Tyksin sairaalajohtaja: Kahdeksan potilasta on tuotu sairaalaan Turun puukotuksen takia iltalehti 18:20 18.08

Tyksin sairaalajohtajan mukaan kahdeksan potilasta on tuotu sairaalaan Turun puukotuksen takia Leikkaussalissa on potilaita, mutta tilanne näyttää stabiloituvan.


Moniveto: Jese, laita maali tai pari – Stoken voitolla tehtäisiin rahaa iltasanomat 11:49 18.08

Stoken venymisten lisäksi on Valioliigan kierrokselle tarjolla peli-ideaksi toinenkin makupala...


Malala Yousafzai pääsi Oxfordin yliopistoon opiskelemaan iltalehti 14:30 17.08

Nuori Nobelin rauhanpalkinnon saaja valmistui lukiosta Britanniassa hienoin arvosanoin. Maailmankuuluisuuteen vuonna 2012 noussut pakistanilaistyttö Malala Yousafzai on saanut opiskelupaikan arvostetusta Oxfordin yliopistosta. Britanniassa abiturientit saivat ylioppilastutkintonsa arvosanat tänään ja Malalan opiskelupaikka varmistui. Malala, 20, vahvisti asian Twitterissä ja onnitteli muita ylioppilaita. Hän lähtee Oxfordiin opiskelemaan filosofiaa, politiikkaa ja taloustiedettä. Oxfordin yliopisto oli tarjonnut Malala Yousafzaille opiskelupaikkaa, mikäli tämä saisi kolme parasta A-arvosanaa ylioppilaskirjoituksissa.


Voyager-luotaimet matkanneet 40 vuotta Aurinkokunnan laitamille – mukana Elviksen musiikkia ja muuta tietoa ihmiskunnasta hs 02:00 17.08


Valioliigaseura Stoke lainasi PSG:n espanjalaistaiturin iltalehti 15:30 16.08

Englantilainen Stoke City kertoi keskiviikkona hankkineensa Jesé Rodríguezin koko kauden mittaisella lainasopimuksella. Tuttavallisemmin Jesénä tunnettu laitahyökkääjä ei ole saanut kaipaaamaansa vastuuta Ranskan suurjoukkue PSG:stä ja lähti hakemaan peliaikaa valioliigasta. Espanjalainen siirtyi viime kaudeksi Real Madridista pariisilaisseuraan, mutta murtautuminen vakituiseen kokoonpanoon oli jo silloin hankalaa. Loppukauden hän haki minuutteja kotimaansa Las Palmasissa.


Nigeriassa itsemurhaisku - 28 kuollut ja 82 haavoittunut iltalehti 02:47 16.08

Länsi-Afrikassa Nigeriassa 28 ihmistä on kuollut ja 82 haavoittunut kolmen naisen tekemässä itsemurhaiskussa, kertoo paikallinen lähde. Lähteen mukaan itsemurhapommittajat räjäyttivät itsensä pakolaisleirin sisäänkäynnin luona. Isku tapahtui Nigerian koillisosassa Mandararin kaupungissa, joka sijaitsee Bornon osavaltiossa. Paikallisen jihadistien vastaisten armeijajoukkojen johtaja Ibrahim Liman vahvistaa hyökkäyksen yksityiskohdat ja kertoo, että yli 80 ihmistä on viety Maidugurin sairaalaan. Sairaalalähteen mukaan sairaalaan on saapunut suuri määrä potilaita.


Koripallomaajoukkueen Nuutinen siirtyy Romaniaan iltasanomat 10:21 15.08

Koripallomaajoukkueen laitahyökkääjä Matti Nuutinen siirtyy ensi kaudeksi Romanian Pitestiin.


