IL seurasi Pariisissa, kun EK tutustui Macronin uudistuksiin: Suomea rajumpi aktiivimalli, työaika pitenee ja potkut saa entistä helpommin iltalehti 10:11 27.05

EK kävi ottamassa oppia Macronin työelämäuudistuksista. Aktiivimalli on Ranskassa rajumpi kuin Suomessa. Ranskan valtion omistaman junayhtiön SNCF:n työntekijät ovat lakkoilleet pitkin kevättä. Protestit johtuvat vuosi sitten Ranskan presidentiksi valitusta Emmanuel Macronista, joka on puuttunut junayhtiön työntekijöiden oikeuteen päästä eläkkeelle jo 52 vuoden iässä.


Venäjä varasti Ukrainan sotadelfiinit – eläimet ryhtyivät nälkälakkoon stara 12:30 25.05

Eläimiä on hyödynnetty sotatoimissa kautta aikojen. Monen yllätykseksi myös merieläimiä


Kimmo Vehviläinen vahvistaa eron: ”Mikään ei tapahdu yhdessä yössä” iltalehti 10:47 24.05

Kimmo Vehviläinen on ollut naimisissa vaimonsa Johannan kanssa kaksi vuotta. Seiska uutisoi tänään, että suhde on tullut tiensä päähän. uutisoi tänään, että radiojuontajana tunnettu Kimmo Vehviläinen eroaa vaimostaan Johanna Vehviläisestä (o.s. Ullakko). Pariskunta on ollut parisuhteessa yli kymmenen vuotta, vaikkakin he ovat eronneet sen aikana muutamaan otteeseen. Pariskunta meni naimisiin vuonna 2016. Vehviläinen vahvistaa erouutisen myös Iltalehdelle. - Kyllä erouutinen pitää paikkaansa, mutta olemme sopineet Johannan kanssa, että emme ruodi tätä enempää julkisuudessa.


Norjan yleisradioyhtiön lakko päättyi kahdeksan päivän jälkeen iltasanomat 22:47 23.05

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n toimittajalakko on päättynyt kahdeksan päivän jälkeen.


Sähköalan lakko peruuntuu – sopu löytyi viimein uusisuomi 08:35 17.05

Sähköalan lakko peruuntuu. Sähköliitto, Palta ja STTA ovat hyväksyneet vt. valtakunnansovittelijan Jukka Ahtelan antaman sovintoehdotuksen sähköistys- ja sähköasennusalan työriidassa.


Sähköliitto hyväksyi sovintoesityksen - lakot peruttiin iltalehti 06:06 17.05

Sähköliitto on hyväksynyt vt. valtakunnansiovittelija Jukka Ahtelan sovintoesityksen ja tänään alkavaksi kaavailtu lakko on peruttu. Sähköliiton nelipäiväisten, viisi viikkoa kestävien lakkojen piti alkaa tänään kello 6 aamulla. ‒ Sopimusalan neuvottelut olivat erittäin pitkät ja haastavat. Nyt on hyvä päästä normaaliin arkeen kehittämään jäsentemme työehtoja edelleen, toteaa Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti liiton tiedotteessa.


Mitä täällä tapahtuu? Venäjän jättimaalivahdin rullakkokyyditys naurattaa televisioyleisöä MTV 16:02 16.05

Venäjän tähtimaalivahti Vasili Koshetshkinia kuljetetaan rullakolla pukukopista kaukalon laidalle ja takaisin. Asia huvittaa television katsojia.


Kovaa peliä lakkorintamalla: Sähköliitto tarjoaa työrauhaa liityntäsopimusta vastaan iltalehti 19:49 15.05

Otteet SAK:laisen Sähköliiton sekä Palvelualojen työnantajat Palta ry:n ja Sähkötekniset työnantajat STTA ry:n työriidassa kovenevat. Iltalehden haltuunsa saaman Sähköliiton "tarjouskirjeen" mukaan, Sähköliitto tarjoaa järjestäytymättömille työnantajille sopimusta työehtosopimukseen liittymisestä. "Toukokuun 15. päivään 2018 mennessä liityntäsopimuksen allekirjoittaneet alan järjestäytymättömät yritykset tullaan jättämään mahdollisten, tätä neuvottelukierrosta koskevien työtaistelutoimien ulkopuolelle," Sähköliiton "tarjouskirjeen" lopussa kirjoitetaan. Kirjeen ovat allekirjoittaneet Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti ja liittosihteeri Hannu Luukkonen.


