Yle: Suurin osa ei halua korottaa nopeusrajoituksia moottoriteillä iltalehti 14:43 26.06

Suurin osa suomalaisista ei halua korottaa moottoriteiden nopeusrajoituksia, selviää Ylen teettämästä kyselystä . Vastaajilta kysyttiin: "Moottoriteillä sattuu vähemmän kolareita kuin muilla teillä. Pitäisikö nopeusrajoituksia moottoriteillä muuttaa?" Kyselyyn vastanneista 69 prosenttia vastasi, että nykyiset rajoitukset ovat sopivia, 17 prosenttia haluaisi korottaa rajoituksia 130 kilometriin tunnissa ja yhdeksän prosenttia 140 kilometriin tunnissa. Kolme prosenttia haluaisi rajoittaa moottoriteiden kattonopeuden 100 kilometriin tunnissa myös kesällä, ja kaksi prosenttia ei osannut sanoa.


Ylen kysely: Suurin osa ei halua korottaa nopeusrajoituksia moottoriteillä iltalehti 09:29 26.06

Suurin osa suomalaisista ei halua korottaa moottoriteiden nopeusrajoituksia, selviää Ylen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Vastaajilta kysyttiin: "Moottoriteillä sattuu vähemmän kolareita kuin muilla teillä. Pitäisikö nopeusrajoituksia moottoriteillä muuttaa?" Kyselyyn vastanneista 69 prosenttia vastasi, että nykyiset rajoitukset ovat sopivia, 17 prosenttia haluaisi korottaa rajoituksia 130 kilometriin tunnissa ja yhdeksän prosenttia 140 kilometriin tunnissa. Kolme prosenttia haluaisi rajoittaa moottoriteiden kattonopeuden 100 kilometriin tunnissa myös kesällä, ja kaksi prosenttia ei osannut sanoa.


Kysely: Enemmistö suomalaisista ei antaisi robotin hoitaa itseään tai lähiomaisiaan iltalehti 09:24 22.06

Lähes kaksi kolmasosaa suomalaisista ei antaisi robotin hoitaa itseään tai läheisiään, selviää Solitan teettämästä kyselytutkimuksesta. Vain viisi prosenttia kyselyyn vastanneista on täysin sitä mieltä, että voisi antaa robotin hoitaa itseään ja lähiomaisiaan. Miehet suhtautuvat ajatukseen robotin hoidosta paljon naisia myönteisemmin. Noin joka viides vastaaja pitää robotteja uhkana työpaikalleen. Alle 30-vuotiaista lähes joka kolmas pelkää, että robotit vievät oman alan työpaikat.


”Masennus on kuin välttämätön paha, johon ei haluta puuttua” – HS:n kyselyyn vastanneet kokevat masennuksen vähättelyä jopa terveydenhuollossa hs 12:52 21.06


Akavan luottamusmiehet: Yhteistyö työnantajien kanssa toimii iltalehti 07:54 20.06

Työmarkkinajärjestö Akavan luottamusmiehet ovat enimmäkseen tyytyväisiä yhteistyöhön työnantajien kanssa. Tämä käy ilmi Akavan luottamusmiesbarometrista. Kyselyyn vastanneista julkisen sektorin luottamusmiehistä 77 prosenttia ja yksityisen sektorin luottamusmiehistä 70 prosenttia kertoi neuvottelusuhteiden työnantajan kanssa toimivan hyvin. Barometrin mukaan sopimustulkintoihin liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet monilla työpaikoilla, mikä korostaa hyvien neuvottelusuhteiden merkitystä. Julkisella sektorilla 35 prosenttia ja yksityisellä 26 prosenttia katsoo ongelmien lisääntyneen kahden viime vuoden aikana.


