VR:n juna törmäsi ihmiseen iltalehti 16:57 01.12

Onnettomuus tapahtui perjantaina Helsingin ja Tampereen välisellä rataosuudella. VR:n juna on törmännyt ihmiseen. Junassa olevat matkustajat kertoivat Iltalehdelle, että juna olisi ajanut ratatyöntekijän päälle välillä Tampere-Helsinki. Liikenneviraston mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Liikennevirastosta kerrotaan, että rataa ylitti sivullinen henkilö, johon juna osui.


Tasoristeysturvallisuus heikolla tasolla - katso kartalta Suomen rautatieverkon pahimmat vaaranpaikat iltalehti 07:53 28.10

Raaseporin turmaristeyksen vaarallisuusluokka on vain 2, asteikolla 1-7. Raaseporin tasoristeysturman jälkeen Onnettomuustutkintakeskus otti Suomen tasoristeysturvallisuuteen kantaa toteamalla, että tilanne on heikolla tasolla koko maassa, parannuksista huolimatta. Ylitarkastaja Jarmo Koistinen Liikennevirastosta kertoo Iltalehdelle, että valtion rataverkon pää- ja sivuraiteilla olevia tuhansia tasoristeyksiä poistetaan ja parannetaan jatkuvasti ratahankkeiden yhteydessä.


Näin paljon tasoristeyksen turvalliseksi muuttaminen maksaa - ”Vaativimmat paikat jäljellä” iltalehti 18:44 27.10

Tasoristeyksen turvaaminen vaatii usein satojen tuhansien eurojen investointia. Suomessa on noin 2 100 vartioimatonta tasoristeystä. Liikenne- ja työturvallisuusyksikön päällikkö Marko Tuominen Liikennevirastosta kertoo, että pitkällä aikavälillä tasoristeysten määrää on saatu huomattavasti laskettua. Samassa tahdissa on laskenut onnettomuuksien määrä.


Tie 11 taas auki liikenteelle Nokialla iltalehti 08:26 26.10

Nokialla liikenneonnettomuuden takia poikki ollut valtatie 11 on taas avattu liikenteelle, kerrotaan Liikennevirastosta. Raskas ajoneuvoyhdistelmä lähti heittelehtimään Murhasaaren sillan kohdalla neljän aikaan aamulla ja perävaunu jäi poikittain tielle. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Vaikuttaako lumisade aamuusi? Lähetä meille vinkki tai kuva! Soita numeroon 010 665 8006 tai lähetä teksti, kuva, video tai WhatsApp-viesti numeroon 040 778 4854.


Tulvavedet kiusaavat edelleen liikennettä Turunväylällä Espoossa iltalehti 08:17 23.10

Espoossa tulvavesi aiheuttaa edelleen haittaa liikenteelle Turunväylällä. Liikennevirastosta kerrotaan, että Kehä III:n ja Tuomarilan liittymän välisellä osuudella on yhä vain yksi ajokaista käytössä Helsingin suuntaan ja kaksi ajokaistaa Turun suuntaan. Vesi pääsi nousemaan tielle toissa viikolla Espoon Kirkkojärven tietyömaan kohdalla.


Näin liikennevirasto perustelee sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä: ”Merkit ovat nopeasti hahmotettavia” iltasanomat 06:28 19.10

Uusia merkkejä on noin 20–30. Niitä voi ottaa käyttöön aikaisintaan uuden tieliikennelain tultua voimaan. Näin kertoo liikenteen ohjauksen asiantuntija Jukka Hopeavuori Liikennevirastosta.


Uutiset