Metsurit leikkelivät raivaussahalla toisiaan käsivarteen ja pohkeeseen - kyseessä täysin poikkeuksellinen tapaus: ”Täytynyt olla kaikki tähdet päälaellaan” iltalehti 12:46 19.01

Metsurit ovat yhä sairaalahoidossa keskiviikkona tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Hämeenlinnalaisella metsätyömaalla tapahtui keskiviikkoiltana erikoinen onnettomuus. Tapahtumasarja alkoi, kun metsätyömiehen päälle kaatui vieressä olleen metsurin kaatama puu. Mies horjahti, jolloin hänen raivaussahansa terä osui vieressä olleeseen metsuriin. Iskun saanut metsuri kaatui niin, että hänen raivaussahansa osui vieressä olleeseen mieheen. Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Jari Uotila kertoo Iltalehdelle, että ensimmäisenä kaatuneen metsurin raivaussahan terä osui toista metsuria pohkeeseen.


Sokkiputoaminen! Kontisen ja Peersin urakka Australian avoimissa päättyi jo toisella kierroksella iltalehti 09:26 19.01

Henri Kontisen ja John Peersin urakka Australian avoimissa päättyi tänään. Parivaljakko hävisi toisen kierroksen ottelunsa Radu Albotia ja Hyeon Chungia vastaan suoraan erin 0-2 (4-6, 6-7). Kyseessä on todellinen jättiyllätys, sillä Kontinen ja Peers voittivat Australian avoimet viime vuonna. Nytkin pari lähti selvänä ennakkosuosikkina otteluun, sillä Albotin ja Chungin voiton todennäköisyys oli vedonvälittäjien arvioissa vain 16 prosentin luokkaa.


Vatasen hyvä vire jatkuu - nakutti kauden ennätyspisteet iltalehti 06:36 19.01

Sami Vatanen on päässyt vaikean alkukauden jälkeen hyvään lentoon. Kesken kauden Anaheimista New Jerseyyn siirtynyt suomalaispakki oli viime yönä joukkueensa avainpelaajia, kun paholaiset kaatoivat Washington Capitalsin jatkoajalla 4-3. Vatanen syötti joukkueensa kolme viimeistä maalia ja saldotti tehotilastoon lukeman +2. Kyseessä olivat luisteluvirtuoosin kauden tehokkain ilta. Vatanen on nyt nakuttanut viimeiseen kymmeneen otteluun tehot 1+8. Koko kauden pistesaldo 35 pelistä on 2+12.


Friederike-myrsky kylvänyt tuhoa Euroopassa – hurrikaanitason tuulet tappaneet ainakin yhdeksän iltasanomat 04:36 19.01

Saksassa kyseessä on pahin myrsky kymmeneen vuoteen.


Suomi rakentaa neljä historiallisen suurta sotalaivaa - 1,2 miljardin hintalappu: ”Itämeren tilanne on selkeästi erinäköinen kuin ennen” iltalehti 14:46 18.01

Vanhaa kalustoa poistuu käytöstä ja Itämeren tilanne on muuttunut, jättihankkeen tarpeellisuutta perustellaan. Suomi rakentaa neljä historiallisen suurta sotalaivaa. Neljän, jopa 1,2 miljardia euroa maksavan yli satametrisen sota-aluksen rakentaminen toteutetaan -hankkeessa. Kyseessä on merivoimien hanke. Sen tehtävä on korvata merivoimien seitsemän poistuvaa alusta. Poistuvien alusten tilalle hankitaan neljä modernia korvettia.


Vastaanottokeskuksessa palaa Pudasjärvellä iltasanomat 10:18 18.01

Palomestarin mukaan kyseessä ei ole pieni palo.


KL: Duudsoneille miljoonasopimus Hollywoodiin - uusi nettisarja kalliimpi kuin suomalaiselokuvat iltalehti 09:37 18.01

Kauppalehden mukaan Huippujengin jenkkiversion budjetti ylittää useamman suomalaisen elokuvan tuotantokustannukset. Duudsonit-viihderyhmän Rabbit Films on myynyt ja tuottanut Googlelle tv-sarjan Yhdysvaltojen markkinoille. Kyseessä on Suomessa Rabbit Filmsin luovan johtajan, Tuomas Summasen, johdolla kehitetyn Huippujengi-formaatin amerikkalaisversio, Ultimate Expedition. Se tulee olemaan Googlen omistaman maksullisen YouTube Red -kanavan suurin ei-fiktiivinen tv-tuotanto tähän asti.


