Ei herkille: Eläintiloilta oloista julkaistiin järkyttäviä kuvia - näin karusti tuotantoeläimiä kohdellaan iltalehti 18:14 17.02

Oikeutta eläimille julkaisi lauantaina kuvamateriaalia tuotantotiloilta. OIkeutta eläimille -yhdistyksen julkaisemat kuvat on otettu Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa vuoden 2016 huhtikuun ja vuoden 2018 tammikuun välisenä aikana. Kuvamateriaalia on julkaistu seitsemältä eri tuotantotilalta - kanaloista, sikaloista ja navetasta. Oikeutta eläimille toteaa lähettämässään tiedotteessa, ettei hallituksen esittämä eläinsuojelulain uudistus puutu riittävästi epäkohtiin eläinten oloissa. Lakiehdotuksen puutteita ovat OIkeutta eläimille -yhdistyksen mukaan esimerkiksi häkkikanaloiden, porsitushäkkien ja parsinavetoiden salliminen.


Tanska aikoo kieltää burkat iltalehti 16:49 06.02

Oikeusministeriö esittää, että julkisessa tilassa ei voi esiintyä kasvot peittävässä asussa. Tanskan hallitus on valmistellut lakiehdotuksen joidenkin musliminaisten käyttämän burkan sekä niqabin kieltämisestä lailla. Samalla hallitus tahtoo kieltää kaikki muutkin kasvot peittävät asut julkisessa tilassa. Tanskan oikeusministeriö vahvisti tulevan lakiehdotuksen lehdistötiedotteessaan, jossa se perusteli, että ihmisten kasvot pitää olla näkyvissä.


Puolan senaatti hyväksyi diplomaattisen kiistan aiheuttaneen holokaustilain MTV 06:04 01.02

Puolassa senaatti on hyväksynyt kiistanalaisen holokaustia ja natsien keskitysleirien määritelmää koskevan lakiehdotuksen.


Venäjän duumassa lakiehdotus - pitkä avoliitto rinnastettaisiin avioliittoon iltalehti 16:22 23.01

Lakiehdotuksen taustalla on se, että avioliittojen määrä Venäjällä vähenee, ja avoliittoja suositaan yhä enemmän. Venäjän duumassa on vireillä lakiehdotus, jonka mukaan vuosien avoliitossa puolisot saisivat käytännössä samat juridiset oikeudet kuin avioliitossa. Käytännössä avoliiton aikana hankittu omaisuus jaettaisiin eron sattuessa tasan molempien osapuolten kesken, kuten avioliitossakin, mikäli osapuolet eivät ole tehneet avioehtoa. Lakiehdotusta puoltavan kansanedustajan, senaattori Anton Beljakovin mukaan hallituksen pitäisi tunnustaa ja puolustaa myös avoliitossa elävien oikeuksia.


Uutiset