George Clooney on huomaavainen isä lentokoneessa - jakoi vastamelukuulokkeita kanssamatkustajille vauvojensa itkun vuoksi iltalehti 15:23 14.12

George Clooneyn kerrotaan ottaneen kanssamatkustajat hienosti huomioon pitkällä lennolla. George Clooneyn "uroteoista" on hiiskuttu -sivustolle. Näyttelijän kerrotaan matkustaneen perheineen kuluneella viikolla Los Angelesista Englantiin. Lentomatka on ollut pitkä miehen puolivuotiaille kaksosille, Ellalle ja Alexanderille. Clooneylla oli kuitenkin ässä hihassaan, sillä hänen kerrotaan jakaneen ykkösluokassa matkustaneille, lähellä istuneille ihmisille ilmaisia vastamelukuulokkeita. Ideana oli, että matka olisi kaikille miellyttävä, vaikka pikkulapset pitäisivätkin meteliä. Nimenomaan vauvan itkun hetkellä Clooneyn kerrotaan jakaneen kuulokkeita ihmisille ja niiden mukana tuli lappu, jossa kehotettiin pistämään kuulokkeet korville, jos lasten ääntely äityisi kovaksi. Lehden mukaan kyseessä eivät olleet mitkä tahansa kuulokkeet, vaan lähes 300 euron arvoiset erikoiskuulokkeet. Niissä oli Georgen tequila-bisneksen logo.


Tupakaksi pistänyt nainen aiheutti kaaoksen lentokoneessa – uhkasi tappaa kaikki matkustajat iltasanomat 00:29 12.12

24-vuotias nainen järjesti kohtauksen Yhdysvalloissa Southwest Airlinesin lennolla viime viikonloppuna.


Filmitähti joutui keski-ikäisen miehen ahdistelemaksi lennolla – henkilökunta ei puuttunut tilanteeseen pyynnöstä huolimatta MTV 11:20 11.12

Bollywood-näyttelijä Zaira Wasim, 17, joutui piinaavaan tilanteeseen, kun keski-ikäinen mies ei lopettanut näyttelijättären koskettelua lennolla Delhistä Mumbaihin. Nuori nainen nosti asian eteen lennolla, mutta kukaan ei puuttunut tilanteeseen. Uutisesta kertoo muun muassa BBC. 


Matkustajat ulos Finnairin koneesta liukumäkeä pitkin - savuhälytys yhä mysteeri iltalehti 21:46 03.12

Finnair järjestää koneessa olleille matkustajille korvaavan lennon Göteborgiin Helsingistä. Onnettomuustutkintakeskus tutkii sunnuntaina tapahtuneen savuhälytyksen Finnairin lennolla. Viranomainen tiedotti asiasta Twitterissä.


Myös Norwegianin lennolla hälytys savusta iltasanomat 20:44 03.12

Norwegian-lentoyhtiön kone joutui palaamaan Tukholman Arlandaan koneessa havaitun savuhälytyksen vuoksi.


Hätälaskun tehneellä Finnairin lennolla ollut Kari kertoo dramaattisesta käänteestä: ”Kone alkoi jyrkästi pudottaa korkeutta” iltalehti 19:26 03.12

Göteborgiin matkalla ollut Kari Hjelt jäikin yllättäen sadan muun matkustajan kanssa jumiin Turun lentokentälle Finnairin koneen tehtyä hätälaskun. Sunnuntaina Helsingistä Göteborgiin matkalla ollut Finnairin kone teki hätälaskuun Turkuun, koska koneessa havaittiin savua. Koneessa ollut Kari Hjelt kertoo Iltalehdelle, että matkustajat huomasivat melko nopeasti savun hajun koneessa. Sen jälkeen kaikki alkoivat vilkuilla toisiaan huolestuneina.


Facebookin perustajan sisko kertoo vierustoverin ahdistelleen häntä lennolla – syyttää lentoyhtiön henkilökuntaa asian sivuuttamisesta iltasanomat 00:33 01.12

Facebookin ex-markkinointijohtajan mukaan ykkösluokassa hänen vieressään matkustanut mies puhui hänelle muun muassa ”itsensä koskettelemisesta”.


54 vuotta JFK:n salamurhasta: Finnairin lennolla Suomeen saapunut Lee Harvey Oswald yöpyi Hotelli Tornissa iltasanomat 20:38 22.11

Tänään on kulunut tasan 54 vuotta Yhdysvaltain presidentin John F. Kennedyn murhasta. Ampujana pidetty Lee Harvey Osvald vietti muutamaa vuotta aiemmin hetken aikaa myös Suomessa ja yöpyi Helsingin Hotelli Tornissa.


Lentokone putosi Venäjällä, vain yksi 3-vuotias tyttö selvisi hengissä iltalehti 11:51 15.11

Kone oli laskeutumassa Nelkaniin, kun se murskaantui maahan. Lentokone oli reittilennolla Khabarovskista Nelkaniin lähellä Kiinan rajaa. Alueelliselle lentoyhtiölle Khabarovsk Airlinesille kuuluneessa L-140 -koneessa oli kyydissä seitsemän ihmistä. Kone syöksyi maahan, kun se oli laskeutumassa Nelkaniin.


