Onko lapsesi kärsinyt stressistä? Vastaa HS:n kyselyyn ja kerro kokemuksistasi hs 13:26 17.08


Kirurgit kuuntelevat Paula Koivuniemeä ja Queenia leikkaussalissa: ”Olen myös kuullut jazzmiehistä” – vastaa kyselyyn, mitä sinä kuuntelet työpaikallasi hs 15:10 03.08


Kirurgit kuuntelevat Paula Koivuniemeä ja Queenia leikkaussalissa, kertoo tuore tutkimus: ”Olen myös kuullut jazzmiehistä” – vastaa kyselyyn, mitä sinä kuuntelet työpaikallasi hs 15:10 03.08


Voiko ekaluokkalainen kulkea koulumatkat yksin ja millaisen kännykän hän tarvitsee? Vanhempi, vastaa kyselyyn hs 11:03 03.08


Yritätkö rajoittaa kännykän näpräämistä? Vastaa HS:n kyselyyn aiheesta hs 11:04 25.07


HS: Uusi vaihtoehto ei saa kannatusta - hallituspuolueiden kannatus alimmillaan iltalehti 03:04 19.07

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä ei saa suomalaisilta juuri kannatusta, selviää Helsingin Sanomien tuoreesta gallupista. Tuoretta ryhmää kannattaa vain 2,5 prosenttia kyselyyn vastanneista. Perussuomalaisista irtaantuneen Uuden vaihtoehdon ja keskustan hupenevat kannatukset ovat romahduttaneet hallituspuolueiden kannatusluvut jo alle 40 prosenttiin.


Finanssialan kysely: Yhä useampi säästää tai sijoittaa iltalehti 08:28 13.07

Yhä useampi säästää tai sijoittaa, osoittaa Finanssialan tuore kyselytutkimus. Esimerkiksi sijoitusrahastojen käyttö on noussut kahdessa vuodessa viidellä prosenttiyksiköllä 28 prosenttiin ja käyttötilillä säästäminen kuudella prosenttiyksiköllä 38 prosenttiin. Erilaisia säästöjä ja sijoituksia on liki kahdella kolmanneksella kyselyyn vastanneista, ja kasvua on kaksi prosenttiyksikköä verrattuna kahden vuoden takaiseen.


Kysely: Joka neljäs on pyöräillyt humalassa iltalehti 10:05 11.07

Yli joka neljäs suomalainen on syyllistynyt tankojuoppouteen eli ajanut polkupyörällä humalassa, kertoo Liikenneturvan kysely. Kyselyyn vastanneista 28 prosenttia kertoi pyöräilleensä humaltuneena viimeisen viiden vuoden aikana. Neljä prosenttia kertoo pyöräilleensä huppelissa usein. Asenteet tankojuoppoutta kohtaan ovat melko suopeita. Vastanneista 45 prosenttia kertoi pitävänsä humalassa pyöräilemistä hyväksyttävänä. 42 prosenttia tosin hyväksyy pyöräilyn vain "pienessä humalassa" ja kolme prosenttia miten humalassa vaan.


Ylen kysely: Vain viidennes suomalaisista haluaisi EU:ssa pysymisestä kansanäänestyksen iltalehti 07:20 10.07

Ylen teettämän kyselyn mukaan viidennes suomalaisista haluaisi EU:ssa pysymisestä kansanäänestyksen. Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastanneista yli 70 prosenttia vastustaa EU-kansanäänestystä. Jos asiasta kuitenkin järjestettäisiin äänestys, 62 prosenttia äänestäisi EU:ssa pysymisen puolesta. EU-eron puolesta äänestäisi viidennes. Joka kymmenes ei äänestäisi lainkaan.


Kärsitkö kovista kuukautiskivuista? Vastaa HS:n kyselyyn hs 16:31 07.07


HS-gallup: Soinin suosio hallituskriisin jälkeen huipussaan, perussuomalaisille tyly tuomio iltalehti 06:55 05.07

Ulkoministeri Timo Soinin (uv.) onnistumista hallituksessa arvioidaan paremmaksi kuin vielä puoli vuotta sitten, ilmenee Helsingin Sanomien kyselystä. Helsingin Sanomien kyselyyn vastanneista 31 prosenttia arvioi Soinin onnistuneen tehtävässään melko hyvin, kun vielä puoli vuotta sitten saman arvion antoi 25 prosenttia. Soinin suosio on nyt korkeimmillaan ministeriuransa aikana. Perussuomalaisten parissa Soinin suosio on sukeltanut, mutta etenkin kokoomuksen ja SDP:n kannattajien silmissä arvio Soinin suoriutumisesta on kohentunut merkittävästi, lehti kirjoittaa.


