Petteri Orpolta suorat sanat arvostelijoille: ”Tämän varassa puoluejohto ja ministeriryhmä ovat toimineet” uusisuomi 15:16 17.03

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo vastasi lauantaina selvin sanankääntein sote- ja maakuntauudistuksen arvostelijoille. Kokoomuksen riveistä uudistuksia ovat kritisoineet etenkin kansanedustaja Elina Lepomäki ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.


Elina Lepomäki: ”Olen mieluummin kylmäkiskoinen akka kuin kuuma blondi” iltalehti 21:00 16.03

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki sanoo vakavuuden olevan sukuvika. Videolla Elina Lepomäki kertoo vakavuudestaan. Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.


Elina Lepomäki napauttaa sote-asiantuntijoita - ”Hiilamo ja kumppanit ei taida nyt ihan täysin ymmärtää” iltalehti 08:03 16.03

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kertoo Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa, miksi on eri mieltä sote-asiantuntijoiden kanssa. Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Lepomäki sai aikaan kohun ilmoittaessaan, että hän ei aio äänestää sote- ja maakuntauudistusten puolesta. Yksi syy päätökselle oli se, ettei Lepomäki usko sotella saatavan aikaan säästöjä, vaan päinvastoin hän arvioi kustannusten kasvavan. Hänestä malli ei myöskään lisää asiakkaan valinnanvapautta, vaan heikentää sitä. Lepomäki on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyi Lepomäeltä, miksi hän vasta nyt avasi suunsa asiassa ja hän esittää kritiikkiä sotea kohtaan pitkälti samoin perustein, kun asiantuntijat ovat jo pitkään tehneet. Päivärinta huomautti, että esimerkiksi sotea kovin sanoin kritisoinut sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo muutti kantaansa soten suhteen hallituksen esitykseen tekemien muutosten jälkeen (muun muassa erikoissairaanhoitoa ei uloteta valinnanvapauden piiriin). Hiilamo ja kaksi muuta sote-asiantuntijaryhmän jäsentä kirjoittivat pitävänsä sote-esitystä riittävän hyvänä.


Sote-kapinaan ryhtynyt Elina Lepomäki: En ole yksin - ”varmasti kymmenen samaa mieltä” iltalehti 18:13 15.03

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki sai aikaan kohun ilmoittaessaan, että hän haluaa kuopata hallituksen tärkeimmät hankkeet eli sote- ja maakuntauudistukset. Lepomäki kertoi saaneensa kuulla puhutteluja kokoomuksen sisältä yllättäen tulleesta ilmoituksestaan ja siitä, ettei hän noudata ryhmäkuria. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi maanantaina, että kokoomuksen ryhmä on yhtenäinen soten suhteen (HS 12.3). Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyi Lepomäeltä, onko hän nyt yksin vastustamassa sote-uudistusta. Lepomäen mukaan hän ei ole yksin asian kanssa ja on myös muita kansanedustajia, jotka ovat hänen kanssaan samoilla linjoilla.


Näytimme Elina Lepomäelle kuvaa hänen miljonäärimiehestään - näin hän reagoi iltalehti 07:25 15.03

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kertoo, että Jukka-miehen tapaaminen johti ”elämän suurimpaan projektiin”. Videolla Susanne Päivärinta näyttää Elina Lepomäelle kuvaa Lepomäestä ja hänen miehestään. Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta näytti Lepomäelle kuvaa hänen miehestään Jukasta, jota ei juurikaan julkisuudessa nähdä.


Sensuroimaton Päivärinta tänään: Sote-kapinoitsija Elina Lepomäki paljastaa kohun taustat - mukana myös myyntimies Jethro! iltalehti 23:03 14.03

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa on tänään odotettavissa värikäs lähetys. IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa on tänään odotettavissa värikäs lähetys. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta saa studioonsa vieraiksi kokoomuksen kansanedustajan Elina Lepomäen sekä Onnenpyörän juontajan, myyntimies Jethro Rostedtin.


Elina Lepomäki ei aio äänestää soten puolesta, vaikka malli muuttuisi - ”Ei tarvita mitään jättimäistä jättimylläkkää” iltalehti 23:02 14.03

Kansanedustaja Elina Lepomäen (kok) mukaan näyttää siltä, ettei sote-uudistukseen ole tulossa sellaista ratkaisua, jonka puolesta hän äänestäisi. Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki vieraili keskiviikkona IL TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Lepomäki aiheutti suuren kohun ilmoittaessaan kaksi viikkoa sitten, että hän haluaisi kuopata sote- ja maakuntauudistukset. Lepomäki kertoi äänestävänsä uudistuksia vastaan, koska hänestä esitetyssä muodossa sote-uudistus ei toisi säästöjä, eikä lisäisi asiakkaan valinnanvapautta. Näin toimimalla Lepomäki toimii vastoin hallituspuolue kokoomuksen ryhmäkuria. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyi Lepomäeltä, miten mallin pitäisi muuttua, että hän äänestäsi sen puolesta.


