Meteorologi kuvailee ensi viikon säätä ainutlaatuiseksi: Koko maassa +30 astetta, jopa ylikin – "Moneen vuoteen ei ole ollut niin kuumaa" MTV 13:41 12.07

Säätä voi kutsua ensi viikolla aivan ainutlaatuiseksi. MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas sanoo, että moneen vuoteen Suomessa ei ole ollut niin kuumaa viikkoa kuin on ensi viikko.


Helteetön heinäkuu? – Ennuste ei lupaa hyvää lämpöä kaipaaville lomailijoille MTV 21:38 03.07

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF on julkaissut uuden kuukausiennusteensa, joka ei lupaa hyvää hellettä kaipaaville suomalaisille, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas arvioi.


Meteorologin lupaus: Juhannuksena kaikki sade tulee vetenä – "Ei ole ollut itsestäänselvyys aiemmin" MTV 10:10 20.06

Juhannusaatto näyttää karulta, mutta ainakaan rakeita ei ropise, lohduttaa MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas.


Säätyypissä tapahtuu huomattava muutos – tulossa sateista ja tuulia, sen jälkeen normaalia suomalaista kesäsäätä MTV 20:20 15.06

Toukokuussa ja alkukesästä on Suomessa nautittu poikkeuksellisen lämpimistä säästä. Viime kuussa tehtiin toukokuun hellepäivien ennätys. Pian säätyypissä tapahtuu kuitenkin huomattava muutos. Sateet ja tuulet valtaavat Suomen ensi viikosta alkaen, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.


Päättäjäislauantaina jopa 30 astetta – tiistaina säässä täyskäännös! MTV 08:35 01.06

Uusi kuu starttaa helteisissä merkeissä, mutta ensi viikolla lämpötilat romahtavat, kertoo meteorologi Markus Mäntykannas.


Nyt se varmistui: poikkeukselliset helteet palaavat ensi viikolla! ”Voisi jo sanoa, että tästä tulee 2000-luvun helteisin toukokuu” MTV 06:18 18.05

Kuluneesta kuukaudesta on tulossa ainakin 2000-luvun helteisin toukokuu, kertoo MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas. Tähän mennessä on mitattu jo seitsemän hellepäivää, ja lisää on luvassa ensi viikolla. 


Tänä vappuna ei tarvitse pelätä sentään lumipyryä: ”Aurinkoisina hetkinä voidaan etelässä kivuta lähemmäs 15 astetta” iltalehti 06:35 25.04

Sekä lämmin että kolea sää on vappuna mahdollista, mutta vettä todennäköisesti sataa, Forecan meteorologi ennustaa. Katso Forecan sääennuste keskiviikolle ja torstaille. Meteorologi Markus Mäntykannas kirjoittaa , että viikon päästä koittavan vapun säätila noudattelee todennäköisesti tavanomaisen vapun kaavaa.


No nyt! Euroopan lämpöaalto rikkoo ennätykset Suomessa kahteen kertaan – etelään +20 astetta! MTV 11:12 16.04

Viikko on alkanut ainakin etelässä sateisissa tunnelmissa, mutta MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas antaa kesästä haaveilijoille toivoa: luvassa voi olla kesäiset 20 astetta lämmintä.


MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas on matkustanut jo lähes sadassa maassa – sodan runtelema Irak jätti lähtemättömän vaikutuksen MTV 07:02 08.04

MTV Uutisten meteorologilla Markus Mäntykannaksella on mielenkiintoinen tavoite: mies aikoo reissata sadassa maassa. Espanjan Sierra Nevadasta tavoitetun meteorologin päämäärästä puuttuu enää kuusitoista maata.


Hamiltonin kohtalosta – moottoriveneestä parhaaksi valitussa ravintolassa tuomaristo perusteli,

Uutiset