Vau! Kuva: Formulalupaus Niko Kari nappasi valtavan lohen Tornionjoesta – "Uusi oma ennätys" MTV 21:18 07.06

GP3-sarjassa ajava Niko Kari on voinut ottaa viime päivinä hieman rennommin ennen kesäkuun lopussa alkavaa kovaa kisarupeamaa. 18-vuotias suomalainen on viettänyt tällä viikolla aikaa lohestamassa Lapissa.


Karin jalkaterä murskaantui mössöksi työtapaturmassa, kuuli luiden rutisevan - Kipu sisuunnutti miehestä maratoonarin iltalehti 07:59 27.05

Jyväskyläläinen Kari Kinnunen loukkasi jalkansa vakavasti työtapaturmassa. Useita leikkauksia ja karuja lausuntoja saanut mies on kuitenkin maratonkunnossa. Jyväskylässä istuskelee lämpimässä kesäauringossa hyväntuulinen Kari Kinnunen, 36. Miehestä huokuu mainio energia, sillä hän tähtää syyskuussa juostavaan Finlandia Marathoniin. Pitkämatka ei ole miehelle ensimmäinen, sillä takana on jo aikaan 1.35 taittunut puolimaraton. Kinnusen suoritus on lähes uskomaton, sillä hänen oikean jalkansa jalkaterä vammautui pahasti työtapaturmassa. - Työskentelin kokoonpanotehtaassa, missä työvuoroni alkoi aamulla kello kuusi. Suunnittelin töihin mennessäni lähteväni hommien jälkeen pitkälle rullaluistelulenkille, Kinnunen muistelee.


Vahva isävaisto - labradorinnoutaja adoptoi yhdeksän orpoa ankanpoikasta iltalehti 10:58 23.05

Kettu oli syönyt ankkojen äidin. Fred on 10-vuotias helläluontoinen labradorinnoutajauros. Se asuu Mountfitchetin linnassa Britanniassa lähellä Stanstedin lentokenttää. Linnan henkilökunta huomasi orvot ankanpoikaset vaeltelemassa linnan tiluksilla muutama päivä sitten.


Patrick Melrose kertoo traumaattisen tositarinan: Oma isä raiskasi 5-vuotiaan Edwardin iltalehti 08:38 14.05

Patrick Melrosen hahmo perustuu kirjailija Edward St Aubyniin. Brittiläinen Edward St Aubyn (s. 1960) on toimittaja-kirjailija, joka varttui etuoikeutetussa, joskin todella traumaattisessa ympäristössä sekä Isossa-Britanniassa että Ranskassa. Hänen yläluokkainen isänsä raiskasi poikansa ensimmäisen kerran tämän ollessa viisivuotias. Äiti, amerikkalainen perijätär antoi kaikelle hiljaisen hyväksyntänsä. Hänen elämänohjeensa kuului, ettei mihinkään kannattanut juuri puuttua. Maksullisen HBO Nordicin uutuussarjan pääosassa nähtävä Patrick Melrose perustuu St Aubyniin. Hahmon avulla St Aubyn on vuosien 1992-2012 aikana kertonut koskettavan ja päihdehuuruisen tarinansa romaaneissa, joista on nyt tehty suoratoistopalvelun viisiosainen tv-sarja. Ensimmäiset romaanit on myös suomennettu vastikään nimellä Loistava menneisyys. Syyskuussa ilmestyy kaksi viimeistä osaa käsittävä Toivoa sopii.


Benedict Cumberbatch haaveili tästä roolista vuosia – perustuu Britanniaa kuohuttaneeseen kirjaan iltasanomat 07:10 14.05

Benedict Cumberbatch näyttelee Patrick Melrose -sarjan nimiroolin. Sarjassa revitään auki Britannian yläluokan elämää.


Se on kesä nyt: Helleraja rikkoutui Porissa! Meteorologin kuva muistuttaa, miltä näytti vuosi sitten tähän aikaan - ”Satoi lunta” iltalehti 17:11 11.05

Porin lukemat tekivät perjantaista vuoden tähän asti lämpimimmän päivän. Vaasassa jäätiin hikisen 0,1 asteen päähän hellerajan rikkoutumisesta. Katso videolta tämän ja huomisen päivän sää kätevästi 30 sekunnissa! Ilmatieteen laitos kertoo, että tänään helleraja rikkoutui Porissa, jossa mitattiin vuoden tähän asti korkeimmat lämpötilalukemat 25,1 astetta.


Maailmankuulu skeittaajakoira varastettiin – poliisitutkinta käynnissä stara 11:30 18.04

Verkossa miljoonia katsojia hauskuttanut rullaluisteleva koira Gus on joutunut rikoksen


Viihdelehti Stara.fi stara 11:30 18.04

Verkossa miljoonia katsojia hauskuttanut rullaluisteleva koira Gus on joutunut rikoksen


CP-vammainen intialaisnainen joukkoraiskattiin ja heitettiin katolta alas - ”Miksi meidän pitäisi tukea tätä hyödytöntä naista ja tuhota miehen elämä?” iltalehti 21:13 06.04

Raiskauksesta selvinneiden vammaisten tyttöjen ja naisten on vaikea saada oikeutta Intiassa. 23-vuotias CP-vammainen nainen joukkoraiskattiin ja heitettiin alas talon katolta Länsi-Bengalin osavaltiossa. Joukkoraiskauksesta epäillyt miehet kuuluvat Intian yläluokkaan. Vuonna 2014 tapahtuneesta joukkoraiskauksesta kerrotaan Human Rights Watchin maanantaina julkaisemassa raportissa. - Yläluokkaisesta perheestä lähtöisin olevat epäillyt eivät ole välttäneet syytettä, mutta he jatkavat uhrin perheen uhkailemista, Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestön vammaisten oikeuksia ajava aktivisti ja konsultti Nidhi Goyal sanoi CNN:lle.


Jalat amputoitiin alle vuosi sitten: formulalupaus ajoi paluukisassaan palkintopallille! MTV 21:53 01.04

Viime vuoden huhtikuussa vakavasti kisaonnettomuudessa loukkaantunut formulakuski Billy Monger palasi tositoimiin Britannian F3-sarjassa ja sijoittui heti ensimmäisessä kilpailussaan kolmanneksi.


Rikospsykologi: Useimmiten tunnustaja on juuri syyllisyyden musertama ensikertalainen - Tesoman mies silti harvinainen tapaus iltalehti 18:54 30.03

Poliisiammattikorkeakoulun psykologian opettaja, rikospsykologi Jari Hyytin mukaan vakavan rikoksen salalu on psyykkisesti raskasta - etenkin ensikertalaiselle. Tesoman surman tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen kertoi Iltalehdelle, että surman tunnustajalla ei ole rikosrekisteriä takanaan. - On psyykkisesti raskasta kantaa tällaista taakkaa, varsinkin henkilöllä, jolla ei ole aiempaa rikollista taustaa. Kokenut rikollinen siirtää rikoksen mielestään ja usein jo suunnittelee seuraavaa, mutta ei kokematon - varsinkaan näin vakavaa rikosta, rikospsykologi Jari Hyyti arvioi.


EU ei Pallokerho Saksa Ravivihje Toto5 Kaustinen

Uutiset