Selviytyjät Suomi: Vaarallisin pelaaja äänestettiin ulos - ”Olisi pitänyt himmailla” iltalehti 13:08 19.03

Kai Vaine joutui jättämään leikin kesken. Palkintokisassa heikoille kantimille jäivät puomin naruissa viimeisinä sätkineet Ilari, Kai, James, Kimmo ja Helena. Nopeimmin irti pyristelleet saivat nimittäin ruhtinaallisen palkinnon lisäksi päättää seuraavan pelistä putoajan. Rakennushommiin joutuneet pelkäsivät tietysti kukin oman päänsä puolesta. Varsinkin Ilari oli sataprosenttisen varma putoamisestaan.


Viisi kuntaa sai kokeiluluvan: Ruotsin kieli voidaan korvata muulla kielellä iltalehti 12:46 19.03

Opetushallitus myönsi luvan Jämsän, Pieksämäen, Rovaniemen, Savonlinnan ja Ylöjärven kaupungeille. Viisi kuntaa on saanut kokeiluluvan korvata ruotsin kieli toisena kotimaisena kielenä. Opetushallitus myönsi luvan Jämsän, Pieksämäen, Rovaniemen, Savonlinnan ja Ylöjärven kaupungeille. Kokeiluun osallistuvissa peruskouluissa voidaan opiskella ruotsin tilalla jotakin toista vierasta kieltä. Kaikkiaan kokeilulupaa haki hakuajan päättymiseen mennessä kuusi kuntaa, joista yksi peruutti hakemuksensa. Savonlinnan kaupunki haki lupaa neljälle koululle, muut kunnat yhdelle. Ruotsinkielisiltä perusopetuksen järjestäjiltä ei tullut yhtään hakemusta.


Aino-Kaisa Saarinen ojensi Jelena Välbeä dopingasioissa: ”Nykäisin häntä hihasta” iltalehti 21:27 18.03

Suomalaishiihtäjä kertoi kohtaamisestaan Venäjän päävalmentajan kanssa. Aino-Kaisa Saarinen on ollut viime vuosina julkisuudessa puhtaan urheilun puolestapuhujana. - Nykäisin sunnuntaina Venäjän päävalmentajaa Jelena Välbeä hihasta ja sanoin hänelle toivovani, että he pystyvät selvittämään ongelmansa. Vaikka siellä on hässäkkää, niin siellä on myös paljon lupaavia urheilijoita. Heidän pitää vaan tehdä asioita sääntöjen puitteissa. Välbe kuunteli asiani ja nyökkäili, Saarinen kertoi.


Venäjän vaalit: Helsingissä äänestysjono Venäjän suurlähetystölle - Samaan aikaan mielenosoittajat vastustavat Venäjällä tapahtuvia kidutuksia iltalehti 15:09 18.03

Venäjän Suomen suurlähetystön edustalle kertyi äänestäjiä jonoksi asti. Samaan aikaan tien toisella puolella mielenosoittajat vastustivat Venäjän viranomaisten mielivaltaa ja kidutuksia. Videolla tunnelmaa Venäjän suurlähetystön edustalta Helsingissä. Elena Shemjak ja Andrei Romanov seisovat mielenosoituskylttien kanssa Venäjän suurlähetystöä vastapäätä. Molemmat vastustavat Venäjän istuvan presidentti Vladimir Putinin nimitystä uudelleen presidentiksi.


Kokelaat hämmästyivät englannin yo-kokeen hankaluutta - ”Koe oli farssi, suunniteltu aivan päin mäntyä” iltalehti 19:34 16.03

Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteerin mukaan kokeen vaativuus otetaan kulloinkin huomioon arvioinnissa. Perjantaina suoritettiin pitkän englannin ylioppilaskoe, joka oli monista kokelaista poikkeuksellisen vaikea. Useat kokeen suorittaneet lukiolaiset ottivat Iltalehteen yhteyttä perjantai-iltapäivänä. - Englanti A-kielenä oli farssi. Koe suunniteltu aivan päin mäntyä. Nolo suoritus, etenkin kun yo kokeiden painoarvoa kasvatetaan massiivisesti korkeakouluihin haettaessa, eräs kokelas arvioi.


Narvassa katsotaan venäläisiä televisiokanavia ja äänestetään Putinia - ”Luulenpa, että pitkässä perspektiivissä Venäjällä on parempi tulevaisuus edessään kuin Virolla” iltalehti 13:30 16.03

Putin on Narvassa suositumpi kuin Viron oma presidentti. Viron venäjänkielisessä rajakaupungissa Narvassa Venäjän sunnuntaisiin presidentinvaaleihin suhtaudutaan suurella kiinnostuksella. Kymmenillä tuhansilla Narvan ja sen ympäristön asukkailla on Venäjän kansalaisuus ja siksi äänioikeus Venäjän tulevissa presidentinvaaleissa. 98 prosenttia narvalaisista puhuu äidinkielenään venäjää. Venäjän duuman vaaleissa vuonna 2016 valtaosa narvalaisten äänistä meni Vladimir Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueelle.