Lakkoa ja Herbaa ei enää nähdä Possen live-lähetyksissä: ”Oli mieletön, mutta raskas vuosi” iltalehti 14:35 14.05

Tubettajat Lakko ja Herba saavat syksyllä Posseen oman osuuden, jonka sisältö tulee heille itselleenkin yllätyksenä. Videolla vierailee myös Duudsoneiden Jarppi kertomassa totuuden siitä, miksi Lakkoa ja Herbaa ei enää nähdä live-Possessa. Tubettaja-suosikit Lakko ja Herba olivat viime syksynä mukana Possen live-lähetyksissä. Samalla he ylläpitivät omia, huippusuosittuja Youtube-kanaviaan.


Rosa Meriläinen sai erilaisen reseptin: ”Psykiatri käski hommata orgasmin viikossa” iltalehti 08:46 10.05

Rosa Meriläinen peräänkuuluttaa avointa keskustelua parisuhdeseksiin. Liian tiukat pipot ja kukkahatut voi jättää naulakkoon, kun asioista puhutaan oikeilla nimillä mutta huumorilla höystettynä. Kirjailija, kolumnisti Rosa Meriläinen, 42, saapuu haastatteluun oikea käsi kipsissä. Rystynen on murtunut taekwondo-treeneissä. Kirjoittavan ihmisen elämää kipsi toki haittaa, mutta on sillä myös yllättäviä positiivisiakin vaikutuksia: - Tarvitsen pesuapua suihkussa. Seison siellä käsi pystyssä kuin Vapaudenpatsas, kun toinen pesee, Rosa kertoo.


Palta: Sähköliitto hylkäsi sovittelijan sovintoehdotuksen - lakkoaalto uhkaa iltalehti 13:57 09.05

Rakennusalan työriidassa on tapahtunut sen sijaan ”liikahduksia neuvottelutuloksen suuntaan”. Sähköliitto hylkäsi työnantajaliitto Paltan mukaan keskiviikkona jo toistamiseen sovittelijan antaman sovintoehdotuksen sähköistys- ja sähköasennusalan työriidassa. Paltan mukaan "laajamittainen lakkoaalto" uhkaa Paltan ja STTA:n jäsenyrityksiä 17.5. kello 6 alkaen.


Kommentti: Valtakunnansovittelija on helteessä, mutta onko Rakennusliitto lirissä? MTV 18:05 07.05

Onko lakkokenraali Matti Harjuniemi oikeasti huolissaan valtakunnansovittelija Minna Helteen ammattitaidosta, kysyy kommentissaan MTV:n politiikan toimittaja Vesa Kallionpää.


Sinisten raju väite: Kokoomus esitti luopumista tes-sopimusten yleissitovuudesta - ”Estimme yleislakon” iltalehti 13:31 01.05

Sinisten vappujuhlassa Oulussa kuultiin tänään, että kokoomus olisi halunnut luopua hallituksen kehysriihessä työehtosopimusten yleissitovuudesta. - Suomi voisi olla tänä vappuna yleislakossa, elleivät siniset olisi toimineet vakauden ja yhteiskuntarauhan puolesta. Hallituksen kehysriihessä oli esillä, erityisesti kokoomuksen toimesta, työmarkkinoiden uudistaminen siten, että luovutaan yleissitovuudesta. Työntekijäjärjestöjen vastaus tuli heti Kesärantaan. Jos yleissitovuus romutetaan, silloin edessä on yleislakko.


Rakennusalaa uhkaa työsulku - onko 20 senttiä rahariita vai ei? iltalehti 17:12 30.04

Rakennusliiton vaatimus nostaisi palkkoja 2,5-3,0 % tänä ja ensi vuonna. Rakennusteollisuus RT julisti viime keskiviikkona rakennusteollisuuteen kattavan työsulun 10. toukokuuta alkaen. Kyseessä on vastatoimi alalla meneillään olevalle, 19.4 alkaneelle lakolle. Lakko kohdistuu seitsemään betoniyritykseen viikko sitten Rakennusliitto ilmoitti uusista lakoista, jotka tulevat kestämään kesäkuulle saakka. Työmarkkinaretoriikkaa - Rakennusteollisuus on tarjonnut samantasoista palkkaratkaisua kuin kaikki muut palkansaajat ovat tähän mennessä hyväksyneet. Rakennusliitto haluaa sopia muita aloja suuremmista palkankorotuksista. Emme ole voineet myöntyä Rakennusliiton palkkavaatimuksiin, jotka ovat lähes kaksinkertaiset teollisuuden muihin aloihin ja julkiseen sektoriin nähden. Rakennusalan palkkakehitys on ollut 2000-luvun muutenkin vahvaa.


