Insinööri löysi Miamin turmasillasta halkeamia päiviä ennen sen romahdusta - varoitus jäi liikenneviraston vastaajaan iltalehti 04:01 17.03

Flordan Miamissa romahtanut jalankulkusilta vaati kuusi kuolonuhria. Floridan Miamissa romahtaneen ja kuusi kuolonuhria vaatineen sillan pääinsinööri jätti varoitusviestin osavaltion liikenneviranomaiselle vain kaksi päivää ennen onnettomuutta, kertovat osavaltion viranomaiset . Insinööri oli huomannut sillan rakenteissa halkeamia. Viesti ei kuitenkaan saavuttanut viranomaisia ennen perjantaita, sillä sen vastaanottanut virkailija oli poissa toimistosta työtehtävissä.


Tasoristeyksien turvallisuutta nostetaan - katso lista rataosuuksista iltalehti 11:11 14.03

Liikennevirasto parantaa neljän vuoden aikana 28 miljoonalla eurolla tasoristeysten turvallisuutta. Liikenneviraston tiedotteen mukaan tasoristeyksiä parannetaan tai suljetaan. Sen lisäksi selvitetään satelliittinavigoinnin hyödyntämistä ja lisätään STOP-merkkejä tasoristeyksiin. Työt on Liikenneviraston mukaan jo aloitettu. Raaseporissa tapahtui lokakuun lopulla 2017 traaginen tasoristeysonnettomuus, jossa sai surmansa neljä ihmistä. Liikenne- ja viestintäministeriö teki marraskuussa 2017 päätöksen tasoristeysturvallisuuden parantamisohjelmasta. Tämän jälkeen Liikennevirasto laati listan parannuskohteista.


Ajokeli on nyt erittäin huono: ”Kaikki tiet, joilla on polannetta, ovat aivan peilijäällä” iltasanomat 08:53 13.03

Ajokeli on erittäin huono monessa maakunnassa maan keskiosissa, varoittavat Ilmatieteen laitos ja Liikennevirasto.


Ajokeli on nyt erittäin huono – useita onnettomuuksia eri puolilla Suomea: ”Kaikki tiet, joilla on polannetta, ovat aivan peilijäällä” iltasanomat 08:53 13.03

Ajokeli on erittäin huono monessa maakunnassa maan keskiosissa, varoittavat Ilmatieteen laitos ja Liikennevirasto.


Ajokeli on tänään vaarallinen – myös jalankulkijoita varoitetaan iltasanomat 07:35 13.03

Ajokeli on erittäin huono monessa maakunnassa maan keskiosissa, varoittavat Ilmatieteen laitos ja Liikennevirasto.


KSML: Liikennevirasto sijoittaa miljoonia. jotta junien myöhästymisestä tiedotettaisiin täsmällisemmin MTV 05:29 08.03

Liikennevirasto on uusimassa matkustajainformaatiojärjestelmänsä, kertoo Keskisuomalainen. Uudistuksen myötä otetaan käyttöön junien gps-paikannus, joka tekee junien myöhästymisistä tiedottamisesta täsmällisempää.


Kahdella moottoritiellä saa huristella jo kesänopeuksilla, vaikka maaliskuusta on tulossa poikkeuksellisen kylmä - poliisi: ”Henkilökohtaisesti en olisi vielä nopeusrajoituksia nostanut” iltalehti 08:50 05.03

Maaliskuusta povataan tavallista kylmempää, mutta kesänopeusrajoitukset ovat jo osittain astuneet voimaan. Kahdella moottoritiellä Suomessa on maaliskuun ensimmäisestä päivästä lähtien ollut mahdollista ajella kesänopeuksilla päivänvalossa eli ennen kello 18, mikäli keli sallii. Toinen osuuksista on Valtatie 1 välillä Kehä III-Muurla ja toinen Valtatie 7 välillä Kehä III-Hamina. Lisäksi 8. maaliskuuta lähtien kesänopeusrajoitusten joukkoon liittyvät myös Valtatie 4 ja valtatie 29 välillä Kemi-Tornio. Nopeusrajoitus nostetaan 100:sta 120 kilometriin tunnissa, Liikenneviraston poikkeuksellisen aikaiset nopeusrajoitusten uudet siirtymäajat ovat ristiriidassa tuoreimpien sääennusteiden kanssa, joiden mukaan maaliskuusta on tulossa tavanomaista kylmempi.


Vaikea jäätilanne laittoi kaikki jäänmurtajat töihin MTV 22:25 01.03

Kuluva talvi on ollut merillä edellisvuosia haasteellisempi, Liikennevirasto kertoo. Viimeisinkin jäänmurtaja lähti liikkeelle keskiviikkona.


Junaliikenteessä ongelmia tietoliikennevian takia – junat korvataan busseilla MTV 12:31 01.03

Junaliikenne on keskeytetty Seinäjoen ja Vaasan välillä laajan tietoliikennevian takia, kerrotaan Liikenneviraston rataliikennekeskuksesta.


