Rattijuoppo jyräsi itsensä espoolaiseen kompostiin iltalehti 13:32 17.01

Juovuspäinen henkilö löysi tiensä myös roskikseen, poliisi kertoo. Länsi-Uudenmaan poliisi narautti iltapäiväkännissä autoilleen henkilöauton kuljettajan tiistaina. Kuski oli autoillut Espoon Viherlaaksossa kello puoli viiden aikaan, kun kulkuneuvo oli lähtenyt hänen käsistään.


Kadonnut retkiluistelija löytyi kuolleena Lohjanjärven Ruumissaaren läheisyydestä iltalehti 08:49 16.01

Poliisi ja rajavartiolaitos löysivät miehen veden varasta tiistain pikkutunneilla. Lohjalla maanantaina kadonnut retkiluistelija löytyi tiistaina aamuyöllä hukkuneena, Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan Iltalehdelle. Tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Vesa Forsström kertoo, että poliisi ja rajavartiolaitos löysivät iäkkään miehen hukkuneena Lohjanjärven Ruumissaaren läheisyydestä aamuyöllä hieman kello yhden jälkeen.


Iäkäs retkiluistelija katosi Lohjanjärvellä – löytyi aamuyöllä hukkuneena läheltä Ruumissaarta MTV 08:35 16.01

Lohjalla eilen kadonnut retkiluistelija on löytynyt kuolleena, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikosylikomisario MTV Uutisille. Miehen omaisille on viety suruviesti.


Iäkäs retkiluistelija katosi Lohjanjärvellä – löytyi aamuyöllä hukkuneena MTV 08:35 16.01

Lohjalla eilen kadonnut retkiluistelija on löytynyt kuolleena, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikosylikomisario MTV Uutisille. Miehen omaisille on viety suruviesti.


Iäkäs retkiluistelija katosi Lohjanjärvellä – löytyi hukkuneena MTV 08:35 16.01

Lohjalla eilen kadonnut retkiluistelija on löytynyt kuolleena, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikosylikomisario MTV Uutisille. Miehen omaisille on viety suruviesti.


Retkiluistelija kadoksissa Lohjalla - ei ottanut puhelinta mukaan iltalehti 06:57 16.01

Miestä ei ole tavoitettu maanantai-iltapäivän jälkeen, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan miehen olevan kateissa Lohjalla. Tällä hetkellä tavoittamattomissa oleva henkilö lähti retkiluistelemaan Osurannantieltä maanantaina kello 15 aikaan, eikä ole tiistai-aamuna olevan tiedon mukaan vielä palannut takaisin. Pelastuslaitoksen mukaan miehen vaimo oli häntä rannalla vastassa ja kertoi, ettei tiedä miehensä mahdollista reittiä. Miehellä ei ollut vaimon mukaan puhelinta mukanaan.


KRP varoittaa: Valepoliisit aktivoituivat jälleen iltasanomat 23:04 12.01

Jo reilu 20 rikosilmoitusta kirjattu joulun jälkeen Itä- ja Länsi-Uudenmaan sekä Oulun alueella.


Tulta pummannut nuori nainen viilsi tuntemattomalta kurkun auki - ei päässyt vapaaksi iltalehti 18:24 10.01

Iltalehden julkaisemassa artikkelissa väitettiin aluksi virheellisesti, että nainen olisi päässyt ehdolliseen vapauteen. Näin ei kuitenkaan ole. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi joulukuussa 2015 nuoren naisen neljän vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen tapon yrityksestä. Naiselle tehtiin vaarallisuusarviointi ja hänet määrättiin suorittamaan koko rangaistuksensa vankilassa. 19-vuotias nainen pyysi jalkakäytävällä istunutta miestä tarjoamaan tulta tupakkaansa Hangossa. Mies kieltäytyi, minkä jälkeen nainen viilsi häntä takaapäin keittiöveitsellä kurkkuun. Oikeus katsoi, että nainen oli syyntakeinen eli hän ymmärsi tekonsa.