Blue Jackets -siirto on vain tekohengitystä ? Jokisen NHL-ura on jo taputeltu jatkoaika.com 08:53 18.01

Jussi Jokinen poimittiin siirtolistalta Columbus Blue Jacketsin riveihin. Kyseessä on kuitenkin vain joukkueen hyökkääjävajeen paikkaaminen, ja Jokisen jyrkässä laskussa oleva NHL-ura on käytännössä jo ohi.


1,5-vuotias poika ja 3-vuotias tyttö kuolivat Lohjan kolarissa - isä törmäsi toisen auton keulaan: ”Auto vain lähti käsistä” iltalehti 08:25 18.01

Poliisi on kirjannut silminnäkijähavaintoja Lohjan kuolonkolarista. Hevostallia kohti ajanut isä menetti ajoneuvonsa hallinnan todennäköisesti liukkauden takia. Kaksi hyvin nuorta lasta menehtyi auto-onnettomuudessa Lohjalla valtatie 25:llä keskiviikkona, kun uhreja kuljettanut auto ajautui vastaantulevien kaistalle. Tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola kertoo, että poliisipartion ja silminnäkijähavaintojen mukaan kyseessä ei ollut sinällään vaarallinen tai erikoinen tilanne.


Kaksi alle kouluikäistä lasta kuoli kolarissa Lohjalla – kaksi aikuista sairaalaan MTV 22:11 17.01

Lohjalla Uudellamaalla kaksi alle kouluikäistä kuoli keskiviikkona kahden henkilöauton kolarissa, kertoo poliisi. Kaksi aikuista toimitettiin sairaalaan, kertoo pelastuslaitos. Onnettomuus sattui valtatiellä 25 kello 17:n aikaan. Kyseessä oli kahden auton nokkakolari.


Kommentti: Syyttömät pannaan kärsimään – AKT uhkaa pysäyttää Suomen viennin kolmenkymmenen satamatyöläisen takia iltasanomat 12:56 17.01

AKT ja Merimiesunioni aikovat pysäyttää Suomen viennin noin 30 satamatyöntekijän takia. Kyseessä on kaiken huipuksi SAK:n sisäinen järjestöjen välinen rajariita, josta syyttömät saavat kärsiä, ihmettelee politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Professori Heikki Hiilamo blogissaan: Teemu Laajasalon tapauksessa on kyseessä ajojahti iltalehti 22:15 16.01

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo arvostelee ankarasti piispa Teemu Laajasalon saamaa kielteistä julkisuutta ja moittii asian julki tuonutta journalisti Johanna Korhosta. Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo syyttää Johanna Korhosta likaisesta pelistä piispa Teemu Laajasalon luottokorttikohussa. Hiilamo kirjoitti asiasta tiistaina. Hiilamo esittää, ettei Korhosella ole varsinaisesti roolia arvostella Laajasaloa julkisuudessa ja kyseenalaistaa tämän motiivit.


Saimaannorpan pesintää autetaan taas apukinoksin MTV 15:53 16.01

Saimaannorpan pesintää autetaan tänäkin talvena apukinoksilla. Kyseessä on jo viides peräkkäinen talvi, kun metsähallitus kinostaa lunta yhdessä vapaaehtoisten ja Maailman luonnonsäätiön WWF:n kanssa.


