Ovensuukysely: Irlantilaiset äänestivät aborttilainsäädännön höllentämisen puolesta iltasanomat 00:37 26.05

Irish Timesin teettämän ovensuukyselyn perusteella irlantilaiset ovat äänestäneet selkeästi aborttilainsäädännön höllentämisen puolesta.


Suuri masturbointikysely paljasti: Tämä ikäryhmä harrastaa eniten! stara 14:30 20.05

Seksivälineyhtiö TENGA on toteuttanut laajan kyselyn, jossa on selvitetty ihmisten


Viihdelehti Stara.fi stara 14:30 20.05

Seksivälineyhtiö TENGA on toteuttanut laajan kyselyn, jossa on selvitetty ihmisten


Hitaasti parempiin orgasmeihin – riittääkö 10 minuutin esileikki? stara 20:30 18.05

Seksivälinevalmistaja Lovehoneyn suorittaman kyselyn mukaan pariskuntien suorittama esileikki kestää keskimäärin


Microsoftin kyselyn tulos huolestuttaa: Suomalaistytyöt eivät usko tarvitsevansa teknologiaa työssään iltalehti 12:17 18.05

Vain viidennes tytöistä uskoo hyvin todennäköisesti työskentelevänsä tulevaisuudessa alalla, jolla tarvitaan teknologiaa. Vain harva suomalaistyttö on kiinnostunut työllistymään teknologia-alalle. Jopa neljännes uskoo, ettei tarvitse teknologiaa tulevaisuudessa työssään lainkaan. Tiedot käyvät ilmi Microsoftin teettämästä kyselystä, johon osallistui noin 1 400 suomalaista tyttöä ja nuorta naista.


Vain joka neljäs ammattikoululainen on raitis, ero lukiolaisiin on merkittävä - ”Se herättää huolta kaikkineen” iltalehti 11:00 15.05

Muun muassa Raittiuden Ystävät ry on mukana nuorille ja heidän vanhemmilleen suunnatussa Selvin päin kesään -kampanjassa, jonka tavoite on rohkaista terveellisten ja turvallisten valintojen tekemiseen. Tuoreimman eli vuoden 2017 kouluterveyskyselyn mukaan reilut 35 prosenttia lukion 1. ja 2. luokalla olevista on raittiita. Raittiiden tyttöjen osuus on vain 0,6 prosenttiyksikköä suurempi kuin poikien. Ammatillisessa oppilaitoksessa raittiiden oppilaiden määrä on tuntuvasti vähäisempi: vain 26,4 prosenttia. Myös poikien ja tyttöjen välinen ero on lukiolaisia suurempi. Ammattikouluissa olevista tytöistä raittiita on kyselyn mukaan 25,1 prosenttia, pojista 27,3 prosenttia.


Tuore tutkimus: alkoholi huomattavasti yleisempi stressistä palautumiskeino kuin mindfulness - ”Tulos on harmillinen” iltalehti 06:01 15.05

Tulokset käyvät ilmi Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry:n ja Suomen Mielenterveysseuran Kantar TNS Oy:ltä tilaamasta kyselystä. Tuoreen gallup-kyselyn mukaan alkoholia nauttivista lähes joka neljäs eli 23 prosenttia käyttää sitä stressistä palautumiseen. Sen sijaan mindfulnessia ja erilaisia rentoutustekniikoita heistä hyödyntää palautumisessa vain seitsemän prosenttia. Tulokset käyvät ilmi Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry:n ja Suomen Mielenterveysseuran Kantar TNS Oy:ltä tilaamasta kyselystä.


MT: Harkimon Liike Nyt kiinnostaa äänestäjiä yli puoluerajojen – houkuttaa etenkin perussuomalaisia iltasanomat 06:09 11.05

12 prosenttia suomalaisista voisi kyselyn mukaan äänestää liikettä.


Kysely: Suurin osa työnhakijoista jatkaa aktiivista hakua kesälläkin iltalehti 16:03 07.05

Vain pieni osa työnhakijoista pitää hausta kokonaan taukoa kesällä, kysely osoittaa. Suomen Monster toteutti viime kesänä kesä-heinäkuun vaihteessa verkkosivuillaan kyselyn, jonka aiheena oli loman pitäminen työnhausta. Monille tuli yllätyksenä, että useat työnhakijat jatkavat uuden työpaikan etsimistä kesälläkin.


Putin aloittaa tänään uuden presidenttikautensa - ”Suurin saavutus Venäjän mahdin palauttaminen” iltalehti 11:58 07.05

Vaikka Putin on kyselyjen mukaan palauttanut venäläisille ylpeyden isänmaastaan, tyytymättömyys hallituksen talousjohtamiseen on kasvanut merkittävästi. Venäjän presidentti Vladimir Putin aloittaa tänään uuden, kuusi vuotta kestävän presidenttikautensa. Ensimmäisen kerran Putin vannoi virkavalansa samana päivänä kuin tänään eli 7. toukokuuta vuonna 2000. Paljon on muuttunut sen jälkeen. Riippumattoman Levada-keskuksen tuoreen kyselyn mukaan Putinin suurin saavutus presidenttikaudellaan on ollut Venäjän mahdin palauttaminen. Toiseksi suurimpana saavutuksena vastaajat pitivät tilanteen vakauttamista Pohjois-Kaukasiassa.


