Ilmoitus laajasta vaarasta, palokunta huolissaan - ihmisten piittaamattomuus nostattaa hallitsemattomia tulipätsejä: ”Arkijärki on hävinnyt” iltalehti 15:53 21.05

Metsäpalovaroitus on voimassa aivan koko Suomen alueella lukuun ottamatta joitakin Lapin pohjoisimpia kuntia. Palomestarin mukaan tuli roihahtaa usein ihmisen toiminnan seurauksena. Katso videolta Forecan päivän sää. Kuuma toukokuu ja kuiva kasviaines maanpinnassa tarkoittavat, että tuli leimahtaa maastossa poikkeuksellisen helposti. Ilmatieteen laitos on lähettänyt jälleen laaja-alaisen metsäpalovaroituksen.


Ministeri Leppä valitsi uuden erityisavustajan luottamuspulan takia potkut saaneen tilalle iltalehti 10:39 21.05

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän uudeksi erityisavustajaksi maa- ja metsätalousministeriöön on nimitetty yhteiskuntatieteiden kandidaatti Teppo Säkkinen. Rovaniemeltä kotoisin oleva Säkkinen, 27, aloittaa tehtävässä 21. toukokuuta. Johtamista Lapin yliopistossa opiskellut Säkkinen vastaa maa- ja metsätalousministeriön luonnonvaroihin liittyvistä asioista. Säkkinen on aiemmin työskennellyt muun muassa kehitysyhteistyöjärjestössä, eduskunta-avustajana ja toimittajana sekä Suomen Lukiolaisten Liiton ja Suomen Keskustanuorten puheenjohtajana.


Lapin poliisilaitoksen Facebook-päivitys pysäyttää: tavanomainen poliisin tehtävä avasi silmät - ”Odotukset ja todellisuus tästä ammatista eivät kohdanneet minun osaltani” iltalehti 18:30 20.05

Lapin poliisilaitoksen päivitys kuvaa hyvin poliisin työn raadollisuutta. Lapin poliisilaitos on julkaissut Facebookissa aloittelevan poliisin pysäyttävän kirjoituksen tavanomaisesta poliisin tehtävästä. Päivityksessä työharjoitteluaan suorittanut poliisi kertoo, että hätäkeskuksen kautta oli tullut tehtävä, jossa sosiaalityöntekijät kaipasivat virka-apua poliisilta. Isä ei ollut palauttanut lasta sovittuna aikana ja sosiaalityöntekijät tarvitsivat poliisia turvaamaan lapsen hakua.


Vielä eilen Suomessa oli lunta, tänään sekin suli pois - Lapin maisema muuttui viikossa huimasti, katso kuvapari iltalehti 14:48 20.05

Ilmatieteen laitos kertoo, että pysyvän lumen kausi on päättynyt. Pysyvän lumen kausi on päättynyt, kertoo Ilmatieteen laitos. Viimeiselläkin havaintoasemalla Kittilässä lumensyvyys painui nollaan tänään helluntaina kello 12:30. Kuukausi sitten lunta oli vielä metrin verran. Jos tviitti ei näy, katso se .


EK19: Hurjaa menoa! Teemu Suninen todella lähellä uransa ensimmäistä palkintopallisijaa iltalehti 13:13 20.05

Teemu Suninen lähtee Power Stagelle hyvältä etumatkalta neljäntenä olevaan Esapekka Lappiin. Suninen teki kovan suorituksen 19. ek:lla ja päihitti kolmossijaa hamunneet Lapin ja Dani Sordon. Lappi oli 1,7 ja Sordo 2,5 sekuntia Sunista hitaampi. Sordo koki podiumtaiston viimeisillä hetkillä takaiskun, sillä hänen autostaan hajosi tuulilasi toiseksi viimeisellä ek:lla.


