KHO: Migri ei voinut käännyttää yksin tullutta alaikäistä jäljittämättä tämän vanhempia MTV 09:58 23.10

Maahanmuuttovirasto ei voinut käännyttää Irakista tullutta alaikäistä turvapaikanhakijaa jäljittämättä tämän vanhempia, korkein hallinto-oikeus linjaa vuosikirjapäätöksessä. Alaikäinen irakilainen kertoi, että hänellä on yhteys vanhempiinsa. Virasto ei jäljittänyt vanhempia.


MTV:n kirjeenvaihtaja: Saksa on poliittisesti jakautunut – "Koulutetut nuoret kyllästyivät maahanmuuttojänkkäämiseen" MTV 11:21 15.10

– Saksa ei ole enää se vakaa johtaja, joka se oli ennen, luonnehtii MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen Baijerin osavaltiovaalien tulosta.


Kommentti: Merkelin hallitus heikkeni ratkaisevasti – vihreiden ja oikeistopopulistien nousukiito jatkuu Saksassa MTV 09:51 15.10

Berliinin suuren koalition kannatus suli Baijerissa yli 20 prosenttiyksikköä. Kompurointi ja kiistely kiihtyy. On ihme, jos hallitus jatkaa koko vaalikauden. Taloudellisesti vahvassa läntisessä Saksassa vaalikarja lähtee herkemmin suojelemaan ympäristöä kuin vastustamaan maahanmuuttoa, kirjoittaa MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen kommentissaan.


Tunisialaisen oleskelulupa hylättiin kansallisen turvallisuuden vuoksi – tapaus palautettiin oikeuden käsittelyyn MTV 10:21 11.10

Korkein hallinto-oikeus on palauttanut hallinto-oikeudelle jutun, jossa tunisialaisen oleskelulupa hylättiin kansallisen turvallisuuden perusteella. Maahanmuuttovirasto oli jo aiemmin evännyt häneltä perhesiteen perusteella myönnettävän oleskeluluvan suojelupoliisin lausunnon vuoksi.


Yhdysvaltalaismedia: Trumpin hallinto haluaa rajoittaa julkista apua saavien maahanmuuttoa MTV 12:00 23.09

Yhdysvalloissa Donald Trumpin hallinto on jälleen tiukentamassa maan maahanmuuttopolitiikkaa, kertoo yhdysvaltalaismedia. Washington Postin mukaan hallinto haluaa tehdä maahan tulemisen ja maahan jäämisen huomattavasti vaikeammaksi niille, jotka käyttävät tai todennäköisesti käyttävät julkisen sektorin avustuksia.


Yhdysvaltalaismedia: Trumpin hallinto haluaa rajoittaa julkista apua saavien maahanmuuttoa iltasanomat 09:55 23.09

Yhdysvalloissa Donald Trumpin hallinto haluaa maahan tulemisen ja maahan jäämisen huomattavasti vaikeammaksi niille, jotka käyttävät tai todennäköisesti käyttävät avustuksia, kertoo yhdysvaltalaismedia.


Kommentti: Jos arvoton mälvääminen jatkuu, EU-maat ovat taas housut kintuissa, kun seuraava pakolaisrysäys tulee MTV 18:29 20.09

EU:n maahanmuuttohaasteiden ratkaiseminen on mennyt jänkkäämiseksi. Jäsenmaat torpedoivat nyt itse niitä päätöksiä, jotka olisi pitänyt tehdä ennen vuoden 2015 kriisiä, kirjoittaa MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.


Maahanmuutto kiihdytti kierroksia puheenjohtajien tentissä – PS:n linjaus sähköisti vasemmiston MTV 16:29 19.09

Turvapaikanhakijoita ja pakolaisia koskenut keskustelu herätti odotetusti tunteita Iltalehden eduskuntavaalitentissä.


Kommentti: Maahanmuutto repii EU:ta ja EU-maita, vaikka pahin virta on saatu tyrehtymään MTV 12:00 19.09

Lupaukset pakolaisongelman "kokonaisratkaisuista" on pakko unohtaa pitkäksi aikaa. Liian monessa jäsenmaassa tuijotetaan omaa napaa ja keskitytään säälittäviin sisäisiin vääntöihin, kirjoittaa MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.


