Joutuiko Lauri Marjamäki kohtuuttomaan rakoon Leijonissa? – ”Itse olisin tullut hulluksi kahdessa päivässä” MTV 09:30 20.05

Lauri Marjamäki sai Leijonien päävalmentajakaudelleen pahimman mahdollisen ajanjakson, kun hänen piti johdattaa kovassa murroksessa ollut joukkue neljään arvoturnaukseen kahdessa kaudessa.


Lauri Marjamäki parempi seuratyössä kuin Leijonissa? Jukka Holtari: "Tulos selvemmin seurassa" MTV 15:16 19.05

Nykyään JYPin urheilujohtajana työskentelevä Jukka Holtari sanoo Lauri Marjamäen tyyliselle valmentajalle tuloksen tulevan selvemmin pitkäaikaisella vaikuttamisella seuratyössä.


Huhuille vahvistus – hienosti Leijonissa esiintynyt pakki Olli Määtän seurakaveriksi MTV 21:39 18.05

Leijonien riveissä MM-kisoissa pelannut Juuso Riikola on solminut yhden vuoden sopimuksen NHL-seura Pittsburgh Penguinsin kanssa.


Lauri Marjamäki ylpeä isosta mullistuksestaan Leijonissa – päävalmentajakauden suurin kismitys kysymättäkin selvää MTV 19:35 18.05

Lauri Marjamäen kahden vuoden ja neljän arvoturnauksen taival Leijonien päävalmentajana päättyi eilen puolivälieräpettymykseen. Turnauksessa kulminoitui kuitenkin se, mistä hän on valmentajakaudessaan ylpeä.


Lauri Marjamäki purki Leijonat-pestinsä karuja hetkiä – ”Välillä on ollut tosi vaikeaa" MTV 00:52 18.05

Lauri Marjamäen valmennuspesti Leijonissa päättyi katkeralla tavalla, kun Suomi hävisi Sveitsille puolivälierässä. Marjamäki valmensi Leijonia neljässä arvoturnauksessa, parhaaksi sijoitukseksi jäi viime vuoden MM-kisojen neljäs sija.


Mitä samaa ja eroja Leijonissa on MM95-joukkueen kanssa? – ”Sä voit sanoa ton, mä en!” MTV 19:11 17.05

Leijonien nuorista tähdistä koostuva MM-joukkue on monen silmissä muistuttanut rakenteeltaan vuoden 1995 maailmanmestariryhmää. Historian ensimmäisessä kultajoukkueessa mukana ollut Tero Lehterä joutuu kuitenkin hetken miettimään ennen kuin yhtyy väitteeseen.


Uusi, erilainen sukupolvi jyllää Leijonissa – Jukka Jalonen: "Ennen oltiin liian tosissaan" MTV 19:03 17.05

Suomen jääkiekkomaajoukkueella on Tanskassa jalkeilla nuorin MM-kisajoukkue kahteen vuosikymmeneen. Uuden sukupolven joukkue on ihastuttanut raikkaudellaan jäällä ja sen ulkopuolella, ja siitä huokuu myös erilainen tapa ajatella jääkiekosta.


Jopa 12 tuntia päivässä pleikkaria pelaava Patrik Laine ei ole ainoa – Leijonien tähti paljastaa: ”Telkkari piti varastaa toisesta huoneesta” iltasanomat 14:04 17.05

Myös Leijonissa viihdytään pelikonsolien äärellä.


Leijonissa konsolipelivimma johti television anastukseen: "Nykynuoriso on vähän tällainen" jatkoaika.com 13:48 17.05

Teuvo Teräväinen kertoi viettävänsä MM-kisojen välipäiviä tiiviisti yhdessä kämppäkaverinsa Sebastian Ahon kanssa. Pelikonsolit käyvät kuumana, ja välineistö anastetaan tarvittaessa joukkuekavereiden huoneesta.


Juniorivalmentaja ehdotti Leijonat-puolustajalle uutta pelipaikkaa – "Siinä voi olla parempi tulevaisuus" MTV 11:53 17.05

Leijonissa pelaaminen on puolustaja Miika Koivistolla unelmien täyttymys. Taival unelmien eteen on ollut erilainen kuin monella muulla kiekkoilijoilla, sillä Koivisto pelasi 13-vuotiaaksi asti myös maalivahtina.


Eeli Tolvasen, 19, uskomaton vuosi: Takana 10 kuukauden pelikausi ja 92 ottelua - ”Tavoitteena oli päästä pelaamaan Jokereissa” iltalehti 10:46 17.05

Hyökkääjä on tällä kaudella pelannut Jokereissa, Nashville, Pikkuleijonissa ja Leijonissa. Kun Eeli Tolvanen vetää torstaina Leijona-paidan ylle, se on 19-vuotiaalle nuorukaiselle jo kauden 93:s ottelu. - Tietysti pelimäärä tuntuu kivalta. Sen takia tätä lajia harrastaa, että pääsee pelaamaan, Tolvanen sanoo.


