Talven pakkasennätys rikki Inarin Väylässä – 32,5 miinusastetta iltasanomat 10:26 07.12

Kylmyys alkaa väistyä perjantain aikana sekä Lapissa että etelämpänä Suomessa.


Pakkanen taltutti myös Mari Laukkasen: ”Kynnet lähtevät varpaista” iltalehti 21:37 29.11

Suomalainen kertoi Östersundin pakkaskisan jälkeen henkilökohtaisista kylmyysmurheistaan. IL:n asiantuntija Toni Roponen analysoi Mari Laukkasta ampumahiihtokauden alla Kaisa Mäkäräinen on kertonut tällä viikolla Östersundissa suurista pakkasongelmistaan, kun näpit jäätyvät ja silmät liimautuvat kiinni.


Kaisa Mäkäräisen sormet paleltuivat ja silmät jäätyivät kiinni: ”Saako itkeä” iltalehti 20:17 29.11

Suomalaisen kisa Östersundin pakkasessa meni pieleen kylmyysongelmien vuoksi. Kaisa Mäkäräinen kertoo kauteen valmistautumisestaan Kaisa Mäkäräisellä oli murheita Östersundin pakkasessa maailmancupin 15 kilometrin kisassa. Jo ennen starttia nainen jännitti sormiensa puolesta. Hän lähti kisaan normaaleilla hanskoilla, joiden alla oli silkkisormikkaat.


Susijengi harjoitteli karuissa oloissa Helsingissä – ”Jäätävä kokemus” iltasanomat 17:43 26.11

Koripallomaajoukkueen viimeistelyharjoitusta Helsingin jäähallissa ennen tärkeää MM-karsintaottelua Tshekkiä vastaan leimasi kylmyys.


Kylmä ilma vallannut alaa - etelässäkin saattaa tulla räntää iltalehti 18:39 20.10

Pitkään jatkuneet sateet saavat väistyä kirpeiden pakkasten tieltä. Pipoille, hanskoille ja talvitakeille tulee käyttöä etelässäkin, kun sää pysyttelee viileänä ensi viikon puoleen väliin saakka. Koko maassa päivälämpötilat pysyttelevät tulevan viikon ajan 0-5 asteen välillä. Öisin on odotettavissa muutaman asteen pakkasia etelässäkin. - Kylmä ilma on vallannut alaa pohjoisesta. Ei ole mitään voimakasta virtausta kyseessä, sieltä se kylmyys vain pohjoisesta valahtaa, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko.


Uutiset