LM:n kysely: Kansanedustajat somettavat ahkerasti - ”Some häiritsee selvästi eduskuntatyötä” iltalehti 10:44 18.02

Lännen Median tekemän kyselyn mukaan kansanedustajat somettavat valtavasti. Lähes kaikki kansanedustajat ovat Facebookissa ja neljä viidestä kyselyyn vastanneesta Twitterissä. Nämä ovat kansanedustajien keskuudessa suosituimmat somealustat. Muita suosittuja sähköisen tiedottamisen tapoja olivat myös sähköposti ja blogi. Kyselyyn vastasi 101 kansanedustajaa.


Sastamalassa todettu kolme hinkuyskätapausta - epidemia voi olla tiedossa olevaa laajempi iltalehti 09:08 16.02

Sairaanhoitopiiri ja kaupungin tartuntatautiviranomaiset sekä kouluterveydenhoitajat selvittävät asiaa parhaillaan. Tammikuun puolivälistä lähtien on Sastamalan Äetsässä todettu kolme laboratoriotestein varmistettua hinkuyskätapausta. Todetuista tapauksista kaksi on 11-15-vuotiaita, Pehulan koulun ja Äetsän yläasteen oppilaita. Yksi sairastuneista on alle puolen vuoden ikäinen pikkulapsi, jonka perheessä oli pitkään yskinyt perheenjäsen. Hinkuyskäepidemia voi olla nyt tiedossa olevaa tilannetta laajempi. Äetsän yläasteen ja Pehulan koulun oppilaiden vanhemmille on jaettu aiheesta tiedote ja muissa Sastamalan kouluissa kartoitetaan mahdollisia puuskaisesti yskiviä ensi viikolla tehtävän oppilaskyselyn kautta. Yskivät oppilaat ohjataan tutkimuksiin.


Kyselytutkimus: Presidentinvaalit innostivat kansaa, aktiivimalli koetaan kielteiseksi iltalehti 07:55 16.02

Taloustutkimuksen kyselyn mukaan suomalaiset innostuivat presidentinvaaleista. Aktiivimalli nousi ykköseksi, kun kysyttiin politiikan kielteisiä asioita ja tapahtumia. Presidentinvaalin alla Suomessa puhuttiin paljon siitä, etteivät vaalit oikein kiinnosta suomalaisia, koska Sauli Niinistön ylivoima oli niin suuri. Taloustutkimuksen kyselyn mukaan presidentinvaalit olivat kuitenkin tapahtuma, joka suomalaisille jäi mieleen myönteisenä asiana. 42 prosenttia vastaajista nimesi presidentinvaalit/presidentin virkaanastujaiset, kun heitä pyydettiin nimeämään "yksi viime aikojen kotimaan politiikan tapahtuma tai asia, joka on jäänyt teille mieleen myönteisenä asiana." Puoluekannalla ei tässä ollut suurta merkitystä.


Kysely: Suomalaiset pelkäävät ensihoidon heikentymistä iltalehti 13:35 15.02

Selvä enemmistö suomalaisista, 64 prosenttia, pelkää sote-uudistuksen heikentävän ensihoitoa. Lääkärihelikopteriyhtiö FinnHEMS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan kolme neljästä suomalaisesta (73 %) pitää suomalaisen ensihoidon suurimpana uhkana sitä, että välimatka hoitoon pitenee ja avun saaminen hidastuu. - 67 prosenttia suomalaisista pelkää, että sairaankuljetusmatkat pitenevät ja että ensihoito eriarvoistuu, jolloin kansalaiset jatkossa saavat eritasoista hoitoa eri puolilla maata, tiedotteessa kerrotaan.


Työpaikoilla koetusta seksuaalisesta häirinnästä vaietaan - vain joka neljäs ilmoittaa työnantajalle iltalehti 13:07 13.02

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n on teettänyt laajan kyselyn seksuaalisesta häirinnästä työelämässä. Vain joka neljäs suomalaisessa työelämässä tapahtuva seksuaalinen häirintäteko ilmoitetaan esimiehelle tai muulle työnantajan edustajalle. Kyselyn mukaan seitsemän prosenttia työikäisistä ilmoittaa kokeneensa seksuaalista häirintää työssään viimeisten kahden vuoden aikana.


