Järjestelmä­häiriö iski: juna­liikenne puuroutui pahimpaan ruuhka-aikaan iltasanomat 17:59 13.12

Liikenneviraston järjestelmähäiriö iski Etelä-Suomen junaliikenteeseen pahimpaan ruuhka-aikaan.


Junaliikenne takkuaa koko Etelä-Suomessa – järjestelmähäiriö pysäytti osan junista MTV 16:52 13.12

Liikenneviraston järjestelmähäiriö pysäytti junaliikenteen kokonaan osalla rataosuuksista Etelä-Suomessa, VR:n viestinnästä kerrotaan.


Puu kaatunut radalle Kauniaisissa, junia peruttu Espoossa - Sisä-Suomen poliisi varoittaa erittäin huonosta ajokelistä - IL seuraa hetki hetkeltä iltalehti 15:36 12.12

Lunta sataa tiistain aikana jopa 20 senttiä. Videolla tiistain sääennuste koko Suomeen. 15.39: Liikennevirasto kertoo, että Kauniaisissa on ilmeisesti kaatunut puu sähköradan rakenteisiin. Tämän takia vain toinen raide on käytössä Leppävaara-Espoo välillä. Toistaiseksi E- , Y- ja X-junat perutaan.


Junaliikenteen rantaradalla pysäyttänyt sähköratavaurio saatu korjattua - Sisä-Suomen poliisi varoittaa erittäin huonosta ajokelistä - IL seuraa hetki hetkeltä iltalehti 15:15 12.12

Lunta sataa tiistain aikana jopa 20 senttiä. Videolla tiistain sääennuste koko Suomeen. 15.18: Liikenneviraston mukaan rantaradan liikenteen pysäyttänyt sähköratavaurio Inkoossa on saatu korjattua. . Junaliikenteen odotetaan palaavan normaaliksi klo 16.


Surkea ajokeli piinaa maan etelä- ja keskiosia - nopeusrajoituksia on alennettu, peltien rytinä alkanut jo iltalehti 08:57 12.12

Lunta sataa tiistain aikana jopa 20 senttiä. Vielä kello kahdeksan aikaan aamulla suuremmilta onnettomuuksilta on vältytty, mutta huono ajokeli aiheuttaa ongelmia jo nyt liikenteessä. Esimerkiksi Liikenneviraston tieliikennekeskuksen mukaan nopeuksia on alennettu Etelä-Suomen pääteillä jo aamuyön aikana huonon kelin vuoksi.


Junat Vaasan ja Seinäjoen välillä eivät kulje koko päivänä sähköratavaurion vuoksi iltalehti 08:41 11.12

Liikennevirasto tiedottaa sähköratavauriosta Pohjanmaalla. Rähköratavaurio ilmeni maanantaiaamuna Vaasan ja Laihian välillä. Junat Vaasan ja Seinäjoen välillä korvataan linja-autoilla.


Kemin edustalle pudonneita tukkeja ei voitu kerätä – merellä liikkuvia varoitetaan MTV 21:51 08.12

Huono keli ja jäätäminen estivät päivällä Perämerellä Kemin edustalla pudonneiden tukkien keräämisen, kerrottiin Liikenneviraston Länsi-Suomen meriliikennekeskuksesta.


Erittäin huono ajokeli riivaa Suomen keskiosia: "Lunta tulee ihan vaakasuorassa" – katso lähipäivien sääennuste paikkakunnallasi MTV 11:33 08.12

Ajokeli on erittäin huono lumisateen, voimakkaan tuulen ja tuiskuavan lumen vuoksi keskisessä ja itäisessä Suomessa aina Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle asti, kertoo Liikennevirasto. Ilmatieteen laitos varoittaa voimakkaista lumipyryistä, jotka heikentävät näkyvyyttä.


Kemissä putosi mereen valtava tukkilasti – merellä liikkuville varoitus MTV 10:06 08.12

Perämerellä Kemin Veitsiluodon edustalla on pudonnut mereen iso tukkilasti rahtialuksesta, kertoo Liikennevirasto.


Yksi kuollut liikenneonnettomuudessa Maalahdessa iltalehti 07:19 06.12

Yksi ajokaista on suljettu liikenteeltä Kolnebackenin suuntaan. Yksi henkilö on menehtynyt liikenneonnettomuudessa valtatie kahdeksalla Maalahdessa. Pelastuslaitos sai tiedon onnettomuudesta noin kello 6.20 keskiviikkoaamuna. Liikenneviraston mukaan yksi kaista on suljettu liikenteeltä.


Pelti rytisee Kolmostiellä - huono ajokeli piinaa autoilijoita: ”Tökkii molempiin suuntiin” iltalehti 17:29 05.12

Onnettomuudet ruuhkauttavat tietä kumpaankin suuntaan Kolmostiellä. Huono sää on aiheuttanut useita onnettomuuksia Kolmostiellä Pirkanmaalla. - Kolmostie tökkii molempiin suuntiin ennen Tamperetta. Lunta tulee aika vahvasti. Paljon liikennettä ja keliolosuhteet ovat muuttuneet huonoksi, niin on tapahtunut näitä: ilmeisesti kai ulosajoja, Liikenneviraston tieliikennepäivystäjä Risto Nurminen sanoo Iltalehdelle.


