Ilmavoimien suuri lentoharjoitus alkaa tänään - taivaalla näkyy kirkkaita valoilmiöitä iltalehti 10:16 23.04

Harjoituksen lentotoiminta suuntautuu Rovaniemen ja Kuopion väliselle alueelle. Ilmavoimat järjestää Ilmataktiikka 18 -lentotoimintaharjoituksen 23.-27. huhtikuuta. Ilmavoimien mukaan harjoitukseen osallistuu 26 Hornet-monitoimihävittäjää, kuusi Hawk-suihkuharjoituskonetta, NH90-kuljetushelikopteri sekä kuljetus- ja yhteyskoneita. Lentotoiminta alkaa maanantaina 23. huhtikuuta noin kello 17:30 ja päättyy perjantaina 27. huhtikuuta noin kello 14:30.


Kuortaneenjärven tulvat pahenevat - Kartta: Nämä sadat rakennukset ovat vaarassa iltalehti 08:26 23.04

Tulvakeskuksen vahinkoarvion mukaan Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneenjärven alueella on uhattuna satoja rakennuksia. Vedenpinta on jatkanut nousuaan Kuortaneenjärvellä Etelä-Pohjanmaalla: Tulvakeskuksen ennusteiden mukaan vedenpinnan odotetaan nousevan tasolle 77,40 viikon puolivälissä. Tulvauhassa olevalla alueella sijaitsee noin 150 loma-asuntoa, muutama vakituisessa käytössä oleva asunto ja noin 300 erilaista sauna- tai talousrakennusta.


Räikeää kaahailua sunnuntai-iltana: satasen alueella 165 km/h ja kahdeksankympin alueella 137 km/h MTV 08:11 23.04

Sisä-Suomen poliisilla piti eilen kiirettä räikeää ylinopeutta ajaneiden kanssa Viitasaarella ja Ylöjärvellä.


Sipilän hallitus ilmoitti koventavansa seksuaalirikollisten rangaistuksia - rikosoikeuden professori vastaa: ”Siinä on vedetty kyllä mutkia suoraksi” iltalehti 07:19 23.04

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus on ilmoittanut koventavansa seksuaalirikollisten rangaistuksia. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) esitteli valtioneuvoston selonteon julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2019-2022 eduskunnassa tiistaina. Kymmenisen minuuttia kestäneen puheenvuoronsa lopuksi Orpo nosti esiin turvallisuuden ja oikeusvaltion toiminnan. - Turvaamme 7 200 poliisin tason koko kehyskaudella. Me haluamme, että Suomen tiet ja kadut ovat turvallisia jatkossakin. Me vahvistamme myös oikeusjärjestelmän uskottavuutta. Palautamme käyttöön muuntorangaistuksen, jolloin taparikollisten sakot voidaan jälleen muuttaa vankeudeksi. Kovennamme myös seksuaalirikollisten rangaistuksia, Orpo luetteli.


Pikkuleijonien MM-kaupungin lähistöllä mitattiin hurjia säteilylukemia Venäjällä – näin kommentoi Jääkiekkoliitto iltasanomat 05:58 23.04

Tsheljabinskin hallintoalueella mitattiin korkeita pitoisuuksia radioaktiivista säteilyä.


Horoskooppi 23.4.2018 iltasanomat 02:30 23.04

Millainen päivä tulossa? Lue IS-horoskooppi!


Ranska hyväksyi kiistanalaisen maahanmuuttolain - vasemmisto pitää liian kovana, oikeisto hellänä iltalehti 02:24 23.04

Ranskan kansalliskokous on hyväksynyt kiistanalaisen maahanmuuttolain 61 tuntia kestäneen poliittisen väännön jälkeen. Kansalliskokouksessa 228 edustajaa äänesti lain puolesta, 139 vastaan ja 24 tyhjää. Lain hyväksyminen oli pitkälti presidentti Emmanuel Macronin oman En Marche! -puolueen (LREM) ansiota. Laki mahdollistaa maahanmuuttajien säilöönoton jopa 90 päiväksi, mikä on aiempaan maksimiaikaan verrattuna kaksi kertaa kauemmin. Se myös puolittaa turvapaikkahakemusten käsittelyajan puoleen vuoteen ja helpottaa parempien taloudellisten olojen perässä muuttaneiden karkottamista. Pakolaisstatuksen saaneille tarjotaan enemmän tukea esimerkiksi työpaikkojen ja kieliopintojen muodossa.


