Sensaatiojuoksija Samuel Purola jysäytti taas kivikovan ennätyksen! iltalehti 16:40 23.06

Pikajuoksun suomalainen suurlupaus Samuel Purola jatkaa ennätysten murskaamista yleisurheilun EM-joukkuekilpailussa Vaasassa. Purola hurautti perjantain alkuerissä 200 metrin 17-vuotiaiden SE-aikaan 20,85, jolla hän kohensi 0,11 sekuntia Kuortaneen Eliittikisoissa juoksemaansa ennätystä. Purola sijoittui EM-joukkuekilpailun alkuerässä toiseksi ja varmisti paikkansa sunnuntain loppukilpailussa.


Nooralotta Neziri huonossa kunnossa - valmentajalta suorat sanat taustoista iltalehti 10:34 19.06

Nooralotta Nezirin heikko vire hämmästyttää. Henkilökohtainen valmentaja Jussi Ihamäki pesee kätensä aitajuoksijan ongelmista. Vuosi sitten Kuortaneen eliittikisoissa Nooralotta Neziri juoksi 100 metrin aidoissa Suomen ennätyksen 12,81. Ura oli jyrkässä nousukiidossa. Lauantaina porilainen palasi Kuortaneelle, mutta nousukiidosta ei ole enää kuin muisto. Kellot pysähtyivät aikaan 13,53.


Huippuvireinen Thomas Röhler valmistautui Kuortaneen kisaan perinteisissä suomalaismaisemissa: ”Tarvitsen lepoa” iltasanomat 23:03 17.06

Kauden kärkituloksen haltija haluaa oppia viime kauden vaikeuksista.


Kuortaneen keihäässä saksalaiskomento – Pitkämäeltä kelpo siivu hs 20:48 17.06


Mikä pettymys! Kuortaneen keihäskisasta tuli suutari - vain kolme äijää ylitti 80 metriä: "Pito petti" iltalehti 20:46 17.06

Keihästähdillä oli ongelmia Kuortaneen alustan ja heittosuunnan kanssa. Kuortaneen keihäskisan piti olla timanttinen. Tähden vannottivat vielä torstaina lehdistötilaisuudessa, että voittotulos on päälle 90 metriä. Lopputulos oli suutari, sillä vain kolme miestä ylitti 80 metriä ja vain yksi mies 85 metriä. Thomas Röhler voitti tuloksella 87,28.


Sauna, uinti ja kalareissu - Thomas Röhler meni suomalaisuuden ytimeen ennen voittokisaansa iltalehti 20:34 17.06

Kuortaneen keihäskisan voittaja piti suoritustaan rutiinimaisena. Thomas Röhler saunoi ja ui perjantai-iltana. - Ajattelin, ettei sauna laita kroppaa liian veteläksi - ei laittanut. Olimme 65-asteisessa saunassa, kun se ei lämmennyt enempää. Sitten kävimme uimassa, Röhler kertoi.


Röhler voitti huipputuloksella Kuortaneen keihäskisan, Pitkämäki kolmas – IS seurasi hetki hetkeltä iltasanomat 20:04 17.06

Kuortaneen Eliittikisojen keihäskilpailu on päättynyt Thomas Röhlerin voittoon. Röhlerin voittoheitto kantoi 87,28 metriä. IS seurasi kilpailua hetki hetkeltä tässä artikkelissa.


Röhler voitti hirmukaarella Kuortaneen keihäskisan, Pitkämäki kolmas – IS seurasi hetki hetkeltä iltasanomat 20:04 17.06

Kuortaneen Eliittikisojen keihäskilpailu on päättynyt Thomas Röhlerin voittoon. Röhlerin voittoheitto kantoi 87,28 metriä. IS seurasi kilpailua hetki hetkeltä tässä artikkelissa.


Heikosti juossut Nooralotta Neziri teki Harri Ollin tempun: "En mä nyt" iltalehti 20:01 17.06

Aitajuoksija ei ollut haastateltavissa Kuortaneen eliittikisojen jälkeen. Kun on vaikeaa, ei ole helppoa, on jääkiekkoajattelija Risto Dufva todennut. Nooralotta Nezirilla on vaikeaa 100 metrin aidoissa.


Röhleriltä hirmukaari Kuortaneen keihäskisassa, Pitkämäki kolmantena – IS seuraa iltasanomat 19:53 17.06

Kuortaneen Eliittikisojen keihäskilpailu alkoi kello 18.50. IS seuraa tasokkaaksi ennakoitua kilpailua tässä artikkelissa.


Suomen pikajuoksuihme oli taas hirmuvauhdissa - SE oli paperia iltalehti 19:25 17.06

Samuel Purola juoksi 200 metrillä 17-vuotiaiden SE:n 20,96. Pikajuoksija Samuel Purola teki Kuortaneen eliittikisoissa 17-vuotiaiden SE:n 20,96. - Jalat tuntuivat lähdössä veltolta, mutta kun kaarteeseen pääsin, vauhti kiihtyi. Takasuora tuli hyvin, Purola totesi.