Kerrostalo romahti Belgiassa - syyksi epäillään kaasuvuodon aiheuttamaa räjähdystä iltalehti 02:38 16.01

Asuintalo romahti Belgian Antwerpenissa, kertoo BBC. Belgian Antwerpenin kaupungissa romahti kerrostalo maanantaina illalla. Paikallisen poliisin mukaan räjähdys johtui todennäköisesti kaasuvuodosta. Belgian poliisin mukaan arviolta 10-20 ihmistä on loukkaantunut. Poliisin mukaan kyseessä ei ole terrori-isku. Belgia on ollut korkeassa hälytystilassa vuodesta 2016 lähtien Brysselin pommi-iskujen jälkeen. Lähde:


Ratkaisevien olympianäyttöjen aika – hiihtomaajoukkue isolla ryhmällä Planicaan MTV 17:20 15.01

Hiihtoliitto ilmoitti maastohiihtäjät tulevan viikonlopun Planican maailmancup-kisoihin maanantaina. Kyseessä on viimeinen näyttöpaikka ennen lopullisia olympiavalintoja.


Kova syytös juniorikiekossa: Ottelun ohjaaja löi vaihtoaitiossa ollutta aikuista nyrkillä, valmentaja haukkui 9-vuotiaita homoiksi - Jokerit selvittää asiaa iltalehti 13:57 15.01

Espoon Palloseurassa kiekkoilevan pojan isä kertoo Iltalehdelle, että pelinohjaaja löi häntä nyrkillä, kun kaksikolle tuli erimielisyyttä jäähytilanteesta. Monille suomalaisille jääkiekko menee tunteisiin. Niin menee myös junioriurheilu. Lauantai-iltana Myllypuron jäähallilla tapahtui jotain, missä suomalainen urheiluhulluus ei erottunut ollenkaan edukseen. Iltalehden tietojen mukaan Jokereiden ja Espoon Palloseuran välisessä junioriottelun pelinohjaaja löi Espoon Palloseuran sosiaalisesta mediasta vastaavaa nyrkillä, kun kaksikolle kehkeytyi erimielisyys jäähytilanteesta. Kyseessä oli vuonna 2008 syntyneiden yhdeksänvuotiaiden lasten ottelu. Iltalehti tavoitti kiekkoisän vinkin perusteella.


Malmön tapetun miehen perheen karmea kohtalo: Veli ammuttiin alle vuosi sitten, toinen veli selvisi luodista täpärästi MTV 12:06 15.01

Malmössä sunnuntai-iltana kuolleen 21-vuotiaan miehen kahta veljeä on ammuttu viime vuoden keväällä. Toinen selvisi hengissä. Kyseessä on alamaailman välienselvittely.


Maanantaijää, viikko 3: Porilaiset potkut, Karjalaisen taklaus ja Tapparan tuloskunto puhuttivat jatkoaika.com 12:00 15.01

Viikonlopun kuumin puheenaihe Liigan tiimoilta oli Ässien päävalmentaja Jyrki Ahon äkilliset potkut. Ikävissä merkeissä mennään myös Miro Karjalaisen osalta, sillä kauden viides pelikielto on jo yhdeksän ottelun mittainen. Tapparalla takkuilee, mutta onko kyseessä perinteinen treenijumi vai pahempi pelillinen kriisi?


Kova syytös juniorikiekossa: Tuomari löi vaihtoaitiossa ollutta aikuista nyrkillä ja valmentaja haukkui 9-vuotiaita homoiksi - Jokerit selvittää asiaa iltalehti 21:58 14.01

Espoon Palloseurassa kiekkoilevan pojan isä kertoo Iltalehdelle, että pelinohjaaja löi häntä nyrkillä, kun kaksikolle tuli erimielisyyttä jäähytilanteesta. Monille suomalaisille jääkiekko menee tunteisiin. Niin menee myös junioriurheilu. Lauantai-iltana Myllypuron jäähallilla tapahtui jotain, missä suomalainen urheiluhulluus ei erottunut ollenkaan edukseen. Iltalehden tietojen mukaan Jokereiden ja Espoon Palloseuran välisessä junioriottelun tuomari löi Espoon Palloseuran sosiaalisesta mediasta vastaavaa nyrkillä, kun kaksikolle kehkeytyi erimielisyys jäähytilanteesta. Kyseessä oli vuonna 2008 syntyneiden yhdeksänvuotiaiden lasten ottelu. Iltalehti tavoitti kiekkoisän vinkin perusteella.


Uutiset