Kysely kertoo: Melkein puolet vastaajista on ajanut maistissa - 17 prosenttia arvioi ajaneensa juotuaan rangaistavan määrän iltalehti 10:07 19.06

Lähes joka toinen suomalainen on ajanut autoa maistissa, kertoo Liikenneturvan kysely. Asia selviää Liikenneturvan tuoreesta kyselystä, jonka mukaan melkein kaikki suomalaiset paheksuvat rattijuoppoja. Kyselyyn vastanneista 48 prosenttia kertoi ajaneensa maistissa eli alle rangaistavan määrän alkoholia nauttineena. Yli rangaistavan määrän juoneena ajoon on lähtenyt 17 prosenttia vastanneista, joista valtaosa kuitenkin harvoin.


Forssan kaupunginjohtajaa epäillään pahoinpitelystä: "Olen siitä äärimmäisen pahoillani" iltalehti 19:58 16.06

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi vastasi tekstiviestillä Iltalehden kyselyyn pahoinpitelyepäilystä. - En kommentoi sitä nyt. Harmittaa kaupungin saama huono julkisuus. Olen siitä äärimmäisen pahoillani niin kuin koko tapahtumasta tietenkin. Anteeksi olen pyytänyt, Kesäniemi kirjoitti perjantaina iltapäivällä. Kesäniemeä epäillään forssalaisessa yökerhossa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä .


Oletko ollut masentunut? Vastaa kyselyyn siitä, miten masennukseesi on suhtauduttu hs 12:46 16.06


Akavalaiset paljastavat: Työsopimuksessa on yhä useammin salassapitoehto iltalehti 10:39 16.06

Työmarkkinakeskusjärjestö Akava on selvittänyt salassapitoehtojen yleisyyttä yrityksissä työskentelevien akavalaisten työsopimuksissa. Kyselyyn vastanneista 74 prosenttia ilmoitti, että työsopimukseen on kirjattu liikesalaisuuksia koskeva salassapitoehto. Käytäntö on yleistynyt viime vuosina. Vuoden 2015 jälkeen solmituista työsopimuksissa 84 prosentissa on salassapitoehto.


HS-kysely: Emma Kari suosikki vihreiden johtoon iltalehti 08:38 16.06

Suomalaiset äänestäisivät vihreiden puheenjohtajaksi Emma Karin, selviää Helsingin Sanomie n kyselystä. Kari saa suomalaisilta 15 prosentin kannatuksen. Toiseksi kyselyssä yltää Touko Aalto kymmenen prosentin kannatuksella. Suurin osa kyselytutkimukseen vastanneista ei osannut sanoa, kuka puheenjohtajaehdokkaista olisi paras valinta vihreiden johtoon. Kyselyyn vastasi yli tuhat suomalaista.


Lännen Median kysely: Niinistön tukeminen presidenttikisassa saa kannatusta perussuomalaisten parissa iltalehti 06:09 10.06

Puolueen vaikuttajista alle puolet on sitä mieltä, että perussuomalaiset tarvitsee oman presidenttiehdokkaan. Lännen Median kyselyyn osallistuneista perussuomalaisten vaikuttajista alle puolet on sitä mieltä, että perussuomalaiset tarvitsee oman presidenttiehdokkaan. Näin ajattelee 49 prosenttia kyselyyn vastanneista. 33 prosenttia vastaajista on puolestaan sitä mieltä, että puolueen pitää liittyä Sauli Niinistön valintaa tukevaan kansalaisliikkeeseen. Kaikista vastaajista 51 prosenttia ei asettaisi perussuomalaisille omaa presidenttiehdokasta.


Lännen Median kysely: Kokoomusvaikuttajat suhtautuvat varauksella hallitusyhteistyöhön Halla-ahon kanssa iltalehti 14:01 09.06

Enemmistö Lännen Median kyselyyn vastanneista kokoomusvaikuttajista on sitä mieltä, että kokoomus voisi olla samassa hallituksessa Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa. Tätä mieltä on 58 prosenttia vastaajista. Hallitusyhteistyötä puoltaa 63 prosenttia miehistä ja 47 prosenttia naisista. Lännen Media kysyi näkemyksiä hallitusyhteistyön mahdollisuudesta muun muassa kokoomuksen piirihallitusten jäseniltä, paikallisosastojen ja kunnallisjärjestöjen puheenjohtajilta sekä kunnanvaltuutetuilta. Kysely lähetettiin 930 kokoomusaktiiville, joista 409 vastasi.


