Keskusta kutsui puolueaktiivit Helsinkiin – puolueväen äänet halutaan omalle presidenttiehdokkaalle MTV 23:45 13.01

Presidentinvaalien kampanjointi kiihtyy, kun vaaleihin on aikaa kaksi viikkoa. Keskusta on kutsunut täksi viikonlopuksi yli 300 puolueaktiivia puheenjohtajapäiville Helsinkiin vauhdittaakseen vaalikampanjaa.


Jokipojat sysäsi kolmessa minuutissa RoKin pudotuspeliviivan alle jatkoaika.com 21:12 13.01

Joensuussa elintärkeistä pisteistä taistelivat lauantaina pudotuspeliviivan tuntumassa pyörivät Jokipojat ja RoKi. Taistelu tiivistyi lopulta toiseen erään ja muutamaan minuuttiin, kun Jokipojat tappoi pelin tehtailemalla kolme maalia reilussa kahdessa minuutissa. Pelin lopuksi tulostaululla loistivat numerot 6?2.


Viialalaiset koulupojat keksivät metkan tavan auttaa entistä päiväkotiaan – "Kynästä se alkoi ja lopuksi heillä oli osa Arabian astiastoa" MTV 06:49 10.01

Viialalaiset koulupojat keräsivät tavaranvaihtotempauksellaan lahjakortin entiselle päiväkodilleen.


Onko tässä mitään tolkkua? Jokerien tähdillä ylimääräinen 6000 kilometrin reissu Kazakstaniin ”höntsäkiekon” pariin iltasanomat 21:50 09.01

Kvartetti Jokereista lähtee viikonlopuksi 3000 kilometrin päähän KHL:n tähdistöotteluun.


Älä kuvaa! - Liikenneturva opastaa käytöstapoja onnettomuuspaikalle iltalehti 07:23 07.01

Liikenneturva pyytää ihmisiä lopettamaan kännykällä kuvaamisen onnettomuuspaikoilla. Turvallisuus ensin - omalla toiminnalla ei saa lisätä riskejä. Jos apu on jo paikalla, ajetaan onnettomuuspaikan ohi mahdollisimman sujuvasti liikennettä seuraten. Näin Liikenneturva kertoo Älä kuvaa -kampanjastaan viraston Facebook-sivuilla. Se antaa ohjeet, kuinka toimia onnettomuuspaikalla kuvaamisen sijaan. Ensin tulee auttaa loukkaantuneita, sitten hälyttää apua ja lopuksi varoittaa muita. Pyysi poseeraamaan


Talvi tulee vihdoin pääkaupunkiseudulle! Leuto suojasää vaihtuu viikonloppuna pakkaseen ja lumisateisiin iltalehti 19:09 05.01

Etelä-Suomeen odotetaan lunta parin sentin verran, mutta mahdollisuudet myös suurempaan lumipeitteeseen ovat olemassa. Helsinkiin ja muualle pääkaupunkiseudulle on luvattu viikonlopuksi kevyttä pakkasta ja lumisadetta. Pakkaslukemat pyörivät 1-4 asteen välillä. - Sanoisin, että lunta tulee sentistä kahteen senttiin. Tähän liittyy kuitenkin tietty mahdollisuus, että lunta voisi tulla enemmänkin, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr.


Torjuntoja ja videotarkistuksia - KalPa nousi köysistä voittoon iltalehti 21:30 03.01

Vuoden 2018 ensimmäisestä ottelusta Kuparisaaressa kehkeytyi maalivahtien kaksintaistelu. Loppujen lopuksi KalPa otti pidemmän kaavan voiton lukemin 2-1. Ottelu alkoi Sportin tahdissa, ja KalPa-vahti Niko Hovinen joutui kovaan työntekoon. Kuopiolaisvieraat joutuivat rikkomaan avauserässä kahdesti, mutta kotkapaitojen hyvästä ylivoimapyörityksestä huolimatta KalPa selvisi ilman takaiskuja.


Tilit selviksi vuoden lopuksi: Poliisi nappasi näpistelijän, jota epäillään tältä vuodelta kymmenistä rötöksistä MTV 10:42 31.12

Sisä-Suomen poliisi otti eilen kiinni henkilöitä, jotka olivat vuoden aikana syyllistyneet toistuvasti rikoksiin.


