Suomalaisvarsat positiivisia ison rahan jahdissa – Korven talliin lähes 50000 euroa iltasanomat 19:48 19.08

Lyhyen matkan E3-finaalit toivat Suomeen tukun euroja, vaikka lähtöjen voitot jäivät Ruotsiin.


Nuoren reserviläisen kuolema Säkylässä paljasti puutteet Puolustusvoimien ohjeissa - uudet suositukset iltalehti 12:43 15.08

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) suosittelee Puolustusvoimille saattuetoiminnan ja sen harjoittelun lisäohjeistamista. Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) julkisti tiistaina turvallisuustutkintansa viime lokakuussa Porin prikaatissa Säkylässä sattuneesta reserviläisen kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta. Onnettomuus sattui Libanoniin koulutetun kriisinhallintajoukon saattueharjoituksessa. Usean ajoneuvon saattueen peräpää kiihdytti vauhtia säilyttääkseen lyhyen etäisyyden edessä oleviin ajoneuvoihin, jolloin juoksuun lähtenyt reserviläinen kompastui jalkoihinsa ja kaatui panssaroidun Pasi-miehistönkuljetusajoneuvon alle. Uhri kuoli ripeästä ensiavusta huolimatta.


Näkökulma: Elokuun kriisi 2017 - Pohjois-Korean taltuttamisessa on viivytelty iltalehti 11:11 11.08

Pasifismi on huono ideologia turvallisuuspolitiikassa, kun elämme rauhattomassa maailmassa, kirjoittaa Alpo Rusi. Arvioidessaan ensimmäisen maailmansodan syitä Christopher Clark toteaa huomattavassa teoksessa Sleepwalkers (Unissakävelijät), että sota ei ollut seurausta pitkäaikaisesta olosuhteiden heikkenemisestä vaan kansainvälisessä järjestelmässä koetuista lyhyen aikavälin shokeista. Kehitys kulminoitui "heinäkuun 1914 kriisinä" tunnettuun yhden kuukauden jaksoon.


Amerikkalainen karhu murtautui autoon ja törmäsi postilaatikkoon iltalehti 09:26 08.08

Karhu oli todennäköisesti etsinyt maasturista ruokaa. Karhu murtautui maasturiin ja ajoi sillä lyhyen matkan perjantaina Yhdysvaltain Coloradossa. Karhu peruutti maasturilla pihalta ja törmäsi postilaatikkoon. Auton omistaja Ron Cornelius heräsi törmäyksen aiheuttamaan meteliin.


Laukkanen ui toiseksi Berliinin maailmancupissa –? sivusi SE-aikaansa iltasanomat 20:38 07.08

Suomen Jenna Laukkanen on sijoittunut toiseksi uinnin lyhyen radan maailmancupin osakilpailun 100 metrin rintauinnissa.


Tähtinyrkkeilijä syytti mallivaimoaan pettämisestä - Anthony Joshualta viileä videokuitti rumaan sanasotaan iltalehti 10:49 05.08

WBA-liiton ylemmän kevytsarjan entinen maailmanmestari Amir Khan ajautui sanasotaan vaimonsa Faryal Makhdoomin kanssa. Episodi alkoi, kun Khan ilmoitti Twitterissä eronneensa vaimostaan. Tämän jälkeen Makhdoom oli ilmeisesti lähettänyt Khanille lyhyen pätkän viestiketjusta toisen miehen kanssa. Khan julkaisi sen Twitterissä. Mestarinyrkkeiljä oletti, että viestiketjussa "Ghost-nimeä" käyttänyt mies oli raskaan sarjan hallitseva mestari Anthony Joshua. - Lol, siirryit painoluokassa ylöspäin. Luota minuun, en ole kateellista tyyppiä. Sinun ei tarvitse lähettää minulle viestejä miehestä, jonka kanssa juttelet. #iljettävää, Khan kommentoi Makhdoomilta saamaansa viestiä.


Kolme asiaa - Näistä Trumpin hallinto on valehdellut ja myöhemmin myöntänyt iltalehti 12:10 03.08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ollut lyhyen kautensa aikana usean skandaalin keskellä. Presidentti Donald Trumpin taustajoukot ja Valkoinen talo ovat puhuneet useaan otteeseen ristiin, ja lausuntoja on pyörretty. Viimeisen tapaus on keskiviikolta, kun presidentti Trump väitti Meksikon presidentin soittaneen hänelle kehuakseen Trumpin maahanmuuttolinjauksia. Todellisuudessa kyse oli G20-huippukokouksessa käydystä keskustelusta, jossa aihetta sivuttiin, uutisoi .


