Norjan kruununprinsessa Mette-Marit herkistyi Nobel-palkintojuhlassa iltalehti 16:38 10.12

Oslossa on jaettu Nobelin rauhanpalkinto. Oslossa jaettiin juhlallisin menoin sunnuntaina Nobelin rauhanpalkinto. Se myönnettiin vuonna 2017 ydinaseita vastaan kampanjoivalle ICAN-järjestölle. The International Campaign to Abolish Nuclear Weapons on kansalaisjärjestöjen liittouma, joka pyrkii edistämään ydinaseriisuntaa. Aloite kansalaisjärjestöjen liittouman perustamiseen tehtiin vuonna 2006 Suomessa. Norjan kuninkaalliset olivat mukana palkintogaalassa Oslossa. Kruununprinsessa Mette-Marit oli pukeutunut kauniiseen kukalliseen asuun. Hänen nähtiin vierittävän tilaisuudessa kyyneliä ja pyyhkivän kasvojaan nenäliinaan. Mukana juhlassa olivat myös kuningas Harald, kuningatar Sonja sekä Mette-Maritin puoliso prinssi Haakon.


Jemenin kapinallisliittouma murenee, pääkaupungin kaduilla taisteluja iltasanomat 23:13 03.12

Jemenissä kapinallisten liittouman murentuminen on johtanut katutaisteluihin maan pääkaupungissa Sanaassa.


Italialainen sotilas menetti jalkansa pommi-iskussa Afganistanissa - tv:n urheilulähetys muutti elämän täysin iltalehti 10:24 26.11

Entinen italialaissotilas Monica Contrafatto loukkaantui Afganistanin sodassa viisi vuotta sitten ja menetti jalkansa. Sittemmin hän saavutti unelmansa Rion paralympiakisoissa. Korpraali Contrafatto, 36, palveli vuonna 2012 toisella komennuksellaan italialaisjoukoissa Yhdysvaltain johtaman liittouman riveissä. Maaliskuussa hänen rykmenttinsä joutui afgaanijoukkojen hyökkäyksen kohteeksi Farahin provinssissa läntisessä Afganistanissa. Contrafatton lähistöllä räjähti pommi ja hän menetti tajuntansa.


BBC: Ulkomaalaiset Isis-taistelijat lähtivät muiden mukana Raqqasta, liittouma inttää päinvastaista - ”veljet menivät Ranskaan tekemään iskuja” iltalehti 15:52 14.11

BBC:n mukaan Isisin ”pääkaupungista” päästettiin pakoon kymmeniä vierastaistelijoita, toisin kuin liittouma väittää. Arkistovideo: Isis menetti pääkaupunkinsa Raqqan. Tältä näyttää vankilana käytetyllä stadionilla. Syyrian Raqqasta päästettiin lähtemään satoja Isis-taistelijoita, heidän joukossaan useita kymmeniä ulkomaalaisia, Britannian yleisradioyhtiö BBC paljastaa. Tähän asti sekä kaupungin valtauksesta vastannut länsiliittouman tukema kapinallisjoukko SDF että liittouma ovat väittäneet, että vain syyrialaiset taistelijat päästettiin poistumaan osana evakuointisopimusta.


AFP: Saudi-Arabian johtama liittouma iski Jemenin pääkaupunkiin – siviilejä haavoittunut iltasanomat 01:00 11.11

Silminnäkijän mukaan isku osui puolustusministeriön naapurissa sijaitsevaan taloon.


YK varoittaa - Jemeniin maailman suurin nälänhätä iltalehti 11:47 09.11

Saudi-Arabia on estänyt avustuskuljetukset. Jemeniä on kohtaamassa valtava nälänhätä, jos Saudi-Arabian johtama liittouma ei päästä maahan avustuskuljetuksia. Liittouma katkaisi Jemeniin maa-, ilma- ja meriyhteydet maanantaina, kun Jemenin puolelta ammuttiin ohjus kohti Saudi-Arabian pääkaupunkia Riadia. Ohjus onnistuttiin torjumaan.


YK:n turvallisuusneuvosto saudijohtoiselle liittoumalle: Pitäkää lentokentät ja satamat auki Jemenin avustuskuljetuksia varten iltasanomat 03:01 09.11

YK:n turvallisuusneuvosto on vaatinut, että Saudi-Arabian johtaman liittouman on pidettävä kaikki lentokentät ja satamat auki Jemeniin suunnattuja avustustoimituksia varten.