EK17: Uran ensimmäinen podium lähellä - Teemu Suninen käy hurjaa taistoa kolmossijasta iltalehti 11:58 20.05

Dani Sordo kamppailee kolmossijasta loppuun asti. Sordo päihitti sekä Esapekka Lapin että Teemu Sunisen sunnuntain toisella ek:lla ja nousi takaisin neljänneksi Portugalin MM-rallissa. Suurin mielenkiinto viimeisillä erikoiskokeilla kohdistuukin Sunisen, Sordon ja Lapin vääntöön.


Kuollut mies löytyi sillan alta MTV 10:04 20.05

Keuruun Lapinsalmen sillan alta löytyi eilen iltapäivällä kuollut mies.


Vainaja löytyi sillan alta Keuruulla iltalehti 10:04 20.05

Asiassa ei epäillä rikosta. Poliisi sai lauantaina päivällä yhden aikaan ilmoituksen kuolleesta henkilöstä. Vainaja oli Keuruun Lapinsalmen sillan alla, Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan. Asiassa ei epäillä rikosta. Vainaja on ulkopaikkakuntalainen.


Teemu Suninen ja Esapekka Lappi lähestyvät kolmossijaa - Meeke sairaalaan tarkastettavaksi iltalehti 17:50 19.05

Teemu Sunisen ja Esapekka Lapin taistelu palkintokorokesijoituksesta jatkuu Portugalin MM-rallissa. M-Sportilla ajava Teemu Suninen on Portugalin MM-rallissa 13 erikoiskokeen jälkeen neljäntenä ja Toyotan Esapekka Lappi viidentenä, vain 5,4 sekunnin päässä Sunisesta. Sunisen ero kolmantena olevaan Hyundain Dani Sordoon on vain 15,6 sekuntia, kun tuusulalainen nykäisi espanjalaisen johdosta pois 4,1 sekuntia iltapäivän ensimmäisellä ek:lla.


Esapekka Lappi hämmästeli olosuhteita – "Ihme että edes ollaan täällä asti" MTV 07:43 19.05

Toyotan Esapekka Lapin Portugalin MM-rallin avauspäivä oli tuskainen. Aamulla mies taisteli auton säätöjen kanssa ja iltapäivällä haasteita tuli lisää.


Pahin on ohi Lapin jättitulvissa - hyvä sääonni pelasti pahoilta vahingoilta iltalehti 15:56 16.05

Lapin pahin tulvatilanne on helpottumassa hyvää vauhtia. Tornionjoen tulvaa viikon alussa. - Tilanne on seisahtanut niillä alueilla, missä vesi oli nousussa ja pääsääntöisesti kaikissa niissä kohdissa, missä tilannetta on seurattu ja missä on ollut kriisinkin makua, sanoo Lapin ELY-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Timo Alaraudanjoki.


Yksi kuva todellakin kertoo: Hellepäivien määrässä jo nyt suunnaton ero koko viime vuoteen! iltalehti 12:52 16.05

Ainoastaan Pohjois-Lapin seudulla ollaan jäljessä viime vuoden hellepäivien määrää. Tätä on puitu pian kyllästymiseen saakka, mutta vielä se on mainittava: kuluvan toukokuun kelit ovat olleet poikkeuksellisen lämpimät. Ilmatieteen laitoksen mukaan ympäri Etelä-Suomea mitattiin digitaalisen mittaushistorian lämpimin toukokuun 15. päivä. Jo nyt hellepäivien lukumäärä on valtaosassa Suomea ylittänyt koko viime vuoden hellepäivien määrä - eikä vielä ole virallisesti edes kesäkuukausi!


Poikkeuksellinen kiista: Suomi vastustaa suomalaiskomissaari Kataisen esitystä iltalehti 07:03 16.05

Myös oman puolueen ministeri on suhtautunut nihkeästi Jyrki Kataisen ajatukseen lisätä läpinäkyvyyttä Euroopan unionissa. Syynä ovat Kiinan sijoitukset Eurooppaan. Euroopan komissio ehdotti viime vuoden syyskuussa niin sanottua "investment screeningiä", eli keinoja seurata ulkomaisia suoria sijoituksia unionin jäsenmaihin. Investointien seurantajärjestelmäehdotuksen takana olivat EU:n kauppapolitiikasta vastaava ruotsalaiskomissaari Cecilia Malmström sekä EU:n työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaava suomalaiskomissaari Jyrki Katainen.


