Matka-adapterissa erittäin vaarallinen vika: voi aiheuttaa käyttäjälle sähköiskun iltalehti 12:46 21.02

Suomen markkinoilta on löytynyt vaarallinen matka-adapteri, joka voi rakenteellisen vian vuoksi aiheuttaa sähköiskun käyttäjälleen. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on määrännyt Celly UTC01 Multicharger 4 in 1 -adapterin poistettavaksi markkinoilta ja kerättäväksi pois kuluttajilta. Jos olet ostanut kyseisen tuotteen, lopeta heti sen käyttö ja palauta liikkeeseen.


Konkurssien määrä kaksinkertaistui MTV 10:46 21.02

Konkurssien määrä kaksinkertaistui tammikuussa, kertoo Tilastokeskus. Tammikuussa laitettiin vireille 288 konkurssia, mikä on 148 konkurssia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.


Turkki haluaa kastroida lasten hyväksikäyttäjät: taustalla 4-vuotiaan raiskaus häissä iltalehti 08:09 21.02

Turkki vaatii kemiallista kastraatiota seksuaalirikollisille, joiden uhreina ovat lapset. Turkki harkitsee kemiallisen kastraation määräämistä seksuaalirikollisille, joiden uhreina ovat lapset, kertoi uutistoimisto Anadolu. Lakimuutoksessa voidaan edetä nopeasti. Oikeusministeri Abdülhamit Gül sanoi tiistaina, että tuomioistuimet päättäisivät, missä tapauksissa ja kuinka kauan toimenpidettä voidaan määrätä, jotta tuomitun seksuaalivietti alenee tai tukahdutetaan.


Näkökulma: Lapsesi voidaan tappaa joka päivä iltalehti 06:44 21.02

Amerikkalaisvanhemmat eivät jaa vinkkejä siitä, mitä kokata lapselle illalliseksi. He jakavat vinkkejä siitä, miten suojata lapsensa tappajalta, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Mari Julku. Tiedättehän ne internetin lapsipalstat, joissa vanhemmat jakavat toisillensa neuvoja ja vertaistukea? Vinkkejä siitä, kestääkö tämä keväthaalari loskakelejä tai mikä on sopiva määrä unta lapselle. Elämäntilanteeni vuoksi olen seurannut tiiviisti sekä suomalaisia että floridalaisia keskustelupalstoja: lapseni on syntynyt Yhdysvalloissa. Aiheissa on jonkin verran eroavaisuuksia, mutta valtameren molemmin puolin keskustellaan pääasiassa ihan tavallisesta arkielämästä.


VR:n konduktööri pelasti turistiperheen, junat pysähtyivät keskelle öistä metsää: ”Poika oli isän sylissä ja minä kannoin matkalaukkuja” iltalehti 06:33 21.02

Junalla asemansa ohi vahingossa ajanut aasialainen perhe ei ollut uskoa todeksi sitä, että kaksi junaa pysähtyi heidän vuokseen keskellä pimeää yötä. Suomeen turistimatkalle tullut aasialainen perhe muistaa matkansa varmasti lopun ikäänsä eikä vähiten VR:n ystävällisen konduktöörin ansiosta. Kolmihenkinen perhe, eli isä, äiti ja 5-vuotias poika olivat myöhään sunnuntain iltana junassa, joka lähti Helsingistä määränpäänään Rovaniemi. Perheen piti jäädä junasta Kemissä, jossa heillä oli hotellivaraus. Syystä tai toisesta matkalaiset eivät huomanneet jäädä ajoissa pois junasta, joka jatkoi matkaa.


Varapresidentti Pencen oli määrä tavata Pohjois-Korean edustajia salaa olympialaisissa - Pohjois-Korea perui viime hetkellä iltalehti 03:15 21.02

Ulkoministeriön mukaan Mike Pencen oli määrä puhutella Pohjois-Koreaa sen ydinaseohjelmasta. Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pencen oli määrä tavata salassa Pohjois-Korean edustajia Etelä-Koreassa olympialaisten yhteydessä, mutta tapaaminen peruttiin viime hetkellä, kertovat muun muassa Washington Post -lehti ja uutistoimisto AFP. Pencen kanslian mukaan Pencen piti Pyeongchangin -matkallaan tavata Kim Jong-unin sisko Kim Yo-jong sekä Pohjois-Korean nimellinen valtionpäämies Kim Youg-nam.


WP: Pohjois-Korea perui viime hetkellä salaisen tapaamisen USA:n varapresidentin kanssa olympialaisissa iltasanomat 03:07 21.02

Mike Pencen oli määrä tavata Kim Yo-jong ja Kim Yong-nam Etelä-Koreassa.


