MTV:n meteorologi havaitsi pelottavan näyn Helsingin edustan jäillä: "Itse en olisi mennyt" MTV 18:35 21.01

MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas huomasi päivällä Helsingissä Mustikkamaan ja Kalasataman välisellä vesialueella puistattavan näyn.


Presidenttiehdokkaat puhuvat arvoista MTV:n vaalitentissä - Alman faktantarkistajat seuraavat keskustelua livenä iltalehti 16:40 21.01

Varsinaiseen vaalipäivään on enää viikko, ja jäljellä on muutama iso vaalikeskustelu. Tänä iltana näemme, kenellä kahdeksikosta riittää voimaa loppusuoralle. Presidenttiehdokkaat kohtaavat MTV:n vaaliväittelyssä kello 20 alkaen. Illan teemana ovat arvot ja sovinto. Tällä sivustolla tenttiä livenä seuraavat Alma Median faktantarkistajat. Seuranasi ovat Marko-Oskari Lehtonen, Sakari Muurinen, Armi Niemeläja Suvi Tanner. Poimimme illan puheista kiistanalaisia ja kiinnostavia kohtia. Seuraamme keskustelua ja some-kommentteja sekä nostamme esille väitteitä ja niihin liittyviä linkkejä. Kerromme, mitä faktoja toimitus ottaa tarkistettavaksi keskustelun perusteella vaaliviikolla.


Laura Huhtasaari on Iltalehden vaalikoneen suositelluin ehdokas - Niinistö jäi niukasti kakkoseksi iltalehti 16:08 21.01

Huhtasaari oli suositelluin ehdokas vain 78 käyttäjän erolla Niinistöön. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on Alma Median torstaina julkaistun gallupin mukaan presidenttikisassa neljäntenä kuuden prosentin kannatuksella, mutta vaalikoneissa Huhtasaari on kerännyt jopa enemmän suosituksia kuin istuva presidentti Sauli Niinistö. Jo aiemmin on uutisoitu, että Huhtasaari on kerännyt eniten suosituksia Uutissuomalaisen ja MTV:n vaalikoneissa.


Laura Huhtasaari on Iltalehden vaalikoneen suosituin ehdokas - Niinistö jäi niukasti kakkoseksi iltalehti 16:08 21.01

Huhtasaari oli suositelluin ehdokas vain 78 käyttäjän erolla Niinistöön. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on Alma Median torstaina julkaistun gallupin mukaan presidenttikisassa neljäntenä kuuden prosentin kannatuksella, mutta vaalikoneissa Huhtasaari on ollut jopa istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä suositumpi. Jo aiemmin on uutisoitu, että Huhtasaari on kerännyt eniten suosituksia Uutissuomalaisen ja MTV:n vaalikoneissa.


MTV:n suuri kirkkotentti aloittaa presidentinvaalien kiriviikon – "Huipputiimi messissä, antaa palaa" MTV 13:50 21.01

Presidenttiehdokkaat keskustelevat tänään arvoista vaalipaneelissa Kallion kirkossa Helsingissä.


Rock-tähti ja näyttelijä Olavi Uusivirta on kieltäytynyt kymmenistä tv-juontotöistä – "Ei kannata soittaa enää koskaan" mtv 08:45 21.01

Laulaja ja näyttelijä Olavi Uusivirta kertoo MTV:n pitkässä erikoishaastattelussa muun muassa kieltäytyvänsä kategorisesti tv-töistä ja tähtäävänsä yhtyeensä kanssa Suomen parhaaksi livebändiksi.


Suursuosittu rock-tähti ja näyttelijä Olavi Uusivirta hittilevystään MTV:n erikoishaastattelussa: "Ajattelin, että kaikki uskottavuus menee" mtv 08:45 21.01

Laulaja ja näyttelijä Olavi Uusivirta kertoo MTV:n pitkässä erikoishaastattelussa muun muassa kieltäytyvänsä kategorisesti tv-töistä ja tähtäävänsä yhtyeensä kanssa Suomen parhaaksi livebändiksi.


MTV:n kirjeenvaihtaja: Hallinnon alasajo takaisku diilintekijä-Trumpille MTV 19:50 20.01

Yhdysvaltain hallinto ajetaan alas presidentti Donald Trumpin virkaanastujaisten vuosipäivänä budjettineuvotteluiden kariutumisen takia.


MTV: Teini hyökkäsi rehtorin kimppuun espoolaiskoulussa - poliisi paikalle iltalehti 18:06 20.01

Kiinniotettu ei ole koulun oppilas. Tapaus siirtyy aikanaan poliisilta lastensuojeluviranomaisille. Välikohtaus tapahtui Espoossa Juvanpuiston koulussa keskiviikkona, ja siitä uutisoi . MTV:n mukaan poliisi otti teinipojan kiinni eilen perjantaina.


