Kaksi kuollut, kymmeniä loukkaantunut maanjäristyksessä Italiassa – lapsia on edelleen loukussa romahtaneen talon raunioissa hs 08:30 22.08


Peliala on tasa-arvoisempi Kiinassa kuin Suomessa, sanoo peligraafikko – ”Roviolla kysyttiin usein, että entä sitten kun sulla on lapsia” hs 08:57 21.08


Pikkulapsi työnsi sormen lattiakaivoon – pelastuslaitos paikalle iltasanomat 20:45 20.08

Joensuun Reijolassa oli pelastuslaitokselle tarvetta sunnuntaina alkuillasta.


Hongkongissa jättimielenosoitus vangittujen demokratia-aktivistien puolesta iltalehti 17:34 20.08

Tuhannet ihmiset osoittivat mieltä vangittujen demokratia-aktivistin puolesta Hongkongissa sunnuntaina. "Antakaa toivo takaisin lapsilleni" ja "Yksikin mielipidevanki on liikaa", luki mielenosoittajien kylteissä. Mielenosoitus oli yksi suurimmista, mitä kaupungissa on nähty. Järjestäjillä ei ollut tarkkaa osallistujamäärää, mutta poliisin mukaan mielenosoitukseen osallistui parhaimmillaan 22  000 ihmistä.


Elatusavusta vuosien piina - ”Exä maksattaa uutta asuntoaan” iltalehti 15:46 20.08

Samin kohtalo on tuttu monille isille. Sami on joutunut ravaamaan oikeudessa elatusapuriitojen vuoksi, eikä kierteelle näy loppua. Sami ja Jaana erosivat, kun heidän poikansa oli kaksivuotias. Lapsi jäi asumaan äidin luokse. Vanhemmat pyrkivät ensin sopimaan elatusavusta lastensuojelun kautta varatuissa lastenvalvojan tapaamisissa, mutta Sami piti ehdotettua elatusapua liian suurena. Hän ei suostunut siihen.


Neuvolat ovat auttaneet lapsia yli sata vuotta hs 11:43 20.08


Vegaanilapsille tulee taata päiväkotiruoka hs 02:00 20.08


Torimyyjä Vesa lähti puukottajan perään: "Juoksimme perässä niin kauan, että poliisi pysäytti hänet" iltalehti 22:25 18.08

Torimyyjä Vesa Rannikko juoksi puukkomiehen perässä sen jälkeen, kun tämä oli puukottanut naista hänen toritiskinsä päässä. Torimyyjä Vesa Rannikko kertoo kuulleensa Turun torin toiselta laidalta kovaa huutoa perjantaina iltapäivällä. - Sitten ihmiset rupesivat juoksemaan meidän toritiskiämme päin. En tiennyt, mistä on kyse. Sitten yksi nainen toritiskimme päässä alkoi kirkua. Yhtäkkiä hän vuoti verta. Naisella oli lastenvaunuissa pieni lapsi, Rannikko kertaa tapahtumia Iltalehdelle myöhään perjantai-illalla.


Poliisi: Espanjan terroristiepäillyt suunnittelivat vielä suurempia iskuja iltalehti 19:54 18.08

Pääepäillyn uskotaan kuolleen. Poliisi etsii yhä kolmea miestä iskuun liittyen. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Tämän tiedämme nyt Espanjan iskuista: Pakettiauto ajoi kohti väkijoukkoa torstaina iltapäivällä Barcelonassa suositulla La Rambla -kävelykadulla. Viranomaiset ovat vahvistaneet kyseessä olleen terrori-isku. Barcelonan iskussa kuoli 13 ja loukkaantui 130. Kriittisessä tilassa on tällä hetkellä 13 henkilöä, ja heidän lisäkseen vakavasti loukkaantuneita on 30. Uhrien joukossa on myös lapsia. Isis on kertonut olevansa iskun takana. Torstaina aamulla Alcanarissa tapahtui räjähdys talossa. Sen uskotaan aiheutuneen pommista ja liittyvän terroritekoihin. Vain muutamia tunteja Barcelonan iskun jälkeen auto ajoi väkijoukkoon Cambrilsissa, joka sijaitsee 120 kilometrin päässä Barcelonasta. Tilanteessa loukkaantui kuusi siviiliä ja yksi poliisi. Yksi loukkaantuneista naisista kuoli perjantaina eli iskujen uhriluku on yhteensä 14. Poliisi surmasi Cambrilsin operaation yhteydessä neljä terroristiepäiltyä ja haavoitti yhtä epäiltyä, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa. Polisin mukaan Cambrilsin operaatiossa oli kyse ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Yhteensä neljä henkilöä on pidätetty Barcelonan terrori-iskuun liittyen. Kaksi pidätystä tehtiin torstaina, kaksi tänään perjantaina. Pääepäilty on 18-vuotias Moussa Oukabirin sanotaan menehtyneen aamuisessa välikohtauksessa. Aiempien tietojen mukaan Oukabir olisi 17-vuotias, mutta Espanjan viranomaiset kertoivat hänen olevan 18-vuotias. Poliisi etsii yhä 18-, 22- ja 24-vuotiaita miehiä. Viranomaisten mukaan epäillyt suunnittelivat vielä suuremman mittakaavan iskuja. Olitko paikalla? Ota yhteyttä toimitukseen il.toimitus@iltalehti.fi.


Hiljaisen hetken jälkeen katalonialaiset huusivat: "Emme ole peloissamme" iltalehti 15:59 18.08

Barcelonassa pidettiin hiljainen hetki iskujen uhreille. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Väkijoukko kokoontui Plaza de Catalunya -aukiolle, jolta torstain terrori-isku alkoi, kunnioittamaan iskujen uhreja.