Valkoisen talon ex-viestintäjohtaja paljasti, kuka oli irtisanoutumisen takana: ”Se oli kohtelias keskustelu” iltasanomat 21:38 02.08

Anthony Scaramucci ehti olla Valkoisen talon viestintäjohtajana historiallisen lyhyen aikaa: vain kymmenen päivää.


Huolestuttava trendi - vihaiset miehet leikkaavat vaimonsa nenän irti Intiassa iltalehti 11:09 28.07

Lyhyen ajan sisällä on raportoitu jo seitsemän tapausta. Khazana Devi, 22, meni naimisiin Ranjeet Kumarin kanssa kolme vuotta sitten. Pian häiden jälkeen mies alkoi vaatia vaimoltaan moottoripyörää ja led-televisiota. Vaimon varat eivät tähän riittäneet ja pariskunnan välit kiristyivät, kun Devi ei pystynyt täyttämään miehensä vaatimuksia. Vaimo oli miehen mukaan "häpäissyt" hänet ja Kumar pahoinpiteli vaimoaan säännöllisesti. Pariskunta asuu Shahjahanpurin alueella Delhin itäpuolella.


Kansanedustaja suivaantui Putinin käytöksestä - laati Putinin puolesta Putinin onnittelupuheen 100-vuotiaalle Suomelle iltalehti 09:00 28.07

"Missä sivistys ja hyvän naapurin aito arvostus?", kansanedustaja Jukka Gustafsson kysyy FB-päivityksessään. Kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd) arvostelee Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia huonoista tavoista ja sivistymättömyydestä. - Ei onnitteluja lyhyen kaavan mukaan puhumattakaan pidemmästä. Missä sivistys ja hyvän naapurin aito arvostus? Sdp:n konkariedustaja ihmetteli torstai-iltana julkistamassaan Facebook-päivityksessä.


Viikonloppuna pääkaupunkiseutu tyhjenee vuokra-autoista Jyväskylän MM-rallien vuoksi – myös lyhyen matkan ”kaupunkiautot” ovat rantautuneet Suomeen hs 20:35 27.07


Oulun poliisin "Henkka" sai tarpeekseen: Facebook-vuodatus heistä, jotka tilaavat makkaraperunoita maijan ikkunasta iltalehti 10:35 23.07

Mitä jos joku tulisi tuhannen tuiterissa istumaan sinun työpöytäsi toiselle puolelle maanantaiaamuna kello 9, kysyy Oulun poliisin "Henkka". Oulun poliisilaitoksen tuore Facebook-päivitys on herättänyt vasta lyhyen olemassaolonsa aikana runsaasti huomiota. Viranomaisen tuottamaksi tekstiksi se on sävyltään poikkeuksellisen tunteikas. Kutsumanimen "Henkka" allekirjoittamassa päivityksessä avaudutaan poliisipartion arjen ärsyttävistä puolista. Henkan mukaan näitä ovat muun muassa yölliset asiakkaat, jotka yrittävät tilata polisiiauton ikkunasta makkaraperunoita tai udella neljän promillen humalassa, saako puhaltaa muuten omaksi ilokseen.


Näkökulma: Mitä Trump pelkää? iltalehti 20:30 16.07

Trump on puhunut muunneltuja totuukia tasaisesti koko lyhyen virkakautensa ajan, kirjoittaa Markus Tiittula. CNN kävi pari viikkoa sitten läpi Donald Trumpin presidenttinä lähettämät twiitit. Silloin niitä oli 770, ja aihepiireistä suosituin 85 twiitillä oli mediaa vastaan kohdistuneet hyökkäykset. Työpaikoista, veroista ja terveydenhuollosta Trump viesti paljon vähemmän. Trump ei pidä riippumattomasta mediasta, koska se paljastaa hänen valheensa. Pelkästään vajaan puolen vuoden presidenttiyden aikana valheita on kertynyt satoja. New York Times painoi ne kaikki lehteen ja näky oli pysäyttävä.


Futisikoni Rio Ferdinand kohtasi jälleen ikävän perhetragedian - jo toinen kuolema lyhyen ajan sisään iltalehti 14:49 15.07

Rio Ferdinand kohtasi jälleen suuren surun, kun entisen huippupelaajan äiti menehtyi 58-vuotiaana. Janice St Fort menehtyi hävittyään taistelun syöpää vastaan. Nainen menehtyi London Bridge -sairaalassa miehensä vierellä. Myös St Fortin kaikki neljä lasta olivat läsnä kuolinvuoteella. - Hän oli uskollinen äiti meille kaikille ja uskomaton isoäiti lapsillemme. Koko perhe on järkyttynyt. Äitimme oli perheen sydän, joka auttoi meidät aina läpi vaikeiden aikojen hymy huulillaan. Hänen voimansa, rohkeutensa ja mahtava huumorintajunsa ei loppunut koskaan, perhe kertoi tiedotteen välityksellä.


