Pyörällä mereen ajanut Aleksander Lauraéus, 43, oli kuolla Hietalahden satama-altaaseen – nyt hän vaatii lisää tikapuita rantamuureille hs 08:27 26.06


Nuoret palestiinalaisnaiset rikkovat rajoja pistämällä lenkkarit jalkaan: ”Joka kerta kun lähden juoksulenkille, joudun pelkäämään perään huutelua” hs 19:47 25.06


Kolme pelastettiin veden varasta Inkoossa iltalehti 01:18 25.06

Kolme ihmistä joutui yöllä veden varaan Inkoossa pienen avoveneen kaaduttua Barösundissa. Lähistöllä ollut toinen venekunta pelasti kolmikon vedestä veneeseensä, kertoo Suomenlahden merivartiosto tiedotteessa . Kaikki kolme nuorehkoa henkilöä selvisivät onnettomuudesta vammoitta. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumaan.


Arabiemiirikunnat haluaa USA:lta ja Euroopalta takuut Persianlahden kriisin ratkaisemiseksi iltasanomat 20:26 24.06

Arabiemiirikuntien mukaan Persianlahden diplomaattisen kriisin ratkaisu saattaa vaatia Yhdysvalloilta ja Euroopalta takuut siitä, että ne valvovat mahdollista sopimusta Qatarin ja sen naapurimaiden välillä.


Arabiemiirikunnat haluaa USA:lta ja Euroopalta takuut Persianlahden kriisin ratkaisemiseksi iltalehti 19:55 24.06

Arabiemiirikuntien mukaan Persianlahden diplomaattisen kriisin ratkaisu saattaa vaatia Yhdysvalloilta ja Euroopalta takuut siitä, että ne valvovat mahdollista sopimusta Qatarin ja sen naapurimaiden välillä. Qatarin ja sen naapureiden välinen kiista puhkesi 5. kesäkuuta, kun Saudi-Arabia, Arabiemiirikunnat, Bahrain, Egypti katkaisivat suhteet Qatariin syyttäen sitä terrorismin tukemisesta. Qatar on kiistänyt syytökset. Saudi-Arabia liittolaisineen on myös lähettänyt Qatarille 13 kohdan listan, jossa vaaditaan muun muassa sulkemaan al-Jazeera -mediayhtiö ja Iranin suurlähetystö.


Arabimaat esittävät 13 vaatimusta Qatarin kriisin päättämiseksi - televisiokanava suljettava iltalehti 10:29 23.06

Neljä Qataria boikotoivaa maata on laatinut 13 kohdan vaatimuslistan, jotta Persianlahden pahin kriisi vuosiin saataisiin päätökseen. Maat katkaisivat diplomaattiset ja taloudelliset suhteensa Qatariin kesäkuun alussa. Saudi-Arabia, Arabiemiraatit, Egypti ja Bahrain syyttävät Qataria terrorismintukemisesta, myönteisestä Iran-politiikasta sekä alueen epävakauden kasvattamisesta. Qatar on kieltänyt syytökset. Maat vaativat 13 kohdan listalla Qataria myöntämään suhteensa terroristijärjestöihin ja luovuttamaan kaikki nimetyt terroristit alueeltaan. Maat vaativat Al-Jazeera-televisiokanavan sulkemista ja Iranin suhteiden katkaisemista. Al-Jazeera on yksi eniten katsotuimmista arabiankielisistä kanavista. Kanava on suljettu muun muassa Egyptissä ja Saudi-Arabiassa kriisin takia. Al-Jazeera on jo pitkään suututtanut Lähi-idän hallintoja, koska se on julkaissut vaihtoehtoisia näkökulmia, kertoo The Guardian -lehti. Lehden mukaan Iranin suhteiden katkaiseminen olisi maalle todella vaikeaa, sillä mailla on yhteinen maakaasukenttä.


Massiivinen velkaohjelma: Hiihtoliitto maksaa Lahden katastrofista 15 vuoden ajan iltalehti 15:30 22.06

Suomen Hiihtoliitolla on 15 vuotta aikaa maksaa Lahden MM-kisoista ja yhdistetyn maailmancupista tulleet 1,8 miljoonan euron velat Lahti Eventsille. Lahden kaupunki kertoo tiedotteessaan, että Hiihtoliitto ja MM-kisajärjestelyistä vastannut Lahti Events ovat laatineet velasta takaisinmaksusopimuksen. Sen perusteella Hiihtoliitto saa maksuaikaa vuoteen 2032 saakka. Samalla tiedotettiin, että Salpausselän kisat järjestetään myös jatkossa Lahdessa.