Uhriluku noussut: kuolleita 14, 17 kriittisessä tilassa, loukkaantuneita 130 iltalehti 15:50 18.08

Neljä ihmistä on otettu kiinni Barcelonassa torstaina tapahtuneesta terrori-iskusta epäiltynä. Pääepäiltyä ei ole vielä tavoitettu. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Tämän tiedämme nyt Espanjan iskuista: Pakettiauto ajoi kohti väkijoukkoa torstaina iltapäivällä Barcelonassa suositulla La Rambla -kävelykadulla. Viranomaiset ovat vahvistaneet kyseessä olleen terrori-isku. Barcelonan iskussa kuoli 13 ja loukkaantui 130. Kriittisessä tilassa on tällä hetkellä 13 henkilöä, ja heidän lisäkseen vakavasti loukkaantuneita on 30. Uhrien joukossa on myös lapsia. Isis on kertonut olevansa iskun takana. Torstaina aamulla Alcanarissa tapahtui räjähdys talossa. Sen uskotaan aiheutuneen pommista ja liittyvän terroritekoihin. Vain muutamia tunteja Barcelonan iskun jälkeen auto ajoi väkijoukkoon Cambrilsissa, joka sijaitsee 120 kilometrin päässä Barcelonasta. Tilanteessa loukkaantui kuusi siviiliä ja yksi poliisi. Yksi loukkaantuneista naisista kuoli perjantaina eli iskujen uhriluku on yhteensä 14. Poliisi surmasi Cambrilsin operaation yhteydessä neljä terroristiepäiltyä ja haavoitti yhtä epäiltyä, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa. Polisin mukaan Cambrilsin operaatiossa oli kyse ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Yhteensä neljä henkilöä on pidätetty Barcelonan terrori-iskuun liittyen. Kaksi pidätystä tehtiin torstaina, kaksi tänään perjantaina. Pääepäilty on 18-vuotias Moussa Oukabir, mutta häntä ei ole saatu kiinni. Aiempien tietojen mukaan Oukabir olisi 17-vuotias, mutta Espanjan viranomaiset kertoivat hänen olevan 18-vuotias. Olitko paikalla? Ota yhteyttä toimitukseen il.toimitus@iltalehti.fi.


Barcelonan terrori-iskun uhreissa 34 maan kansalaisia - nuorin uhri 3-vuotias iltalehti 15:38 18.08

Katalonian alueviranomaisten mukaan Barcelonan pakettiautoiskun uhrien joukossa on 34 maan kansalaisia. Cambrilsin iskussa loukkaantuneista viisi on sairaalassa. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Katalonian paikallisviranomaisten mukaan Barcelonan pakettiautoiskun uhrien joukossa on 34 maan kansalaisia. Aiemmin kerrottiin, että uhreja on 24 maasta. Uhrien joukossa on useita lapsia. Iskun nuorin uhri on tiettävästi 3-vuotias tyttö. Myös 6-vuotias tyttö on loukkaantunut vakavasti iskussa. Hän on yhä sairaalassa.


Kahden lapsen isä Bruno kuoli Barcelonan iskussa - "Pikku-Aria ei tule koskaan tuntemaan isäänsä" iltalehti 14:40 18.08

Miehen vaimo ja lapset pelastuivat täpärästi. Barcelonan terrori-iskun ensimmäisen uhrin kerrotaan olleen italialainen Bruno Guletta. Gulotta oli Barcelonassa lomalla vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Toinen lapsista oli vain 7 kuukauden ikäinen.


Espanjan iskuissa kuollut 14 - poliisi jahtaa 17-vuotiasta pääepäiltyä iltalehti 14:39 18.08

Kolme ihmistä on otettu kiinni Barcelonassa torstaina tapahtuneesta terrori-iskusta epäiltynä. Pääepäiltyä ei ole vielä tavoitettu. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Tämän tiedämme nyt Espanjan iskuista: Pakettiauto ajoi kohti väkijoukkoa torstaina iltapäivällä Barcelonassa suositulla La Rambla -kävelykadulla. Viranomaiset ovat vahvistaneet kyseessä olleen terrori-isku. Barcelonan iskussa kuoli 13 ja loukkaantui yli sata. Uhrien joukossa on myös lapsia. Isis on kertonut olevansa iskun takana. Torstaina aamulla Alcanarissa tapahtui räjähdys talossa. Sen uskotaan aiheutuneen pommista ja liittyvän terroritekoihin. Vain muutamia tunteja Barcelonan iskun jälkeen auto ajoi väkijoukkoon Cambrilsissa, joka sijaitsee 120 kilometrin päässä Barcelonasta. Tilanteessa loukkaantui kuusi siviiliä ja yksi poliisi. Yksi loukkaantuneista naisista kuoli perjantaina eli iskujen uhriluku on yhteensä 14. Poliisi surmasi Cambrilsin operaation yhteydessä neljä terroristiepäiltyä ja haavoitti yhtä epäiltyä, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa. Polisin mukaan Cambrilsin operaatiossa oli kyse ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Yhteensä kolme henkilöä on pidätetty Barcelonan terrori-iskuun liittyen. Kaksi pidätystä tehtiin torstaina, yksi tänään perjantaina. Pääepäilty on 17-vuotias Moussa Oukabir, mutta häntä ei ole saatu kiinni. Olitko paikalla? Ota yhteyttä toimitukseen il.toimitus@iltalehti.fi.


Uutiset