Kesäloma lasten vai aikuisten ehdoilla? Vastaa HS:n kyselyyn hs 16:39 28.06


Onko teillä puolisonne kanssa yhteisiä tapoja hassutella? Mikä suhteessanne on paremmin kuin muilla? – Vastaa kyselyyn hs 16:30 27.06


Yle: Suurin osa ei halua korottaa nopeusrajoituksia moottoriteillä iltalehti 14:43 26.06

Suurin osa suomalaisista ei halua korottaa moottoriteiden nopeusrajoituksia, selviää Ylen teettämästä kyselystä . Vastaajilta kysyttiin: "Moottoriteillä sattuu vähemmän kolareita kuin muilla teillä. Pitäisikö nopeusrajoituksia moottoriteillä muuttaa?" Kyselyyn vastanneista 69 prosenttia vastasi, että nykyiset rajoitukset ovat sopivia, 17 prosenttia haluaisi korottaa rajoituksia 130 kilometriin tunnissa ja yhdeksän prosenttia 140 kilometriin tunnissa. Kolme prosenttia haluaisi rajoittaa moottoriteiden kattonopeuden 100 kilometriin tunnissa myös kesällä, ja kaksi prosenttia ei osannut sanoa.


Ylen kysely: Suurin osa ei halua korottaa nopeusrajoituksia moottoriteillä iltalehti 09:29 26.06

Suurin osa suomalaisista ei halua korottaa moottoriteiden nopeusrajoituksia, selviää Ylen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Vastaajilta kysyttiin: "Moottoriteillä sattuu vähemmän kolareita kuin muilla teillä. Pitäisikö nopeusrajoituksia moottoriteillä muuttaa?" Kyselyyn vastanneista 69 prosenttia vastasi, että nykyiset rajoitukset ovat sopivia, 17 prosenttia haluaisi korottaa rajoituksia 130 kilometriin tunnissa ja yhdeksän prosenttia 140 kilometriin tunnissa. Kolme prosenttia haluaisi rajoittaa moottoriteiden kattonopeuden 100 kilometriin tunnissa myös kesällä, ja kaksi prosenttia ei osannut sanoa.


Kysely: Enemmistö suomalaisista ei antaisi robotin hoitaa itseään tai lähiomaisiaan iltalehti 09:24 22.06

Lähes kaksi kolmasosaa suomalaisista ei antaisi robotin hoitaa itseään tai läheisiään, selviää Solitan teettämästä kyselytutkimuksesta. Vain viisi prosenttia kyselyyn vastanneista on täysin sitä mieltä, että voisi antaa robotin hoitaa itseään ja lähiomaisiaan. Miehet suhtautuvat ajatukseen robotin hoidosta paljon naisia myönteisemmin. Noin joka viides vastaaja pitää robotteja uhkana työpaikalleen. Alle 30-vuotiaista lähes joka kolmas pelkää, että robotit vievät oman alan työpaikat.


”Masennus on kuin välttämätön paha, johon ei haluta puuttua” – HS:n kyselyyn vastanneet kokevat masennuksen vähättelyä jopa terveydenhuollossa hs 12:52 21.06


Akavan luottamusmiehet: Yhteistyö työnantajien kanssa toimii iltalehti 07:54 20.06

Työmarkkinajärjestö Akavan luottamusmiehet ovat enimmäkseen tyytyväisiä yhteistyöhön työnantajien kanssa. Tämä käy ilmi Akavan luottamusmiesbarometrista. Kyselyyn vastanneista julkisen sektorin luottamusmiehistä 77 prosenttia ja yksityisen sektorin luottamusmiehistä 70 prosenttia kertoi neuvottelusuhteiden työnantajan kanssa toimivan hyvin. Barometrin mukaan sopimustulkintoihin liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet monilla työpaikoilla, mikä korostaa hyvien neuvottelusuhteiden merkitystä. Julkisella sektorilla 35 prosenttia ja yksityisellä 26 prosenttia katsoo ongelmien lisääntyneen kahden viime vuoden aikana.


Kysely kertoo: Melkein puolet vastaajista on ajanut maistissa - 17 prosenttia arvioi ajaneensa juotuaan rangaistavan määrän iltalehti 10:07 19.06

Lähes joka toinen suomalainen on ajanut autoa maistissa, kertoo Liikenneturvan kysely. Asia selviää Liikenneturvan tuoreesta kyselystä, jonka mukaan melkein kaikki suomalaiset paheksuvat rattijuoppoja. Kyselyyn vastanneista 48 prosenttia kertoi ajaneensa maistissa eli alle rangaistavan määrän alkoholia nauttineena. Yli rangaistavan määrän juoneena ajoon on lähtenyt 17 prosenttia vastanneista, joista valtaosa kuitenkin harvoin.


Uutiset