Selviytyjissä todellinen yllätyskäänne – tv-katsojat äimistyivät ratkaisusta: ”Olipa kumma jakso” iltasanomat 22:06 22.04

Varo juonipaljastuksia! Älä lue artikkelia, jos et halua tietää, millainen käänne sunnuntain Selviytyjät-jaksossa nähtiin.


Konfliktialueelta raportoinut mies ammuttiin kuoliaaksi suorassa lähetyksessä Nicaraguassa iltalehti 22:05 22.04

Toimittajiin kohdistuu yhä enemmän väkivaltaa maailman kriisialueilla. Väli-Amerikassa sijaitsevan Nicaraguan etelärannikolla tapahtuvista hallituksenvastaisista mielenosoituksista raportoinut toimittaja ammuttiin suorassa lähetyksessä lauantaina. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, paikallismedioita siteeraten.


Kuvat: Pohjanmaa ui vesimassojen alla – meteorologi: Näin viikko alkaa tulva-alueilla iltasanomat 22:00 22.04

Poikkeuksellisen rankat tulvat helpottavat pohjalaisjokien varsilla. Koko Suomessa pahin ei ole välttämättä takana.


Vapun sääennusteen yllä leijuu tummia pilviä, mutta lunta ei sentään ole luvassa: ”Nyt saa jännätä, tuleeko sadealue etelästä” iltalehti 21:32 22.04

Maanantaina sää lämpenee hieman. Vapun sää näyttää tämänhetkisten ennusteiden mukaan epävakaiselta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala. Mustalan mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että etelästä saapuva sadealue ulottuu vappuna Suomeen saakka. Jos näin käy, lämpötilatkin saattavat vappuna jäädä jopa alle kymmenen asteen.


Norjan viranomaisten erikoinen pyyntö abeille: älkää harrastako seksiä liikenneympyröissä iltalehti 20:32 22.04

Norjalaiset penkkarit vaikuttavat olevan vähän turhankin rajut. Norjalaiset abijuhlat eli penkkarit ovat tunnetusti hieman kovemmat kuin meillä Suomessa - ainakin mitä kestoon ja juhlimisen määrään tulee. Juhlat ovat nimeltään Russ ja ne kestävät alueesta ja koulusta riippuen viikkojen ajan. Russissa juhlitaan ja juodaan rankasti. Osa opiskelijoista matkustaa Russia varten hankituilla busseilla ympäri Norjaa. Busseja ajaa yleensä maksettu kuljettaja.


KHL-jättiläinen on lyöty! Suomalaispuolustajan seura voitti sensaatiomaisen mestaruuden iltalehti 19:18 22.04

Atte Ohtamaan Ak Bars Kazan on varmistanut KHL:n mestaruuden. Kazan kukisti ratkaisevaksi muodostuneessa viidennessä finaalissa jättiseuran ja suursuosikin ZSKA Moskovan 1-0. Kazan voitti ottelusarjan voitoin 4-1. Rob Klinkhammerin voittomaalia kolmoserän alussa tarkastettiin videolta piinallisen kauan. Kanadalainen ohjasi osumansa ylivoimalla ruotsalaismolari Lars Johanssonin längistä sisään. Tilanteessa tarkistettiin, oliko jalka maalivahdin alueella, kun maila osui kiekkoon. Pitkällisen puntaroinnin jälkeen tuomari osoitti kiekkoa keskelle, ja kazanilaisyleisön bileet lähtivät käyntiin.


Paavo Väyrynen: ”Tämän jälkeen on kaikille täysin selvää, kenen on vastuu keskustan vaalitappiosta” uusisuomi 18:26 22.04

Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sanoo, että keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä olisi voinut ehdottaa puoluehallitukselle ja puoluehallitus puolestaan puoluevaltuustolle, että puolueen sääntöjä olisi muutettu Väyrysen esittämällä tavalla.