Leijonissa yhtäläisyyksiä Suomen mestariin niin pelitavassa kuin ilmapiirissäkin: "Meillä oli hyvä koelaboratorio Kärpissä" jatkoaika.com 07:00 17.05

Suomi on ihastuttanut kiekkokansaa aloitteellisella, ennakkoluulottomalla ja rohkealla pelaamisellaan. Leijonien apuvalmentaja ja Kärppien päävalmentaja Mikko Manner korostaa, että pelitavan ideologia ei ole häneltä peräisin.


Leijonissa ei enää videosulkeisia: ”Tuo on juuri sitä uutta tapaa johtaa ja valmentaa” MTV 09:56 16.05

Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmentaja Lauri Marjamäki on aiemmin niittänyt mainetta tiiviiden videosulkeisten järjestämisestä pelaajille.Tanskan MM-kisoissa Marjamäki on muuttanut toimintatapojaan.


Leijonien MM-ensikertalainen häkeltyi Olli Jokisen ylistyspuheista - "Tätä ei näe edes NHL:ssä" MTV 08:08 16.05

Leijonissa ensimmäisiä MM-kisojaan pelannut Juuso Riikola on antanut vakuuttavan näytteen kyvyistään kovissa kansainvälisissä peleissä.


Karri Kiveltä villi kenguruvertaus NHL:ään tyrkyllä olevasta leijonapakista MTV 12:00 14.05

24-vuotias puolustaja Juuso Riikola pelaa ensimmäistä kertaa Leijonissa aikuisten arvokisoissa MM-turnauksessa. Miehen esitykset ovat tehneet C Moren asiantuntijoihin Karri Kiveen ja Olli Jokiseen vaikutuksen.


Leijonalegendalta varoituksen sana: Motivoiko Saksa superpelin jälkeen? ”Avainkysymys on henkinen valmistautuminen” iltalehti 17:59 13.05

Viisi MM-mitalia Leijonissa voittanut Antti-Jussi Niemi toivoo, että Kanada-voiton tuoma hyvänolontunne on ravisteltu kropista ja sunnuntaina jäälle luistelee taas nälkäinen Leijonalauma. Leijonat avasi Tanskan MM-kisat huikealla kolmen pelin rökälevoittoputkella. Neljännessä pelissä Suomi kompastui Tanskaan, mutta palasi heti voittokantaan kaatamalla viidennessä ottelussa Kanadan huikein 5-1-lukemin. Tänään sunnuntaina Suomi kohtaa Saksan. - Heikompaa maata Tanskaa vastaan Leijonat ei päässyt parhaimpaansa, mutta pelasi sitten NHL-tähtiä vilisevää Kanadaa vastaan huippupelin. Nyt sitten vastaan tulee taas ennalta Suomea huonompi vastustaja, ja avainkysymys on henkinen valmistautuminen. Miten tuollaisen superpelin jälkeen nollataan pääkopat ja saadaan aikaan yhtä väkevä esitys kuin lauantai-iltana? pohtii arvokisakonkari Antti-Jussi Niemi.


Pikkuleijonissa MM-kultaa voittanut Lauri Merikivi JYPin päävalmentajaksi MTV 16:06 11.05

JYP on tehnyt kolmivuotisen päävalmentajasopimuksen Lauri Merikiven kanssa. Hän oli huhtikuussa voittamassa MM-kultaa Pikkuleijonien apuvalmentajana.


Leijonat pitää paikkaa auki Pekka Rinteelle tai Juuse Sarokselle – "Tänään katsotaan tilanne" MTV 15:53 11.05

Leijonissa on enää yksi maalivahdin paikka vapaana MM-kisoihin. Se on auki joko Pekka Rinteelle tai Juuse Sarokselle.


Leijonat pitää paikkaa auki Pekka Rinteelle tai Juuse Sarokselle - "Tänään katsotaan tilanne" MTV 15:46 11.05

Leijonissa on enää yksi maalivahdin paikka vapaana MM-kisoihin. Se on auki joko Pekka Rinteelle tai Juuse Sarokselle.


"Missä meidän kolmosviisikko on?" – Pekka Jormakan asema Leijonissa puhuttaa MTV 19:23 09.05

Leijonat sorvasi kokoonpanoonsa tämän illan Tanska-peliin kaksi muutosta, kun Ville Husso hyppää Harri Säterin tilalle maaliin ja Olli Palola nousee kolmosketjuun Pekka Jormakan paikalle. C Moren asiantuntija Pasi Nurminen kokee, ettei 13. hyökkääjäksi siirretty Jormakka ole löytänyt vielä luontevaa paikkaa Suomen nipussa.


Antti Kaikkonen Sote-luonnoksen Mies kaapattiin väkivalloin NHL-tähti solmi Red Bullin pomot uutistoimisto Pohjois-Korea valtaavat Ranskassa – satojen miljoonien

Uutiset