Kysely: Yli kolmannes naisista kokenut seksuaalista häirintää työpaikalla – ahdistelija on useimmiten asiakas MTV 11:59 13.02

Suomen työikäisistä naisista 38 prosenttia ilmoittaa kokeneensa seksuaalista häirintää työssään, ilmenee tänään julkaistun kyselyn tuloksista. Miehillä seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutuminen töissä on selvästi harvinaisempaa: miehistä sitä kertoo kokeneensa 9 prosenttia.


Ensihoitajia pahoinpidellään ja uhkaillaan – kysely: joka neljäs pahoinpidelty työssään MTV 11:00 13.02

Väkivalta on arkipäivää ensihoitajan työssä. Joka neljäs ensihoitaja on joutunut pahoinpidellyksi työssään, kertoi Ensihoitoalan Liitto tuoreen kyselyn perusteella tiistaina.


Tehy-lehti: Kiire vaarantaa potilasturvallisuuden Esperin vanhustenhoidossa - lääkepoikkeamia, loukkaantumisia... iltalehti 20:49 12.02

Peräti puolet Tehy-lehden kyselyyn vastanneesta työntekijästä ilmoitti potilasturvallisuuden vaarantuneen kuuden viime kuukauden aikana. Esperin toimitusjohtaja kiistää ongelmat. Suomen suurimman sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn jäsenkyselyn mukaan Esperi-konsernin vanhusten hoitolaitoksissa rikotaan työehtosopimusta. Myös haamutyöntekijät ja lääkepoikkeamat ovat arkea, Lehden mukaan jäsenkyselyyn vastasi noin 150 Esperissä työskentelevää henkilöä. Heistä puolet ilmoitti potilasturvallisuuden vaarantuneen viimeisen puolen vuoden aikana.


Näistä työhön liittyvistä asioista suomalaiset ovat ylpeitä - johtamisesta ja työilmapiiristä vähiten iltalehti 10:35 09.02

Suomalaisen Työn Liiton teettämän kyselyn mukaan suomalaiset ovat ylpeitä muotoilu- ja digiosaamisesta. Työhön liittyvistä asioista voimme olla ylpeitä ennen kaikkea ammattiosaamisesta. Kaksi kolmasosaa suomalaisista on tätä mieltä, selviää Suomalaisen Työn Liiton Made by Finland -tutkimusraportista, joka kartoittaa mielipiteitä työstä ja työelämästä.


Venäjän puolustusministeriö kysyy varusmiesten valmiutta tukahduttaa väkivaltaisia mellakoita iltalehti 16:29 07.02

Muun muassa BBC ja the Moscow Times kertovat Venäjän puolustusministeriön kyselystä, jossa kysytään varusmiehiltä esimerkiksi näiden valmiutta tukahduttaa väkivaltaisia mellakoita. Venäjän puolustusministeriö on venäläislähteiden mukaan tehnyt varusmiehille kyselyn liittyen heidän poliittisiin näkemyksiinsä ja haluun kukistaa mielenosoitukset vaalikampanjoinnin aikana. Venäjällä on presidentinvaalit 18. maaliskuuta. Asiasta kertoi julkisuuteen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi YouTube -kanavallaan viime viikolla. Kyselylomakkeesta otettu kuva oli hetken myös Twitterissä. Tilin omistajaksi väitettiin sopimussotilasta. Tviitti kuitenkin poistettiin tililtä myöhemmin.


”Tarvitaan myös työttömien patistelua” – Enemmistö ekonomisteista kannattaa työttömyysturvan kytkemistä aktiivisuuteen uusisuomi 10:04 07.02

Suomalaisten taloustieteilijöiden enemmistö kannattaa työttömyysturvan kytkemistä työttömän aktiivisuuteen. Asiasta kertoo Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ylläpitämänsä Ekonomistikoneen kyselyn perusteella.


Li Andersson suosiostaan HS:n imagokyselyssä: ”Kaveri laittoi viestiä, että joka viides suomalainen haluaa kanssasi kaljalle” iltalehti 19:34 06.02

Anderssonin mukaan kyselyn tulos osoittaa, että hänet koetaan ”helposti lähestyttäväksi tyypiksi”. Vasemmistoliiton Li Andersson on imagoltaan ylivoimaisesti Suomen paras puoluejohtaja, ilmeni Helsingin Sanomien Kantar TNS -tutkimusyhtiöllä teettämästä kyselystä, jonka HS julkaisi tiistaina. Andersson nappasi ykkössijan yhdeksässä kategoriassa. Anderssonia pidettiin kyselyn mukaan muun muassa karismaattisimpana puheenjohtajana.


