Helsingissä epäily ruokamyrkytysepidemiasta - peräti 90 voinut sairastua iltalehti 18:46 22.05

Sairastumiset ovat tapahtuneet Laakson sairaalassa ja Koskelan monipuolisessa palvelutalossa. Jopa 90 ihmisen epäillään saaneen ruokamyrkytyksen ruokailussa Helsingin Koskelan monipuolisessa palvelutalossa ja Laakson sairaalassa sunnuntain ja maanantain välisenä aikana, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan. Elintarviketurvallisuusyksikkö selvittää asiaa. Tiistai-iltapäivällä 22. toukokuuta sairastuneita oli 59 Laakson sairaalassa ja Koskelassa 31. Sairastuneita potilaita on 84 ja työntekijöitä kuusi. Sairastuneet työntekijät työskentelevät Koskelan palvelutalossa. Potilaiden ja henkilökunnan oireet ovat alkaneet maanantai-iltana 21. toukokuuta ja tiistaina aamuyöstä. Tieto myrkytyksistä saatiin tänään aamulla. Henkilökunta haastattelee sairastuneita, ja tarvittavia potilasnäytteitä on otettu välittömästi, kun tieto epidemiasta on tullut. Elintarvike, jonka välityksellä taudin epäillään levinneen, ei ole vielä selvillä. Koskelan sairaalan ravintokeskus on tarkastettu ruokamyrkytysepidemiaepäilyn jälkeen. Ympäristöpalvelut on ottanut ravintokeskuksen keittiöstä elintarvikenäytteitä ja selvittää taudin aiheuttajaa. Tarkastuksessa ei todettu erityistä huomautettavaa ravintokeskuksen toiminnassa. Juttua päivitetty klo 18:47.


Järjetön sikailu! USA:n tähtihyökkääjä selvisi vaarallisesta törkytempusta ilman ulosajoa iltalehti 17:53 19.05

USA:n supertähti Johnny Gaudreau sikaili törkeällä tavalla Ruotsia vastaan pelattavassa MM-välierässä. Laitahyökkääjä huitaisi toisessa erässä järjettömän kirvesiskun suoraan Hampus Lindholmin selkään, kun ruotsalaispakki oli taklannut häntä. Jostain käsittämättömästä syystä Gaudreau sai tilanteesta vain kahden minuutin jäähyn.


Järjetön sikailu! USA:n tähtihyökkääjä selvisi vaarallisesta törkytempusta ilman jäähyä iltalehti 17:53 19.05

USA:n supertähti Johnny Gaudreau sikaili törkeällä tavalla Ruotsia vastaan pelattavassa MM-välierässä. Laitahyökkääjä huitaisi toisessa erässä järjettömän kirvesiskun suoraan Hampus Lindholmin selkään, kun ruotsalaispakki oli taklannut häntä. Jostain käsittämättömästä syystä Gaudreau ei kuitenkaan saanut tilanteesta edes jäähyä, vaikka parikin tuomaria näki tilanteen suhteellisen läheltä.


Video: Real Madrid -tähden pojalta mieletöntä taituruutta – Real-pelaajat räjähtivät suosionosoituksiin MTV 08:43 19.05

Real Madridin vasen laitapuolustaja Marcelo tunnetaan melkoisena pallojonglöörinä. Brassipakin poika Enzo osoitti tällä viikolla, että omena ei ole pudonnut ainakaan kovin kauas puusta.


Odotettavissa kiusallinen tilanne? Uuden lastensairaalan palveluita on markkinoitu myös venäläispotilaille, mutta yksi sääntö voi torpata tuottoisat suunnitelmat iltalehti 08:10 19.05

Valtiontukisäännökset saattavat rajoittaa HUS:ia ottamasta vastaan lapsipotilaita EU:n ulkopuolelta. Uudessa lastensairaalassa ei voida välttämättä hoitaa EU:n ulkopuolelta, kuten Venäjältä, tulevia lapsipotilaita valtiontukisäännösten vuoksi. Valtio on osallistunut sairaalaan rakentamiseen 40 miljoonalla eurolla. Valtionavun edellytyksiin kuului, että uuden lastensairaalan toiminta on ei-taloudellista eikä voittoa tavoittelevaa yritystoimintaa.


