Uganda-mysteeri: Ex-ministeri Lindénin erityislähettilään rooli tyrmätään televiestintäliitossa – "Hän on voinut nähdä itsensä siinä roolissa" MTV 08:35 17.02

Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapaus on herättänyt runsaasti kysymyksiä. Yksi niistä liittyy siihen, mikä oli miehen seurueeseen kuuluneen ex-ministeri Suvi Lindénin rooli matkalla. Lindén on perustellut reissua ristiriitaisin lausunnoin. MTV Uutiset selvitti, mistä on kyse.


Uganda-mysteeri: Suvi Lindén pitää itseään ”erityislähettiläänä” – laajakaistakomissiolta täystyrmäys iltasanomat 19:11 16.02

Lindén perusteli esiintymistään YK:n laajakaistakomission ”erityislähettiläänä” suullisella sopimuksella, mutta se ei ole hänen oikea nimikkeensä.


Patria: Lindén ei ole tehnyt minkäännäköistä yhteistyötä kanssamme MTV 17:16 16.02

Entinen ministeri Suvi Lindén ei ole tehnyt minkäännäköistä yhteistyötä Patrian kanssa, kertoo Patrian viestintäjohtaja Birgitta Selonen.


Suvi Lindén myöntää YK-pestinsä päättyneen – mutta: ”Sovimme kahden kesken pääsihteerin kanssa…” uusisuomi 11:53 16.02

Erikoislaatuiseen Uganda-vyyhtiin sotkeentunut ex-ministeri Suvi Lindén on selventänyt sosiaalisen median päivityksessään rooliaan YK:n alaisessa laajakaistakomissiossa.


Suvi Lindén myöntää pestinsä päättyneen – mutta: ”Sovimme kahden kesken pääsihteerin kanssa…” uusisuomi 11:53 16.02

Erikoislaatuiseen Uganda-vyyhtiin sotkeentunut ex-ministeri Suvi Lindén on selventänyt sosiaalisen median päivityksessään rooliaan YK:n alaisessa laajakaistakomissiossa.


Suvi Lindén Facebookissa Ugandan-matkastaan: ”En ole väittänyt, että tämä olisi tapahtunut laajakaistakomission toimeksiannosta” iltasanomat 10:05 16.02

YK:n laajakaistakomissio ITU kertoi eilen IS:lle, että ex-ministeri Lindén ei voi edustaa virallisesti komissiota.


Suvi Lindén Facebookissa Ugandan -matkastaan: ”En ole väittänyt, että tämä olisi tapahtunut laajakaistakomission toimeksiannosta” iltasanomat 10:05 16.02

YK:n laajakaistakomissio ITU kertoi eilen IS:lle, että ex-ministeri Lindén ei voi edustaa virallisesti komissiota.


Patriaa edustanut matkaseura löydettiin kuolleena – Suvi Lindéniltä puolustuspuhe Ugandan-matkasta MTV 09:38 16.02

Suvi Lindén puolustautuu tuoreessa Facebook-julkaisussa sen jälkeen, kun media on uutisoinut tämän olleen Ugandassa muuten kuin YK:n laajakaistakomission toimeksiannosta. Hän painottaa, ettei ole väittänyt olleensa toimeksiantosuhteessa komissioon.


Suvi Lindén kommentoi Facebookissa Uganda-kohua: ”En ole väittänyt, että tämä olisi tapahtunut laajakaistakomission toimeksiannosta” iltalehti 08:43 16.02

Entinen ministeri Suvi Lindén haluaa oikaista julkisuudessa vellovaa virheellistä informaatiota. Uganda-kohun keskiössä ja spekulaatioiden pyörteessä oleva entinen ministeri Suvi Lindén oikaisee mediassa olevia tietoja Facebook-päivityksessään seuraavasti. "Haluan oikaista julkisuudessa olevia virheelliisiä tietoja liittyen rooliini YK:n laajakaistakomissiossa.


