Tallinnassa juhlitaan 100-vuotiasta Viroa: Annemarie kuvailee tunteikasta hetkeä, kun itsenäisyys koitti – ”He kysyivät, miltä minusta tuntuu” iltasanomat 14:47 24.02

Tankit, sotilaskuljetuskuormurit ja maavoimien maasturit jyrähtivät käyntiin puolen päivän aikaan Tallinnan vanhassakaupungissa, kun 100-vuotisjuhlaparaati nytkähti liikkeelle.


Isä ja 15-vuotias poika moottorikelkkaonnettomuudessa Puumalassa - pojalle leikkaushoitoa vaatineet vammat iltalehti 13:16 24.02

Isä menetti moottorikelkan hallinnan, ja se ajautui päin Mammonen-vesistön rannalla kasvavia puita. Mammonen-vesistön rannassa Puumalassa tapahtui perjantaina kello 13 aikaan moottorikelkkaonnettomuus, jossa loukkaantuivat pääkaupunkiseudulta kotoisin olevat 15-vuotias poika ja hänen 42-vuotias isänsä. Isä ja poika olivat ajaneet moottorikelkalla jäällä, kun moottorikelkan nopeus oli yllättäen lähtenyt kiihtymään nopeasti, eikä ohjaajana toiminut isä onnistunut saamaan kelkkaa hallintaan.


Brittitoimittaja: Prinssi Harry kutsuu ex-tyttöystävät häihinsä - Meghanin ex-mies ei saa kutsua iltalehti 10:27 24.02

Prinssi Harry aikoo kutsua entiset tyttöystävänsä Chelsy Davyn ja Cressida Bonasin toukokuussa vietettäviin häihinsä. Videolla prinssi Harry ja Meghan Markle ensimmäisessä yhteishaastattelussaan. Prinssi Harry ja näyttelijä Meghan Markle vihitään 19. toukokuuta Windsorin linnan kappelissa.


Laivayhtiön toimitusjohtaja kertoo ikimuistoisesta hetkestä Tallinnan yössä 1991: ”Me tiedettiin, että jotain tapahtuu nyt” iltasanomat 08:30 24.02

Laivayhtiö Kristina Cruisesin toimitusjohtaja Mikko Partanen muistaa laivansa olleen jopa ensimmäinen alus, jonka salossa liehui Viron lippu 1980-luvun lopulla.


Oikaisu Veikkaus-juttuun: hallituksen uutta jäsentä ei ole vielä valittu iltalehti 09:16 23.02

Iltalehti kertoo perjantain painetussa lehdessä virheellisesti, että Veikkauksen hallituksen uudeksi jäseneksi olisi jo valittu kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen. Iltalehden perjantaissa painetussa lehdessä kerrotaan, että kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen olisi valittu Veikkauksen uudeksi hallituksen jäseneksi. Tieto ei pidä paikkaansa, valintaa ei ole vielä tehty. Uuden hallituksen jäsenen esittelee tulevassa Veikkauksen yhtiökokouksessa valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk). Lopullisen valinnan tekee yhtiökokous.


Pekka Rinne murtui kyyneliin - saavutti mahtavan rajapyykin: ”En halunnut itkeä” iltalehti 07:17 23.02

Pekka Rinne torjui Nashville Predatorsin murskavoittoon viime yönä San Jose Sharksia vastaan. Rinteelle voitto oli historiallinen, sillä se nosti hänet 300 voiton kerhoon NHL:n historian 34. maalivahtina. Suomalaisista 300 NHL:n runkosarjavoittoon on yltänyt ainoastaan Miikka Kiprusoff ja Kari Lehtonen, joka saavutti rajapyykin joulukuussa. Rinne torjui 7-1-murskavoitossa 33 Sharks-laukausta ja sai valinnan ottelun parhaaksi pelaajaksi. Rinne herkistyi ottelun jälkeisessä haastattelussa kyyneliin.


Pekka Rinne murtui kyyneliin - saavutti mahtavan rajapyykin NHL:ssä iltalehti 06:33 23.02

Pekka Rinne torjui Nashville Predatorsin murskavoittoon viime yönä San Jose Sharksia vastaan. Rinteelle voitto oli historiallinen, sillä se nosti hänet 300 voiton kerhoon NHL:n historian 34. maalivahtina. Suomalaisista 300 NHL:n runkosarjavoittoon on yltänyt ainoastaan Miikka Kiprusoff ja Kari Lehtonen, joka saavutti rajapyykin joulukuussa. Rinne torjui 7-1-murskavoitossa 33 Sharks-laukausta ja sai valinnan ottelun parhaaksi pelaajaksi. Rinne herkistyi ottelun jälkeisessä haastattelussa kyyneliin.


15-vuotias poika menetti mönkijän hallinnan tukkirekan kohdalla Joensuussa – kuoli onnettomuuspaikalle iltasanomat 20:26 22.02

Poika menehtyi onnettomuuspaikalle.


15-vuotias mönkijää kuljettanut poika kuoli kolarissa Joensuussa - menetti ajoneuvon hallinnan ja ajautui päin tukkirekkaa iltalehti 20:23 22.02

Poliisi ja tieliikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta selvittävät onnettomuutta. Torstaina noin kello 17.20 tapahtui Joensuussa Revonkyläntiellä onnettomuus, kun 15-vuotias poika kuljetti traktoriksi rekisteröityä mönkijää Revonkyläntietä pitkin. - Mönkijän ajosuunnassa tiessä oli loivasti oikealle kaartuva mutka. Vastakkaisesta suunnasta ajoi tyhjä tukkirekka. Tukkirekan kohdalla mönkijän kuljettaja oli menettänyt ajoneuvon hallinnan, Itä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.