Barguil juhli etappivoittoa Ranskan kansallispäivänä iltalehti 19:20 14.07

Kotiyleisö sai haluamansa maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajossa, kun isäntämaan Warren Barguil voitti 13. etapin perjantaina. Ranskan kansallispäivänä ykköseksi ajanut Barguil sai saman ajan toiseksi sijoittuneen Nairo Quintanan ja kolmanneksi yltäneen Alberto Contadorin kanssa. Mikel Landa oli raskaan, mutta poikkeuksellisen lyhyen etapin neljäs jäätyään kärjestä kaksi sekuntia. Kokonaiskilpailun ykkösenä jatkava Italian Fabio Aru tuli Foix'ssa sijainneeseen maaliin 1.48 minuuttia kärjen perässä.


Yhdysvaltain ohjuspuolustuskoe onnistui - torjui keskipitkän matkan ohjusta simuloineen koeammuksen iltalehti 21:03 12.07

Onnistunut koe suoritettiin vain viikko Pohjois-Korean onnistuneen ohjuskokeen jälkeen. Yhdysvallat simuloi varhain tiistaina tilannetta, jossa maata lähestyy keskipitkän matkan ballistinen ohjus (IRBM), kertoo Reuters. Kokeessa testattiin amerikkalaisen lyhyen ja keskipitkän matkan ohjusten torjuntaan kehitetyn THAAD-järjestelmän (Terminal High Altitude Area Defense) toimintaa ensimmäistä kertaa kyseisen matkan ohjustyyppiä vastaan onnistunein tuloksin - THAAD pysäytti koeammuksen matkan. Keskipitkän matkan ohjuksen käyttäytymistä jäljittelevä koeammus laukaistiin C-17-mallisesta sotilaslentokoneesta Hawaijin pohjoispuolella. IRBM on järjestelmälle haastavampi maali, sillä ohjus kulkee nopeammin kuin lyhyen matkan ohjukset.


Ivanka Trump tuurasi isäänsä G20-kokouksessa - istui samassa pöydässä Kiinan presidentin ja Angela Merkelin kanssa iltalehti 16:45 08.07

Presidentti Donald Trumpin tytär Ivanka edusti lyhyen ajan Yhdysvaltoja G20-maiden huippukokouksessa. Ivanka Trump istui kokouspöydässä isänsä paikalla yhdessä muun muassa Kiinan presidentin Xi Jinpingin ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa. Valkoisen talon edustajien mukaan Ivanka istui pääpöydässä vain hetken, kun hänen isänsä joutui poistumaan salista.


Sillankaiteen ulkopuolella roikkunut henkilö pelastettiin Turussa iltalehti 16:39 07.07

Poliisi sai henkilön hallintaansa lyhyen puhuttamisen jälkeen. Hätäkeskus sai perjantaina vähän kello kolmen jälkeen tiedon Turun ohitustien yläpuolella Vahdontien kohdalla olevalla sillalla roikkuvasta henkilöstä. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että paikalle lähetettiin runsaasti poliisin, ensihoidon ja pelastustoimen yksiköitä. Poliisi sai henkilön hallintaansa lyhyen puhuttamisen jälkeen, ja henkilö ohjattiin asiaankuuluvan viranomaisavun piiriin.


Valtteri Bottas revitteli Mersunsa renkaat riekaleiksi - kuva paljastaa mittavat tuhot iltalehti 13:18 05.07

Valtteri Bottas piipahti lauantaina Etelä-Englannin West Sussexissa järjestettävässä Goodwood Festival of Speed - moottoriurheilutapahtumassa. Suomalainen tähtivieras tarjoili sähäkän vierailunsa aikana yleisölle tukun donitseja muhkean savupilvin kera. Bottaksella oli allaan Mercedeksen F1 W05 Hybrid -formula, jota saksalaistallin kuljettajat käyttivät kaudella 2014. Nastolalaisen Instagramissa julkaisema kuva kertoo, millaista tuhoa F1-auton voima tekee renkaille lyhyen revittelyn aikana. Molemmista kiekoista on irronnut iso pala sisempää kuorta peittävästä kumipinnoitteesta.


Uutiset