Suomen ja Viron yhdistävä Baltic Connector -kaasuputki sai hallituksen siunauksen iltalehti 13:52 21.06

Hallitus on hyväksynyt Baltic Connector -kaasuputken rakentamishankkeen Suomen talousvyöhykkeen osalta. Hanke yhdistää Suomen ja Viron maakaasuverkostot. Suostumus on ehdollinen, ja hankkeen pitää noudattaa sille asetettuja ehtoja vahinkojen ehkäisemiseksi. Baltic Connector on kokonaan Suomen valtion omistama yhtiö. Putki koostuu kolmesta osasta, joista 22 kilometriä on Suomessa, 80 kilometriä Suomenlahden alla ja 50 kilometriä Virossa. Putki on tarkoitus ottaa käyttöön 2019.


Asukas ilmoitti laukauksen äänistä rapusta - poliisi ei löytänyt merkkejä ampumisesta iltalehti 20:32 20.06

Poliisi teki paikalle tarkastuskäynnin, jolle lähetettiin useita partioita. Espoossa Laurinlahden koulun vieressä ollut poliisioperaatio on saatu päätökseen. Poliisi ei löytänyt mitään, mikä olisi viitannut siihen, että paikalla olisi ammuttu. Poliisin mukaan paikallinen asukas ilmoitti kuulleensa rapussa ääniä, jotka muistuttivat laukausta.


Poliisioperaatio käynnissä Espoossa - asukas ilmoitti kuulleensa laukauksen ääniä rapusta iltalehti 19:44 20.06

Poliisi vahvistaa, että käynnissä on tarkastuskäynti, jolle on lähetetty useita partioita. Espoossa Laurinlahden koulun vieressä on käynnissä poliisioperaatio. Poliisin mukaan paikallinen asukas ilmoitti kuulleensa rapussa ääniä, jotka muistuttivat laukausta.


Pallokerhon podcast: Eurocupit on nyt arvottu, montako suomalaista menee jatkoon? iltasanomat 18:26 19.06

Pallokerhossa aiheina muun muassa eurocupien arvonnat ja FC Lahden uskomaton nollanollaputki.


Riita ampumahiihdon rahaepäselvyyksistä laajenee - "Kontiolahden kusetuksesta" jätettiin tutkintapyyntö poliisille iltalehti 15:21 19.06

Kontiolahden vuoden 2015 ampumahiihdon MM-kisojen tuloepäselvyyksistä jätettiin viime perjantaina tutkintapyyntö poliisille. Kontiolahden vuoden 2015 ampumahiihdon MM-kisojen rahaepäselvyyksistä jätettiin viime perjantaina tutkintapyyntö poliisille. Tutkintapyynnön perusteena ovat "useat puutteet ja epäilykset MM-kisojen kirjanpidossa ja tilinpäätöksessä". Tutkintapyynnön mukaan "tilinpäätökseen menoja on kirjattu väärin ehkä jopa satojatuhansia euroja". Asiasta ovat tutkintapyynnön jättäjien mukaan kärsineet Suomen ampumahiihtoliitto, opetus- ja kulttuuriministeriö, verottaja ja mahdollisesti Kontiolahden kunta. Hyötyjien puolella ovat tutkintapyynnön jättäjien mukaan Kontiolahden Urheilijat, kilpailujen palkallinen johto ja eräät kunnan päättäjät.


Lähijunissa tarkastetaan tänään ahkerasti lippuja - lipunmyynti junassa loppunut iltalehti 09:04 19.06

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. Tästä päivästä eteenpäin matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla. Lippuja ei voi enää ostaa lähijunissa. Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.


Lähijunissa tarkastetaan tänään ahkerasti lippuja - lipunmyydä junassa loppunut iltalehti 08:53 19.06

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. Tästä päivästä eteenpäin matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla. Lippuja ei voi enää ostaa lähijunissa. Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.


Tero on tavannut toista sataa suurvoittajaa: Äkkirikastuneiden kanssa sulkeudutaan kabinettiin - "se on heräämisen hetki" iltalehti 06:30 19.06

Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahden mukaviin työtehtäviin kuuluu isojen summien voittajien tapaaminen ja kahvittaminen. Hän on tavannut toista sataa suurvoiton saanutta. - Ne ovat aina miellyttäviä tilanteita. Ihminen, joka on voittanut paljon rahaa, on lähtökohtaisesti onnellinen, hän sanoo vaikkakin lisää, ettei iso rahasumma sinällään tee ketään onnelliseksi.


Uutiset