Rakennusliitto perui lakkojaan – "Paikallisista kahinoista siirrytään koko valtakunnan kattavaan taisteluun" MTV 18:44 27.04

Rakennusliitto on perunut liiton yhtiöitä koskevat lakot, jotka oli määrä pitää ennen työsulkua. Liitto kertoo asiasta verkkosivuillaan.


Tubettaja Lakko koki burn outin vuosi sitten - rajut oireet herättivät iltalehti 17:00 27.04

Suosikkitubettaja Lakko, 25, koki uupumuksen, koska teki pyöreitä päiviä töitä. Suosikkitubettaja Lakko, 25, eli Eric Savolainen on tehnyt yhdeksän vuoden ajan Youtube-videoita katsojiensa iloksi. Hän havahtui vuosi sitten burn outiin kehon oireilemisen myötä. - Nukuin neljä tuntia yössä muutaman viikon. Huomasin, että kroppa reagoi vahvasti. Oksensin kolmesti ja purskahdin itkuun. Kaikki tunteet olivat pinnassa. Siinä vaiheessa huomasin, ettei kaikki ole hyvin päässä eikä kropassa, hän sanoo Iltalehdelle.


Tubettaja Lakko avautuu julkisuuden varjopuolista: ”Salassa otettiin kuvia kaupan hyllyjen välissä” iltalehti 12:44 27.04

Troot Vision -kanavalla Youtubessa nähtävässä Visio-lähetyksessä juontajien Karoliina Tuomisen ja Ilari Hakalan vieraina olivat laulaja Anna Abreu, 28, ja tubettaja Lakko, eli Eric Savolainen, 25. Lähetyksen jälkeen Lakko kertoi Iltalehdelle siitä, miten julkisuus on kohdellut häntä. Lakko on tubettanut yhdeksän vuotta. Tuossa ajassa Youtube on kehittynyt ja tubevideot ovat muuttuneet ammattimaisemmaksi. Tubettajatkin ovat alkaneet tienata elantonsa videoilla. Näin on Lakkonkin laita. Vaikka tubettamisessa on kyse hauskanpidosta, Lakko tiedostaa myös vastuun. Häntä seurataan ahkerasti. Lakkon Youtube-kanavalla on lähes 480 000 tilaajaa ja videoilaan on satoja tuhansia katselukertoja.


Tubettaja Lakko, 25, suunnittelee häitä Julia-rakkaan, 20, kanssa: ”Olen hänestä varma” iltalehti 07:06 27.04

Troot Vision -kanavalla Youtubessa nähtävässä Visio-lähetyksessä juontajien Karoliina Tuomisen ja Ilari Hakalan vieraina olivat tänään laulaja Anna Abreu, 28, ja tubettaja Lakko, eli Eric Savolainen, 25. Lähetyksen jälkeen Lakko kertoi Iltalehdelle hääsuunnitelmistaan. Lakko on menossa tulevaisuudessa naimisiin kihlattunsa Julian, 20, kanssa. Espoossa asuva pariskunta on ollut yhdessä vajaat neljä vuotta. Kihlat pari solmi kolmisen vuotta sitten yhteisymmärryksessä.


Tuntemattomat ihmiset ihmettelevät Anna Abreun kokoa - kuulee usein kommentointia: ”Ai sä oletkin noin pieni” iltalehti 22:25 26.04

Troot Vision -kanavalla Youtubessa nähtävässä Visio-lähetyksessä juontajien Karoliina Tuomisen ja Ilari Hakalan vieraina olivat tänään laulaja Anna Abreu, 28, ja tubettaja Lakko, eli Eric Savolainen, 25. Laulaja Anna Abreu, joka tunnetaan nykyään artistinimellä ABREU, on vastikään julkaissut uuden Amor, Amor-kappaleen yhdessä räppäri Cledosin kanssa. - Olen saanut nyt uudesta biisistä eniten hyvää palautetta, mitä olen ikinä saanut. Ihmiset ovat olleet innoisaaan siitä, että olen tuonut juuria esille, Abreu kertoo Iltalehdelle.


alueen asukkaita Espoossa - ”On huumeiden katukauppaa jopa verottomasti nostaa vuokratuloja ottanut ” politiikka on valtapeliä Tietovuoto sai

Uutiset