Perussuomalaisista lähtenyt Veera Ruoho saanut intiimejä viestejä: "Seksiä haluttiin ostaa" iltalehti 19:55 28.06

Kansanedustaja Veera Ruoho kertoi IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa saamistaan erikoisista viesteistä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronnutta Ruohoa on lähestytty varsin henkilökohtaisilla ja suorasukaisillakin viesteillä. - Ne olivat jotain, että ”haluan ostaa sukkahousuja”, ”haluan valokuvia”, sitten ulkonäköön liittyviä, ja seksiä haluttiin ostaa. Nyt se on kääntynyt sellaisiksi viesteiksi, että olen jossain intiimissä suhteessa joko (Timo) Soinin tai (Simon) Elon kanssa. Ihan päättömiä juttuja, Ruoho naurahti.


Tungos johti lähes 100 jalkapallofanin kuolemaan – vuoden 1989 Hillsborough'n katastrofista nostettiin nyt syytteet iltasanomat 14:55 28.06

Liverpoolin ja Nottinghamin välisessä ottelussa vuonna 1989 kuoli 96 kannattajaa.


Sarjakuristajan kirje pelästytti koko perheen: "Kukaan ei uskalla mennä enää yksin ulos" iltalehti 14:20 28.06

Alaikäisen tytön isä jutteli sarjakuristajan kanssa kerrostalonsa pihalla ja käski miehen olla lähestymättä enää perhettään. Syyttäjän mukaan sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä olisi laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen kuristamaan naapurirapussa asunutta alaikäistä tyttöä. Syytteen mukaan Penttilä oli ensin kymmenen minuutin ajan yrittänyt päästä jotakin esinettä apunaan käyttäen tytön asunnon ovesta sisään. Kaksi kuukautta myöhemmin Penttilä pudotti alaikäisen tytön asunnon postiluukusta kirjeen. Tyttö soitti itkuisena isälle


Tällaisen kirjeen sarjakuristaja pudotti postiluukusta: "Vartalosi on upea" iltalehti 13:02 28.06

Syytteen mukaan sarjakuristaja lähestyi tyttöä pudottamalla tälle postiluukusta kirjeen. Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä kiistää syytteen törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän mukaan Penttilä olisi laatinut yksityiskohtaisen suunnitelman päästäkseen kuristamaan naapurirapussa asunutta alaikäistä tyttöä. Syyttäjän mukaan aikeena oli tappaa tai ainakin pahoinpidellä törkeästi.


Tyttö muisteli oikeudessa: Näin sarjakuristajan synkkä tausta selvisi - "sit iski paniikki" iltalehti 11:36 28.06

Sarjakuristajan lähestymä alaikäinen tyttö kertoi keskiviikkona oikeudessa kokemuksistaan. Kun tyttö etsi Penttilän jättämästä kirjeestä löytynyttä puhelinnumeroa numerotiedustelusta, ei mitään löytynyt. Hän keksi kuitenkin etsiä numeroa sosiaalisen median palveluista ja kyseinen numero oli liitetty kuvapalvelu Instagramin käyttäjätiliin, jossa käyttäjänä oli Michael Penttilä. Tyttö laittoi Instagramista löytyneen nimen internetin hakukoneeseen ja miehen tausta alkoi selvitä.


Pariskunta harrasti seksiä muina miehinä käytävällä – mies lausui kommentin, joka jäi hotellin työntekijän mieleen iltasanomat 10:25 28.06

Hotellissa voi sattua lähestulkoon mitä tahansa – sen tietävät hotellien työntekijät.


Korkeasaaressa yritettiin pelastaa 250 Venäjältä salakuljetettua verijuotikasta - katso kuvat iltalehti 10:04 28.06

Korkeasaaren eläintenhoitoyksikkö sai yllätyspuhelun Tullista, joka oli takavarikoinut Venäjältä Suomeen lähetettyjä verijuotikkaita. Verijuotikas kuuluu lajeihin, joiden kauppaa rajoitetaan kansainvälisellä CITES-sopimuksella. Näillä juotikkailla ei ollut asianmukaista tuontilupaa, ja Tulli pyysi eläintarhaa ottamaan eläimet hoitoonsa. Suomen lajistosta verijuotikas eli iilimato on lähes kokonaan hävinnyt.


Kymmeniä ihmisiä loukkaantui metron syöksyttyä raiteiltaan New Yorkissa iltasanomat 08:48 28.06

New Yorkissa lähes 40 matkustajaa loukkaantui, kun täyden metron kaksi vaunua syöksyi raiteiltaan Manhattanilla tiistaina paikallista aikaa.


Kymmeniä ihmisiä loukkaantui metron syöksyttyä raiteiltaan New Yorkissa iltalehti 08:39 28.06

New Yorkissa lähes 40 matkustajaa loukkaantui, kun täyden metron kaksi vaunua syöksyi raiteiltaan Manhattanilla tiistaina paikallista aikaa. Asiasta kertoo New York Times. Loukkaantuneista 17 vietiin sairaalaan, mutta kukaan heistä ei tiettävästi saanut vakavia vammoja.