Tulta pummannut nuori nainen viilsi tuntemattomalta kurkun auki - pääsee nyt vapaaksi iltalehti 16:09 10.01

Helsingin hovioikeuden mukaan edellytykset ehdonalaiseen vapauteen täyttyvät. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi joulukuussa 2015 nuoren naisen neljän vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen tapon yrityksestä. Naiselle tehtiin vaarallisuusarviointi ja hänet määrättiin suorittamaan koko rangaistuksensa vankilassa. 19-vuotias nainen pyysi jalkakäytävällä istunutta miestä tarjoamaan tulta tupakkaansa Hangossa. Mies kieltäytyi, minkä jälkeen nainen viilsi häntä takaapäin keittiöveitsellä kurkkuun. Oikeus katsoi, että nainen oli syyntakeinen eli hän ymmärsi tekonsa.


Espoon suunnalla tehtiin karua tulipalohistoriaa: ”Synkin vuosi, mikä tilastoistamme löytyy” iltasanomat 06:51 09.01

Tulipaloissa kuoli kymmenen henkeä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella viime vuonna.


Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos: Tulipaloissa kuoli ennätysmäärä ihmisiä – tupakka yleisin syttymissyy MTV 16:04 08.01

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan, että viime vuonna sen alueella kuoli tulipaloissa poikkeuksellisen paljon ihmisiä. Tupakointi on tilastoissa yleisin palon syttymisen syy.


Kuollut 13-vuotias löytyi Espoossa - rikoksen mahdollisuus voidaan sulkea pois vasta oikeuslääkärin lausunnon jälkeen iltalehti 08:54 04.01

Tutkinnanjohtajan mukaan oikeuslääkärin huomiot ratkaisevat, onko traagisessa tapauksessa syytä aloittaa rikostutkinta. Kadonneen espoolaisen 13-vuotiaan pojan etsinnät päättyivät surullisesti joulukuun 17. päivänä, kun poliisit löysivät vainajan Karakallion kaupunginosasta. Poliisi on selvittänyt tapausta toistaiseksi tavallisena kuolemansyyn tutkintana. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Värtinen Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että aihetta rikosepäilyihin ei ole ilmennyt vuodenvaihteen jälkeenkään.


Espoon rajun tulipalon syy edelleen epäselvä – asukas menehtyi, mutta kukaan ei herännyt liekkeihin MTV 15:18 24.12

Espoon Matinkylässä lauantaiaamuna syttyneen huoneistopalon syytä selvitetään edelleen. Pelastuslaitos on olettanut syttymissyyksi tupakointia, mutta Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan epäilyä ei ole saatu varmistettua.


Loskainen ja luminen sää hidastaa joululiikennettä - poliisi alleviivaa autoilijoille yhtä sanaa: ”Asenne” iltalehti 15:36 23.12

Joulun aatonaattona on sattunut pieniä kolareita, mutta pahemmilta onnettomuuksilta on vältytty. Videolla lumen ja loskan sekainen, haastava ajokeli aamupäivällä Oulussa. Video: Aleksanteri Pikkarainen Länsi-Uudenmaan poliisista vanhempi konstaapeli Tomi Ruippo kertoi joulun aatonaattona tien päältä Salon lähettyviltä ykköstieltä, että liikenne sujuu yllättävänkin rauhallisesti.


Poliisi julkaisi 42 kameran listan: Täällä peltipoliisi vahtii joululiikennettä iltalehti 18:19 22.12

Poliisi on julkaissut listan, joka sisältää osan joulun ruuhka-aikojen automaattivalvonnan kamerapaikoista. Joulun liikennettä valvoo poliisin mukaan kaikkiaan 110 peltipoliisia. Poliisi on julkaissut Twitterissä listan, jossa on julkaistu osa niistä: 42 päällä olevaa kameratolppaa. - Tieto päällä olevien tolppien sijainnista laskee ajonopeutta, jos muuten ajettaisiin kovaa niiden kohdalla, vanhempi konstaapeli Hannu Kontola Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo


63-vuotiaan miehen syytteitä käsiteltiin oikeudessa 7 istuntopäivää - poikkeuksellisen laajan hyväksikäyttövyyhdin uhrit 6-13- vuotiaita iltalehti 22:24 21.12

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudelta meni seitsemän istuntopäivää on poikkeuksellisen laajan lasten hyväksikäyttösarjan käsittelyyn. Käräjäoikeus tuomitsi torstaina 63-vuotiaan siuntiolaisen Juha-Pekka Leppäsen viiden vuoden ja neljän kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen. Rangaistus luettiin 15:sta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikoksista kaksi katsottiin törkeiksi.


Uutiset