Justin Bieberin sydän särkyi – itki autossa erouutisten jälkeen stara 11:30 15.03

Munuaissiirrosta ja mielenterveysongelmista toipuva Selena Gomez joutui jättämään ensirakkautensa, Justin


Viihdelehti Stara.fi stara 11:30 15.03

Munuaissiirrosta ja mielenterveysongelmista toipuva Selena Gomez joutui jättämään ensirakkautensa, Justin


Shokkikäänne! Selena Gomezin ja Justin Bieberin tauon syy selvisi stara 21:00 13.03

Toistensa ensirakkaudet, 23-vuotias Justin Bieber ja 25-vuotias Selena Gomez, ovat


Lena, 24, on ainoa nainen 135 miehen joukossa Pyeongchangissa – käy samassa suihkussa kuin muu joukkue iltasanomat 15:24 13.03

Lena Schroeder on ensimmäinen naispelaaja paralympialaisissa 24 vuoteen.


Maisa Torppa julkaisi lomakuvia Las Vegasista - seuraajat huolestuivat: ”Näytät liian hoikalta” iltalehti 22:45 12.03

Julkkiskaunotar Maisa Torppa lomailee parhaillaan Las Vegasissa Yhdysvalloissa. Ralliautoilija Jari-Matti Latvalan kihlattu Maisa Torppa lomailee paraikaa Las Vegasissa, josta hän on julkaissut useita lomakuvia. Näyttävässä Bellagio-hotellissa yöpyvä kaunotar on muun muassa nautiskellut hotellin sängyssä aamupalaa. Hän on julkaissut kuvia myös paikallisista maisemista pelikaupungissa. Nyt Torpan Instagram-seuraajat ovat kiinnittäneet huomiota julkkiskaunottaren hoikkaan olemukseen hänen tuoreimmassa somekuvassaan, ja ilmaisseet huolenaiheensa.


Magdalena, 31, menetti kolme raajaansa, koska brittisairaala ei tunnistanut verenmyrkytystä iltalehti 11:59 12.03

Sairaala epäonnistui tilan tunnistamisessa useita kertoja. Magdalena Malecin, 31, oikea käsi ja molemmat jalat amputoitiin hänen saatuaan verenmyrkytyksen sairaalassa Britanniassa. Lisäksi hän tarvitsi munuaisensiirron, jotta hänen henkensä voitiin pelastaa. Malec kirjautui alun perin sairaalaan kohdun ulkopuolisen raskauden vuoksi. Lutonin ja Dunstablen yliopistollisen sairaalan johtajat ovat nyt pyytäneet anteeksi virhettään ja myöntäneet, että koko asia olisi voitu estää.


Abeilla on nyt näytön paikka: Yo-kirjoitukset jatkuvat äidinkielen esseekokeella iltalehti 09:51 12.03

Abiturienttien kirjoitusurakka jatkuu maanantaina äidinkielen esseekokeella. Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat maanantaina. Vuorossa on äidinkielen esseekoe. Myös suomi ja ruotsi toisena kielenä -kokeet järjestetään maanantaina. Keskiviikkona vuorossa ovat uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede ja terveystieto.


Abeilla on nyt näytön paikka: Yo-kirjoitukset avaa äidinkielen koe - aiempaa enemmän digitaalisia aineita iltalehti 08:21 12.03

Abiturienttien kirjoitusurakka alkaa maanantaina äidinkielen kokeella. Ylioppilaskirjoitukset alkavat tänään maanantaina. Ensimmäisenä vuorossa on äidinkielen tekstitaidon koe sekä esseekoe. Myös suomi ja ruotsi toisena kielenä -kokeet järjestetään maanantaina. Keskiviikkona vuorossa ovat uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede ja terveystieto.


Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat tänään – vuorossa muun muassa äidinkielen esseekoe MTV 06:15 12.03

Kevään ylioppilaskirjoitusten tiiviit koepäivät ja kirjalliset kokeet aloittaa tänään äidinkielen esseekoe. Lisäksi abiturientit osallistuvat tänään suomi ja ruotsi toisena kielenä -kokeisiin.


Helena Petäistön kolumni: Muovipussi kuuluu edelleen suomalaiseen katuhabitukseen – silti Suomi on mallimaa MTV 08:31 10.03

Zut alors! Aina ei todellakaan näe silmillään oikein! Senhän totesi aikoinaan jo Antoine de Saint-Excupéry, kirjailija, joka oli myös yölentäjä.


Mikä bikinipeppu! Mallitulokas Selena Weber pulahti rantaveteen stara 15:30 09.03

Yhdysvaltalainen mallitulokas Selena Weber on noussut viime kuukausina mallimarkkinoiden kuumimmaksi


Uutiset