Parkkosen kommentti: Tämän takia Suvi Lindéniä (kok) tarvittiin Afrikassa iltalehti 21:25 15.02

Yksikään virallisempi ovi ei aukea ja yksikään isompi kauppa ei etene ilman oikeita titteleitä ja kontakteja, kirjoittaa Tommi Parkkonen. Suomessa on aiheellisesti pohdittu ja ihmetelty, mitä kokoomuksen ex-ministeri Suvi Lindén teki suomalaisen aseteollisuusyhtiö Patrian esitteidenjakajan matkassa Afrikassa. Siihen on kuitenkin varsin looginen ja ymmärrettävä syy.


YK kiistää Suvi Lindénin väitteen: ”Ei ollut komission matkalla” Ugandassa uusisuomi 18:54 15.02

Entinen kokoomusministeri Suvi Lindén ei ollut Ugandassa virallisella YK-matkalla, kerrotaan YK:n alaisesta kansainvälisestä televiestintäliitto ITU:sta Uudelle Suomelle.


YK kiistää Suvi Lindénin väitteen: ”Ei edustanut komissiota” Ugandassa uusisuomi 18:54 15.02

Entinen kokoomusministeri Suvi Lindén ei edustanut YK:ta matkallaan Ugandassa, kerrotaan YK:n alaisesta kansainvälisestä televiestintäliitto ITU:sta Yleisradiolle sekä Iltalehdelle.


Yle: YK kiistää Suvi Lindénin väitteen – ”Ei edustanut komissiota” Ugandassa uusisuomi 18:54 15.02

Ex-kokoomusministeri Suvi Lindén ei edustanut YK:ta matkallaan Ugandassa, kerrotaan YK:n alaisesta kansainvälisestä televiestintäliitto ITU:sta Yleisradiolle.


Uusin käänne Uganda-mysteerissä: Yle: Ex-ministeri Lindénillä ei virallista roolia laajakaistakomissiossa – "Ei edustanut komissiota matkalla" MTV 18:32 15.02

YK:n alainen laajakaistakomissio kieltää Yle Uutisille, että ex-ministeri Suvi Lindén olisi ollut Ugandan matkallaan edustamassa komissiota kuten Lindén on itse aiemmin kertonut.


YK ei tiennyt ex-ministeri Suvi Lindénin Ugandan-matkasta: ”Ei ollut siellä virallisissa tehtävissä” iltasanomat 18:30 15.02

YK:n laajakaistakomission mukaan ex-ministeri Suvi Lindén ei voi edustaa virallisesti komissiota.


Rikosprofessori huuli pyöreänä Uganda-tapauksesta: ”Tiedot yhtä hatarat kuin Wikipediaa avaisin” - kotimaassa Lindéniä kuultaisiin tutkinnassa ensin iltalehti 17:42 15.02

Professori Jussi Tapanin mukaan Ugandan erikoinen tapahtumakulku voi nousta suomalaiseen rikoshistoriaan. Videossa kooste tapauksen käänteistä. Rikosoikeuden professori Jussi Tapani sanoo seuranneensa Uganda-uutisointia lehdistä. Hän pitää tapahtumakulkua kaikkiaan hyvin erikoisena.


Suvi Lindén rikkoi hiljaisuuden: ”En ollut Ugandassa Patrian asioilla” iltasanomat 19:28 14.02

Entinen ministeri Suvi Lindén on kommentoinut Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapausta lyhyesti Facebook-päivityksessään.


Suvi Lindén puhuu vihdoin Ugandan matkasta: "En ollut Patrian asialla" MTV 18:51 14.02

Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen matkaseurueessa ollut ex-ministeri Suvi Lindén on kommentoinut vihdoin matkaa. Hän kertoo lyhyessä Facebook-päivityksessään muun muassa matkan tarkoituksesta lisätietoja.


Uutiset