Ylen mittaus: Vihreiden kannatus nyt historiallisen korkea - SDP:n kannatus hupenee yhä iltalehti 20:31 08.06

Vihreät on yltänyt Ylen mielipidemittauksessa kaikkien aikojen parhaaseen tulokseensa. Vihreitä äänestäisi eduskuntavaaleissa nyt 15,1 prosenttia teettämään kyselyyn vastanneista. Kolmena suurimpana puolueena ovat kokoomus 20,5 prosentin, keskusta 18,4 prosentin ja SDP 17,7 prosentin kannatuksella. Vihreät on nostanut tänä vuonna gallupkannatustaan 1,5 prosenttiyksiköllä. Vihreät valitsee parhaillaan uutta puheenjohtajaa pestin jättävän Ville Niinistön tilalle.


Verkkouutiset: Valtaosa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä kannattaa hallituksessa jatkamista iltalehti 08:35 03.06

Perussuomalaisten kansanedustajista huomattava osa kannattaa hallituksessa jatkamista, käy ilmi Verkkouutisten tekemästä kyselystä. Perussuomalaisten kansanedustajista huomattava osa kannattaa hallituksessa jatkamista, käy ilmi Verkkouutisten tekemästä kyselystä. Verkkouutisten kyselyyn vastasi hieman yli puolet puolueen 37 kansanedustajasta. Vastanneista suurin osa kannatti hallituksessa pysymistä puolueen puheenjohtajavaihdoksen jälkeen. Perussuomalaiset valitsee itselleen uuden puheenjohtajan ensi viikonlopun puoluekokouksessa Jyväskylässä.


Lännen Media: Halla-aho on kirinyt Terhon kiinni perussuomalaisten puheenjohtajakisassa iltalehti 06:09 03.06

Kisassa perussuomalaisten puheenjohtajuudesta Sampo Terho on menettänyt puolueensa kenttäväen keskuudessa kannatusetumatkansa Jussi Halla-ahoon. Asia käy ilmi Lännen Median kyselystä. Kyselyssä Terhon ja Halla-ahon suosiolukemat ovat nyt tasan. Vastaajista 43 prosenttia kannattaa Terhoa ja 42 prosenttia Halla-ahoa. Kyselyyn vastasi 330 perussuomalaista, joista 322 on puolueen jäseniä.


Mies, haluaisitko lapsen, mutta sinulla ei ole kumppania? Vastaa kyselyyn hs 14:09 02.06


Valtaosa suomalaisista osallistuu hyväntekeväisyyteen jollain tavalla – vain kolmannes lahjoittaa rahaa järjestöille ja keräyksiin iltasanomat 15:01 01.06

Valtaosa kyselyyn vastannesta koki myös tietävänsä, miten lahjoitusvarat käytetään.


Oy Suomi Ab iskussa - kilpailukyvyssä iso loikka, vienti kasvaa kohisten iltalehti 08:17 01.06

IMD:n kilpailukykyvertailussa Suomi nousi 5 pykälää sijalle 15. Vielä 2000-luvun alussa Suomi oli kilpailukykyvertailujen ehdotonta kärkeä. Sitten kilpailukyky alkoi rapautua. Finanssikriisin jälkeen alkoi jyrkkä alamäki. Mutta nyt Oy Suomi Ab on alkanut jälleen porskuttaa. Sveitsiläisen bisneskoulun IMD:n uusimmassa kilpailukykyvertailussa Suomi nousi 5 pykälää sijalle 15. Nostetta toi erityisesti helmi-maaliskuussa IMD:n kyselyyn vastanneiden suomalaisten valoisat näkemykset.


Mies, oletko kokenut ulkonäköpaineita? Vastaa kyselyyn hs 07:40 27.05


Uutiset