Elina Lepomäki: Soten säästöarviossa paha virhe: ”jopa kahden miljardin heitto” - ministeriö kiemurtelee iltalehti 23:00 14.03

Kokoomuksen kansanedustajan Elina Lepomäen mukaan soten laskelmissa on merkittävä puute. Valtiovarainministeriö ei allekirjoita väitettä. Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki sai aikaan ison kohun ilmoittaessaan, että hän haluaa kuopata hallituksen tärkeimmät hankkeet eli sote- ja maakuntauudistukset. Yksi syy päätökselle oli se, ettei Lepomäki usko sotella saatavan aikaan säästöjä, vaan päinvastoin hän arvioi kustannusten kasvavan. Lepomäki kertoi keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa, että hän on huomannut merkittävän virheen valtiovarainministeriön (VM) sote-uudistuksen säästöarvion laskelmissa. Hallitus arvioi VM:n laskelmiin nojaten, että sote-uudistuksella saadaan aikaan kolmen miljardin euron säästö verrattuna siihen, mikä sote-menojen kehitys olisi ilman sote-uudistusta vuoteen 2029 mennessä. Lepomäki on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.


Sote-kapinalliselta uusi täyslaidallinen – Elina Lepomäki: Syntyy ohituskaista ja ”lukkiutumisilmiö” uusisuomi 11:08 14.03

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) lataa uuden täyslaidallisen hallituksen kaavaileman sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen niskaan. Hänen mukaansa sote-uudistus heikentäisi ihmisten valinnanvapautta nykyisestä ja johtaa palveluiden ohituskaistaan.


"Suomen rohkein poliitikko" Elina Lepomäki myöntää, että sote-ulostulo jännitti – tulevaisuus ei stressaa: "Nousen varmasti kuin torakka vessanpöntöstä" MTV 17:12 13.03

Peter Nymanin vieraana oleva kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki vastaa videolla muun muassa siihen, että haluaako hän kaataa hallituksen.


Sote-kapinan käynnistänyt Elina Lepomäki: ”Asiantuntijat sortuvat perustelemaan muutoksen tarvetta sillä, että valmistelussa ollaan jo pitkällä” iltalehti 17:47 12.03

Lepomäki jäi kaipaamaan arviota sote-uudistuksen säästövaikutuksista. - Asiantuntijat sortuvat perustelemaan muutoksen tarvetta sillä, että nyt ollaan valmistelussa jo pitkällä. Se ei ole syy tehdä mitä tahansa, Elina Lepomäki (kok) kommentoi Facebook-sivuillaan Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamon, THL:n ylijohtajan Marina Erholan ja Aalto-yliopiston tutkimusjohtajan Katariina Silanderin ulostuloa. Lepomäki ilmoitti helmikuun lopussa, että sote-esitys ja maakuntauudistus on kaadettava. Lepomäen mukaan säästöjä ei saada mallilla aikaiseksi, eikä ole syytä olettaa, että malli parantaisi asiakkaiden palvelun laatua tai hoidon saatavuutta.


Elina Lepomäki: ”Onko tämä järkevin tapa lisätä sote-menoja?” uusisuomi 09:52 12.03

Kolmen sote-asiantuntijan mielipidekirjoitus sote-uudistuksen puolesta sunnuntain Helsingin Sanomissa käsittelee ”ihan oikeita asioita”, mutta ei perustele sitä riittävästi, katsoo kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki.


Elina Lepomäki: "Onko tämä järkevin tapa lisätä sote-menoja?" uusisuomi 09:52 12.03

Kolmen sote-asiantuntijan mielipidekirjoitus sote-uudistuksen puolesta sunnuntain Helsingin Sanomissa käsittelee ”ihan oikeita asioita”, mutta ei perustele sitä riittävästi, katsoo kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki.


Eduskunta saa käsiteltäväkseen kohutun esityksen soten valinnanvapauslaiksi iltasanomat 14:33 08.03

Uudistuksen uskottavuus sai kovan kolauksen sen jälkeen, kun kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) kertoi aikovansa äänestää lakiesitystä vastaan.


SUORA LÄHETYS JUURI NYT: Eduskunta saa käsiteltäväkseen kohutun esityksen soten valinnanvapauslaiksi iltasanomat 13:29 08.03

Uudistuksen uskottavuus sai kovan kolauksen sen jälkeen, kun kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) kertoi aikovansa äänestää lakiesitystä vastaan.


Suora lähetys klo 13.30: Eduskunta saa käsiteltäväkseen kohutun esityksen soten valinnanvapauslaiksi iltasanomat 13:23 08.03

Uudistuksen uskottavuus sai kovan kolauksen sen jälkeen, kun kansanedustaja Elina Lepomäki (kok) kertoi aikovansa äänestää lakiesitystä vastaan.


Uutiset