Kokaiinia tekotakapuolessa - salakuljettaja jäi kiinni Portugalissa iltalehti 16:39 13.02

Huumetta oli peppuun piilotettuna noin kilo. Portugalin poliisi on pidättänyt Lissabonin lentokentällä miehen, joka yritti tuoda maahan kilon kokaiinia piilotettuna tekotakapuoleen. Brasilialainen mies oli lentämässä Lissaboniin Belémistä Pohjois-Brasiliassa.


Euroviisujen semifinaalijako selvillä – Saara Aalto nousee lavalle ensimmäisenä viisupäivänä mtv 16:42 29.01

Vuoden 2018 Euroviisujen osallistujamaat jaettiin kahteen semifinaaliin isäntäkaupunki Lissabonin kaupungintalolla. Suomi on mukana ensimmäisessä semifinaalissa.


Euroviisulohkot arvottiin: Suomi esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa iltalehti 15:33 29.01

Suomi kilpailee pääsystä finaaliin samassa lohkossa muun muassa Viron, Israelin ja Kreikan kanssa. Tämän vuoden Eurovision laulukilpailun karsintalohkot on arvottu Lissabonin kaupungintalolla. Suomi esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa yhdessä Valko-Venäjän, Bulgarian, Liettuan, Albanian, Tshekin, Belgian, Islannin, Azerbaidzanin, Israelin, Viron, Sveitsin, Itävallan, Irlannin, Armenian, Kyproksen, Kroatian, Kreikan sekä Makedonian tasavallan kanssa.


Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen arvostelee faktantarkastajia kannanottonsa tulkinnasta iltalehti 16:14 27.01

Valitsijayhdistyksensä presidenttiehdokas Paavo Väyrynen arvostelee Uuden Suomen blogissaan, että Alma Median faktantarkastaja on kääntänyt hänen kannanottonsa päinvastaiseksi. Väyrysen mukaan muun muassa Iltalehdessä (24.1.) julkaistussa faktantarkastusjutussa väitettiin, että hänen kantansa Lissabonin sopimuksen tulkinnasta on tarua. - Jutun mukaan, olisin sanonut, että ”Euroopan unionin Lissabonin sopimus velvoittaisi Suomea antamaan kriisitilanteessa sotilaallista apua muille EU-maille. Tosiasiassa kantani on ollut ja on päinvastainen, Väyrynen kirjoittaa.


Paavo Väyrynen suivaantui faktantarkastajille: ” Viimeinen oma kokemukseni on kaiken huippu” uusisuomi 11:32 27.01

Kansanliikkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen ei sulata faktantarkastajien näkemystä siitä, että hänen Lissabonin sopimukseen liittyvät väitteensä eivät pitäisi paikkaansa. Väyrysen mukaan faktajutuista on tullut osa yksipuolista vaalipropagandaa.


Faktantarkistus: Paavo Väyrynen ei puhunut totta sotilaallisesta avunannosta – Haatainen, Niinistö ja Vanhanen ovat oikeassa uusisuomi 18:55 24.01

Väite: "Sitten meillä on lakia muutettu sillä perusteella, että se [Lissabonin sopimus] velvoittaa sotilaalliseen apuun."


Alman faktantarkistajat tarkistivat Paavo Väyrysen väitteen Lissabonin sopimuksesta - ei ole totta iltalehti 12:41 24.01

Väite: "Sitten meillä on lakia muutettu sillä perusteella, että se [Lissabonin sopimus] velvoittaa sotilaalliseen apuun." Tuomio: Tarua


Sauli Niinistö älähti Väyryselle: ”Todellako pidit ministerisalkkua noin tärkeänä?” uusisuomi 19:52 22.01

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen kertoo vastustaneensa sisimmässään Lissabonin sopimukseksi kutsutun EU:n perussopimuksen laatimista, vaikka ajoi sitä samaan aikaan Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä.


Sauli Niinistö älähti Väyryselle: ”Todellako pidit ministerisalkkua noin tärkeänä? Minusta se on käsittämätöntä!” uusisuomi 19:52 22.01

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen kertoo vastustaneensa sisimmässään Lissabonin sopimukseksi kutsutun EU:n perussopimuksen laatimista, vaikka ajoi sitä samaan aikaan Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen ulkoministerinä.


Yllättävä valinta! NCIS-tähti juontaa Lissabonin euroviisut iltalehti 19:41 08.01

Lissabonin Euroviisujen juontajana nähdään neljä naista. Neljästä juontajasta ehdottomasti tunnetuin on Daniela Ruah, amerikkalais-portugalilainen näyttelijä. 32-vuotias Ruah tunnetaan parhaiten roolistaan televisiosarjassa NCIS: Los Angeles.


Saara Aalto paljasti: Valitsi tänään kolme ehdokasta Euroviisu-kappaleekseen iltalehti 19:05 03.01

Maaliskuun UMK-lähetyksessä selviää, millä kolmesta kappaleesta Saara Aalto lähtee edustamaan Suomea Euroviisuihin. Laulaja Saara Aalto on tänä vuonna ainoa kilpailija Uuden Musiikin Kilpailussa. Euroviisu-edustajan sijasta UMK-lähetyksessä valitaan kappale, jonka Aalto Lissabonin viisufinaalissa esittää. Keskiviikkona Aalto twiittasi, että on tullut aika valita ehdokkaiden joukosta ne kolme kappaletta, jotka pääsevät 3. maaliskuuta käytävään Uuden Musiikin Kilpailuun.


Uutiset