Tältä näyttää 184,5 miljoonan euron Uusi lastensairaala - Muumiteema näkyy kaikkialla iltalehti 19:27 18.05

Vastavalmistunut lastensairaala saa kalusteet ja laitteet kesän aikana. Syksyllä sisään aletaan ottaa jo potilaita. Helsinkiin kovalla ennakkorummutuksella noussut Uusi lastensairaala on vihdoin valmis. Suurta huomiota jo alkutahdeistaan saanut hanke on edennyt verrattain ripeästi ja valmistunut sairaala luovutettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) haltuun perjantaina 18. toukokuuta. Sairaalahanke herätti paljon keskustelua projektin alussa sen rahoituksen vuoksi, sillä sairaalan rakentamiseen alettiin kerätä rahaa lahjoituksilla, suomalaisille epätyypilliseen tapaan. Hankkeen lopulliset kustannukset nousivat 184,5 miljoonaan euroon.


Gynekologi käytti vuosikymmeniä potilaitaan seksuaalisesti hyväksi - Etelä-Kalifornian yliopisto ei tehnyt mitään iltalehti 13:05 17.05

Ylioppilaiden terveyskeskuksessa vuosikymmeniä työskennellyt gynekologi kuvasi nuorten potilaidensa sukuelimiä ja esitti seksuaalisia ja rasistisia kommentteja. Seksuaalinen hyväksikäyttöskandaali ravisuttaa Etelä-Kalifornian yliopistoa Los Angelesissa. Yliopiston ylioppilaiden terveyskeskuksessa vuosikymmenten ajan työskennelleen miesgynekologin syytetään käyttäneen nuoria naispotilaitaan seksuaalisesti hyväksi. Suurin osa gynekologin asiakkaista oli alaikäisiä ja osasi huonosti englantia. Moni ei myöskään ollut käynyt aiemmin gynekologisessa tutkimuksessa, joten ei tiennyt mitä tutkimus pitää sisällään.


Vau, mikä auto! Vegas Golden Knightsin tähtihyökkääjä saapui tyylillä NHL-otteluun MTV 11:59 17.05

NHL:n läntisen konferenssin finaaleissa pelaavan Vegas Golden Knightsin joukkue on täynnä todellisia tuhkimotarinoita. Yksi niistä on laitahyökkääjä Jonathan Marchessault, joka on noussut viimeisen kahden kauden aikana kohti NHL:n eliittiä.


KSML: Influenssapotilaita huomattavasti enemmän kuin viime vuonna - rokote ei suojannut B-virukselta iltalehti 08:31 17.05

Influenssa jylläsi tänä vuonna rajuna. Ensimmäiset tapaukset kirjattiin jo lokakuussa. Influenssakausi oli tänä vuonna tavallista rajumpi. mukaan tartuntatautien rekisteriin kirjattiin laboratorioissa varmistuneita sairaustapauksia merkittäväsi edellistä influenssakautta enemmän. Tähän mennessä on kirjattu jo lähes 38 000 influenssatartuntaa. Edellisellä kaudella niitä oli noin 20 000. Todellisuudessa sairastuneiden määrä on kuitenkin vieläkin suurempi, sillä vain pieni osa virustartunnoista varmistetaan sairaanhoitopiireissä ja kirjataan tartuntatautirekisterin.


Englannin maailmanmestarijoukkueen laitapakki Ray Wilson on kuollut iltasanomat 20:53 16.05

Englannin riveissä jalkapallon maailmanmestaruuden vuonna 1966 voittanut Ray Wilson on kuollut, kertoi hänen entinen seuransa Everton.


