Nyt on upea ulkoilusää: ”Päivällä aurinko lämmittää niin mukavasti, ettei tunnu kylmältä” iltasanomat 14:47 17.03

Kevättä ei kuulu. Lunta on tavallista enemmän Itä-Suomessa ja Länsi-Lapissa.


Video: Rovaniemen taivaalla näkyi viime yönä aivan maaginen näky iltasanomat 15:34 15.03

Todella näyttävät revontulet ovat leiskuneet Lapissa. Maagista valoa näkyi niin Rovaniemellä kuin Aavasaksallakin.


"Porukan oli vaikea olla tietämättä, että on peli" - Kankaanranta RoKin yleisömäärän kasvusta jatkoaika.com 14:00 14.03

Niin Liigan kuin Mestiksen keskimääräiset yleisömäärät ovat olleet laskussa, mutta Rovaniemellä jääkiekko on kiinnostanut entistä enemmän. Lapissa yleisö ei juokse menestyksen perässä, vaan kasvu on harkitun työn tulosta.


Lapissa kadonnut Timo löytyi kuolleena – ei epäillä rikosta MTV 09:00 12.03

Kadonneeksi ilmoitettu Timo Aro on löydetty kuolleena, tiedottaa Lapin poliisi.


Sateet heikkenevät sunnuntaina - alkuviikolla sade runsastuu iltalehti 06:06 11.03

Paikoin lumisadetta, alkuviikolla sade runsastuu Forecan sääennusteen mukaan päivästä on tulossa pilvinen. Päivän aikana lämpötilat nousevat suurimmassa osassa maata pakkasen puolelta plussalle. Ilmatieteen laitoksen varoituskartan mukaan ajokelivaroitukset ovat tänään päivällä voimassa Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa. Autolla liikkujia varoitetaan näillä alueilla huonosta liikennesäästä.


Murhenäytelmä Lapissa: Perhetragedian kuolleet olivat ylitorniolaisten hyvin tuntema pariskunta iltasanomat 19:35 10.03

Lapin poliisi tiedotti lauantaina löytäneensä kaksi ihmistä kuolleena Ylitorniolla. IS:n tietojen mukaan poliisi oli käynyt avioparin luona useasti ennenkin.


Kaksi henkilöä löydettiin kuolleena asunnosta Lapissa MTV 16:32 10.03

Poliisi löysi perjantai-iltana tarkastustehtävän yhteydessä kaksi kuollutta henkilöä asunnosta Ylitorniolla.


Perhetragedia Lapissa: Aviopari löytyi kuolleena kodistaan iltasanomat 15:49 10.03

Poliisipartio löysi perjantai-iltana tarkastustehtävän yhteydessä kaksi kuollutta henkilöä. IS:n tietojen mukaan uhrit ovat kuusikymppinen aviopari.


Tiistaina pilvistyy ja pakkanen pysyy - katso alkuviikon sää tästä iltalehti 04:45 06.03

Pakkanen ei ole väistymässä lähipäivinä. Tiistaina on luvassa hieman maanantaita pilvisempi päivä ainakin etelässä ja idässä. Lapissa aurinko pilkahtelee enemmän, mutta pohjoisessa myös pakkanen kiristyy.


Viikko alkaa pakkassäässä - pilvisyys lisääntyy vähitellen iltalehti 05:51 05.03

Kovimmat pakkaskelit alkavat hellittää. Viikon alussa lauhempaa ilmaa leviää Suomeen ja paukkupakkaset hellittävät. Pilvisyys lisääntyy, aurinkoisinta on koillismaalla ja Lapissa.


Viikonlopun sää: Lapissa jälleen kylmempää kuin Etelä- ja Keski-Suomessa iltalehti 06:20 03.03

Katso Forecan ajantasainen sääennuste. Lauantai on monin paikoin pilvinen pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Kovimmat pakkaset ovat hellittäneet, lämpömittari laskee miinus viiden ja kymmenen välille päiväsaikaan.