Suomen hyvinvointierot näkyvät rajusti tilastoissa - katso kartasta oman kuntasi tilanne iltalehti 07:04 28.06

Näin sosiaalietuuksia maksetaan eri puolilla Suomea - isoja eroja. Katso tilanne oheisesta taulukosta. Suomen hyvinvointierot näkyvät selvästi maksettujen sosiaalietuuksien määrissä. Itä- ja Pohjois-Suomeen maksetaan sosiaalietuuksia asukaslukuun suhteutettuna paikoin jopa yli puolet enemmän kuin Länsi- ja Etelä-Suomeen. Erot eivät ole sinällään yllätys, vaan ne tulevat ilmi lähes kaikilla hyvinvointi- ja terveysmittareilla, sanoo tutkimustiimin päällikkö Jenni Blomgren Kelan tutkimuksesta.


Uutissuomalainen: Matkustajamäärät kasvaneet kolmanneksen Venäjän-junissa iltalehti 05:01 28.06

Matkustajamäärät Suomen ja Venäjän välisessä junaliikenteessä ovat kasvussa. Asiasta kertovan Uutissuomalaisen mukaan alkuvuoden aikana sekä Helsingin ja Pietarin että Helsingin ja Moskovan välillä tehtiin lähes kolmanneksen enemmän junamatkoja kuin vastaavaan aikaan vuonna 2016. Toukokuussa Allegro-junissa matkustajia oli 30 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten toukokuussa. Myös Moskovaan liikennöivissä Tolstoi-junissa matkustajia oli 28 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan, Uutissuomalainen kertoo.


Kymen Sanomat: Muukalaislegioonassa yli 28 vuotta palvellut Kyösti Pietiläinen on kuollut iltalehti 22:07 27.06

Ranskan muukalaislegioonassa lähes 30 vuotta palvellut Kyösti Pietiläinen on kuollut, kirjoittaa Kymen Sanomat. Pietiläinen kuoli sunnuntaina äkilliseen sairauskohtaukseen. Pietiläinen oli kuollessaan 71-vuotias. Pietiläinen muistetaan pisimpään Ranskan muukalaislegioonassa palvenneena suomalaisena.


Isisin vankilaan tehty ilmaisku tappoi lähes 60 ihmistä Syyriassa hs 14:42 27.06


Harvinainen video paljastaa, millaista on elämä Isisin pääkaupungissa – kaduilla merkkejä lähestyvästä uhkasta iltasanomat 12:53 27.06

CNN on saanut haltuunsa videon, joka on kuvattu Isisin ”pääkaupungin” Raqqan kaduilla Syyriassa.


Trump romahdutti Yhdysvaltain imagon kauttaaltaan maailmalla - vain alle puolet suhtautuu myönteisesti iltalehti 03:57 27.06

Yhdysvaltain imago on turmeltunut lähes kaikkialla maailmassa Donald Trumpin myötä eikä valtaosa ihmisistä luota hänen kykyynsä johtaa. Asia selviää Pew -tutkimuskeskuksen tuoreesta tutkimuksesta, joka kattaa kaiken kaikkiaan 37 maata. Tutkimuksen mukaan Yhdysvaltain suosioluvut ovat laskeneet 15 prosenttiyksikköä presidentti Barack Obaman virkakauden päättymisestä.


Trump romahdutti Yhdysvaltain imagon kauttaaltaan maailmalla - suosioluvut tippuivat alle 50 prosenttiin iltalehti 03:57 27.06

Yhdysvaltain imago on turmeltunut lähes kaikkialla maailmassa Donald Trumpin myötä eikä valtaosa ihmisistä luota hänen kykyynsä johtaa. Asia selviää Pew -tutkimuskeskuksen tuoreesta tutkimuksesta, joka kattaa kaiken kaikkiaan 37 maata. Tutkimuksen mukaan Yhdysvaltain suosioluvut ovat laskeneet 15 prosenttiyksikköä presidentti Barack Obaman virkakauden päättymisestä.


Ensimmäinen kuva julki: Al-Qaidan vankina ollut ruotsalaismies tapasi perheensä lähes kuuden vuoden jälkeen iltasanomat 01:09 27.06

Terrorijärjestö sieppasi lomalla olleen ruotsalaismiehen Malissa vuonna 2011. Nyt hän on päässyt takaisin Ruotsiin.


Teemu Selänne sai ikimuistoisen puhelinsoiton: "Menin lähes sanattomaksi" iltalehti 22:39 26.06

Teemu Selänteestä tulee marraskuussa Jari Kurrin jälkeen kautta aikojen toinen suomalainen, joka aateloidaan Toronton Hockey Hall of Fameen. Jääkiekkoilun arvostetuimpaan kunniagalleriaan valittiin myös Selänteen monivuotinen tutkapari Paul Kariya, Mark Recchi ja Dave Andreychuk sekä naiskiekon legenda Danielle Goyette, Boston Bruinsin omistaja Jeremy Jacobs ja valmentaja Clare Drake. - Tämä on suurin mahdollinen kunnianosoitus, jonka jääkiekkoilija voi saada ja mahtava kruunu uralleni, Selänne sanoi STT:lle.


Maanantai oli kesän kovin ukkospäivä – varoitus lähes koko Etelä-Suomessa iltasanomat 21:33 26.06

Viikko valkeni painostavassa tunnelmassa yksittäisten ukkoskuurojen piiskatessa koko maata.


Ruotsin poliisi: Terroristien vankina olleen ruotsalaismiehen vapauttamiseksi tehtiin töitä lähes kuusi vuotta – vapautettu voi olosuhteisiin nähden hyvin hs 21:13 26.06


Uutiset