Ylivoimainen RoPS murjoi PS Kemin Lapin derbyssä - alkukauden tilastot ovat hirmuista luettavaa! iltalehti 18:13 22.04

Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Kauden ensimmäisessä Lapin paikalliskamppailussa Rovaniemellä kotijoukkue RoPS teki selvää jälkeä PS Kemistä. Maalintekijöinä kunnostautuivat Lassi Lappalainen, Filip Ivanovski ja Agnaldo. Rovaniemeläisten alkukausi on sujunut hirmuisessa liidossa. Seura on neljän kierroksen jälkeen ainoana voittanut kaikki neljä otteluaan ja paukuttanut niissä yhteensä seitsemän osumaa. Vielä paljon hämmentävämpi on RoPS:n päästettyjen maalien tilasto: niitä ei ole neljässä pelissä vielä ainuttakaan!


Keskustan puoluesihteeri­ehdokkaat kummeksuvat Liike Nyt -hanketta iltasanomat 18:11 22.04

Liike Nyt -hanke ei vakuuta keskustan puoluesihteerikandidaatteja.


Jalasjärven tulva-alueella koululaisten matkaa turvataan avustajilla, kaupunki varoittaa: ”On parempi myöhästyä koulusta kiertotien käyttämisen takia kuin mennä lähelle tulvavettä” iltalehti 17:51 22.04

Alueen koulukyytien reitteihin ja aikatauluihin on odotettavissa muutoksia. Etelä-Pohjanmaalla Kyrönjoen tulvat ovat aiheuttaneet erityisjärjestelyjä tieliikenteessä. Erityisesti huolta tulvat aiheuttavat koululaisten koulumatkoihin. Kurikan kaupunki ja pelastusviranomaiset yhdessä varoittavat tiedotteessa, että kenenkään ei pidä vaarantaa omaa turvallisuuttaan kouluun pääsemisen kustannuksella. - Kenenkään ei pidä lähteä ylittämään suljettuja tieosuuksia missään tapauksessa. Vanhempien on myös pidettävä huoli, että lapset eivät mene lähellekään virtaavaa vettä tai tulvivia teitä. Siellä on syvä oja aina piilossa, painottaa palomestari Jani Välimaa Jalasjärven paloasemalta Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.


Paavo Väyrynen vastaa Juha Sipilälle puoluevaltuuston puheenjohtajuudesta: ”Ehdotukseni sopi puoluedemokratiaan” iltalehti 17:10 22.04

Väyrynen on jo aiemmin julkisuudessa todennut, että tehty ratkaisu puheenjohtajavalintaa koskevasta sääntömuutoksesta koituu keskustan kohtaloksi tulevissa vaaleissa. Paavo Väyrynen vastaa pääministeri Juha Sipilän esittämään väitteeseen koskien puoluekokouksen puoluevaltuuston puheenjohtajuutta. Sipilä totesi tänään Ylen haastattelutunnilla, että Väyrysen esitys puheenjohtajavalintaa koskevasta sääntömuutoksesta on "täysin utopistinen ajatus".


Saksan demarit saivat 155-vuotisen historiansa ensimmäisen naispuheenjohtajan iltalehti 16:59 22.04

155-vuotias puolue valitsi puheenjohtajakseen Andrea Nahlesin. Saksan sosialidemokraattinen puolue SPD valitsi sunnuntaina itselleen uuden puheenjohtajan. Andrea Nahlesin valinta oli odotettu. Hän on ensimmäinen nainen SPD:n johdossa puolueen 155-vuotisen historian aikana. - Tänään, tässä puoluekokouksessa, rikoimme puolueen lasikaton. Ja katto tulee pysymään avoimena, sanoi Nahles Wiesbadenissa pidetyssä puoluekokouksessa.


Vt3:n tulva jatkuu: avustajat turvaamaan Jalasjärven lasten koulumatkaa iltasanomat 16:45 22.04

Kurikan kaupunki järjestää avustajia turvaamaan koulumatkaa tulvan saartamilla alueilla.


jättilastista Tulli käräytti johtajaisä katkaisi propagandalähetykset Pohjois-Korean laitos Tällainen on mitään spesiaalia" Ruotsissa - oli salakuljettaneen siinä ollut mitään silminnäkijöitä tänään - syyttäjä Tässä kelissä Manta viipymättä toimiin ydinasearsenaalin – Ilmatieteen – junaliikenne

Uutiset