Norjan kohuhiihtäjä palasi maajoukkueeseen - ei takaa ongelmien loppumista: ”En voi koskaan luvata sellaista” iltalehti 18:41 23.04

Lukuisissa kohuissa ryvettynyt Petter Northug on jälleen mukana Norjan maajoukkueen valmennusringissä. Maanantaina Norjan hiihtoliitto piti Holmenkollenin Scandic-hotellissa ensi kautta koskevan tiedotustilaisuuden, jossa julkistettiin Northugin odotettu paluu Norjan sprinttijoukkueeseen. Northug on edelliset viisi kautta harjoitellut omassa valmennusryhmässään, Team Northugissa. Diivailijan maineessa oleva individualisti on kuitenkin nyt kahden heikomman kauden jälkeen ottanut jälleen lusikan kauniseen käteensä ja liittynyt Arild Monsenin valmentamaan sprinttijoukkueeseen.


Suomalaiset tuovat yhä vähemmän viinaa Virosta – samalla tapahtui romahdus muissa ostoissa uusisuomi 18:00 23.04

Suomalaiset tuovat Virosta yhä vähemmän alkoholia, Kaupan liitto kertoo Talouselämän mukaan. Viron-matkaajien ostokset painottuvat nyt aiempaa enemmän palveluihin.


Viron viinaralli hiipuu – kylkiäisenä tapahtui ”romahdus” muissa ostoissa uusisuomi 18:00 23.04

Suomalaiset tuovat Virosta yhä vähemmän alkoholia, Kaupan liitto kertoo Talouselämän mukaan. Viron-matkaajien ostokset painottuvat nyt aiempaa enemmän palveluihin.


Norja julkisti: dopingpannasta vapautunut Therese Johaug palaa maajoukkueeseen MTV 17:17 23.04

18 kuukauden dopingpannasta vapautunut hiihtotähti Therese Johaug palaa Norjan maajoukkueeseen. Norjan hiihtoliitto on vahvistanut asian julkistamalla maastohiihtomaajoukkueryhmänsä ensi kaudelle.


JHL: Varhaiskasvatuksen työntekijöiden ulosmarssi laajenee - mielenilmaus eduskuntatalolla iltalehti 15:57 23.04

Ulosmarssi ja mielenilmaus varhaiskasvatuslakia vastaan laajenee pk-seudulta koko Uudellemaalle. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) tiedottaa, että varhaiskasvatuksen työntekijät marssivat ulos työpaikoiltaan keskiviikkona varhaiskasvatuslain esityksen ongelmien vuoksi. Samana iltapäivänä järjestetään mielenilmaus eduskuntatalon edessä. Työtekijät marssivat ulos sekä julkisen että yksityisen puolen hoitopaikoista. Ulosmarssi on kello 12-18. Alun perin ulosmarssi ja lakko oli suunniteltu järjestettävän vain pääkaupunkiseudulla.


Salibandyn superfinaalit jäävät historiaan uusisuomi 15:29 23.04

Salibandyliitto tiedotti maanantaina, että miesten ja naisten Suomen mestaruudet ratkotaan tulevina vuosina jälleen finaalisarjoissa. Yksittäisiä Superfinaaleja ei enää järjestetä.


Suureellinen superfinaali kuopataan - finaalisarjat tekevät paluun salibandyliigaan: ”Lajiyhteisöä ei saatu riittävän hyvin mukaan” iltalehti 12:16 23.04

Salibandyliitto on päättänyt lopettaa kerrasta poikki -menetelmän superfinaalit. Jatkossa miesten ja naisten salibandymestaruudet ratkaistaan perinteisellä finaalisarjalla. Salibandyliiton hallitus päätti kokouksessaan, että superfinaalin konseptia ei jatketa. Viime viikonloppuna salibandymestaruudet ratkaistiin siis näillä näkymin viimeistä kertaa suurin puittein järjestetyssä yksittäisessä finaalitapahtumassa.


Mykistävä maalimäärä vakuutti - Salah valittiin Valioliigan vuoden parhaaksi pelaajaksi iltalehti 08:57 23.04

Jalkapalloilijoiden ammattiliitto (Professional Footballers Association) palkitsi Mohamed Salahin eilen Valioliigan vuoden parhaaksi pelaajaksi. Egyptiläispelaajan valintaa ei voi pitää kovin suurena yllätyksenä, sillä Salah on dominoinut Valioliigan maalipörssiä mykistävällä tavalla. Liverpoolin ykköstykki on pyssyttänyt jo 31 maalia 33 ottelussa. Lisäksi hän on antanut vielä päälle peräti yhdeksän maalisyöttöä. - Tämä on kunnia etenkin siksi, että tästä äänestyksestä ovat vastanneet pelaajat, Salah totesi BBC:n mukaan voiton varmistuttua.