Lähijunaliikenteessä häiriöitä pääkaupunkiseudulla – vaihde jäätyi pakkasessa MTV 09:10 28.02

Liikennevirasto tiedottaa, että rautatieliikenteessä on häiriöitä Tikkurilan ja Keravan välillä. 


Pakkanen jäädytti vaihteet Tikkurila-Kerava -välillä ja perui K-juna-vuoroja: ”Pahaa jäykkyyttä raudassa” iltalehti 08:56 28.02

Ongelman uskotaan korjautuvan piakkoin. Kovat pakkaset ovat jäädyttäneet kaksi rautatieliikenteen vaihdetta Hanalan liikennepaikalla, mikä on johtanut häiriöihin lähijunaliikenteessä Keravan ja Tikkurilan välisellä rataosuudella. Liikenneviraston rataliikennekeskuksesta kerrotaan, että ratavälillä joka toinen K-juna on peruttu.


Ajokeli on huono Satakunnassa, kireä pakkanen jatkuu MTV 06:59 23.02

Satakunnassa on tänään huono ajokeli lumisateen, lumisten tienpintojen ja pöllyävän lumen vuoksi, varoittaa Liikennevirasto.


Liikennevirasto varoittaa ”ketjukolareiden riskistä”: Työmatkalaiset tarkkana pakkaslumessa uusisuomi 18:00 22.02

Lumisateen ja pöllyävän pakkaslumen ennustetaan vaikeuttavan aamuliikennettä Etelä-Suomessa huomenna perjantaina, varoittaa Liikennevirasto.


Liikennevirasto varoittaa: surkea ajokeli piinaa autoilijoita - ”ketjukolareiden riski koholla” iltalehti 17:35 22.02

Huono ajokeli piinaa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan autoilijoita huomisaamuna. Liikennevirasto varoittaa autoilijoita jo etukäteen huonosta ajokelistä. - Varsinkin aamuliikenteessä tarvitaan varovaisuutta, mikäli taivaalta sataa ennustusten mukaisesti pakkaslunta. Pöllyävä lumi heikentää näkyvyyttä ja tiet voivat olla paikoin liukkaita, liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen sanoo.


Surkeaa ajokeliä luvassa perjantaiksi Etelä-Suomeen – ”Ketjukolareiden riski koholla” iltasanomat 16:28 22.02

Liikennevirasto varoittaa huonosta ajokelistä.


Liikennevirasto varoittaa ketjukolareista Etelä-Suomessa – ajokeli on perjantaina huono MTV 16:27 22.02

Liikennevirasto tiedottaa, että perjantaina erityisesti aamuliikenteessä tulisi olla varovainen. Pöllyävän pakkaslumen ja mahdollisesti liukkaiden teiden pelätään lisäävän ketjukolareiden riskiä.


Massiiviset parannukset maanteiden talvihoitoon – 1 300 kilometriä saa parempaa hoitoa MTV 13:01 16.02

Maanteiden talvihoitoa parannetaan yhteensä lähes 1 300 kilometrillä, kerrottiin Liikennevirastosta perjantaina. Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti kahden miljoonan lisärahoituksesta teiden talvihoitoon.


Tie 28 Kainuussa avattu jälleen liikenteelle MTV 05:33 16.02

Tie 28 Kokkolan ja Kajaanin välillä on jälleen avoinna liikenteelle, tiedotti Liikennevirasto ennen puoltayötä torstai-iltana.


Meriliikenteessä vilkasta viime vuonna – etenkin vientikuljetukset kasvussa MTV 10:53 14.02

Vientikuljetukset meriliikenteen tavarakuljetuksissa kasvoivat viime vuonna 6,4 prosenttia verrattuna vuoteen 2016. Myös tuontikuljetuksissa ja matkustajamäärissä oli pientä kasvua, kertoo Liikennevirasto.


Junamatka Helsingistä Tampereelle pitenee - pääradan huoltotyöt hidastavat liikennettä keväällä ja syksyllä iltalehti 21:35 08.02

Henkilökaukoliikenteen myöhästymiset ovat osoittautuneet ennakoitua suuremmiksi ja tilanne jatkuu ennustettua pidempään, Liikennevirasto tiedottaa. Pääradalla on käynnissä monia hankkeita ja kunnossapitotöitä, joilla on vaikutusta liikenteeseen. Turvallisuuden takaamiseksi ratatyömaiden kohdilla on käytössä nopeusrajoituksia, jotka hidastavat junan normaalia kulkuvauhtia. Lisäksi osa raiteista on väliaikaisesti poissa käytöstä parannustöiden vuoksi, Liikennevirasto kertoo tiedotteessaan. Useiden ratatöiden osuminen vilkasliikenteiselle Helsinki-Tampere-rataosalle aiheuttaa junaliikenteelle viivästyksiä. Henkilökaukoliikenteen myöhästymiset ovat osoittautuneet ennakoitua suuremmiksi ja tilanne jatkuu ennustettua pidempään, sillä Helsingin ja Tampereen välinen rataosuus on tällä hetkellä jatkuvan muutoksen alla.


Uutiset