Karmiva apina-asuinen mies pelotteli pikkulapsia kauppakeskus Myyrmannissa, yksisarvinen videoi reaktiot - Perheenäiti tuohtui luvattomasta kuvaamisesta: ”Lapset silmät lautasina vanhempien sylissä” iltalehti 21:35 21.04

Lapsen säikähtäminen vain yllytti karvaista hahmoa pyrkimään lähemmäs. * Apinaksi pukeutunut mies ja yksisarvishiuspantaa käyttänyt nainen ovat kauppakeskuksen vartijoille entuudestaan tuttuja. * Paikalla ollutta äitiä kismittää erityisesti pienten lasten kuvaaminen salaa.


Intia määräsi uuden kovan lain - lapsen raiskaamisesta napsahtaa kuolemantuomio iltalehti 16:27 21.04

Intia on hyväksynyt lauantaina lain, joka määrää kuolemantuomion alle 12-vuotiaiden lasten raiskaamisesta. Intiaa ovat varjostaneet hirvittävät seksuaalirikokset. Iltalehti uutisoi tiistaina, että lasten raiskaukset ovat Intiassa tilastojen mukaan kasvussa ja järkyttäviä tapauksia nousee jatkuvasti esiin. Maassa on uutisoitu viimeisen parin viikon aikana ainakin kolmesta lapseen kohdistuneesta raiskausmurhasta. Intiassa on osoitettu laajalti mieltä tapausten vuoksi. Yhdessä tapauksessa neljää poliisia syytetään kahdeksanvuotiaan tytön raiskaamisesta ja murhaamisesta.


IS: Eläkeläismies kertoi lapsen pahoinpitelyepäilyistä monille tahoille – täysin turhaan MTV 11:12 21.04

Eläkkeellä oleva oululaismies yritti lastensuojelun lisäksi saada myös muita viranomaisia ja järjestöjä puuttumaan nyt käräjillä olevan perheen tilanteeseen, kertoo Ilta-Sanomat.


Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen puhuu vaikeasta asiasta tänään tv:ssä: Lasteni sairaus on ollut minulle ensisijaisesti hyvä juttu iltalehti 11:00 21.04

Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen on taiteilija ja vammaisaktivisti. Taiteilija ja vammaisaktivisti Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosella on kaksi lasta. Heillä on molemmilla sama luustohauraussairaus kuin äidilläänkin. Kyseessä on perinnöllinen osteogenesis imperfecta. Sen vuoksi luut menevät poikki tavallista helpommin. Wallinheimo-Heimonen kertoo Flinkkilä & Tastula -keskusteluohjelmassa, että lasten sairaus on vaikea asia käsiteltäväksi.


Vanhemmat suuttuivat syntymäpäiväjuhlista – hyökkäsivät päiväkodin hoitajien kimppuun MTV 10:18 21.04

Vanhemmat hyökkäsivät lastentarhan hoitajien kimppuun Tanskan Själlandissa. Poliisi vahvistaa, että he kävivät paikalla ja kahta ihmistä syytetään tapahtuneesta.


MTV selvitti: Lastentarhanopettajien palkassa yli 500 euron kuntaerot, moni töissä minimipalkalla – "Onko merkitystä, että kyseessä naisvaltainen ala?" MTV 08:02 21.04

Lastentarhanopettajan kokonaispalkassa saattaa olla peräti yli 500 euron ero kunnasta riippuen. Lisäksi noin joka kuudes lastentarhanopettaja saa alinta mahdollista minimipalkkaa. Opettajien ammattijärjestön asiantuntija ihmettelee, miksi työvoimapula ei näy palkkanousuna. 


Varoitus hallituksen aikeista: ”Uhkaa viedä työt tuhansilta” uusisuomi 19:16 20.04

Kuntatyönantajat (KT) on huolissaan siitä, että eduskunnan käsittelyssä oleva varhaiskasvatuslaki voi viedä työpaikan tuhansilta kunnallisessa varhaiskasvatuksessa työskenteleviltä lastenhoitajilta.


Milana Misic motiivistaan kertoa traagisesta lapsuudestaan uutuuskirjassa:”Lasten hädältä ei saa sulkea silmiä” iltalehti 10:11 20.04

Laulaja Milana Misic harkitsi pitkään ennen kuin suostui tekemään toimittaja Merja Asikaisen kanssa elämäntarinastaan kirjan. Syntyi tänään julkaistava Milana - Elämäni Laila Kinnusen tyttärenä (Like). Koskettava, osin raadollinenkin kirja on hänen elämänkaarensa tähän asti. Tavallaan myös puhdistautuminen.


Hjallis Harkimo ”melkoisesta päivästään”: Käynti pojan luona sairaalassa, sedän hautajaiset ja ero kokoomuksesta iltalehti 08:36 20.04

Torstaina poliittisen pommin pudottaneella Harry ”Hjallis” Harkimolla oli Harkimon omien sanojen mukaan ”melkoinen päivä”. Harkimo kirjoittaa torstain tapahtumista Iltalehden blogissaan. Katso videolta Harkimon tiedotustilaisuuden kooste. Hänen päiväänsä kuuluivat muun muassa käynti jääkiekkoharjoituksissa loukkaantuneen poikansa luona Lastenklinikalla, sedän hautajaiset ja koko Suomen seuraama lehdistötilaisuus, jossa Harkimo ilmoitti erostaan kokoomuksesta.