JYPin isot pojat jälleen isoja: "Haasteellisia pelejä näin joulutauon jälkeen" jatkoaika.com 20:12 26.12

JYP ja Jukurit tarjosivat Jyväskylässä tapaninpäivänä kiekkoviihdettä kerrakseen. Paljon taklauksia ja paikkoja puolin ja toisin aina jatkoerään asti. JYPin sankariksi nousi loppujen lopuksi puolustaja Mikko Kalteva kahdella osumallaan.


Mikä loppu! Yliajalla torjuttu rankkari pelasti Bayernin iltalehti 18:51 16.12

Bayern voitti Stuttgartin vieraissa 1-0. Ottelun loppu oli todellinen jännitysnäytelmä. Bundesliigaa johtava Bayern München näytti 90 minuutin kohdalla vievän rutiinipisteet Stuttgartista. Yliajalla ottelussa nähtiin kuitenkin vielä mielettömät tilanteet molemmissa päissä. Aiemmin viikolla Kölnin kaatanut Bayern matkusti viikonlopuksi Stuttgartiin. Siellä vastassa oli kotijoukkue, joka oli kolmen peräkkäisen tappion ajautunut lähelle putoamisviivaa.


Tarja Halonen sanoo katuvansa kahta asiaa - ”Se on ehkä vähän tragikoomista” iltalehti 10:04 16.12

Presidentti Tarja Halonen vieraili IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Jakson lopuksi erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyi Haloselta, onko tällä joitain tehtyjä tai tekemättä jääneitä asioita, joita hän katuu. - Se on ehkä vähän tragikoomista, että toisaalta kadun sitä, että en ronskimmin ollut oma itseni, kun koitin tehdä kaiken, mitä tuli tehtäviksi - sitten toisaalta olisin joissain kohdin voinut olla diplomaattisempi, Halonen myöntää.


Presidentti Niinistö avaa virallisesti kampanjansa ja hyppää viikonlopuksi vaalijunaan MTV 14:29 08.12

Istuva presidentti Sauli Niinistö avaa virallisesti presidentinvaalikampanjansa tänään iltapäivällä kello 15. MTV Uutiset seuraa avaustilaisuutta Helsingin Kampin Narinkkatorilta.


Live klo 15: Presidentti Niinistö avaa virallisesti kampanjansa ja hyppää viikonlopuksi vaalijunaan MTV 14:29 08.12

Istuva presidentti Sauli Niinistö avaa virallisesti presidentinvaalikampanjansa tänään iltapäivällä kello 15. MTV Uutiset lähettää avaustilaisuuden suorana lähetyksenä Katsomossa Helsingin Kampin Narinkkatorilta.


Hodorkovski Putinin asettumisesta ehdolle: Venäjällä ei ole varaa menettää vielä kuutta vuotta iltalehti 22:36 07.12

Vladimir Putinin arvostelijana tunnetun Mihail Hodorkovskin mukaan presidentinvaaleja ei voi voittaa, koska käytännössä ne eivät ole edes vaalit. Venäläinen liikemies ja tunnettu Vladimir Putinin vastustaja Mihail Hodorkovski kommentoi Venäjän hallintoa arvostelevalle Eho Moskvy -radioasemalle Putinin asettumista ehdolle ensi vuoden presidentinvaaleissa. Putin ilmoitti aikeistaan asettua ehdolle keskiviikkona. - Iäkäs ihminen, joka 18 vuoden vallan aikana on toteuttanut kaikkia mieleen juolahtaneita aikeita, on loppujen lopuksi tuonut mielettömiä rikkauksia ainoastaan omalle lähipiirilleen. Ihminen, joka on näiden 18 vuoden aikana tullut riippuvaiseksi siitä samaisesta lähipiiristä, joka on muuttunut maata ryöstäväksi rikollisliigaksi, kuvaili Hodorkovski.


Sää lauhtuu – matalapaine levittää viikonlopuksi sateita koko maahan MTV 20:21 07.12

Sää lauhtuu. MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että lännestä saapuu laaja matalapaine, jossa tuulet voivat voimistua jopa myrskylukemiin ainakin Pohjanlahdella ja mahdollisesti myös Pohjois-Pohjanmaalla.


Elias Kaskisen ronski esitys hämmensi tuomareita – heitti piimät päälleen esityksen lopuksi mtv 20:15 03.12

Tähdet, tähdet -ohjelman yhdeksännessä jaksossa sukelletaan musikaalien ihmeelliseen maailmaan. Lähetyksen päätteeksi selviää, ketkä kaksi pääsevät finaaliin.