Pikkuleijonien MM-kaupungin lähistöllä mitattiin hurjia säteilylukemia Venäjällä – näin kommentoi Jääkiekkoliitto iltasanomat 05:58 23.04

Tsheljabinskin hallintoalueella mitattiin korkeita pitoisuuksia radioaktiivista säteilyä.


Ranska hyväksyi kiistellyn maahanmuuttolain: Karkotettua voi pitää vangittuna jopa 90 päivää MTV 05:48 23.04

Ranskan parlamentin alahuone hyväksyi sunnuntaina uuden kiistanalaisen maahanmuuttolain, joka on repinyt hallitusliittouman rivejä.


Mystinen vipu Sebastian Vettelin autossa hämmästyttää - asiantuntijoilta villi salaliittoteoria: ”Tekeekö se hänestä Kimiä nopeamman?” iltalehti 22:24 22.04

F1-tekniikan asiantuntija Craig Scarborough kertoi Motorsport.tv:n videolla ajatuksiaan Sebastian Vettelin Ferrarin ratista löytyneestä erikoisesta vivusta. Näitä asioita kannattaa seurata Azerbaijanin osakilpailussa. Toimittaja Peter Windsor haastatteli Scarborough'ta videolla, jolla kaksikko spekuloi ratin oikeassa yläkulmassa sijaitsevan namiskan tarkoitusta. Kaikkein kiinnostavinta on kaksikon papereissa se, että Kimi Räikkösen ratissa ei vastaavaa viritystä ole.


Vau, nyt on kovia nimiä! Kuva: Jari Litmanen todellisten legendojen joukossa MTV 21:06 22.04

Suomalainen jalkapallolegenda pääsi lauantaina arvoiseensa joukkoon, kun hän esiintyi Euroopan jalkapalloliitto Uefan solidaarisuusottelussa. Kyseessä oli YK:n ja Uefan yhdessä järjestämä hyväntekeväisyysottelu, joka pelattiin Genevessä.


Tässä ovat vuoden 2017 sankarikissat! Häpi herätti emäntänsä savun keskeltä ja pelasti tulipalolta MTV 19:02 22.04

Suomen Kissaliitto on palkinnut viime vuoden sankarikissat. Tittelin saivat muun muassa vaasalainen kotikissa Dalton, joka haistaa matalan verensokerin, ja helsinkiläinen Sofi-kissa, joka pelasti isäntänsä sydänkohtauksen kourista.


Suomi–Venäjä-seuralle jälleen miljoona-avustus valtiolta – vaikuttaako avustukseen Suomi–Neuvostoliitto-seuran painoarvo? MTV 18:18 22.04

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt runsaat kaksi miljoonaa euroa ystävyysseurojen toimintaan tälle vuodelle. Suomi–Venäjä-seuran avustussumma on listan suurin: 1,075 miljoonaa euroa.


Kuuluisien natsijohtajien lapset ovat joutuneet kantamaan hirvittävää taakkaa - ”Isä oli limainen idiootti ja murhaaja” iltalehti 14:19 22.04

Kuuluisien natsijohtajien kuten Josef Mengelen, Hermann Göringin ja Rudolf Hessiin lapset ovat joutuneet kantamaan synkkää taakkaa hirmutekoihin syyllistyneiden isiensä takia. Salaliittoteoriat: Mitä jos Hitler ei kuollutkaan? Katso dokumentti Vähän yli yksi yöllä, 16. lokakuuta 1946, kaksi amerikkalaista sotilasta sekä pappi astuvat keski-ikäisen vangin selliin. Kuolemaantuomittu lähtee vartijoidensa saattelemana viimeiselle matkalleen teloituspaikalle, jossa kaksi natsia roikkuu jo hirressä.


