Siperian hyytävä sää jatkuu Euroopassa – kylmyys vaatinut jo 55 kuolonuhria MTV 10:57 02.03

Siperiasta puhaltava hyytävä kylmyys jatkuu monin paikoin Euroopassa.


Nyt puree pakkanen! "Etelässä voi tuntua jopa -30 asteelta" MTV 07:02 27.02

Tänään kannattaa kaivaa viimeistään villapaita esiin ja vetäistä lämpimimin pipo ja hanskat päälle, sillä kylmyys kurittaa nyt koko Suomea.


F1-talvitesteille yllätyksetön ”voittaja” - kylmyys pakotti kuskit talleihin turvaan iltalehti 19:10 26.02

Barcelonan valinta helmikuussa järjestettäville F1-testeille herätti aiheellisen kysymyksen. Jo ennakkoon tiedettiin, ettei Katalonian talvi ole F1-autoille mitenkään ideaali. Helmikuun loppuun osui vielä koko Eurooppaa riivaava kylmä sää, joka laski lämpötilan vain muutamaan plusasteeseen. Siihen kun yhdistyi ajoittainen tihkusade, ei talleille ollut tarjolla oikein mitään käyttökelpoista dataa auton toiminnasta. Erityisesti renkaisiin ei käytännössä mitenkään saanut riittävää pitoa jo valmiiksi liukkaalle asfaltille. Katalonian moottoriradan pinta uusittiin tammikuussa, ja nyt talvitestien yhteydessä se oli aivan liian sileä.


Erikoinen sääilmiö: Napapiirin hyytävä kylmyys valahtanut Suomen päälle – maaliskuusta tulossa koko talven kylmin MTV 13:31 26.02

Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne kertoo, että kuukausiennusteen mukaan maaliskuusta on tulossa koko talven kylmin kuukausi. Elohopea pysyy miinuksen puolella vielä pitkään, koska napapiirialueen hyytävä kylmyys on valahtanut koko Pohjois-Euroopan ylle.


Etanat olivat liian hitaita – etanaralli jouduttiin perumaan Englannissa iltasanomat 01:53 25.02

Kylmyys johti täksi viikonlopuksi suunnitellun hyväntekeväisyystapahtuman peruuntumiseen.


Katso kuinka jopa -30 asteen Siperian kylmyys vyöryy Suomeen – meteorologi varoittaa hyytävästä yhdistelmästä iltasanomat 07:18 20.02

Idän ja koillisen suunnalta saapuva arktinen ilmamassa näkyy videolla purppuran värisenä.


Siperian pahin pakkaspiiska väistää Suomen täpärästi – kylmyys jatkuu silti ja idästä on luvassa lunta MTV 11:44 05.02

Siperiassa on tammi-helmikuussa kärvistelty ennätyspakkaslukemissa. Viime viikonloppuna Moskovassa ainakin yksi ihminen sai surmansa ja useita loukkaantui, kun kaupungissa satoi ennätysmäärä lunta. Suomessa mitattiin viikonloppuna tämän talven pakkasennätykset, mutta paljon rummutettu Siperian kylmyys ei tämänhetkisten tietojen mukaan yletä täyttä piiskaansa Suomeen saakka. 


Alkuviikolle luvassa rapsakoita pakkaslukemia – Siperian kylmyys pitää Suomea otteessaan MTV 20:13 04.02

Viikko käynnistyy viikonlopun tapaan reiluissa pakkaslukemissa, kertoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela. Jokelan mukaan tavanomaista kylmemmän sään syynä on Siperiasta saapunut kylmä ilma.


Pysäyttävä näky jäällä: ”Pommisyklonin” tuoma kylmyys tappoi tuhansia kaloja Virginiassa iltasanomat 21:42 19.01

Yhdysvaltojen itäisiä osavaltioita ja Kanadaa ovat tammikuussa riivanneet poikkeuksellisen kylmät sääolosuhteet.


Nuoriso nilkat paljaana, revityissä farkuissa hyytävässä talvisäässä – ”Olen tottunut kulkemaan takki auki. Kylmyys on asenne” iltasanomat 10:13 17.01

Lämmin talvipukeutuminen ei ole tänäkään talvena nuorisomuodin terävintä kärkeä.


Nuoret nilkat paljaana revityissä farkuissa hyytävässä talvisäässä – ”Olen tottunut kulkemaan takki auki. Kylmyys on asenne” iltasanomat 10:13 17.01

Lämmin talvipukeutuminen ei ole tänäkään talvena nuorisomuodin terävintä kärkeä.


Siperiassa mitattiin huimat 60 astetta pakkasta - ihmiset julkaisivat kuvia jäätyneistä silmäripsistään iltalehti 17:23 16.01

Äärimmäinen kylmyys koettelee ihmisten arkea Venäjän Siperiassa. Siperia on eräs maailman kylmimmistä paikoista, ja maanantaina se taas todistettiin: Sahan tasavallassa eli Jakutiassa mitattiin peräti 60 celsiusastetta pakkasta ja vähemmänkin, Moscow Times -lehti kertoo. Ihmiset innostuivat täyttämään sosiaalisen median pakkaskuvillaan. Monet ottivat itsestään hauskoja valokuvia, joissa silmäripset ja kulmakarvat ovat pakkashuurteesta valkoisina.


Poikkeuksellinen kylmyys riivaa Pohjois-Amerikkaa – Kanadassa lähes 50 pakkasastetta iltasanomat 09:23 07.01

Yhdysvaltojen itäiset osavaltiot ja Kanada ovat viikonlopun aikana värjötelleet poikkeuksellisen kylmissä oloissa.


Floridassa kylmyys aiheuttaa liskosateen – jäätyneet iguaanit putoilevat puista iltasanomat 21:14 05.01

Pohjois-Amerikkaa koetteleva kylmyysaalto on aiheuttanut Floridassa erikoisen ilmiön: puusta putoilevat ”jäätyneet” iguaanit.


”Pommisykloniksi” kutsuttu talvihurrikaani iskemässä USA:n itärannikolle – historiallinen kylmyys jatkuu iltasanomat 05:39 03.01

Ennätyskylmyydessä hytisevät amerikkalaiset ovat saamassa tällä viikolla riesakseen myös voimakkaan talvimyrskyn.


Lauha ja sateinen sää jatkuu, mutta sitten kylmyys valtaa koko Suomen – "Kunnon pakkasia koko maassa" MTV 20:57 02.01

Lauha ja sateinen sää jatkuu vielä huomenna, mutta sateiden painopiste siirtyy etelästä Pohjois-Suomeen.


Yhdysvalloissa ennätyspakkaset, jopa Floridassa saatetaan käydä miinuksella MTV 09:10 02.01

Pakkanen koettelee suurta osaa Pohjois-Amerikasta. Arktinen kylmyys vaikuttaa Yhdysvaltojen säähän maan luoteiskulmasta aina Texasiin saakka. Pakkasvaroituksia on annettu suureen osaan Kalliovuorten itäpuolisesta Yhdysvalloista. Jopa subtrooppiseen vyöhykkeeseen kuuluvassa etelässä saattaa lämpötila laskea pakkaselle.


Neljä paleltunut kuoliaaksi, lentokentillä kaaos – ankara kylmyys riivaa Pohjois-Amerikkaa iltasanomat 09:07 02.01

Pohjois-Amerikkaa koetteleva ankara kylmyys on pannut pakkasennätyksiä uusiksi eri puolilla Yhdysvaltoja. Kanadassa sää on sotkenut lentoliikennettä.


Uutiset