Historian toinen kroatialainen NHL-pelaaja palaa SM-liigaan - solmi sopimuksen Pelicansiin iltalehti 12:45 11.08

Lahden Pelicans kertoi perjantaina tehneensä ensi kautta koskevan sopimuksen kroatialaishyökkääjä Borna Rendulicin kanssa. Rendulic on tuttu nimi SM-liigaa seuranneille, sillä laitahyökkääjä on edustanut aiemmin Ässiä ja HPK:ta. Kaudella 2013-2014 hän takoi hämeenlinnalaisten paidassa 32 (11+21) tehopistettä ja suuntasi sen jälkeen Pohjois-Amerikan kaukaloihin.


Rehottava heinikko aiheutti koulutielle vakavan vaarapaikan – espoolaisisä kyllästyi, tarttui saksiin ja teki kaupungin työn itse iltasanomat 17:11 10.08

Samuli Laita toivoo, että rakenteilla olevan Finnoon keskustan alueella kiinnitettäisiin huomiota tiemerkintöihin erityisesti koulumatkaa opettelevien lasten takia.


Tapio Suomiselle kävi emämunaus selostamossa - Suomen MM-tähti pällisteli vaivaantuneena, kun Ylen toimittaja viuhtoi kameraan iltalehti 23:41 07.08

Konkariselostajalle kävi hauska kaksoisinformaatiokatkos, kun kuvaaja leikkasi kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelään ja toimittaja Laura Arffmaniin. Suominen selosti tavallisen laadukkaasti maanantai-illan loppukilpailuja TV2:lla, kun vuoroon tuli Arffmanin kentänlaitahaastattelu - tai piti tulla. Kuvanvaihto ei tavoittanut selostamoa täydellisesti. Kun Suominen huomasi kollegansa ja mikrofonin toisella puolella olleen naisen, hän tunnisti haastateltavan välittömästi amerikkalaiseksi seiväshyppääjäksi Sandi Morrisiksi.


BBC: Venezuelassa ryhmä sotilaita yritti aloittaa kapinan presidentti Maduroa vastaan iltalehti 16:20 06.08

Venezuelassa sotilaspukuiset sotilaat ovat tehneet hyökkäyksen sotilastukikohtaan. Hyökkäys tehtiin maan pohjoisosassa sijaitsevassa Valencian kaupungissa varhain sunnuntaina. Uutistoimisto Reutersin mukaan sosiaalisessa mediassa on levinnyt videoita, joissa 41. prikaatiksi itseään kutsuva ryhmä ilmoitti aloittavansa kapinan presidentti Nicolas Maduroa vastaan demokratian palauttamiseksi Venezuelaan.


Sunnuntaisuomalainen: Poliisihallitus kiinnostui julkkisten rahapelipäivityksistä somessa iltalehti 04:57 06.08

Poliisihallitus on selvittänyt noin 30 suomalaisen julkkiksen toimia sosiaalisessa mediassa, koska heidän arvellaan mainostaneen uhkapelejä. Esimerkiksi fitnessmallit ovat mainostaneet somekanavissaan matkoja Maltalle ja mahdollisuutta voittaa rahaa. Malta on ainoa Euroopan unionin maa, jossa rahapelejä ei säädellä lailla. Poliisihallituksen arpajaishallinto sai keväällä arpajaislain muuttuessa lisää resursseja laittoman rahapelitoiminnan kitkemiseen. Poliisihallituksen arpajaishallinnon ylitarkastaja Sari Laitakari sanoi Sunnuntaisuomalaiselle, että laittomaan rahapelitoimintaan kiinnitetäänkin yhä enemmän huomioita.


Helsingissä toteutettiin 42 vuotta sitten uskomaton operaatio: juopot ja kerjäläiset siivottiin näkyvistä Etyk-kokouksen ajaksi iltasanomat 10:00 05.08

Laitapuolen kulkijat haluttiin pois kokousvieraiden silmistä.