Pirjo Nuotio arvosti Leena Kaskelaa suuresti: ”Hän oli The Anchor Woman” iltalehti 16:04 03.12

Pirjo Nuotio korostaa, että toista vastaavanlaista uutisankkuria ei enää tule. MTV:n eläkkeellä oleva uutisankkuri Pirjo Nuotio ehti tehdä töitä yhdessä Leena Kaskelan kanssa peräti kolmisenkymmentä vuotta. Tosin loppujen lopuksi naiset kohtasivat työpaikalla harvoin, sillä he olivat aina eri vuoroissa. Vuosien mittaan ehti kuitenkin tutustua hyvin. Nuotion muistot Kaskelasta ovat ehdottoman myönteisiä.


Sampo Terho Finlandia-voittajan junttipuheista: ”Toivottavasti kuulemme anteeksipyynnön” iltalehti 19:59 29.11

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkittu Juha Hurme puhutteli yleisöä junteiksi ja kehotti heitä opettelemaan ruotsia. Sinisten kansanedustaja Sampo Terho ei pitänyt piikistä. Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja Hurme piti kaksikielisen ja kärkkään juhlapuheen, kun hänen teoksensa Niemi oli valittu palkinnon saajaksi. Hurme aloitti puheensa kutsumalla yleisöä älykkäiksi apinoiksi, vaihtoi sitten ruotsin kieleen ja lopuksi kehotti kaikkia koulukirjojen pariin.


Näkökulma: Lapsi ay-politiikan pelinappulana iltalehti 18:10 23.11

Työssäkäyvät vanhemmat tarvitsevat päiväkoteja, jotka ovat Suomessa tunnetusti korkeatasoisia juuri SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolan paheksuman yliopistokoulutuksen ansiosta, kirjoittaa Lasse Laatunen. Suomen Lähi- ja Perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola kirjoitti Iltalehteen 21.11. kirjoituksen ”Vastataanko varhaiskasvatuksessa lapsen perustarpeisiin myös tulevaisuudessa?”. Silja Paavolan kirjoitus oli lapsen terveen kasvattamisen sijaan sellaista taivaita syleilevää ay-jargoniaa, että se ansaitsee arvion sekä puheenjohtaja Paavolan motiiveista että itse asiasta eli lasten huolenpidosta ja kasvattamisesta. SuPerinkin palkkaneuvottelut lähestyvät. Niitä Paavola kirjoituksellaan pohjusti. Hänet tunnetaan ay-johtajana, jolta teksti ei lopu, vaikka ajatus olisikin katkennut. Paavola kirjoitti mm. ”Lapsen aivot kehittyvät nopeasti ensimmäisen neljän ikävuoden aikana. Riittämättömän hoivan tiedetään vaikuttavan erittäin epäedullisesti aivojen kehitykseen”. Ja Paavola lukee varhaiskavatuslakinsa madonluvut kirjoituksensa lopuksi: ”SuPer kantaa huolta pienten lasten hoitajien hoidollisen osaamisen varmistamisesta, jos pedagogisesti painottuneiden, yliopistosta valmistuneiden työntekijöiden määriä tullaan lisäämään lasten arkeen päiväkodeissa”. Paavolalle on kauhistus, jos hoitajien koulutustaso nousee päiväkodeissa. Sanoma on ay- ja järjestöpolitiikkaa raadollisimmillaan. Lapsi on Paavolan ajattelussa vain tunteisiin vetoava pelinappula.


Viikko tuo lunta Pohjois-Suomen lisäksi myös maan eteläosiin - katso myös päivän ennuste iltalehti 04:42 20.11

Lumisateita Etelä-Suomeenkin tuova raikkaan talvinen alkuviikko taittuu lauhaksi viikonlopuksi. Uusi viikko tuo lunta Pohjois-Suomen lisäksi myös maan eteläosiin, kun maanantaina saadaan kuurosateita etelää myöten ja lämpötilat laskevat nollan tuntumaan. Ilmatieteen päivystävän meteorologin Ville Siiskosen mukaan lämpötila on nollan tienoilla myös Hämeen eteläpuolella ja sadekuurot saadaan suuressa osassa Etelä-Suomeakin lumena.


Uutiset