Hirmuhelteet iskevät rajuina Etelä-Eurooppaan – lämpömittari kohoaa jopa 50 asteeseen MTV 20:47 01.08

Etelä-Eurooppaan ennustetaan viikonlopuksi jopa 50 asteen hirmuhelteitä.


Inttikurista ei tingitä vaikka mittari hipoo 30 astetta – näin alokkaat pärjäävät Santahaminan helteissä iltasanomat 06:45 28.07

Satoi tai paistoi, sotilaalle sillä ei ole merkitystä. Sotaharjoitukset pidetään, vaikka lämpömittari lähentelisi 30 astetta.


Kuvareportaasi Oulusta: Helle vei väen rannoille ja vesille iltasanomat 22:05 24.07

Lämpömittarissa komeili +31 astetta Oulussa.


Näillä eväillä poikkeussäitä uhmaamaan – hevoset sietävät hellettä koiria paremmin iltasanomat 20:13 24.07

Kuinka kuninkuusravien päätähdet selviävät kaksipäiväisestä savotastaan lämpömittarin hipoessa viikonloppuna 30 astetta? Ravialan ammattilaiselta irtoavat neuvot kylmän viileästi.


Kirjurinluoto muuttui sotatantereeksi – taistelunäytös helteessä pisti sotilaat koville: "Seitsemän litraa nestettä puoleen päivään" MTV 17:41 18.07

Porin Kirjurinluodolla lämpömittari näytti +33 astetta, ja häkellyttävää hellettä kuumensi vielä räjähdyksistä nousseet tulilieskat sekä panssarivaunujen tomut. 


30 astetta mitattiin ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen! Ja huomenna on tätäkin kuumempaa MTV 19:40 11.07

Suomessa on mitattu 30 asteen lämpötila ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Lämpömittari nousi 30,1 asteeseen Sodankylässä neljältä iltapäivällä.


Kaikkien aikojen alkukesä! Koossa jo 10 hellepäivää - meteorogi ennustaa, että tämä toukokuu rikkoo 34 vuotta vanhan ennätyksen iltalehti 16:10 23.05

Toukokuun aikana on mitattu toistaiseksi 10 hellepäivää. Se on vain kolme hellepäivää kaikkien aikojen helteisintä toukokuuta jäljessä. Huh hellettä, sanoi suomalainen, kun meni ulko-ovesta ulos toukokuussa. Kuluvan huhtikuun kymmenes hellepäivä mitattiin tänään keskiviikkona kello 13:30, kun lämpömittari heilahti Kouvolassa 25,3 asteeseen.


Maanantaina kuumuus vain yltyy - lämpötila kipuaa lähes 30 asteeseen iltalehti 05:58 14.05

Viikko alkaa erittäin lämpimänä ja aurinkoisena, kertoo Ilmatieteen laitos. Helteet eivät tulleet viikonloppuna vain piipahtamaan, sillä Ilmatieteen laitoksen mukaan kuumuus yltyy maanantaina. Etelässä lämpömittari kipuaa lähelle 30 astetta.


Näin lämpö helli Suomea: Helleraja rikottiin tänään kolmella paikkakunnalla - Tarkista kuvasta, miten lähellä hellerajaa sinun kotikuntasi kävi iltalehti 21:17 11.05

Korkein lämpötila oli Porissa, jossa elohopea kohosi 25,1 asteeseen. Sää suosi perjantaina etenkin maan länsiosassa. Foreca kertoo Twitter-tilillään, että päivän korkein lukema mitattiin Porissa, jossa lämpömittari näytti ihanaa 25,1 asteen hellelukemaa. - Korkein mitattu lämpötila oli Porissa, 25,1 astetta, mutta myös Vaasassa ja Ylivieskassa saavutettiin 25 astetta, Foreca kertoo Twitterissä.


Terminen kevät alkoi rytinällä ja jatkuu lämpimänä - ”Tuleva viikko on sellainen, että kannattaa nauttia” iltalehti 10:37 15.04

Kevään eilen tehtyä lämpöennätystä hätyytellään vielä tänään. Alkava viikko on sekin poutainen. Sunnuntaina hätyytellään eilen rikottua kevään lämpöennätystä. Lämpömittari kohosi lauantaina Salossa 16,9 plusasteeseen, mikä merkkasi alkaneen kevään ennätyslukemaa. Aurinkoinen lauantai nosti lämmön kuudentoista asteen tuntumaan yhteensä seitsemällä mittausasemalla. Meteorologi Ari Mustala Ilmatieteen laitokselta arvioi, että myös sunnuntaina saadaan nauttia lämpimästä kevätpäivästä suuressa osassa maata. Paikoin taivaalle tosin kertyy myös pilvenhattaraa, joka hieman hidastaa lämpötilan kohoamista.


Lämpömittari lähestyy kahtakymmentä – viikonloppuna ja ensi viikolla paistatellaan auringossa MTV 09:08 12.04

Päivälämpötilat ovat viikonlopun ajan ja ensi viikollakin etelässä lähellä 20 astetta. Meteorologin mukaan kesärenkaat uskaltaa jo hyvinkin laittaa alle.


Terassikelit ovat täällä - vuoden lämpöennätys rikki Porvoossa iltalehti 20:00 09.04

Tämän vuoden korkein lukema eli 15,5 lämpöastetta mitattiin maanantaina Porvoossa. Kauan odotettu kevät on vihdoin täällä. Vuoden korkein lämpötila mitattiin maanantaina Porvoossa Harabackan asemalla, missä lämpömittari kipusi 15,5 lämpöasteeseen. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Tuomo Bergmanin mukaan lukema on vuodenaikaan nähden varsin korkea, muttei mitenkään täysin poikkeuksellinen.


Huhtikuun alun sää hämmästyttää: Hurjimmillaan lunta satanut jopa metrin verran - Kohta se sulaa iltalehti 10:40 03.04

Loppuviikosta lämpömittari alkaa näyttää jo keväisempiä lukemia koko maassa. Katso päivän sääennuste helposti 20 sekunnin videolta. Lumipyryt ovat siirtäneet kevättä alkavalla viikolla, kun maan etelä- ja keskiosissa kärvisteltiin sankassa sateessa pääsiäismaanantaina ja maan pohjois- ja koillisosissa tupruttaa vielä tiistainakin.


maali käänsi nyt käyty poikkesi perisuomalaiselle rahantekijä Wadan urheilijakomissio vastustaa ymmärtää tämä – huippumaa Iran – lahjoittaa

Uutiset