Nainen yritti tappaa veljensä naisystävän lesbohuhujen vuoksi – puukotti useita kertoja moralla huoltoaseman pihalla MTV 21:20 02.03

Vuonna 1983 syntynyt nainen yritti tappaa veljensä naisystävän erikoisen kiistan päätteeksi viime vuonna Tervolassa, Lapissa. Rovaniemen hovioikeus piti voimassa naisen vankeusrangaistuksen eilen antamallaan päätöksellä.


Matti Vanhasen nettikolumni: Meiltä puuttuu yhteinen tahtotila koko maan kehittämisestä MTV 13:32 02.03

Kävin juuri Lapissa. Matkailupalveluiden kehittäminen on laajalla pohjalla, igluja vuokrataan, kaivosten kehittämisinvestointeja tehdään, biotehdaspäätöksiä odotetaan ja jääveistoksia tullaan katsomaan toiselta puolelta maailmaa. Teknologia, markkinointi, palveluinnovaatiot ja luonnonvarat muodostavat siellä kokonaisuuden, joka tuottaa nyt uutta koko Suomelle, kirjoittaa kansanedustaja Matti Vanhanen MTV Uutisten nettikolumnissaan. 


Poutainen talvisää jatkuu Etelä-Suomessa – pohjoiseen luvassa lumisateita iltasanomat 07:37 02.03

Etelässä on vielä jokseenkin selkeää. Maan keskivaiheilla ja Lapissa on laajalti pilvistä, ja paikoin satelee vähän lunta.


Jasper Pääkkönen viihtyy talviharrastuksensa parissa - virnistelee hyytävän kylmissä olosuhteissa Lapissa iltalehti 22:14 01.03

Näyttelijä Jasper Pääkkönen harrastaa avantouintia. Tällä kertaa hän on päässyt avantoon Lapissa. Kansainvälistäkin näkyvyyttä niittänyt näyttelijä Jasper Pääkkönen kuuluu avantouinnin harrastajiin. Nyt 37-vuotias näyttelijä on päässyt hyiseen veteen Lapissa. Pääkkönen virnistelee kuvassa hyväntuulisena kylmässä vedessä. Hänellä on päässään monien avantouimareiden suosima uimahattu. Pääkkösen kuvapäivitys on kerännyt lyhyessä ajassa tuhansia tykkäyksiä ja kiinnostuneita kommentteja. Kansainvälisiä faneja kiinnostaa eritoten se, miten suomalaisnäyttelijä tarkenee käväistä avannon kylmyydessä.


Etelässä aurinkoista ja hyytävää, pohjoisessa leudompaa talvisäätä iltalehti 05:25 28.02

Torstaina pakkanen hellittää hieman, Lapissa pakkasta on vain muutama aste. Keskiviikko on aurinkoinen ja kylmä suuressa osassa maata. Torstaina pakkanen hellittää hieman, pohjoisimmassa Suomessa on muuhun maahan nähden leutoa.


Viikon pahin on vielä edessä: Tiistaina pääkaupunkiseudulla pakkanen tuntuu -30 asteelta iltasanomat 12:39 25.02

Tulevilla paukkupakkasilla lämpimintä on pohjoisimmassa Lapissa.


Moottorikelkka ajoi sulaan Posiolla – pelastajat löysivät avannosta vainajan MTV 16:06 24.02

Posiolla, Lapissa oli aiemmin tänään käynnissä pelastusoperaatio. Poliisin mukaan moottorikelkkailijan epäiltiin ajaneen sulaan.


Posiolla pelastusoperaatio: Moottorikelkan epäillään ajaneen sulaan – ei tietoa, kuinka moni kyydissä MTV 14:49 24.02

Posiolla, Lapissa on käynnissä pelastusoperaatio. Poliisin mukaan moottorikelkkailijan epäillään ajaneen sulaan.


Uutiset