”Kiitos mahdollisuudesta”, kirjoitti Pekka Jormakka, kun ei saanut antaa olympianäyttöä - palaa nyt episodiin: ”Harmitti” iltalehti 06:09 16.05

Jokerien kanuunalaitahyökkääjän kausi on ollut vuoristoratamainen. Kausi on ollut Pekka Jormakalle miehelle vuoristoratamainen. - Alkukausi oli vähän heikko, tuli pientä selkävammaa. Tosipeleissä rupesi kulkemaan. Pelasin kauden parhaat pelit play offeissa, Jokereissa runkosarjassa 20 ja pudotuspeleissä kuusi tehopistettä kasannut mies sanoo.


Vakava onnettomuus Ylivieskassa: tien laidasta laitaan seilannut auto törmäsi vastaantulevaan rekkaan - kuljettaja kiidätettiin sairaalaan iltalehti 19:04 15.05

Noin 70-vuotias mies loukkaantui onnettomuudessa vakavasti ja kuljetettiin helikopterilla Ouluun sairaalaan. Kalajokinen seitsemänkymppinen mies loukkaantui tiistaina vakavasti ajauduttuaan vastaantulijoiden kaistalle ja törmättyään vastaansa tulleen perävaunullisen rekan perävaunun kulmaan. Oulun poliisin mukaan mies oli ajamassa Ylivieskan suunnasta Kalajoelle päin.


Kuka on vastuussa vuoden 1918 vankileirikatastrofista? iltasanomat 19:00 15.05

Valkoiset saivat heti sisällissodan alussa sadoittain vankeja: punakaartilaisia ja venäläisiä sotilaita. Todelliset vankisumat syntyivät huhti-toukokuun 1918 voittojen jälkeen Tampereella, pääkaupunkiseudulla, Lahden seudulla ja Viipurissa.


Mies loukkaantui vakavasti henkilöauton ja rekan törmäyksessä Ylivieskassa – auto risteili kilometrejä tien laidasta laitaan MTV 19:00 15.05

Mies loukkaantui vakavasti Pohjois-Pohjanmaalla ajauduttuaan vastaantulijoiden kaistalle ja törmättyään vastaansa tulleen rekan perävaunun kulmaan.


Video: Mikko Rantanen kyseli hammassuojistaan, Leijonien lääkäri vitsaili – ”Ne on pinkit” MTV 14:24 15.05

Leijonien ykkösketjun laitahyökkääjä Mikko Rantanen sai mieluisan paketin juuri ennen jääkiekon MM-kisojen B-lohkon voiton ratkaisevaa Yhdysvallat-ottelua tiistaina.


Lempäälän jätti Marko Anttila lupaa USA-peliin ryminää: ”Ehkä muutama pommikin sinne väliin” iltalehti 10:12 15.05

Iso leijona Marko Anttila ei ota taka-askelia USA:ta vastaan. Nelosketjun laitahyökkääjä Marko Anttila on ollut MM-Tanskassa yksi parhaiten omassa roolissaan onnistuneista leijonista. Anttila odottaa innolla tiistain päiväpeliä USA:ta vastaan.


Lähes joka toista opettajaa on kiusattu – tekijät yleensä oppilaita iltasanomat 09:10 15.05

Aiempaa useampi opettaja kokee työssään sekä kiirettä että kiusaamista.


Kumpi voittaisi penkkipunnerruskisan, Vladimir Putin vai Leijonien jätti Marko Anttila? iltasanomat 14:40 14.05

Ilta-Sanomien Leijonarevolverissa ammutaan kysymyksiä laidasta laitaan ja välillä ylikin. Tällä kertaa vastauksia laukoo yli kaksimetrinen hyökkääjä Marko Anttila.


300 kunnan jättiselvitys ehdotonta vankeutta raiskauksesta helteisimmät paikat Kärkkäisen Katso, miten tulikuuma Kautoselle - käyttäneensä F-35-hävittäjää käytti kahta koitunut kymmenien MM-kultamitalisti julkaisi oikeusministeriö laajentaa paniikissa poliisille Ohiossa poika voi uida ryöpytetään härskistä Tähtihyökkääjästä Englannin totaalisesti tiedot viinanhuuruisista Upea kuvasarja Kolari vaalikuohunnasta ”Tämä on valkoposkihanhia Video Komea yritti ryöstää – valmentajan

Uutiset