Ainakin 57 kuoli liittouman iskussa Isisin vankilaan Syyriassa iltalehti 14:39 27.06

Syyriassa ainakin 57 ihmistä on kuollut Yhdysvaltain johtaman liittouman iskettyä äärijärjestö Isisin ylläpitämään vankilaan. Ilmaiskut tehtiin Mayadinin kaupungissa aamunkoiton aikaan maanantaina, ilmoitti sotaa tarkkaileva Syrian Observatory For Human Rights tiistaina. Järjestön tietojen mukaan kuolleista 44 oli vankeja ja loput jihadisteja.


Yhdysvallat: Isisin suurmufti tapettu ilmaiskussa Syyriassa iltalehti 20:30 20.06

Terroristijärjestön tärkein uskonnollinen johtaja Turki Bin Ali kuoli Syyriassa ilmaiskussa toukokuun 31. päivä. Yhdysvaltojen johtama liittouma kertoi tiistaina terroristijärjestö Isisin korkeimman uskon oppineen, niin sanotun suurmuftin, Turki Bin Alin saaneen surmansa. Bin Ali kuoli liittouman tekemässä ilmaiskussa 31. toukokuuta Mayadeenin kaupungissa Syyriassa lähellä Irakin rajaa.


Venäjä kutsui USA:n johtaman liittouman koneita ”mahdollisiksi kohteiksi” – Australia päätti keskeyttää ilmaiskut Syyriassa hs 11:18 20.06


Perheyritykselle sopimus Naton kanssa - ohjukset maaliin suomalaisteknologialla iltalehti 06:30 20.06

Pieni suomalainen perheyhtiö Lasergas toimittaa useita ohjusten jäähdytysjärjestelmiä sotilasliittouma Natolle. Typpigeneraattorilaitteistoilla jäähdytetään ohjusten infrapunasensoreita. - Mitä paremmin niitä jäähdytetään, sen paremmin ne tappavat, toimitusjohtaja Rauno Hakala lohkaisee.


Venäjä varoitti USA:n johtamaa liittoumaa: ”Kaikki lentokoneet Eufratista länteen ovat mahdollisia kohteita” hs 20:04 19.06


Venäjä raivostui Yhdysvalloille syyrialaishävittäjän pudottamisesta - "alue siirtyy ilmapuolustuksemme toiminnan alle" iltalehti 18:00 19.06

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut lopettavansa tapauksen vuoksi viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvaltain hävittäjä ampui alas Syyrian Su-22-taistelukoneen sunnuntaina Raqqassa sen jälkeen, kun Syyrian hallitus pudotti pommeja lähellä Yhdysvaltojen tukemien kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoita. Venäläisviestimien mukaan tapaus raivostutti Venäjän puolustusministeriön, joka on ilmoittanut katkaisevansa viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvalloilla ja Venäjällä on ollut onnettomuuksien estämiseksi voimassa viestinvaihtosopimus Syyrian ilmatilassa tapahtuvista operaatiosta lokakuusta 2015.


Venäjältä kova uhkaus: ilmoitti pitävänsä väärälle alueelle eksyviä USA:n liittouman koneita maaleina Syyriassa iltalehti 17:01 19.06

Venäjä ilmoitti maanantaina, että se tulee tulevaisuudessa pitämään kaikkia Eufrat-joen länsipuolella Syyriassa liikkuvia Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilaskoneita hyväksyttävinä maaleina. Venäjä raivostui, kun amerikkalainen Super Hornet -hävittäjä pudotti syyrialaishävittäjän sunnuntaina Raqqassa.


Yhdysvallat pudotti syyrialaiskoneen - vihainen Venäjä vaatii USA:ta tilille iltalehti 15:53 19.06

Venäjä on suuttunut Yhdysvalloille syyrialaiskoneen alas ampumisesta. Venäjän puolustusministeriön mukaan Yhdysvaltain olisi pitänyt varoittaa iskusta etukäteen siihen tarkoitetulla viestintäkanavalla. Venäjä ilmoittaa vastatoimena lopettavansa heti kyseisen kanavan käytön. Yhdysvaltain johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian koneen sunnuntaina Raqqassa.


USA:n johtama liittouma vahvistaa pudottaneensa syyrialaiskoneen iltalehti 09:51 19.06

Yhdysvaltojen johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian sotalentokoneen sunnuntaina Raqqassa. Liittouma ampui syyrialaiskoneen alas sen jälkeen, kun Syyrian hallituksen joukot pudottivat pommeja kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoiden lähellä. Yhdysvaltojen johtama liittouma tukee SDF:n joukkoja. Syyrian asevoimien mukaan sen sotakone oli suorittamassa Isisin vastaista tehtävää Raqqan maakunnassa, kun se joutui liittouman koneen kohteeksi. Yhdysvaltojen johtaman liittouman mukaan se ampui syyrialaiskoneen alas itsepuolustuksena. Taustalla on liittouman mukaan se, että viimeksi kun SDF:n sotilaiden lähellä tehtiin pommi-isku, joukko sotilaita haavoittui.


