Ei enää lipunmyyntiä lähijunissa – konduktööri kertoo, mitä he nyt oikeasti tekevät iltasanomat 17:45 19.06

Konduktöörit eivät enää myy lippuja lähijunissa. Sen sijaan he opastavat asiakkaita siinä, mistä lippuja voi jatkossa ostaa.


Ei enää lipunmyyntiä lähijunissa – konduktööri kertoo, mitä he nyt tekevät iltasanomat 17:07 19.06

Konduktöörit eivät enää myy lippuja lähijunissa. Sen sijaan he opastavat asiakkaita siinä, mistä lippuja voi jatkossa ostaa.


Lipunmyynti lähijunissa loppui - täältä voit ostaa lipun iltalehti 14:20 19.06

Lippu-uudistuksen jälkeen konduktöörejä on edelleen niin VR:n junissa kuin HSL:n lähijunissakin, mutta heidän tehtäviinsä ei kuulu enää lipunmyynti. Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. VR:n viestintäpäällikkö Henna Norberg kertoo, että aamun työmatkaliikenne sujui hyvin ja konduktöörit ovat saaneet positiivista palautetta asiakkaiden auttamisesta. Muutoksesta on tiedotettu jo viime huhtikuusta lähtien niin junissa kuin muissakin kanavissa. Muutos lähti alun perin siitä, että VR:n ja HSL:n mukaan nykyisen kaltainen konduktöörityö ei vastannut enää uudistuvan lähijunaliikenteen tarpeisiin.


Lipunmyynti loppui lähijunissa, mutta kaikille asemille ei ehditty laittaa lippuautomaatteja – HSL jalkauttaa kiertäviä partioita iltasanomat 11:37 19.06

Pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä tapahtuu tänään paljon muutoksia.


Lähijunissa tarkastetaan tänään ahkerasti lippuja - lipunmyynti junassa loppunut iltalehti 09:04 19.06

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. Tästä päivästä eteenpäin matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla. Lippuja ei voi enää ostaa lähijunissa. Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.


Lähijunissa tarkastetaan tänään ahkerasti lippuja - lipunmyydä junassa loppunut iltalehti 08:53 19.06

Lipunmyynti sekä VR:n että HSL:n lähijunissa loppuu tänään. Tästä päivästä eteenpäin matkustajien on hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla. Lippuja ei voi enää ostaa lähijunissa. Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.


Lähijunissa lipunmyynti loppuu, mutta kaikille asemille ei ehditä asentaa lippuautomaattia maanantaiksi – HSL lähettää laitureille lipunmyyjiä ensihätään hs 20:04 18.06


Pahviset kertaliput palaavat Helsingin seudun joukkoliikenteeseen maanantaina – samalla loppuu lipunmyynti junissa hs 12:00 15.06


Heikko lipunmyynti peruutti edellisen ottelun - Robert Helenius palaa kehään kesäkuussa iltalehti 15:10 05.06

Raskaansarjan nyrkkeilijä Robert Helenius korvaa peruuntuneen Dereck Chisora -ottelun kohtaamalla Britannian Ian Lewisonin kesäkuussa. Ottelu järjestetään Tallinnassa 17. kesäkuuta. Saksalainen Sauerland-talli peruutti heikon lipunmyynnin takia toukokuulle kaavaillun nyrkkeilyillan, jonka kohokohtana piti olla Heleniuksen ja Chisoran kohtaaminen.


Lähijunista katoava lipunmyynti hämmentää näkövammaisia – "Aina ei ole kaveria auttamassa" yle 20:33 31.05

Näkövammaiset ja ikäihmiset ovat huolissaan siitä, miten matkustaminen kertamaksulla onnistuu lähijunissa jatkossa. Sekä HSL-alueen junien että VR:n lähijunien lipunmyynti uudistuu juhannusviikolla.


Korkeasaaresta hatkat ottanut riikinkukko nöyrtyi ja palasi kotiin herkkulihapullien ääreen - ryhtyi heti liehittelemään naaraita iltalehti 13:17 18.05

Melkein kolme viikkoa omilla teillään ollut riikinkukko tepsutteli aamulla takaisin Korkeasaareen. Korkeasaaresta kerrotaan, että 16 päivää reissussa ollut riikinkukko asteli tänä aamuna siltaa pitkin takaisin kotisaarelleen. Tänään aamulla vartin yli seitsemän eläintarhan valvojat havaitsivat valvontakamerasta, että riikinkukko oli hakeutunut lipunmyyntirakennuksen eteen. Kaksi valvojaa saartoi riikinkukon portista sillalle. Sillalla haasteita aiheutti aamuinen autoliikenne ja riikinkukon vastahakoisuus olla saatettavana. Vartin kuluttua riikinkukko oli kuitenkin onnellisesti Korkeasaaren puolella ja pisti rinteessä juoksuksi kohti tuttua reviiriään.


Korkeasaaresta karannut riikinkukko yhä omilla teillään - kotona odottavat naaraat ja herkkulihapullat iltalehti 15:41 11.05

Yksi Helsingin Korkeasaaren riikinkukoista oli edelleen torstaina iltapäivällä karkuteillä. 14-vuotias koiras otti siivet alleen sen jälkeen, kun linnut olivat päässeet ulos talvitarhasta viime viikon tiistaina. Riikinkukko oli ilmeisesti niin innoissaan keväästä, että se lensi suoraan Mustikkamaan puolelle. Riikinkukko on nähty Mustikkamaalla usein eläintarhan lipunmyyntirakennuksen lähistöllä. Tuorein havainto on keskiviikkoillalta, jolloin se liikkui tenniskentän liepeillä.


Uutiset