Kemiallisten aseiden tarkastaja ihmettelee LM:lle: Miksi Syyrian hermokaasuiskun pelastajat työskentelivät ilman suojaimia? iltalehti 13:01 21.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö on vasta nyt aloittanut puolueettomat tutkimukset väitetyllä hermokaasualueella. Entinen asetarkastaja Asko Aalto kertoo Lännen Medialle pelkäävänsä, että todisteita on tässä ajassa tuhoutunut. Syyrian Douman kaupungissa tapahtuneesta väitetystä hermokaasuiskusta on kulunut kaksi viikkoa, ja länsiliittouma on Yhdysvaltojen johdolla jo tehnyt vastaiskun syylliseksi epäillyn Syyrian hallinnon sotilaskohteisiin Damaskoksessa ja Homsissa. Länsivallat ovat varmoja kaasuiskusta, jonka Syyria ja sen liittolainen Venäjä kieltävät tapahtuneen. Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW on kuitenkin päästetty vasta nyt aloittamaan puolueettoman tutkimuksen väitetystä hermokaasusta, jonka käytön kansainväliset lait kieltävät.


Ensimmäinen Trumpin onnittelija ei ollutkaan läheisin liittolainen May, vaan itse Vladimir Putin iltalehti 09:44 21.04

Trump tuohtui, kun sai kuulla Venäjän presidentin joutuneen odottamaan kuusi päivää takaisinsoittoa. USA:n vasta virkaan vihitty presidentti Donald Trump sai kuulla vasta päiviä virkaanastujaistensa jälkeen, että Vladimir Putin oli soittanut hänelle onnitellakseen. Asia käy ilmi torstaina julki tulleista ex-FBI-johtaja James Comeyn muistioista. Soittajan nimi oli viivattu osin sensuroiduista muistioista yli, mutta uutistoimisto AP ja talouslehti Wall Street Journal ovat saaneet sen selville omista lähteistään. Comeyn tietojen mukaan Trump oli tapaamassa Theresa Mayta Valkoisessa talossa. Brittipääministeri oli ensimmäinen virkaanastujaisten jälkeen vierailulle tullut valtionjohtaja. Trump kehui Mayta siitä, että tämä USA:n läheisimmän liittolaismaan johtaja oli ensimmäinen onnittelija.


Presidentti Ahtisaari moittii YK:ta kovin sanoin Syyrian sodasta: ”Turvallisuusneuvosto on epäonnistunut” iltalehti 22:18 20.04

Nobelin rauhanpalkinnon voittanut presidentti Martti Ahtisaari kertoo uskovansa vankasti Yhdistyneisiin kansakuntiin, minkä vuoksi hän kertoo tietävänsä, että se pystyy Syyriassa myös parempaan. - Seitsemän vuotta sotaa. Vähintään puoli miljoonaa kuollutta. Yli viisi miljoonaa pakolaista. Katsoipa asiaa mistä suunnasta tahansa, Syyrian sota on jatkunut aivan liian kauan, presidentti Martti Ahtisaari kertoo mielipidekirjoituksen ensimmäisessä kappaleessa. Syyriassa riehuva sisällissota otti jälleen uuden käänteen, kun Itä-Ghoutassa tapahtui kaasuisku, joka tappoi ainakin 70 ihmistä huhtikuun alkupuolella. Länsi syyttää iskusta presidentti Bashar al-Assadia, joka taas on tärkeimmän liittolaisensa Venäjän säestyksellä kiistänyt kaiken. Yhdysvallat, Britannia ja Ranska rankaisivat Syyriaa tekemällä ilmaiskuja Assadin joukkoihin. Asetelmassa nähdään vaara laajemmalle yhteenotolle Yhdysvaltain ja Venäjän välillä.


Ferrarin savustus käy Mersu-väen keuhkoille – Niki Laudan valitus kuuroille korville MTV 17:50 20.04

Kansainvälinen autoliitto FIA ei aio puuttua Ferrarin tämän vuoden F1-auton runsaaseen savuttamiseen, kertoo kilpailujohtaja Charlie Whiting.


ampunut mies epäillään ottaneen ero – finaalisarjat hyvässä ja pahassa inferno – jääkone ei jalkakäytävällä ja metsäalueella, kummallisia yhteenottoja kuoli Lontoon maratonilla, kurkulla pelaava Tappara Leijonien MM-ryhmä alkaa NHL-tähti suree show’n siellä on trolleja” taposta - naisen toimintojen työntekijöiden ulosmarssi laajenee uutisia eläinmaailmasta Valioliiganousussa Valtio satsaa rajusti Voiton päässä mestaruudesta voittaa – missä

Uutiset