Kuortaneen keihäskilpailusta ennakoidaan hurjatasoista – Pitkämäeltä odotetaan kauden parasta iltasanomat 18:35 17.06

IS seuraa kello 18.50 alkavaa Kuortaneen keihäskilpailua.


Saksalaiset kaksoisjohdossa, Pitkämäki kolmas – IS seuraa Kuortaneen kovatasoista keihäskisaa iltasanomat 18:32 17.06

Kuortaneen Eliittikisojen keihäskilpailu alkoi kello 18.50. IS seuraa tasokkaaksi ennakoitua kilpailua tässä artikkelissa.


Kuortaneen kovatasoinen keihäskisa puolivälissä, Pitkämäki Röhlerin jälkeen toisena – IS seuraa iltasanomat 18:32 17.06

Kuortaneen Eliittikisojen keihäskilpailu alkoi kello 18.50. IS seuraa tasokkaaksi ennakoitua kilpailua tässä artikkelissa.


IS seuraa kovatasoista Kuortaneen keihäskisaa – onnistuuko Pitkämäki haastamaan Saksan supertähdet? iltasanomat 18:32 17.06

Kuortaneen Eliittikisojen keihäskilpailu alkaa kello 18.50. IS seuraa tasokkaaksi ennakoitua kilpailua tässä artikkelissa.


Suomalaissensaatiolle jäi rutkasti jossiteltavaa hirmusuorituksesta: "Olisi ollut ennätys" iltalehti 18:12 17.06

Simo Lipsanen ei yllättänyt itseään Kuortaneen kolmiloikkapaikalla. Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen säväytti Kuortaneen eliittikisojen kolmiloikassa, kun hän pomppi lukemat 16,93. Se jäi vain 7 senttiä Pertti Pousin historian vanhimmasta yhä voimassa olevasta Suomen ennätyksestä. Lipsaselle jäi jossiteltavaa.


Huikea suomalainen yleisurheilupommi! Historian vanhin SE-tulos on vaarassa iltalehti 17:23 17.06

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen pomppi vain seitsemän sentin päähän SE:stä. Kuortaneen eliittikisoissa nähtiin suomalainen yleisurheilupommi, kun suurella yleisölle hieman tuntematon Simo Lipsanen pomppi kolmiloikassa vain seitsemän sentin päähän SE-tuloksesta. Lipsanen venytti 16,93 lähes ihanteellisessa olosuhteessa: lämpöä on 25 astetta ja tuulta oli 1,3 metriä sekunnissa myötäistä.


Synkkiä uutisia yleisurheilusta - Suomen suurlupauksen sairausloma jatkuu iltalehti 16:28 17.06

Seiväshyppääjä Wilma Murto ei kilpaile Kuortaneella. Seiväshyppääjä Wilma Murto ei pysty loukkaantumisen vuoksi kilpailemaan lauantaina Kuortaneen eliittikisoissa. Nainen loukkasi Turussa Paavo Nurmi Gamesin viimeistelyharjoituksessa jalkapohjansa, eikä kyennyt kilpailemaan tiistaina.


Suomen keihästaantuma näkyy eliittikisojen osallistujissa - ulkomaalaiset pullauttivat sinivalkoiset pihalle iltalehti 10:32 17.06

Kuortaneen eliittikisojen 12 miehen keihäskisassa on kolme suomalaista ja yhdeksän ulkomaalaista. Suomalainen miesten keihäänheitto on ollut alkukauden alamaissa, sillä toistaiseksi vain Tero Pitkämäki on ylittänyt 80 metriä. Taantuma näkyy konkreettisesti Kuortaneen lauantain eliittikisassa, sillä Pitkämäen lisäksi järjestäjät ovat kelpuuttaneet mukaan vain Sampo Lehtolan ja Sami Peltomäen 12 miehen mittelöön. Vielä viime viikolla keihään lajivalmentaja Petteri Piironen aprikoi, että Kuortaneella nähdään Pitkämäen kavereina neljä muuta suomalaista, mutta järjestäjät päätyivät ymmärrettävistä syistä laadukkaampiin ulkomaalaisheittäjiin.


Petra Olli kärsi suurista tuskista, vessakäyntikin vaikeaa: "Pöntöltä nouseminen onnistui vain käsien avulla" iltalehti 09:51 31.05

Painija Petra Ollin maailma musteni huhtikuussa. Oikean polven sivuside repesi vain reilua viikkoa ennen EM-paineja. Myös elokuun MM-painit ovat vaakalaudalla. Petra Ollin suunnitelmat lensivät vauhdilla romukoppaan, kun oikean polven sivuside repesi huhtikuussa Kuortaneen urheiluopistolla pidetyissä harjoituksissa. - Kävin viimeisiä treenivääntöjä itävaltalaisen painijan kanssa, kun polvessa napsahti reisinostotilanteessa. Minulla on aiemmin ollut kaksi lievää repeämää kummankin polven sivusiteessä, mutta nyt ääni ja tuntemukset olivat aivan erilaisia.


Uutiset