IL-US-kysely: SDP:llä yli kahden prosenttiyksikön kannatusero Kokoomukseen MTV 21:56 04.05

Iltalehden ja Uuden Suomen tuoreen kannatuskyselyn perusteella SDP on Suomen suosituin puolue. Kyselyn mukaan SDP:tä äänestäisi 21,8 prosenttia suomalaisista.


Vain joka toinen pysähtyisi auttamaan kadulle tuupertunutta humalaista - Vakuutusyhtiön tutkimus paljastaa suomalaisten piittaamattomuuden iltalehti 06:55 03.05

Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiola on teettänyt tutkimuksen siitä, kuinka valmiita suomalaiset ovat auttamaan ensiapua tarvitsevia ihmisiä kadulla. Humalaisia ei haluta auttaa. Lähi-Tapiola kertoo tiedotteessa teettäneensä kyselyn, jonka mukaan puolet suomalaisista ei pysähtyisi auttamaan kadulla makaavaa, päihtyneeltä vaikuttavaa ihmistä. Lukema on pienempi kuin suomalaisten käsitys omista ensiaputaidoistaan: 60 prosenttia on sitä mieltä, että osaa antaa ensiapua hätätilanteessa.


Halu auttaa on muodissa: Yhä useampi suomalainen tekee vapaaehtoistyötä iltalehti 10:34 02.05

Jopa 40 prosenttia suomalaisista antaa ajastaan vapaaehtoistyölle. Yhä useampi suomalainen tekee vapaaehtoistyötä, selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta. Kansalaisareenan, Kirkkohallituksen ja Opintokeskus Siviksen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan jopa 40 prosenttia suomalaisista tekee vapaaehtoistyötä tällä hetkellä. Vuonna 2015 tehdyssä kyselyssä vastaava luku oli 33 prosenttia. Samalla kun vapaaehtoistyöhön osallistuvien suomalaisten määrä on nousussa, pyhitetään työlle hieman aiempaa vähemmän aikaa. Kyselyä edeltäneiden neljän viikon aikana vapaaehtoistyötä tehtiin keskimäärin reilut 15 tuntia. Kolme vuotta takaperin vastaava luku oli hieman yli 18 tuntia.


Treffisovellus paljasti: Kirjoitustaito on seksiä tärkeämpää suhteen alussa stara 15:00 30.04

Treffisovellus Plenty of Fish toteutti kyselyn, jossa sinkut kertoivat deittien


Kokoomus kyselyssä osaavin puolue eduskunnassa – SDP tulee kakkosena MTV 05:21 29.04

Kokoomus on kansalaisten silmissä osaavin puolue eduskunnassa, ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselystä. Maaliskuun lopulla tehdyn kyselyn toteutti tutkimusyhtiö Kantar TNS.


IL-kysely: Joka neljäs voisi ehkä äänestää Hjallis Harkimon ja Mikael Jungnerin uutta liikettä uusisuomi 11:03 28.04

Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 25 prosenttia suomalaisista sanoo, että voisi ehkä äänestää juuri lanseerattua Liike Nyt -poliittista liikettä.


IL-Kysely: Neljännes suomalaisista voisi ehkä äänestää Harkimon ja Jungnerin uutta poliittista liikettä iltalehti 19:23 27.04

Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 25 prosenttia suomalaisista sanoo, että voisi ehkä äänestää juuri lanseerattua Liike Nyt -poliittista liikettä. Liike Nyt tuli ryminällä suomalaisten tietoisuuteen viime viikolla, kun kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo erosi kokoomuksesta ja ilmoitti perustaneensa uuden poliittisen liikkeen. Harkimon lisäksi perustajajäseniä ovat muun muassa SDP:n entinen puoluesihteeri ja kansanedustaja, toimitusjohtaja Mikael Jungner sekä kolumnisti-juontaja Tuomas Enbuske. Uudella poliittisella liikkeellä on ensimmäinen yleisötilaisuus lauantaina Kuopion torilla.


Kaj Turunen aikoi tehdä ”ruohot” ja liittyä kokoomukseen jo kesällä - kiistää vaalien ja sinisten 2 prosentin kannatuksen vaikuttaneen loikkaukseen iltalehti 22:52 24.04

Kansanedustaja Kaj Turunen loikkasi tiistaina sinisistä kokoomukseen. Hän kiistää, että lähestyvillä vaaleilla tai sinisten surkealla kannatuksella olisi mitään tekemistä asian kanssa. Siniset on ryöminyt kannatuskyselyissä pohjamudissa perustamisestaan lähtien. Maaliskuun lopussa puolueen kannatus oli noin kaksi prosenttia. Se on pienempi kuin kyselyn virhemarginaali 2,4 prosenttia. Kun kansanedustaja Kaj Turunen ilmoitti loikkaavansa sinisistä kokoomukseen, skeptikoille heräsi kysymys, voisiko päätös johtua lähestyvistä vaaleista ja kokoomuksen menestyksestä gallupeissa. Kokoomus ja Sdp kamppailevat kärkisijasta noin 20 prosentin kannatuksella. Tuoreimmissa kyselyissä Sdp on ollut niukasti kokoomusta isompi.


Bean on jossa samanikäinen kannabista 2,3 miljardilla kesken lämmityksen rankkasateisiin ja tulviin tavata toisiaan

Uutiset