Näkökulma: Akatemiasta on kivinen tie A-maajoukkueeseen iltalehti 18:36 15.12

Varsinkin parhaiden pelaajien täytyy valita tarkkaan, mihin lähteä, kirjoittaa Ilkka Laitinen. Taso nousee. Suomalaispelaajat kiinnostavat Keski-Euroopassa. He siirtyvät yhä nuorempina ulkomaisiin akatemioihin ja ovat entistä valmiimpia lähtemään - eivät niinkään pelillisesti vaan henkisesti. Kaksoiskansalaisuudet tuovat iloisia yllätyksiä. Kaikista kahden passin pelaajista ei voi olla tietoa. Tapaukset tulevat yleensä julki pelaajien oman aktiivisuuden kautta.


Elina, 30, heräsi keskellä yötä maanjäristykseen: ”Ensin oli vähän kauhunsekava fiilis” iltalehti 09:58 08.12

Maa järisi Pohjois-Pohjanmaalla viime yönä harvinaisen voimakkaasti. Vihantilainen Elina Laitinen heräsi torstain ja perjantain välisenä yönä säikähdykseen, kun talo tärisi kauttaaltaan. - Heräsin talon tärinään. Ensin oli vähän kauhunsekava fiilis, että mitä tapahtuu, Laitinen kertaa yön tunnelmia.


Yö mielenosoitusten jälkeen rauhallinen - poliisi: Helsingissä tehtäviä normiarkiyön verran iltalehti 10:12 07.12

Itsenäisyyttä juhlittiin rauhallisesti Helsingissä. Poliisilla oli hieman alle 150 tehtävää keskiviikkoillasta torstaiaamuun. - Normaalimäärä arkiyönä ja rauhallisempaa kuin normaalina viikonloppuna, päivystävä komisario Arto Laitinen muotoilee Iltalehdelle. Itsenäisyyden juhlavuosi keräsi aiempia vuosia enemmän ihmisiä keskustaan. Poliisin mukaan itsenäisyyspäivien järjestyshäiriöt ovat vähentyneet tasaisesti vuodesta 2015.


KRP epäilee nyt henkirikosta: Pyytää vihjeitä vuonna 2006 kadonneesta Juha Laitisesta iltalehti 09:43 01.12

Keskusrikospoliisi (KRP) pyytää havaintoja ja vihjeitä elokuussa 2006 Leppävirralla kadonneesta Juha Laitisesta. Juha Laitisen tapausta on tutkittu aluksi kadonneena henkilönä. Nyt KRP tiedottaa, että myöhemmin esille tulleiden seikkojen perusteella on syytä epäillä Laitisen joutuneen henkirikoksen uhriksi. Laitinen katosi vuonna 2006 poistuttuaan Leppävirralla ravintola Virranpojasta toistaiseksi tuntemattoman miehen kanssa. Laitinen ja hänen seurassaan ollut mies olivat liikkeellä Laitisen omistamalla sinisellä, neliovisella, vuosimallin 1996 Seat Toledo -henkilöautolla, jonka rekisteritunnus on CCA-581. Viimeinen varmana pidettävä havainto Juha Laitisesta ja hänen käyttämästään autosta on tehty illalla 27.8.2006.


Voidaanko perhesurmia ennustaa? Tutkijat listasivat uhkaavat piirteet erotilanteissa - ”Mies piti lasta parvekkeen ulkopuolella ja oli sitä mieltä, että jos minä en anna seksiä nyt heti niin tämä tippuu” iltalehti 06:29 24.11

Suomalaistutkijat löysivät yhtäläisyyksiä perhesurmissa ja eron jälkeen vainottujen naisten tapauksissa. He listasivat neljä piirrettä, jotka määrittävät eron uhkaavuutta. Suomalaistutkijat Anna Nikupeteri, Carita Lappi, Mirva Lohiniva-Kerkelä, Arto Kauppi ja Merja Laitinen kertovat tutkimuksestaan tuoreessa Oikeus-lehdessä julkaistussa vertaisarvostellussa artikkelissa. Suomen Akatemian rahoittamassa tutkimuksessa haastateltiin 16 eron jälkeisen vainon kohteeksi joutunutta naista. Lisäksi heillä oli käytössään neljän perhesurmatapauksen oikeudenkäyntiasiakirjat.


Uutiset