Susijengin laitahyökkääjä Alex Murphy liittyy Joensuun Katajaan: ”Uskon, että tulen olemaan luottamuksen arvoinen” hs 17:32 04.08


Winnipegin suomalaislupaus palasi yllättäen SM-liigaan - "Hämeenlinnassa oli heti alusta asti himafiilis" iltalehti 11:50 04.08

Suomalaisen jääkiekkoilun suurimpiin tulevaisuudenlupauksiin kuuluva HPK:n laitahyökkääjä Kristian Vesalainen huokui tyytyväisyyttä, kun ensimmäinen ottelu uran ensimmäisessä Pitsiturnauksessa oli ohi. - Mahtava nähdä, että halli voi olla täynnä kesäperjantaina heti aamulla. Ja tietysti sekin on mukavaa, että pääsee jo tässä vaiheessa kautta pelaamaan tosipelejä, Vesalainen tiivistää. 18-vuotiaan HIFK:n kasvatin kesä on ollut kiireinen. Takana on kaksi matkaa Pohjois-Amerikkaan ja NHL-seura Winnipeg Jetsin leiri. Jets varasi Vesalaisen ensimmäisellä kierroksella numerolla 24.


Nato-sotilaita kuoli pommi-iskussa Afganistanissa iltasanomat 20:32 02.08

Afganistanissa Nato-sotilaita kuoli sotilasliiton saattueeseen tehdyssä itsemurhaiskussa keskiviikkona.


Nato-sotilaita kuoli pommi-iskussa Afganistanissa iltalehti 20:27 02.08

Afganistanissa Nato-sotilaita kuoli sotilasliiton saattueeseen tehdyssä itsemurhaiskussa keskiviikkona. Paikallisten viranomaisten mukaan pommi-isku tapahtui eteläisessä Kandaharin maakunnassa puoliltapäivin. Nato vahvisti, että Damanin alueella tehty hyökkäys aiheutti kuolonuhreja, mutta ei kertonut uhrien määrää tai kansallisuutta. Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoi myöhemmin, että iskussa kuoli ainakin kaksi yhdysvaltalaissotilasta.


Somekohu sai Krista Kososen varpailleen, mutta elokuviensa vuoksi hän antaa haastatteluja – ”Teen osaltani sen minkä voin ja laitan paljon paljettia ensi-iltaan” hs 09:31 01.08


Opettaja hiiltyi: supertähti piti tiukan saarnan - nyt oppilaat uskovat, että Maa on litteä iltalehti 08:44 31.07

Amerikkalainen opettaja Nick Gurol kohtasi oppitunneillaan yllättävän ongelman. Gurol opettaa 12-15-vuotiaita middle school -asteen oppilaita. Middle school vastaa suurin piirtein suomalaista yläastetta. Gurol sai taannoin karun osoituksen siitä, miten alttiita varhaisteini-ikäiset voivat olla esikuviensa tarjoamille vaikutteille. Koripallon suurimpiin maailmantähtiin lukeutuva Kyrie Irving on jo jonkin aikaa kohauttanut vankalla uskomuksellaan maapallon muodosta. Hänen kirjoissaan kysymys ei nimittäin ole "maapallosta" ensinkään, vaan vanhasta kunnon litteästä Maasta.


100-vuotias Gunborg Lehmus tuli kuuluisaksi keltaisen sadetakin suunnittelusta - nuorena lottana hän piti kädestä kuolevia sotilaita iltalehti 20:20 30.07

Kokkolalainen teräsmummo juhli reilu viikko sitten 100-vuotispäiväänsä. Lottana jatkosodassa palvellut Lehmus on myös yksi legendaarisen Rukka Oy:n perustajista. Kokkolalaisessa Palvelukoti Honkaharjussa istuskelee pyörätuolissa juuri 100 vuotta täyttänyt Gunborg Lehmus. Vaikka hän joutui viime syksynä pyörätuoliin kotona sattuneen tapaturman vuoksi, on hänen kättelynsä edelleen voimakas. Kädestä välittyy lämmin lempeys, samanlainen kuin hänen ajatuksensakin. - Olen tottunut siihen, että toisia täytyy auttaa mahdollisuuksien mukaan. Kun antaa apua, tuo se itsellekin hyvän olon. Mielestäni se on yksi tärkeimmistä opeista nuoremmalle polvelle, Lehmus sanoo.


Uutiset