Ratavaurion kunnostaminen venyy - VR kuljettaa matkustajat busseilla Pieksämäen ja Mäntyharjun välillä sunnuntai-iltapäivään saakka iltalehti 00:00 03.12

Poikkeusjärjestely aiheuttaa viivästymisiä matka-ajoissa. Liikenneviraston mukaan Savonradan vaurion korjaustyöt aiheuttavat junaliikenteeseen poikkeusjärjestelyjä vielä sunnuntaina. Tällä tietoa junat alkavat normaalin liikennöinnin Pieksämäen ja Mäntyharjun välillä sunnuntaina iltapäivällä.


Savonradalla sähkörata rikki: Junat korvataan busseilla Mäntyharjun ja Pieksämäen välillä iltasanomat 08:48 02.12

Sähköratavaurion vuoksi henkilöjunat korvataan toistaiseksi linja-autoilla Mäntyharjun ja Pieksämäen välillä, kertoo Liikenneviraston rataliikennekeskus.


VR:n juna törmäsi ihmiseen iltalehti 16:57 01.12

Onnettomuus tapahtui perjantaina Helsingin ja Tampereen välisellä rataosuudella. VR:n juna on törmännyt ihmiseen. Junassa olevat matkustajat kertoivat Iltalehdelle, että juna olisi ajanut ratatyöntekijän päälle välillä Tampere-Helsinki. Liikenneviraston mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Liikennevirastosta kerrotaan, että rataa ylitti sivullinen henkilö, johon juna osui.


Torstaina iso myräkkä, luvassa huonoa ajokeliä – "Jos ei ole vaihtanut talvirenkaita vielä alle, paras jättää auto kotiin" iltasanomat 18:32 22.11

Liikenneviraston palvelusta voi tarkistaa, onko maantie aurattu tai hiekoitettu.


Tie 12 poikki Lahden ja Kouvolan välillä Iitin kohdalla iltalehti 03:11 22.11

Raskas ajoneuvo on kaatunut tielle. Liikenneviraston mukaan onnettomuuspaikan raivaus on kesken. Mahdollisista henkiö- tai muista vahingoista ei ole toistaiseksi tietoa. Henkilöautoliikenteelle on käytössä kiertotie (Niinimäentie), suuremmat ajoneuvot joutuvat odottamaan tien vapautumista.


Ajokelistä ei varoitettu turhaan: aamuliikenteessä useita onnettomuuksia - Tuusulanväylä tukossa Helsinkiin päin iltalehti 08:19 21.11

Tiistain aamuliikenteessä on sattunut useita onnettomuuksia, jotka haittaavat liikennettä. Tuusulanväylällä Vantaalla on sattunut liikenneonnettomuus tiistain aamuliikenteessä. Onnettomuus sattui Kehä III:n liittymän kohdalla noin puoli kahdeksan aikaan aamulla. Liikenneviraston mukaan onnettomuus haittaa liikennettä Helsingin suuntaan autoilevilla. Espoossa Kehä II:lla on myös sattunut liikenneonnettomuus. Onnettomuuspaikka sijaitsee Länsiväylän liittymän ja Gräsanojan liittymän välillä.


Liikennevirasto sulkee tänään Raaseporin tuhoisan tasoristeyksen iltalehti 10:41 16.11

Liikennevirasto sulkee Skogbyn tasoristeyksen Raaseporissa toistaiseksi johtuen tasoristeyksen käytön aiheuttamasta välittömästä vaarasta tieliikenteen turvallisuudelle. Tasoristeys aiotaan sulkea vielä torstain aikana. Korvaavat kulkuyhteydet kulkevat Leksvallin sekä Skogbyn seisakkeen tasoristeyksien kautta. - Liikennevirasto on yhteistyössä Trafin ja Raaseporin kaupungin kanssa päätynyt siihen, että liikennöinti kyseisessä tasoristeyksessä on keskeytettävä siihen saakka, kunnes tasoristeyksen turvallisuustasoa on saatu parannettua tai alueen liikennejärjestelyjä kokonaisuudessaan on parannettu, Liikennevirasto kertoo tiedotteessaan.


Liikennevirasto sulkee tänään Raaseporin tuhoisan tasoristeyksen iltalehti 10:41 16.11

Liikennevirasto sulkee Skogbyn tasoristeyksen Raaseporissa toistaiseksi johtuen tasoristeyksen käytön aiheuttamasta välittömästä vaarasta tieliikenteen turvallisuudelle. Asiasta lisää hetken kuluttua.


Neljä elämää katkesi tasoristeysturmaan - Liikennevirasto myöntää, että paikan säädöstenvastaisuus ja vaarallisuus oli tiedossa iltalehti 16:07 15.11

Neljän ihmisen hengen vaatinut tasoristeysturma olisi ollut estettävissä, sillä risteyksen heikot näkyvyysolosuhteet olivat tiedossa. Suomessa on paljon muitakin tasoristeyksiä, jotka eivät täytä nykymääräyksiä. Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijat havaitsivat Raaseporin onnettomuuden paikkatutkinnassa Skogbyn tasoristeyksen olevan erityisen vaarallinen. Tasoristeyksessä Puolustusvoimien ajoneuvo jäi lokakuussa junan alle, ja kolme varusmiestä kuoli. Lisäksi yksi junan matkustaja menehtyi sairauskohtaukseen.


Uutiset