Ahed, 17, potki israelilaissotilaita - pitkä vankeustuomio uhkaa palestiinalaistyttöä iltalehti 13:44 13.02

Palestiinalainen Ahed Tamimi saapui sotilasoikeuteen kädet ja jalat kahlittuina. Tammikuussa 17 vuotta täyttäneen Ahed Tamimin tapaus on herättänyt ympäri maailman laajaa huomiota. Palestiinalaistyttö joutui sotilastuomioistuimen eteen sen jälkeen, kun hänestä kuvattu video levisi sosiaalisessa mediassa joulukuussa. Länsirannalla kuvatussa videossa Ahed läimäytteli ja potki kahta israelilaissotilasta. Ahedin oikeudenkäynti alkoi tänään tiistaina israelilaisessa sotilasoikeudessa suljettujen ovien takana.


Yhdysvallat leikkasi 53 miljoonaa euroa tuestaan palestiinalaisjärjestölle iltasanomat 22:27 16.01

YK:n alainen järjestö on tarjonnut terveydenhoitoa, hätäapua ja koulutusta Länsirannalla, Gazassa ja naapurimaissa asuville palestiinalaisille vuodesta 1950.


Israelin sotilaita läpsinyt teini sai syytteet - tyttö on noussut palestiinalaisten sankariksi iltalehti 07:34 02.01

Israel on nostanut syytteet palestiinalaista teinityttöä vastaan, josta tuli kuuluisa viraaliksi nousseen nettivideon ansiosta. Israel on nostanut 16-vuotiasta Ahed Tamimia vastaan syytteet muun muassa pahoinpitelystä, uhkailusta, lietsomisesta ja kivien heittelystä. Tamimista tuli kuuluisa, kun hänet kuvattiin joulukuun puolivälissä Länsirannalla läpsimässä Israelin sotilaita ja käskemässä näitä poistumaan paikalta. Israelin sotilaat eivät reagoineet tilanteessa Tamimin iskuihin.


Israel eroaa Unescosta iltalehti 10:39 30.12

Maan mukaan Unesco syrjii Israelia. Israel aikoo erota kulttuurijärjestö Unescosta, kertoo uutistoimisto Reuters. Maa aikoo jättää YK:n alaisen järjestön uudenvuodenaattona. Syy päätökselle on se, että Israelin mukaan Unesco syrjii Israelin valtiota. Israel ei pitänyt siitä, että kesällä Unesco tunnusti Länsirannalla sijaitsevan Hebronin vanhankaupungin maailmanperintökohteeksi. Tämän vuoden lokakuussa Yhdysvallat kertoi jättävänsä Unescon. Myös Yhdysvallat otti esille Israeliin suhtautumisen Unescossa. Yhdysvaltojen mukaan Unescon päätökset Israelia kohtaan ovat olleet järjettömiä.


Uutiset