Valitut Palat -kysely: Tero Pitkämäki arvostetuin suomalainen urheilija MTV 10:20 06.02

Valitut Palat -lehden tekemän kyselyn mukaan keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on arvostetuin suomalainen urheilija. Toiseksi eniten suomalaiset arvostavat pyörätuolikelaajaa Leo-Pekka Tähteä ja kolmanneksi eniten juoksijalegendaa Lasse Viréniä.


Sairaanhoitajaliiton tuore kysely: Potilaan hoidon laadussa ja turvallisuudessa perusteetonta vaihtelua iltalehti 09:07 06.02

Suomen sairaanhoitajaliiton ja Hoitotyön tutkimussäätiön kyselyn mukaan yli puolet sairaanhoitajista on sitä mieltä, etteivät hoitokäytännöt perustu tutkimustietoon eivätkä viimeisimpiin hoitosuosituksiin. Suomen sairaanhoitajaliiton kyselystä selviää, että kaikissa hoitopaikoissa hoitotyö ei perustu viimeisimpiin tutkimuksiin ja suosituksiin. Huolimatta siitä, että hoitotyön edustajat haluavat hoitaa potilaita parhaaseen tietoon perustuen, organisaatioiden resurssit ja käytännöt eivät sitä vielä mahdollista.


HS:n kysely: Li Anderssonin imago ylivoimaisesti paras - Antti Rinne pitää perää iltalehti 08:28 06.02

Vasemmistoliiton Li Andersson on kyselyn mukaan toivottua lounas- tai baariseuraa toisin kuin SDP:n Antti Rinne. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on imagoltaan Suomen paras puoluejohtaja, ilmenee Kantar TNS -tutkimusyhtiöllä teettämästä kyselystä. Andersson nappasi ykkössijan kymmenessä kyselyn 20 kategoriassa. Hän voitti luokat rohkea, taisteleva, pätevä, suvaitseva, spontaani, muka seurata mediassa, esittää kiinnostavia ajatuksia, mukava käydä lounaalla/lasillisella, haluaisi tutustua tarkemmin ihmisenä ja karismaattinen henkilö.


Lapsiasiavaltuutettu: Joka seitsemäs 10–11-vuotias poika on altistunut huumeille –"Nuorimmat välittäjät ovat noin 13-vuotiaita" MTV 16:00 05.02

Kouluterveyskyselyn mukaan 4. ja 5. luokkaa käyvistä pojista 14,5 prosenttia eli noin yksi seitsemäsosa on altistunut huumeille. Altistuminen tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että lapselle on joko tarjottu huumeita, tai lapsi tuntee muita lapsia tai nuoria, jotka käyttävät huumeita.


Pakkomyyntiä? Lentoyhtiöt erottavat tahallaan seurueita ja laskuttavat sitten vierekkäisistä istumapaikoista - ilmailuviranomainen selvittää väitteitä iltalehti 12:28 05.02

Britannian ilmailuviranomaisen tekemän kyselyn mukaan 18 prosenttia matkustajista joutuu istumaan seurueestaan erillään. Britannian siviili-ilmailuviranomainen CAA on alkanut selvittää väitteitä, joiden mukaan jotkut lentoyhtiöt erottaisivat tahallaan yhdessä matkustavia seurueita lennoilla, jotta nämä voitaisiin laittaa maksamaan ylimääräistä vierekkäisistä istumapaikoista. Asiasta uutisoivat muun muassa ja .


IL-Kysely: Perjantain lakko jakaa kansaa - enemmistö hyväksyy iltalehti 19:13 01.02

Suomalaisten niukka enemmistö hyväksyy perjantain lakkoilun ja pitää hallituksen aktiivimallin vastustamista riittävänä syynä poliittiselle lakolle. Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan niukka enemmistö suomalaisista hyväksyy ammattiyhdistysliikkeen perjantaiksi suunnitteleman mielenilmaisun ja siihen liittyvän lakkoilun. Perjantaina Helsingissä on SAK:n koollekutsuma mielenilmaisu hallituksen työttömyysturvan aktiivimallia vastaan. Mielenilmaisun tueksi useat työntekijäliitot ovat ilmoittaneet poliittisista lakoista.


Uutiset