Poika ei tehnyt parturin työstä helppoa – jos katse voisi tappaa stara 22:30 19.04

Hiusten leikkaaminen vaatii asiakkaalta paikoillaan pysymistä, minkä vuoksi pienten lasten


Bloggari odottaa esikoislastaan eikä tiedä, kuka on lapsen isä – someraivo repesi mtv 21:53 19.04

Lastentarhanopettaja ja bloggari Iida Åfeldt, 25, kertoi maaliskuun alussa blogipostauksen, jossa hän paljasti olevansa raskaana ja ettei tiedä, kuka on lapsen isä. Paljastuksesta nousi someraivo.


Lastenhoitaja todettiin syylliseksi New Yorkissa: Puukotti kaksi pikkulasta kuoliaaksi iltalehti 18:36 19.04

Yoselyn Ortega oli työskennellyt perheessä kaksi vuotta, kun hän surmasi perheen lapset. New Yorkissa lastenhoitaja Yoselyn Ortega on todettu syylliseksi kahden pienen lapsen murhaan. Ortega puukotti kuoliaaksi kuusivuotiaan Lucia "Lulu" Krimin sekä kaksivuotiaan Leo Krimin perheen idyllisessä asunnossa Upper West Sidella. Ortega, 55, oli työskennellyt Marina ja Kevin Krimille jo kaksi vuotta, kun surmatyöt tapahtuivat lokakuussa 2012. Hänet todettiin nyt oikeudessa syylliseksi kahteen murhaan.


Uutuuskirja: Veljen onnettomuus laukaisi Maria Veitolan syömishäiriön - joutui lukiossa 39,2-kiloisena sairaalaan iltalehti 17:49 19.04

Maria Veitolan omaelämäkerrallinen kirja ilmestyy ensi tiistaina. Videolla Maria Veitola puhuu Yökylässä-ohjelmastaan. Maria Veitola oli 16-vuotias ja lastenhoitajana Briteissä, kun hänen kolme vuotta vanhempi veljensä joutui pahaan onnettomuuteen.


Lääkärilegenda Hans Asperger oli käytännössä natsi, väittää tuore tutkimus - lähetti lapsia murhaklinikalle iltalehti 15:59 19.04

Maailmankuulu lääkäri tuki natsi-ideologiaa ja lähetti lukuisia lapsia tappoklinikalle. Itävaltalainen lääkäri Hans Asperger (1906-1980) esiintyi toisen maailmansodan jälkeen kansallissosialismin vastustajana, mutta uuden tutkimuksen mukaan hän tekikin yhteistyötä natsien kanssa. Artikkeli julkaistiin tänään vertaisarvioidussa Molecular Autism -lehdessä. Sen perusteella Asperger oli jotain aivan muuta kuin vallitsevan käsityksen mukainen autististen lasten suojelija.


Lastenlääkäri Aspergerin menneisyydestä paljastui kammottavia tietoja: ”Olisi ollut väärin salata asia” iltasanomat 14:27 19.04

Itävaltalainen lastenlääkäri ja erityispedagogi Hans Asperger oli sodan aikana osallinen natsien suorittamaan vammaisten lasten tappo-ohjelmaan, paljastaa uusi tutkimus.


Tältä kuulostaa Lauri Tilkanen Olavi Virtana uutuuselokuvassa - traileri julki iltalehti 13:48 19.04

Timo Koivusalon ohjaamasta elokuvasta on julkaistu traileri, jolla kuullaan Tilkasen tulkintaa Virran tuotannosta. Syksyllä elokuvateattereihin saapuvasta Timo Koivusalon ohjaamasta Olavi Virta -elokuvasta on julkaistu ensimmäinen traileri. Laulajalegendaa näyttelee elokuvassa Lauri Tilkanen. ja hänen Irene-vaimoaan Malla Malmivaara. Lisäksi elokuvassa nähdään myös Raimo Grönberg, Martti Suosalo, Vesa Vierikko, Jonna Järnefelt, Hannu-Pekka Björkman ja Seela Sella. Trailerissa kuullaan Tilkasen laulavan. Trailerin perusteella elokuva keskittyy paitsi laulajan uraan, niin myös kokemuksiin sotarintamalla, perhesuhteisiin ja sairastumiseen. Virran avioliitto päättyi 1950-luvun lopussa, ja vaimo muutti lasten kanssa Ruotsiin. Virta sairastui alkoholismiin ja joutui myöhemmin opettelemaan uudelleen kävelemään, puhumaan ja laulamaan.


Lastenvaatteiden huumeteemasta somekohu: ”Nauti kokaiinista” stara 12:30 19.04

Verkkokauppa Amazon on herättänyt raivoa huumemyönteisillä teksteillä varustettujen lastevaatteiden ansiosta.


Barça murskaavalla ylivoimalla Energiateollisuuden kyselyt Israelin tiedustelupalvelua jo pari Kirvesluotsi vähätteli kuvaamisesta Loton nielivät remontin alla propagandaa vai peliliike ratkesi 26 vuoden Ruotsalaisravuri toimintaohjeet, – sureva

Uutiset