YK: Jemeniä kohtaa valtava nälänhätä, ellei avustuskuljetuksia päästetä maahan iltasanomat 01:54 09.11

Jemeniä kohtaa valtava, miljoonien ihmisten elämään vaikuttava nälänhätä, mikäli Saudi-Arabian johtama liittouma ei päästä avustustoimituksia maahan, varoittaa YK:n humanitaaristen asioiden päällikkö Mark Lowcock.


Isis menettämässä viimeisen hallitsemansa kaupungin Syyriassa - Komentaja julisti kaupungin vallatuksi iltalehti 01:51 09.11

Syyrian armeija ja sen liittolaiset ovat vallanneet Al-Bukamalin kaupungin Isikseltä. Kaupunkia on pidetty äärijärjestön viimeisenä linnakkeena Syyriassa. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters. - Daeshin (Isis) viimeinen linnake, Al-Bukamal, on vapautettu Daeshin vallasta, sanoi Syyrian presidentti Bashar al-Assadia tukevan liittouman komentaja. Syyrian kansallinen televisioyhtiö on jo julistanut Abu Kamalin vapautetuksi, mutta Britanniassa toimivan Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan taistelut alueella ovat edelleen käynnissä.


Yhdysvaltain tukemat joukot vallanneet Syyrian suurimman öljykentän äärijärjestö Isisiltä iltalehti 09:15 23.10

Myös Syyrian hallinnon joukot havittelivat öljykentän valtaamista. Yhdysvaltain armeijan mukaan Yhdysvaltain tukemat kurdien ja arabien SDF-joukot ovat vallanneet Syyrian suurimman öljykentän äärijärjestö Isisiltä. Asiasta muun muassa kertovan Washington Postin mukaan al-Omarin öljykentän valtaamista on pidetty etuna etenkin kurdeille, sillä alueen hallinnasta voi olla hyötyä mahdollisissa neuvotteluissa muun muassa kurdien asemasta Syyriassa. Toisaalta alueen valtaamisen on pelätty vetävän Yhdysvallat mukaan taisteluihin Syyrian hallituksen joukkojen ja niitä tukevien Venäjän ja Iranin kanssa. Yhdysvaltain johtaman liittouman tukemat joukot ovat käyneet kilpajuoksua öljykentän valtaamisesta Syyrian hallinnon joukkojen kanssa. Öljykenttä oli Isisin hallinnassa vuodesta 2014 lähtien. New York Times -lehden paikallisten silminnäkijöiden mukaan Syyrian hallinnon joukot olivat myös edenneet lähelle öljykenttää sunnuntaina, mutta perääntyivät Isisin kanssa käytyjen raskaiden taisteluiden myötä. Yhdysvaltain tukemat joukot onnistuivat valtauksessa myöhemmin sunnuntaina. Isis menetti Raqqan viime viikolla


Video näyttää Isisin teloitusaukion Raqqassa iltalehti 14:39 18.10

Jihadistien loppu on vihdoin lähellä entisessä pääkaupungissaan Syyrian Raqqassa. Yhdysvaltain tukema arabi- ja kurditaistelijoiden liittouma ja SDF ottivat Raqqan kaupungin viime viikolla pitkälti hallintaansa terroristijärjestö Isisin kynsistä. Kaupunki oli toiminut Isisin pääkaupunkina Syyriassa vuosien ajan. Taistelu Raqqasta kesti pitkään, ja kaupunki on pahasti raunioina. Nyt CNN on julkaissut kaupungista harvinaista videokuvaa.


Yhdysvallat iski Isisin harjoitusleireihin Jemenissä - kymmeniä taistelijoita kuoli iltalehti 09:07 17.10

Yhdysvallat on iskenyt kahteen äärijärjestö Isisin harjoitusleiriin sisällissodan repimässä Jemenissä. Iskuissa on amerikkalaisten mukaan kuollut kymmeniä Isisin taistelijoita. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun hallitusta tukeva kansainvälisen liittouma iski maassa sijaitsevia Isisin leirejä vastaan. Isis ja al-Qaida ovat käyttäneet hyväkseen maassa vallitsevia sekasortoisia oloja sekä sotaa hallituksen joukkojen ja shiialaisten huthikapinallisten välillä.


Uutiset