Politico James Mattisin vierailusta: Suomi kosiskelee Yhdysvaltoja, Krimin valtaus muuttanut tilannetta iltasanomat 06:26 09.11

Washington Postin mukaan puolustusministeri vannoi jo lennolla Suomeen tukea ystävävaltiolle.


Vaimolle selvisi miehen salasuhde kesken lennon - kone joutui tekemään hätälaskun iltalehti 12:47 08.11

Iranilainen vaimo oli juonut runsaasti alkoholia. Iranilainen perhe, isä, äiti ja pieni lapsi, oli matkalla lomalle Balille Qatar Airwaysin lennolla. Lento oli lähtenyt Dohasta. Pariskunta ja erityisesti äiti oli nauttinut alkoholia runsaanpuoleisesti. Vaimo oli jo pitempään epäillyt miehellään olevan salasuhde.


Tyttö joutui yksin paniikissa lentokentälle, vaikka saattamisesta oli maksettu - sukulaistäti raivostui Finnairille iltalehti 09:48 03.11

Helsingissä saattamiseen tarvitaan passi, New Yorkissa ei. New Yorkissa asuva Nina Gonzalez sai iloisen vieraan lokakuun puolivälissä, kun 16-vuotias sukulaistyttö saapui lennolla John F. Kennedyn kentälle. - Olin ostanut hänelle lahjaksi peruskoulun päättäjäismatkan ja saattajapalvelun, koska hänellä on epilepsia, ahdistuskohtauksia ja paniikkikohtauksia ja hän ei ole koskaan ennen matkustanut.


Näkökulma: Turvapaikanhakijoiden käännytyksissä tuskin sähköiskuja, mutta kovia otteita ja tietojen pimitystä iltalehti 08:04 29.10

Hurjimmat huhut maastapoistamistapauksista tuskin pitävät paikkansa, mutta aivan turhasta vapaaehtoiset eivät huuda, kirjoittaa toimittaja Nina Leinonen. Sähköpanta lennolla. Salassa pidettävien asiakirjojen luovuttaminen vainoajille. Hakkaamista. Pään peittämistä. Rauhoittavaa lääkitystä. Tietojen pimittämistä. Puhelimen takavarikointi. Muun muassa näin vapaaehtoiset ja vasten omaa tahtoaan Suomesta poistetut turvapaikanhakijat kertovat käännytysprosesseista. Olen seurannut muutamaa maasta poistamista sekä turvapaikanhakijoiden ja heitä auttavien vapaaehtoisten sekä poliisien näkökulmasta. Yhdessäkään tapauksessa en ole ollut mukana säilöönottoyksikössä tai lentoasemalla, kun käännytys on alkanut. Kirjoitukseni perustuu siis kuva- ja videomateriaaliin ja ihmisten sanoihin.


Skottinainen oli Kreetan lomalennon ainoa matkustaja iltalehti 15:02 25.10

Nainen sai lennolla VIP-kohtelun. Dunlopista Skotlannista kotoisin ole Karon Grieve maksoi lomalennostaan Glasgowsta Kreetalle 52 euroa. 57-vuotiaalle Grievelle kerrottiin jo lähtöselvityksessä, että Jet2-yhtiön lennolle on tulossa vain kaksi muuta matkustajaa.


Finnairin lento jäi tuntikausiksi jumiin jarruvian takia - Jarin Saksan-matka peruuntui iltalehti 12:14 23.10

Finnairin aamulento Oulusta Helsinkiin muuttuikin aamupäivälennoksi. Finnairin aamukuuden lento AY360 Oulusta Helsinkiin ei päässyt matkaan ajoissa. Syynä olivat Airbus 321-lentokoneen jarrut, joihin tuli vikaa. - Tekninen häiriö jarrujen kanssa viivästytti lentoa. Paikalle kutsuttiin mekaanikot tarkistamaan tilannetta. Lento on nyt jo lähtenyt noin viisi tuntia ja 20 minuuttia myöhässä. Monille järjestettiin uudet reitit, koska Oulusta oli muitakin lentoja. 49 matkustajaa matkasi myöhästyneellä lennolla, kerrotaan Finnairin viestinnästä.


British Airwaysin lennolla lutikoita - lentoyhtiö pyytää anteeksi iltalehti 12:30 20.10

Lutikat purivat matkustajia paukamille yölennolla. Heather Szilagyi, hänen seitsemänvuotias tyttärensä sekä sulhasensa olivat yölennolla Kanadan Vancouverista Lontooseen aikaisemmin tässä kuussa. Szilagyi näki edessään olevalla penkillä ötököitä. Yksi ryömi näkyviin televisiomonitorin takaa.


Uutiset