Näyttävät asut! Halkio, väri ja läpinäkyvyys – missikaunottaret hurmaavat edustustyylillä mtv 16:30 15.05

Viime vuoden Miss Suomi Michaela Söderholm ja perintöprinsessa Adriana Gerxhalija edustivat näyttävinä uusien missien julkistustilaisuudessa.


Ihmisiä evakuoitu kodeistaan Lapissa - uusi uhka vaanii taivaalla: ”Ei tämä ole vielä varmaankaan ohi” iltalehti 11:55 15.05

Tulvakriisiin ei näy helpotusta vielä ainakaan pariin päivään. Tulvakuvaa Lapista viikonlopulta ja maanantailta. Joitakin ihmisiä ja eläimiä on jouduttu evakuoimaan Lapin tulvien alta. Ainakin Ivalossa näin piti toimia tulvakriisin aluksi, kertoo vt. pelastusjohtaja Harri Paldanius Lapin pelastuslaitokselta.


Venla-voittaja Äijä-koira on uskomattoman pörröinen sulopallero - syö poroa ja paistettua rautua, saa fanipostia omalla nimellään iltalehti 10:27 15.05

Kilpisjärven suurin julkkis on suomenlapinkoira Äijä. Äijä-koiran kanssa kalassa Norjassa. Lempeästi katsovat ruskeat nappisilmät tuijottavat Land Cruiserin takapenkillä. Olemus huokuu rauhallisuutta ja tyyneyttä, pörheän, ruskeankirjavan turkin tehden siitä arvokkaan.


Nuorisorikollisesta Selviytyjät-voittajaksi — Sampo Kaulanen antaa voittorahat nuorille, koska oli itse ajautua väärille poluille iltalehti 07:18 15.05

Yrittäjä Sampo Kaulanen oli 17-vuotiaana tehnyt mökkimurtoja ja saanut kaksi tuomiota törkeästä rattijuopumuksesta. Hän on kiitollinen siitä, että sai lopulta 25-vuotiaana elämänsä raiteilleen. IL-TV: Sampo Kaulanen paljastaa muun muassa, millaisia tunteita Ilari Sahamiehen laihtuminen herätti hänessä. Lapin mies Sampo Kaulanen viettää tämän viikon tiiviisti Etelä-Suomessa rientäen tilaisuudesta toiseen. Sunnuntaina televisiosta tuli Selviytyjät Suomi -sarjan finaalijakso, missä nähtiin 30 000 euron voittopotin pamahtavan kyläkauppiaan taskuun.


Norjalaissotilaiden rajanylityksen esitutkinta on lopetettu - alueloukkaus katsottiin vähäiseksi iltalehti 17:51 14.05

Norjalainen sotilasosasto moottorikelkkaili Suomen puolelle huhtikuun alussa. Lapin rajavartiosto on lopettanut Enontekiöllä tapahtuneen epäillyn alueloukkauksen tutkinnan. Tapaus sattui 5. huhtikuuta, kun moottorikelkoilla liikkunut Norjan sotilasosasto ylitti Suomen rajan ilman lupaa. Sotilasosasto ylitti rajan Norjasta Suomeen ja takaisin Norjaan Enontekiön pohjoisella tunturialueella.


Tulvakriisi pahenee: Kittiläläinen Katja ei muista vastaavaa - tien yli pääsee veneellä: ”Siinä koirakin ui” iltalehti 09:12 14.05

Lapin tulvatilanteessa pahin on vielä edessä. Asiantuntija kertoo videolla, miltä tulvatilanne juuri nyt näyttää. Lapin tulvatilanne uhkaa pahentua lähipäivinä, jos taivaalta sataa vettä sulamisvesien lisäksi.


kyytiä Sdpn metriä pidemmälle kuin on katkera rangaistuksia ensihoitajien salaillut vankeutta, ensihoitajan vastustamisesta saa – ”Aiomme haastaa ”likainen”

Uutiset