Alustavat tulokset: Macronin liittoumalle selkeä voitto parlamenttivaaleissa - 360 paikkaa 577:stä iltalehti 06:34 19.06

Alustavien tuloksien mukaan presidentti Emmanuel Macronin puolue ja sen liittolainen olisivat saamassa 360 paikkaa parlamentin alahuoneessa, kertoo Le Figaro. Presidentinvaalit voittaneen Emmanuel Macronin puolue La République en marche (Tasavalta liikkeellä) ja sen liittolainen Mouvement démocrate (Demokraattinen liike) näyttää kahmivan ennätysmäärän paikkoja parlamenttivaaleissa. Ranskan parlamentin alahuoneen 577 paikasta jopa 360 on alustavien tulosten mukaan menossa Macronin liittoumalle.


USA:n johtama liittouma vahvistaa pudottaneensa syyrialaiskoneen iltasanomat 01:06 19.06

Kone ammuttiin alas itsepuolustuksena.


Macronin liittoumalle selkeä voitto parlamenttivaaleissa - 360 paikkaa 577:stä iltalehti 21:14 18.06

Alustavien tuloksien mukaan presidentti Emmanuel Macronin puolue ja sen liittolainen olisivat saamassa 360 paikkaa parlamentin alahuoneessa, kertoo Le Figaro. Presidentinvaalit voittaneen Emmanuel Macronin puolue La République en marche (Tasavalta liikkeellä) ja sen liittolainen Mouvement démocrate (Demokraattinen liike) näyttää kahmivan ennätysmäärän paikkoja parlamenttivaaleissa. Ranskan parlamentin alahuoneen 577 paikasta jopa 360 on alustavien tulosten mukaan menossa Macronin liittoumalle.


Ranskan vaalien ensimmäinen kierros: Macronin liittoumalla yli 30 prosentin kannatus iltasanomat 03:35 12.06

Le Penin Kansallinen rintama joutunee tyytymään kymmeneen paikkaan Ranskan parlamentissa.


Järjestö: Syyriassa ainakin 17 ihmistä kuollut Yhdysvaltain johtaman liittouman iskuissa iltasanomat 01:02 09.06

Ihmisoikeusjärjestön mukaan muun muassa internetkahvilassa kuoli siviilejä.


Järjestö: Yhdysvaltain johtama liittouma ei ota siviilien suojelua riittävän tosissaan Mosulissa iltalehti 13:44 07.06

Yhdysvaltain johtama liittouma ei ole ottanut siviilien suojelua riittävästi huomioon Irakin Mosulissa, arvostelee ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch keskiviikkona julkaistussa lausunnossaan. Järjestö on analysoinut satelliittikuvia sadoista räjähdyskohteista Mosulin länsiosissa. Järjestön mukaan hyökkäyksen aikana alueella on pudotettu ilmasta niin suuria pommeja, että ne ovat aiheuttaneet siviileille selvää vaaraa. Järjestö on tehnyt raportit seitsemästä hyökkäyksestä, jotka liittouma on tehnyt Isisin hallitsemille alueille Mosulissa.


Tällainen on Raqqa - Isis hiljensi eläväisen kaupungin ja toi sinne kauhun ja pelon iltalehti 14:18 06.06

Islamilainen valtio on hallinnut syyrialaista Raqqan kaupunkia kovin ottein vuodesta 2014. Nyt Isis yritetään häätää sieltä pois. Mikään ei ole kuten ennen Isisin kalifaatin pääkaupungissa Raqqassa. Syyrian pohjoisosissa sijaitsevasta kaupungista on tullut Isisin hallinnassa raakuuden ja väkivallan symboli. Raqqa on ollut Isisin vallassa alkuvuodesta 2014 lähtien. Nyt valtakausi on loppumassa, kun liittouman tukema SDF (Syyrian demokraattiset joukot) käynnisti operaationsa Isisin häätämiseksi pois kaupungista.


Suuroperaatio Raqqan takaisinvaltaamiseksi Isisiltä alkanut - "Lopullinen isku" iltalehti 13:48 06.06

Syyrian arabi- ja kurdikapinallisten liittouma SDF ilmoitti aloittaneensa suuroperaation. Isis on murhannut siviilejä viime päivinä Irakin Mosulissa. Videota ei suositella herkille. Yhdysvaltain tukema arabi- ja kurdikapinallisten liittouma SDF (Syrian Democratic Forces) aloitti maanantaina suurhyökkäyksen Raqqan takaisinvaltaamiseksi terroristijärjestö Isisiltä. SDF ilmoitti asiasta tiistaina edettyään kaupunkiin eri suunnista.


Uutiset