Mustikkasadosta voi tulla pettymys – pitkittynyt kuivuus pienentää marjakokoa MTV 10:58 20.06

Kukkahavaintojen perusteella mustikkasadosta on tulossa keskinkertainen koko maassa, arvioi Luonnonvarakeskus Luke.


Suomessa on vajaat 2000 ilvestä ja määrä laskee – metsästys harventaa kantaa MTV 17:57 13.06

Suomen ilveskanta on pienentynyt viidenneksellä edellisvuoteen nähden, kertoo Luonnonvarakeskus (Luke).


Uutta tietoa Suomen susien liikkeistä: Susikannan painopiste siirtymässä länteen – eläinten määrä kasvanut MTV 09:06 06.06

Suomen susikannasta 70 prosenttia on Länsi-Suomessa ja susilaumojen määrä on lisääntymässä. Asia ilmenee Luonnonvarakeskus Luken tänään julkaisemasta suden kanta-arviosta.


Punaisina lähes koko maassa loimottavat siitepölykartat ajavat allergiset ahdinkoon - asiantuntija kehottaa lääkitsemään: ”Allergia itsessään väsyttää, lääkkeestä se tuskin johtuu” iltalehti 11:48 14.05

Koivun siitepölykausi on iskenyt hieman tavanomaista vuotta myöhemmin, sillä lämpöä saatiin odotella. Silmät vuotavat, nenä vuotaa, limakalvoja kutittaa ja kirvelee ja alituiseen väsyttää. Nämä ovat yleisimmät siitepölyallergian oireet, joista kärsii Allergia- ja astmaliiton mukaan noin 20 prosenttia suomalaisista. Luonnonvarakeskus povasi huhtikuussa tulevan kevään olevan koivun siitepölyn suhteen tavallista tuhdimpi. Huhtikuisen ennusteen mukaan koivun hedenorkkoja esiintyisi tänä keväänä enemmän kuin kolmena edellisvuotena, ja allergikkoja varoiteltiin hankalasta siitepölykaudesta.


Härkäpapua jo yhtä paljon kuin perunaa – erikoiskasvien ja rehunurmen viljelyalat kasvoivat MTV 14:01 08.05

Erikoiskasvien ja rehunurmen viljelyalat kasvoivat Suomessa viime vuonna, tiedottaa Luonnonvarakeskus (Luke). Vilja-ala pieneni muutaman prosentin lähinnä siksi, että ohranviljely väheni kymmeneksen.


16 sutta sai pannan kaulaansa talven aikana MTV 18:19 11.04

Luonnonvarakeskus (Luke) on kuluneena talvena pannoittanut kaikkiaan 16 sutta. Pannoituksia tehtiin Kainuussa, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa.


Enemmän metsäpeuroja Suomenselän talvehtimisalueella – Kainuussa kantaa ei saatu arvioitua MTV 10:01 04.04

Suomenselällä Pohjanmaalla on talvehtinut enemmän metsäpeuroja kuin viime vuonna. Tänä talvena alueella on jopa noin 1500 metsäpeuraa, pari sataa enemmän kuin vuosi sitten, kirjoittaa Luonnonvarakeskus Luke. Lisäksi vasojen osuus on kasvanut jonkin verran ollen nyt noin 18 prosenttia.


Koivu kukkii runsaana – siitepölykaudesta tulossa hankala MTV 09:48 03.04

Koivun hedenorkkoja esiintyy tänä vuonna selvästi enemmän kuin kolmena edellisenä vuonna, kertoo Luonnonvarakeskus (Luke). Siitepölystä kärsivien allergikkojen kannattaakin varautua melko hankalaan siitepölykauteen.


Karhujen määrä loivassa kasvussa – lisääntyneet etenkin Kaakkois-Suomessa MTV 10:44 28.03

Karhujen määrä on Suomessa loivassa kasvussa, arvioi Luonnonvarakeskus. Karhujen kokonaismääräksi laskettiin 2?130–2?260 yksilöä ennen metsästyskautta.


Karhujen määrä on kasvussa – lisääntyneet etenkin Kaakkois-Suomessa iltasanomat 10:27 28.03

Karhujen määrä on Suomessa loivassa kasvussa, arvioi Luonnonvarakeskus.


Suomen top 50 maataloustuen saajat - Närpiön tomaattibisnekseen virtasi taas suuria summia iltalehti 10:25 21.03

Maaseutuvirasto on listannut Suomen suurimmat maataloustuen saajat. Suurin tuensaaja 2017 oli Luonnonvarakeskus runsaan 2,2 miljoonan euron tukipotilla. Luonnonvarakeskus on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. Toiseksi eniten tukea sai Suomen metsäkeskus vajaan 2 miljoonan euron tuella. Metsäkeskus kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä sekä valvoo metsälainsäädännön noudattamista. Sen tehtävänä on edistää kestävää metsätaloutta ja alan elinkeinoja sekä neuvoa metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa sekä hyödyntämisessä. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.


- laki voimaan Erikoinen ilmiö hyväuskoisilta Kaleva ostaa Kampradin viesti kannabiksen - laki kuvat Tältä Jari pariin – yksi

Uutiset