätäinen ansaitsee sopeutumiseläkkeellä huomattavasti enemmän kuin sairaanhoitajana. Väätäinen ei näe asiassa mitään ristiriitaa. Väätäinen valittiin eduskuntaan vuoden 2003 vaaleissa. Valintansa myötä Väätäinen jäi virkavapaalle Kuopion yliopistollisesta sairaalasta. Väätäinen uusi paikkansa kaksissa seuraavissa vaaleissa vuonna 2007 ja 2011.


Maanantaijää, viikko 10: Tyrväinen syystä bussin alla, Kuopion kalakukko on vielä raaka jatkoaika.com 12:00 05.03

Kärppien ja HIFK:n otteluparissa nousi puheenaiheeksi Juhani Tyrväisen huitaisu Kristian Vesalaisen polvitaipeeseen. Mitä mieltä Sinuhe Wallinheimon antamista kommenteista ollaan Jatkoajassa? KalPa on löytänyt hyvän vireen, mutta riittääkö se kuitenkaan vielä aivan päätyyn asti. Jyväskylässä tavoite runkosarjan kahden parhaan joukkoon sijoittumisesta koki kolauksen tappioiden myötä. Mikä JYPin tekemisessä mättää ja miksi?


Poliisi varoittaa: Kuopion alueella taas huijaussoittoja iltalehti 17:04 01.03

Huijaussoitot on yleensä suunnattu vanhemmille ihmisille, jotka eivät välttämättä osaa olla varuillaan. Tänään torstaina Kuopion alueella on ollut ainakin kaksi tapausta, joissa valepoliisit ovat yrittäneet puhelimitse saada haltuunsa pankkitunnuksia. Poliisi varoittaa soitoista ja muistuttaa, etteivät viranomaiset koskaan kysele pankkitunnuksia puhelimitse. Kyseessä on aina huijari.


Kireä pakkassää ei hellitä - Jyväskylän suunnalla kylmintä iltalehti 05:38 01.03

Torstaina taivas on selkeä ja reippaasti pakkasta koko maassa, kertoo Ilmatieteen laitos. Torstaina aamulla on monin paikoin pakkasta noin 20 astetta. Jyväskylässä ja Itä-Suomessa on kylmintä. - Torstaina aamulla Jyväskylässä lämpötila voi painua lähemmäksi 30 pakkasastetta. Osittain myös Pohjanmaalla ja Kuopion suunnalla lämpötila voi painua samoille lukemille, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jesse Heikkilä kertoo Iltalehdelle.


Influenssaepidemia jatkuu entistä voimakkaampana – osa potilaista tarvinnut tehohoitoa MTV 12:04 23.02

Influenssan epidemia on voimistunut, arvioi infektiolääkäri Irma Koivula Kuopion yliopistollisesta keskussairaalasta.


Lääkärit listaavat yleisimmät rinnetapaturmat - näin vältät pahimmat haaverit hiihtolomalla iltalehti 20:43 15.02

Etelä-Suomen hiihtolomat tuovat taas ruuhkia hiihtokeskuksiin. Se tietää kiireitä myös hiihtokeskusten lääkäriasemille. IL kysyi rinnevammoja työkseen hoitavilta lääkäreiltä vinkkejä välttää rinnevammat. Kuopion Mehiläisen ortopedin Tero Yli-Kyynyn mukaan tyypillisimmät vammat ovat polven ja olkapään vammat sekä päävammat.


Näyttelijä Ismo Apell avasi hotellilaivan Kuopioon - valitukset hidastivat prosessia: ”Byrokratiatalkoiden paikka” iltalehti 20:22 12.02

Ismo Apell muistetaan muun muassa suosikkisarjasta Puhtaat valkeat lakanat. Näyttelijä Ismo Apell on avannut hotellilaivan Kuopioon. Byrokratian pyöritys kesti kaikkinensa kolme vuotta, ja Apell joutui todella taistelemaan saadakseen Wuoksi-hotellin Kuopion satamaan. Hangossa, Helsingissä ja Iisalmessa laivaa käsiteltiin Trafin kansainvälisten mittakirjojen mukaan aluksena. Kuopiossa se tulkittiin uudeksi hotellirakennukseksi, mikä mahdollisti useiden valitusten ja rakennusbyrokratian koukeroiden suman. Läheisen kiinteistöyhtiön tekemät valitukset hidastivat prosessia entisestään.


Viime kauden superhevosella huippuvireeseen vielä matkaa – voittajan kipakassa kirissä ei toivomista iltasanomat 18:32 10.02

Midnight Hourin paikat eivät olleet talvitauon jälkeen niin vetreinä, että se olisi kyennyt ottelemaan Kuopion päälähdön voitosta.


Seurakuntaa repineen riidan ratkaisu: Kuopion tuomiokapituli vakuuttaa antaneensa kirkkoherralle potkut tosiasioiden perusteella iltalehti 17:30 10.02

Kirkkoherra tunnetaan niin sanottuna sateenkaaripappina, joka on vihkinyt avoimesti samaa sukupuolta olevia pareja. Viime syksystä jatkunut vääntö Konneveden kirkkoherran Olavi Virtasen asemasta sai päätöksensä torstaina, kun Kuopion tuomiokapituli päätti irtisanoa virkasuhteen. Virtanen tunnetaan niin sanottuna sateenkaaripappina, joka on vihkinyt avoimesti samaa sukupuolta olevia pareja.


Ravivihje: Pitkäveto Kuopio 10.2.2018 iltasanomat 11:52 10.02

Tähen Toivomus on Kuopion Toto76-ravien paras pitkävetohaku.


Ravivihje: Päivän Pari Kuopio 10.2.2018 iltasanomat 10:55 10.02

Kuopion Päivän Parissa riittää haastetta, vaikka pelikansa onkin valinnut molempiin kohteisiin selvän suosikkinsa.


Päivän ravivihje: Toto76, Kuopio 10.2. iltalehti 06:21 10.02

Kuopion Sorsasalon kohteet ovat tasaisia ja tasokkaita, vaikka lämminveristen ykkössarjassa onkin vain kuusi osallistujaa. Vihjesysteemissä on kaksi pankkia. Toto76-1: Avauskohteen suosikki on yhä Kobardi, vaikka se kahdesti peräkkäin on suosikkina hävinnyt. Kahden kuukauden tauolta palaava lahjakas Kartelli on ykköshaastaja. Toto76-2: Deanna Boko on monella kupongilla varmana Teivon viimekertaisen vakuuttavan esityksen jälkeen. Tamma lähti kiertämään jo toisessa kaarteessa ja nakkasi 12-vauhtisella pätkällä keulaan saakka. Viimeiset 1300 metriä Ari Moilasen ajokki kulki 15,2-lukemiin.


Ravivihje: Toto76 Kuopio 10.2.2018 iltasanomat 16:21 09.02

Kuopion Toto76-varmat valikoituvat vaivatta, mutta muissa lähdöissä riittää haastetta.


Lämminveristen suurmestari avaa Kuopion Toto76-kierroksella uusista käsistä: "Ei kikkailla turhia" iltasanomat 11:41 09.02

Osittain omistajaa vaihtanut Regent Zet debytoi lauantaina Antti Ojanperän tallista.


Uutiset