Trump haluaa määrätä joukkoammuskeluissa käytetyn aseen lisäosan kiellettäväksi - myös muita rajoituksia harkinnassa iltalehti 00:34 21.02

Floridan kouluammuskelu nosti aserajoitukset taas Yhdysvaltojen politiikan keskiöön. Mielenosoittajat vaativat alkuviikosta tiukennuksia Yhdysvaltojen aselakeihin. Presidentti Donald Trumpin hallinto haluaa kieltää lisäosan, jolla puoliautomaattisista aseista saa käytännössä sarjatuliaseen, kertoo uutistoimisto Reuters.


Trump on määräämässä sarjatuliaseeksi muuntavan lisäosan kiellettäväksi iltasanomat 00:17 21.02

Presidentti saattaa harkita Floridan kouluampumisen jälkeen myös muita aserajoituksia.


Gudbransonille kolmen vuoden jatkosopimus Canucksiin jatkoaika.com 20:53 20.02

Siirtohuhujenkin kohteena ollut puolustaja Erik Gudbranson on tehnyt Vancouver Canucksin kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen, jonka keskimääräinen vuosiansio on neljä miljoonaa dollaria.


Moskovalaiset keksivät nerokkaan keinon saada lumipenkat pois stara 20:00 20.02

Moskovaa ovat viime viikkoina koetellut suurin lumimäärä vuosikymmeniin. Lukuisat paikalliset


Venäjä vahvistaa, että ”tusinoittain” venäläisiä on kuollut Syyriassa iltalehti 17:44 20.02

Aikaisemmin Venäjä on myöntänyt viiden venäläisen saaneen surmansa Syyriassa. Venäjän ulkoministeriö on myöntänyt, että "useita tusinoita" venäläisiä sotilaita on saanut surmansa Syyriassa. Päivämäärää ei kerrota. Aikaisempien tietojen mukaan noin 100 venäläistä palkkasoturia kuoli USA:n ilmaiskuissa 7. helmikuuta.


Naiset ajattelevat liikaa – näkymätön työmäärä muodostuu ongelmaksi stara 16:00 20.02

Vaikka sukupuolten väliset erot ovat hälventyneet vuosien varrella, saattavat naiset


Ministeri Lintilä Patriasta ja Ugandasta: ”On tullut uusia asioita esille” iltasanomat 14:39 20.02

Patriassa on tehty virheitä, elinkeinoministeri sanoo. Uusi selvitys on määrä julkaista huomenna.


Vattenfallin nimissä lähetetty huijausviestejä iltalehti 13:12 20.02

Vattenfallin nimissä on lähetetty huijaussähköposteja. Viesteissä väitetään vastaanottajan maksaneen ylimääräistä sähköstään ja pyydetään napsauttamaan eteenpäin. Viestit eivät ole Vattenfallin lähettämiä. Vattenfall neuvoo, ettei viesteihin ei tule reagoida, klikata linkkejä tai vastata.


Nyt puhuu Ugandassa kaapattu toimittaja: He uskoivat, että olin työskennellyt läheisesti suomalaismiehen tappajien kanssa iltalehti 10:14 20.02

Suomalaisen liikemiehen kuolemasta uutisoinut ugandalaistoimittaja Charles Etukuri on kommentoinut sieppaamisensa syitä työnantajalleen New Visionille. Ugandan pääkaupungin Kampalan luksushotellista löytyi kaksi viikkoa sitten maanantaina suomalaisen nelikymppisen liikemiehen ruumis. Sen jälkeen Uganda-kohussa on ollut valtava määrä uusia käänteitä ja mysteereitä. Yksi niistä oli, kun miehen kuolemasta uutisoinut paikallisen New Visionin toimittaja Charles Etukuri kaapattiin. Etukuri siepattiin viikko sitten työpaikkansa edustalta, kun hän oli lähtemässä lounaalle. Silminnäkijöiden mukaan hänet vietiin autoon, jossa oli armeijapukuisia miehiä ja tavallisiin vaatteisiin pukeutunut kuljettaja.


Oulussa raviradan katsomorakennus oli yöllä ilmiliekeissä – vahingot merkittäviä MTV 09:51 20.02

Oulussa Äimäraution raviradalla oli yöllä tulessa katsomorakennus. Palon jälkisammutustyöt ovat yhä käynnissä, eikä vahinkojen täyttä määrää pystytä siksi vielä arvioimaan tarkasti.


Lännen Media: Nuorten määrä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa noussut rajusti - miltei joka kymmenes uusimaalaisnuori asiakkaana iltalehti 07:29 20.02

Psykiatrista erikoissairaanhoitoa saaneiden nuorten määrä on kasvanut merkittävästi lähes koko maassa. 13-17-vuotiaiden nuorten määrä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa on kasvanut ympäri Suomea, kertovat sairaanhoitopiirien tietojen perusteella. Kasvua on tapahtunut erityisesti muutaman viime vuoden aikana. Pohjois-Savossa lähetteet nuorisopsykiatrian poliklinikalle ovat lisääntyneet 56 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Pirkanmaalla nuoria taas tuli kaikkiin psykiatrian erikoissairaanhoidon palveluihin 37 prosenttia enemmän vuonna 2016 verrattuna vuoteen 2015.


Uutiset