"Tshekin Donald Trumpin" puolueelle vaalivoitto, euroskeptinen oikeistopuolue toisena iltalehti 21:05 21.10

Tshekin vaalit on voittanut populistinen keskusta-oikeistolainen ANO-puolue. Populistiset, euroskeptiset ja maahanmuuttovastaiset puolueet kasvattivat kannatustaan Tshekin parlamenttivaaleissa. Vaalit voitti odotetusti populistinen keskusta-oikeistolainen ANO-puolue. Kun liki kaikki äänet oli lauantai-iltana laskettu, ANOn kannatus oli 29,7 prosenttia. Toiseksi nousi euroskeptinen oikeistopuolue ODS 11,3 prosentin kannatuksella. Kolmannesta sijasta kisasivat ensi kertaa parlamenttiin nouseva piraattipuolue ja äärioikeistolainen Vapaus ja suora demokratia (SPD), joita erotti vain 0,1 prosenttiyksikköä.


MTK: Sadesäät kurittavat viljelijöitä arviolta 100 miljoonan edestä - ”25 miljoonan tuet eivät riitä” iltalehti 16:13 17.10

Erityisen suuri ahdinko on tiloilla, joissa lähes koko sato on jäänyt korjaamatta pelloilta. Poikkeuksellisen hankalien säiden takia noin 15-20 prosenttia Suomen viljasadosta jää tänä vuonna puimatta. Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n arvioiden mukaan tämä aiheuttaa maltillisestikin laskettuna 100 miljoonan tappiot viljelijöille.


Uutiset