Uber-kuskia epäillään brittidiplomaatin murhasta Libanonissa - kuristi köydellä ja jätti tien varteen iltalehti 18:11 18.12

Libanonin poliisin mukaan kuljettaja on tunnustanut naisen surman. Britannian suurlähetystössä työskennelleen naisen surmasta on pidätetty Uber-kuljettaja. The Guardianin mukaan epäilty on tunnustanut surmanneensa 30-vuotiaan Rebecca Dykesin, jonka ruumis löydettiin moottoritien varrelta lauantaina. Dykes nähtiin viimeisen kerran elossa puolilatöin, jolloin hän oli ollut Beirutin keskustassa viettämässä iltaa ystäviensä kanssa. Hän oli lähtenyt baarista kotiin kuljetusfirma Uberin kyydillä. Naisen kyytiin ottanut kuljettaja, jonka nimeksi on kerrottu Tariq H., saatiin kiinni valvontakameroiden nauhojen avulla, libanonilainen NNA-uutistoimisto kertoi.


Bussikuski yritettiin ryöstää Helsingissä veitsellä uhaten - poliisi kaipaa näköhavaintoja iltalehti 14:15 18.12

Herttoniemessä bussiin noussut mies yritti lauantaina ryöstää linjan 81 bussikuskin. Helsingin poliisi tutkii lauantaina 16. joulukuuta kello 8.30 jälkeen Herttoniemessä tapahtunutta törkeän ryöstön yritystä. Naamioitunut mies nousi Suolankivenkadulla pysäkille pysähtyneeseen linjan 81 bussiin ja yritti saada kuljettajalta rahaa veitsellä uhkaamalla. Teosta epäilty ei saanut kuljettajalta rahaa ja poistui bussista Niittaajankatua kohti Herttoniemeä. Poliisilla on epäillystä valvontakamerakuvaa. Epäilty on noin 160-senttinen mies, joka puhui sujuvaa suomea. Yllään hänellä oli punasävyinen takki, jossa on edessä pyöreä, vaaleampi alue. Päässä miehellä oli harmaa, tummahko huppu ja jalassaan hänellä oli tummat housut.


Poliisi epäilee: mies puukotti kahdesti kuukauden aikana Lahdessa - nainen sai hengenvaarallisia vammoja lauantaina iltalehti 14:11 18.12

Mies on vangittu maanantaina tutkinnan ajaksi. Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tänään maanantaina vanginnut 1992 syntyneen miehen, jota epäillään kahdesta tapon yrityksestä Lahdessa. Miehen epäillään puukottaneen tuntemaansa naista viime lauantain vastaisena yönä yksityisasunnossa Lahdessa. Lisäksi miestä epäillään toisesta puukotuksesta Etelä-Lahdessa lähes päivälleen kuukausi takaperin.


SuperMoniveto: Joulurahat tehty! – Valioliigasta tuli hurja liki 5 000 euron tili! iltasanomat 14:03 18.12

Lauantaina osui Valioliigan matseja käsitelleen kierroksen tipseihin todella muhkea 24 128,03 kerroin. Rahaa lunastettiin pienellä 14,40 euron pelillä mojovat 4 825 euroa. Ja tästä kohti SM-liigan kierrosta...


Poliisi selvittää kuolleena löydetyn espoolaispojan viimeisiä hetkiä - tapaukseen ei epäillä liittyvän väkivaltaa: ”Iso tragedia joka tapauksessa” iltalehti 12:46 18.12

Virkavalta tutkii, kenen kanssa 13-vuotias poika oli viimeisimpänä liikkeellä. 13-vuotiaan pojan ilmoitettiin kadonneen lauantaina illalla Espoossa Karakallion-Laaksolahden-Kauniaisten alueella. Poika ei palannut kotiin kuten oli sovittu. Äiti ei saanut poikaan yhteyttä. Poliisit löysivät pojan ruumiin taajama-alueelta autotien läheisyydestä Karakalliosta sunnuntaina. Poliisilla on käynnissä kuolemansyytutkinta. Tutkinnanjohtaja, komisario Teemu Värtisen mukaan poliisi pyrkii selvittämään, mitä nuorukaiselle tapahtui lauantain ja sunnuntain välissä. Pojan ystävät olivat nähneet hänet lauantaina iltapäivällä. Samana iltana pojan reppu löytyi Karakallion koulun läheisyydestä.


KRP avaa HS:n toimittajan kotiin kohdistuneen etsinnän taustoja: ”Ei voinut viivyttää” iltalehti 12:16 18.12

Keskusrikospoliisi kertoo tiedotteessaan, että etsintä tehtiin pakkokeinolain välttämättömällä kiireellisyysperusteella. Keskusrikospoliisi avaa tiedotteessaan Helsingin Sanomien toimittajan Laura Halmisen kotiin kohdistuneen etsinnän taustoja. KRP kertoo tehneensä etsinnän pakkokeinolain 8 luvun ja 15 pykälän tarkoittamalla välttämättömällä kiireellisyysperiaatteella. Halminen on toinen kirjoittaja lauantaina julkaistussa jutussa, jossa on viranomaisten mukaan käytetty lähteenä salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja.