Jersey Shore -sarjan machomies Mike ”The Situtation” Sorrentinolle ankara tuomio: edessä jopa viisi vuotta vankeutta veronkierrosta iltalehti 12:31 20.01

MTV:n huippusuositun Jersey Shore -sarjan tähti pimitti miljoonatulojaan verottajalta vuonna 2011. Jersey Shore -tähti Mike "The Situtation" Sorrentino todettiin perjantaina syylliseksi veronkiertoon. Oikeudenkäynti pidettiin New Jerseyssä. MTV:n vuosina 2009—2012 lähettämän Jersey Shore -sarjan machomiehenä julkisuuteen noussut Sorrentino saattaa joutua jopa viideksi vuodeksi vankilaan.


Lotto arvotaan tänään totuttua aiemmin - myös peliaika lyhenee iltalehti 08:23 20.01

Aikaistuksen taustalla on MTV:n mukaan katsojien palaute. Tästä lauantaista alkaen Lotto arvotaan MTV3:lla entistä aikaisemmin. Loton lisäksi myös Jokeri ja Lomatonni tulevat jatkossa heti Kymmenen uutisten jälkeen jo kello 22.10. Samalla lähetysaika lyhenee, ja vierailijat jäävät tyystin pois. Inserteissä tutustutaan silti edelleen Veikkauksen edunsaajiin.


MTV:n vaaliasiantuntija gallupmuutoksesta: Muiden ehdokkaiden kannattajat saattavat lähteä nyt helpommin uurnille MTV 22:34 18.01

MTV: vaaliasiantuntija, professori Kimmo Grönlund pitää presidentinvaalien toista kierrosta hyvin mahdollisena. Alma Median tänä iltana julkaistu mielipidetutkimus kertoi Sauli Niinistön kannatuksen tippuneen peräti 12 prosenttiyksikköä joulukuun vastaavasta tutkimuksesta.


Lotta Näkyvä vaihtoi lennossa radikaalisti hiusväriä: blondi tukka vaihtui punertavaan - somessa kehutaan: ”Nyt on särmää!” iltalehti 20:11 18.01

Lotta Näkyvä esittelee uusia kutrejaan sosiaalisessa mediassa. Vielä alkuviikosta Lotta Näkyvän kutrit olivat hyvinkin vaaleat. Hän edusti vaaleassa kuontalossaan suomalaiten missien elämäntarinoita valottavan MTV:n Kaunis elämä -uutuussarjan lehdistötilaisuudessa alkuviikolla. Nyt Näkyvän tukka on selvästi punertavampi. Uusi tukan väri kerää kehuja somessa.


MTV:n Tommolan suora pandalähetys hurmasi lukijat: Edes kaksi tuntia tuiskussa seisomista ei hyydyttänyt hymyä: "Viekää Mikalle lämmintä kahvia!" MTV 18:04 18.01

Pandoja Suomeen odottavat kansalaiset kannustivat sosiaalisessa mediassa, kun MTV Uutisten toimittaja Mika Tommola seisoi yli kaksi tuntia suorassa livelähetyksessä ja lumituiskussa odottaen pandojen laskeutumista.


Tällainen on ”Pöllöraadin” loppuarvio – kaksi ehdokasta erottui muista MTV:n presidenttitenteissä MTV 17:13 18.01

Vihreiden Pekka Haavisto ja keskustan Matti Vanhanen olivat MTV:n ehdokastenttien ykköset – ainakin ”Pöllöraadin” mielestä.


MTV:n vaalitentit keräsivät huippuluvut – Etkö vielä nähnyt? Katso täältä kaikkien ehdokkaiden yksittäistentit MTV 10:56 18.01

MTV Uutisten presidenttitentit keräsivät ruutujen ääreen satoja tuhansia suomalaisia. Ohjelmien tuottaja Heli Uusimaa iloitsee siitä, että politiikka kiinnostaa kansalaisia niin runsain mitoin.


Niinistö nuorten tentissä: Olisihan se houkuttelevaa, jos voisi vain syöksyä etelän koneeseen MTV 09:50 18.01

Sauli Niinistö ottaa johtaakseen Suomen joukkueen ja Nita Koivisto Nuorten ääni-toimituksesta pelaa Ruotsin väreissä, kun kun pöytälätkän kiekko putoaa peliin MTV:n nuorten presidenttitentissä.


Niskanen, Kontinen vai Markkanen - MTV:n urheilutoimittajat perustelevat oman suosikkinsa Vuoden urheilijaksi MTV 08:04 18.01

Vuoden urheilija valitaan torstai-iltana. MTV Sportin toimitus valitsi suosikkinsa palkinnon saajaksi.


MTV:n vaalitentti: Paavo Väyrynen vertasi itseään Obamaan ja haukkui Huhtasaaren puheita lapsellisiksi – koostimme parhaat palat MTV 22:36 17.01

Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen vastasi kysymyksiin tänään MTV:n viimeisessä yksilötentissä. MTV Uutiset koosti parhaat palat haastattelusta.


Pöllöraati arvioi MTV:n vaalitentin: Niinistöön pätee vanha viisaus pienestä vasarasta – Väyrynen esitteli nopeita hoksottimiaan MTV 22:22 17.01

MTV:n viimeisissä vaalitenteissä nähtiin tänään tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja valitsijayhdistyksen ehdokas Paavo Väyrynen. MTV:n oma pöllöraati ruotii, miten ehdokkaat suoriutuivat.


Uutiset