EU-johtajat tapaavat Salzburgissa – pohdinnassa yhteisen rajavartioston perustaminen MTV 06:12 19.09

EU-johtajat tapaavat tänään Itävallan Salzburgissa, jossa illallispöytään ladataan tuhti annos maahanmuuttoaiheita.


Laura Huhtasaari: ”Pyrin tuomaan tahallani maahanmuuttoa esille joka keskustelussa” iltasanomat 06:05 14.09

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari sanoo Setä Arkadia -podcastissa, että persut aikoo ulottaa maahanmuuttokeskustelun ennen vaaleja joka paikkaan.


Sisäministeri Mykkänen: Migrin uusi Afganistan-käytäntö linjassa YK-raportin kanssa MTV 15:00 12.09

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sanoo, että Maahanmuuttovirasto on päätynyt hyvin samantapaiseen arvioon kuin YK:n pakolaisjärjestö UNHCR afganistanilaisia turvapaikanhakijoita koskevassa linjauksessaan.


Poliisi jäädytti palautukset Suomesta Afganistaniin – kaikki palautukset Kabuliin arvioidaan uudestaan MTV 14:38 12.09

Maahanmuuttovirasto katsoo, että Kabulin yleiset olosuhteet ovat heikentyneet maan sisäisen paon kannalta. Tämä vaikuttaa turvapaikkapäätöksiin ja siksi myös poliisi saa vielä tällä viikolla uuden ohjeistuksen. 


Maahanmuutto­virasto muuttaa linjaansa Afganistanin Kabulista – ”Yksittäiselle perheelle aivan merkittävä muutos” iltasanomat 12:55 12.09

Maahamuuttovirasto Migri päivitti arviotaan, koska YK:n pakolaisasiain valtuutetun toimisto arvioi myös Afganistanin tilannetta uudelleen.


Maahanmuutto­virasto muuttaa linjaansa: Afganistanin Kabuliin palautetaan aiempaa harvempi iltasanomat 11:41 12.09

Maahamuuttovirasto Migri päivitti arviotaan, koska YK:n pakolaisasiain valtuutetun toimisto arvioi myös Afganistanin tilannetta uudelleen.


Maahanmuuttovirasto kevensi linjaansa: Lapsiperheiden ei pidä paeta enää maan sisäisesti Kabuliin MTV 10:02 12.09

Maahanmuuttovirasto katsoo, että Kabulin yleiset olosuhteet maan sisäisen paon kannalta ovat heikentyneet. Siksi virasto on päivittänyt afganistanilaisia turvapaikanhakijoita koskevaa linjaustaan.


Suomen Afganistan-linja pysyy: ”Voi edelleen palauttaa” uusisuomi 09:50 12.09

Suomen Maahanmuuttovirasto on nyt päivittänyt päätöskäytäntöään afganistanilaisille turvapaikanhakijoille. Kokonaisuutena Suomen Maahanmuuttoviraston linja pysyy kuitenkin ennallaan: ”Afganistaniin voi edelleen palauttaa” kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita, virasto kertoo.


Jimmie Åkesson on puoluejohtaja, isä ja jalkapallofani, jolla on uhkapeliongelma – pelasi puolessa vuodessa yli 50 000 euroa MTV 16:08 10.09

Skånelainen Jimmie Åkesson on nostanut maahanmuuttovastaisen ja EU-kriittisen Ruotsidemokraatit marginaalista Ruotsin suurimpien puolueiden joukkoon. 39-vuotiaan uhkapelurin poliittinen ura alkoi 20 vuotta sitten eteläruotsalaisen pikkukaupungin valtuustosta. Hän on nuorehkosta iästään huolimatta jo kokenut poliitikko.


Alaikäistä turva­paikan­hakijaa Johaug sairastui Norjan Opiskelijatutkimus Oulun terasseilla päävalmentajaksi ensi vankilan jälkeen Veikkausliiga uudistumassa 12

Uutiset