KRP vahvistaa: Helsingin Sanomien toimittajan kotiin tehtiin etsintä iltalehti 12:00 18.12

Poliisi teki kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittajan kotiin sunnuntai-iltana. Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina artikkelin, jonka lähteinä oli käytetty salaisia asiakirjoja. kertoi maanantaina, että poliisi teki lehden toimittajan Laura Halmisen kotiin kotietsinnän. Hän on toinen lauantaina julkaistun Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta käsitelleen jutun kirjoittajista. Juttu on aiheuttanut valtavan kohun, koska artikkelin lähteinä oli käytetty salaisia asiakirjoja. Keskusrikospoliisi vahvistaa Iltalehdelle, että poliisi teki kotietsinnän, jonka kohteena oli HS:n toimittaja. KRP kertoi aikaisemmin, että HS:n uutisoinnista on tehty rikosilmoitus, joka koskee myös toimittajia. Poliisi tutkii asiaa turvallisuussalaisuuden paljastamisena.


13-vuotiaan pojan kuolema on järkyttänyt koulukavereita, Viherlaakson koulussa tarjotaan keskusteluapua – "Ihana ja suloinen oppilas on poissa" MTV 11:44 18.12

Lauantaina kadonnut 13-vuotias poika löydettiin eilen kuolleena maastosta Espoon Karakalliossa. Poika ei saapunut lauantai-iltana kotiin eivätkä omaiset saaneet häneen yhteyttä. Poliisi tiedotti tänään, että asiassa ei epäillä rikosta.


Petteri Järvinen: HS:n jutussa ei turvallisuutta vaarantavaa tietoa – "Jos venäläiset eivät ole noita tietoja tienneet, he eivät ole palkkansa arvoisia" MTV 10:47 18.12

Huomenta Suomessa vieraillut tietokirjailija Petteri Järvinen arvioi, että Helsingin Sanomien lauantaina julkaistussa jutussa ei varsinaisesti ollut uutta tai kansallista turvallisuutta vaarantavaa tietoa.


Britannian suurlähetystön työntekijä löytyi kuristettuna Libanonissa – taksinkuljettajaa epäillään murhasta MTV 10:18 18.12

Libanonin poliisi on pidättänyt yhden henkilön epäiltynä Britannian Libanonin-suurlähetystön työntekijän murhasta epäiltynä, kertoo BBC. Beirutissa työskennellyt suurlähetystön työntekijä Rebecca Dykes löytyi kuolleena lauantaina.


Meteorologit yksimielisiä: Valkea joulu valtaosaan maata - joulun aluspäiviä piinaa kurja ajokeli iltalehti 08:32 18.12

Sekä Ilmatieteen laitos että Foreca ovat varsin yksimielisiä siitä, että suurimpaan osaan maata saadaan tänä vuonna sittenkin valkea joulu. Forecan lauantaina julkaistussa blogikirjoituksessa meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa, että joulu on tänä vuonna valkoinen suuressa osassa maata. Maan eteläosaan ei ole ennusteen mukaan tiedossa suurempia sadekertymiä ennen joulua, lähinnä pohjoisen yli kulkee runsaampia lumisateita alkuviikolla.


HS: Salaisista asiakirjoista uutisoineen toimittajan kotiin tehtiin kotietsintä - hakkasi kovalevyä vasaralla iltalehti 07:46 18.12

Helsingin Sanomien mukaan kotietsintä toimittajan kotiin tehtiin sunnuntai-iltana. Poliisi on tehnyt kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittaja Laura Halmisen kotiin. Asiasta kertoo . Halminen on toinen lauantaina julkaistun puolustusvoimien Viestikoekeskusta käsitelleen jutun kirjoittajista. Artikkeli aiheutti kohun, koska sen lähteinä oli käytetty salaiseksi määriteltyjä asiakirjoja.


Paavi tuomitsi valeuutiset ”viestinnän synniksi” iltalehti 03:17 18.12

Paavi Franciscus vaatii journalisteja raportoimaan asioista tarkasti, kattavasti ja totuudenmukaisesti. Paavi Franciscus puhui lauantaina Vatikaanissa joukolle toimittajia. Hän , että toimittajien työ on demokratian toteutumisen kannalta tärkeää ja vaati journalisteja raportoimaan asioista tarkasti, kattavasti ja totuudenmukaisesti. - Emme saa langeta "viestinnän synteihin", kertoi Franciscus.