Potkut saanut Tapio Suominen sairaudestaan Me Naisille: ”Tiedän, että tarvittaessa selviydyn” iltalehti 09:16 22.02

Yleisradiosta irtisanottu urheilutoimittaja ja tv-kasvo Tapio Suominen kuvaili Me Naisten haastattelussa sairasteluaan. Suominen oli vieraana itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa. Me Naisten mukaan Suominen on antanut haastattelun noin kaksi viikkoa sitten - vielä, kun asiat vaikuttivat olevan mallillaan.


Hallitus pitää päänsä huolimatta kumoavasta EU-päätöksestä – Li Andersson: ”Sipilän sote syöksykierteessä” uusisuomi 20:20 21.02

Vasemmistoliitto pitää täysin välttämättömänä, että hallitus lähettää esityksensä valinnanvapauslainsäädännöksi EU-komissiolle. Asia on noussut keskusteluun Slovakian terveydenhoitojärjestelmään liittyvän kumoavan päätöksen takia.


Euroopan mestari Edis Tatli palaa kehään elokuussa MTV 20:12 21.02

Kevyen sarjan ammattinyrkkeilijän Edis Tatlin seuraava ottelu käydään Savonlinnan nyrkkeilyillassa elokuussa.


Soten valinnanvapauslain perusteluja muutettava EU-tuomioistuimen Slovakia-ratkaisun vuoksi iltasanomat 20:05 21.02

Hallitus ei silti edelleenkään näe EU-notifikaatiota eli tiedonantoa tarpeelliseksi.


Radio Novan rasistinen Instagram-kuva nostatti some-raivon - kuva poistettiin iltalehti 14:34 21.02

Aamujuontaja Aki Linnanahteen ruskeaksi väritetty ”Latino-Aki” raivostutti. Radio Nova joutui some-myrskyn silmään. Kaikki sai alkunsa siitä, kun radiokanavan Instagramissa julkaistiin tiistai-iltana kuvapari aamujuontajien, Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan, kehittelemistä Putous-hahmoista.


Vasemmistoliiton Andersson: Sipilän hallituksen sote syöksykierteessä EU-tuomioistuimen päätöksen takia iltalehti 13:20 21.02

Vasemmistoliiton mukaan hallituksen pitää lähettää esityksensä soten valinnanvapaudesta EU-komissiolle selvitettäväksi. Tuomioistuin on todennut, että koska Slovakian pakollisista sairausvakuutuksista kilpailee yksityisiä voittoa ja markkinaosuuksia tavoittelevia yrityksiä, on sairausvakuutusten tarjoaminen taloudellista toimintaa ja samoista asiakkaista kilpaileva Slovakian valtionyhtiö on kilpailu- ja valtiontukisäännösten alainen. Tuomioistuimen mukaan Slovakien nykytilanne pitää sisällään kiellettyä valtiontukea. Asia palautettiin EU:n komission käsiteltäväksi.


EU-tuomioistuimen päätös mursi Sipilän hallituksen selityksen - valinnanvapauden riskit paisuvat iltalehti 12:09 21.02

EU:n tuomioistuin on kumonnut päätöksen, johon Sipilän hallitus on nojannut selittäessään, miksei se vie valinnanvapautta EU:n komission ennakkotarkastukseen. Valinnanvapauslakia koskevilta hallituksen oikeudellisilta tulkinnoilta on kaatunut yksi tärkeä perustelu, kun Euroopan unionin tuomioistuin kaksi viikkoa sitten kumosi Slovakian valinnanvapausjärjestelmää koskevan EU:n komission päätöksen. Suomen hallitus on rakentanut valinnanvapauslain oikeusperusteita keskeiseltä osaltaan juuri Slovakian esimerkkiin, joka nyt on lentänyt kaaressa nurin.


Tarja Smura muistelee eroa Renny Harlinista Kaunis elämä -ohjelmassa: ”Näin jotain sellaista, mikä ei voinut olla minua ja minun parisuhdettani” iltalehti 06:50 21.02

Miss Suomi 1993 ja Hollywood-ohjaaja Renny Harlin seurustelivat muutaman kuukauden. Suhteen päätyttyä Smura kertoo Harlinin ryhtyneen kostotoimenpiteisiin. AVA:n Kaunis elämä -sarjan ensi viikolla nähtävässä toisessa jaksossa on pääosassa Tarja Smura, 47. Vuoden 1993 Miss Suomi kertoo muille ex-misseille elämästään Hämeenlinnan Vanajanlinnassa. Lohjalla syntynyt, mutta Pohjois-Karjalassa kasvanut Smura osallistui tätinsä ilmoittamana Miss Aurinko -kilpailuun. Pian tie vei jo Miss Suomi -finaaliin.


Reijo Jylhä laittoi Johanna Matintalon pihalle viestistä - urheilija ei jaksanut lähteä katsomaan kisaa: ”Toivottavasti ensi vuonna paikkani on itsestäänselvyys” iltalehti 05:42 21.02

Johanna Matintalo sai valinnan 30 kilometrin kilpailuun. Naisten viestidraamaa hän seurasi kisakylän tv:stä. Reijo Jylhän päätös sivuuttaa Johanna Matintalo naisten viestivalinnoissa nostatti Suomessa tuntuvan hiihtoraivon - etenkin, kun sinivalkoiset jäivät viestissä neljänneksi. Sosiaalisessa mediassa Matintalon puolesta kirjoitettiin tulista tekstiä.


Saako työpaikalla katsoa kisoja? Hämeenlinnan kaupunki rajoittaa pääsyä Yle Areenaan olympialaisten ajaksi MTV 09:51 20.02

Hämeenlinnan kaupungissa verkon käyttöä alettiin rajoittaa, kun olympiakisojen alettua verkon kapasiteetti alkoi käydä kuumana.


Uutiset