HS: Poliisi teki kotietsinnän salaisista asiakirjoista uutisoineen toimittajan kotiin iltalehti 01:14 18.12

Helsingin Sanomien mukaan kotietsintä toimittajan kotiin tehtiin sunnuntai-iltana. Poliisi on tehnyt kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittaja Laura Halmisen kotiin. Asiasta kertoo . Halminen on toinen lauantaina julkaistun puolustusvoimien Viestikoekeskusta käsitelleen jutun kirjoittajista. Artikkeli aiheutti kohun, koska sen lähteinä oli käytetty salaiseksi määriteltyjä asiakirjoja.


HS: Poliisi teki salaisista asiakirjoista uutisoineen toimittajan kotiin iltalehti 01:07 18.12

Helsingin Sanomien mukaan kotietsintä toimittajan kotiin tehtiin sunnuntai-iltana. Poliisi on tehnyt kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittaja Laura Halmisen kotiin. Asiasta kertoo . Halminen on toinen lauantaina julkaistun puolustusvoimien Viestikoekeskusta käsitelleen jutun kirjoittajista. Artikkeli aiheutti kohun, koska sen lähteinä oli käytetty salaiseksi määriteltyjä asiakirjoja.


Tokmannilla otettiin varaslähtö uuden alkoholilain toimeenpanoon: hyllylle päätyi vahingossa jo neloslonkeroa iltalehti 20:35 17.12

Asiakkaita hämmentänyt tuote joutui myymälän hyllylle toimitusvirheen vuoksi. Vantaalaisessa Tammiston Tokmannissa koettiin pienimuotoinen varaslähtö uudistettuun alkoholilakiin. Asiakas huomasi lauantaina hämmästyksekseen, että myymälän käytävälle oli pinottu useita laatikollisia 5,5 prosentin vahvuista Original Long Drink -lonkeroa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä .


Brittidiplomaatti löytyi surmattuna Libanonissa iltalehti 19:59 17.12

Brittinaisen ruumis löydettiin lauantaina. Britannian Libanonin-suurlähetystön työntekijä on joutunut henkirikoksen uhriksi. Beirutissa sijaitsevassa lähetystössä työskennellyt Rebecca Dykes, 30, löytyi kuolleena moottoritien varrelta lauantai-iltana. Hänet nähtiin viimeisen kerran elävänä lauantain vastaisena yönä puoliltaöin, kun hän oli viettämässä iltaa ystäviensä kanssa Beirutin keskustassa. Asiasta kertovat muun muassa BBC ja AFP.


Teemu Pukki onnensa kukkuloilla: Lapsi syntyi! iltalehti 19:56 17.12

Suomen maajoukkuejalkapalloilija Teemu Pukki ja Kirsikka Laurikko saivat lapsen. Pukki julkaisi Instagramissa kymmenille tuhansille seuraajilleen kuvan, jossa hän poseeraa Laurikon ja lapsen kanssa. Kuvatekstissä Pukki kertoo lapsen syntyneen eilen lauantaina. Pukki edustaa seuratasolla tanskalaista Bröndbytä, joka on Tanskan pääsarjassa toisella sijalla. Pukki on tällä kaudella tehnyt seitsemän maalia ja on maalipörssin jaetulla seitsemännellä sijalla.


Pekka Haavisto puolustaa median vapauksia vuotokohun keskellä: ”Se on keskeinen osa länsimaista oikeusvaltioperiaatetta” iltalehti 18:32 17.12

Haavisto kirjoittaa blogissaan, että HS:n uutisoinnin myötä tiedustelu ja sotilastiedustelu nousevat keskusteluun myös presidentinvaaleissa. Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto kommentoi Helsingin Sanomien lauantaina julkaistua tiedusteluartikkelia sunnuntaina . - On hämmästyttävää, miten vähän tiedustelusta ja tiedustelun pohjana olevasta lainsäädännöstä on viime aikoina julkisesti keskusteltu. Hyvä, että HS:n uutisoinnin myötä tiedustelu ja sotilastiedustelu nousevat keskusteluun myös presidentinvaaleissa, Haavisto kirjoittaa.


MTV: Presidentti Niinistö toivoo, että vuotokohu vauhdittaa tiedustelulain etenemistä iltalehti 18:30 17.12

Niinistö ei usko, että Venäjällä laajasti noteeratulla HS:n artikkelilla olisi vaikutusta ulkosuhteisiin. Presidentti Sauli Niinistö sanoo , että HS:n salaisiin asiakirjoihin pohjaava, lauantaina julkaistu sotilastiedustelujuttu toivottavasti nopeuttaa uuden tiedustelulain säätämistä. - Minusta on hyvä, jos saataisiin tiedustelulaki aikaiseksi. Sehän raamittaisi aika paljon toimintaa. Sikäli kun olen ymmärtänyt, laissa on myös tarkoitus luoda valvontamekanismeja ja ne kaikki palvelevat myös tuota.


Uutiset