Trump romahdutti Yhdysvaltain imagon kauttaaltaan maailmalla - vain alle puolet suhtautuu myönteisesti iltalehti 03:57 27.06

Yhdysvaltain imago on turmeltunut lähes kaikkialla maailmassa Donald Trumpin myötä eikä valtaosa ihmisistä luota hänen kykyynsä johtaa. Asia selviää Pew -tutkimuskeskuksen tuoreesta tutkimuksesta, joka kattaa kaiken kaikkiaan 37 maata. Tutkimuksen mukaan Yhdysvaltain suosioluvut ovat laskeneet 15 prosenttiyksikköä presidentti Barack Obaman virkakauden päättymisestä.


Trump romahdutti Yhdysvaltain imagon kauttaaltaan maailmalla - suosioluvut tippuivat alle 50 prosenttiin iltalehti 03:57 27.06

Yhdysvaltain imago on turmeltunut lähes kaikkialla maailmassa Donald Trumpin myötä eikä valtaosa ihmisistä luota hänen kykyynsä johtaa. Asia selviää Pew -tutkimuskeskuksen tuoreesta tutkimuksesta, joka kattaa kaiken kaikkiaan 37 maata. Tutkimuksen mukaan Yhdysvaltain suosioluvut ovat laskeneet 15 prosenttiyksikköä presidentti Barack Obaman virkakauden päättymisestä.


Suuria tunteita lasten maailmassa hs 02:00 27.06


Tennislegenda sivaltaa Serena Williamsia: ”Hän olisi miehissä jotain 700:s maailmassa” hs 09:12 26.06


Nyt rysähti! USA:n kuulajätti pukkasi hirmutuloksen – paras työntö maailmassa 14 vuoteen iltasanomat 03:49 26.06

Yli kaksimetrinen Ryan Crouser voitti maansa mestaruuden tuloksella 22,65.


Maidon ja hunajan maassa lehmät tekevät ihmeitä – Israelin superlehmät kantavat kaulassaan pieniä lähettimiä ja lypsävät eniten maailmassa hs 02:00 26.06


Jättilehdeltä kohtalokas näkemys Lauri Markkasen tulevaisuudesta: "Bulls heittäytyi jyrkänteeltä" iltalehti 18:20 23.06

Chicago Tribunen koripallotoimittaja David Haugh kuvailee Bullsin toimintaa varaustilaisuudessa riskialttiiksi. Viime vuosituhannen suurseura Bulls röyhi varaustilaisuudessa isolla lapiolla, kun se kauppasi profiilitakamiehensä Jimmy Butlerin Minnesotaan. Vaitokaupassa Bulls sai Timberwolvesin varaaman Lauri Markkasen, Kris Dunnin ja Zach LaVinen. Liikkeet herättivät runsaasti kritiikkiä tähtikulteissa piehtaroivassa NBA-maailmassa. Bulls sai kuitenkin myös ymmärrystä, sillä seurajohto teki selvää nuorennusleikkausta.


YK: Maailman väkiluku kasvaa 9,8 miljardiin vuonna 2050 - kasvu nopeinta Nigeriassa iltalehti 16:13 22.06

Maailman väkiluku kasvaa 9,8 miljardiin vuonna 2050, ennustaa YK raportissaan. Raportin mukaan Nigeria ohittaa Yhdysvallat väkiluvussa vuoteen 2050 mennessä ja siitä tulee maailman kolmanneksi väkirikkain maa. Nigerian väestökasvu on raportin mukaan nopeinta maailmassa. Kaikkiaan 26 Afrikan maan väkiluvun odotetaan todennäköisesti vähintään tuplaantuvan vuoteen 2050 mennessä. Tällä hetkellä maailman toiseksi väkirikkaimman Intian odotetaan ohittavan Kiinan väestömäärässään vuoteen 2024 mennessä. Intiassa on nyt noin 1,3 ja Kiinassa noin 1,4 miljardia ihmistä.


Kohutun sterilisaatiomenetelmä Essuren myynti lopetetaan Suomessa - Valviralle useita ilmoituksia kivuista ja muista oireista iltalehti 08:00 21.06

Valviraan on tullut sterilisaatiomenetelmästä puolessa vuodessa lähes yhtä paljon ilmoituksia kuin aiempana vuonna yhteensä. Lääkeyhtiö Bayer on päättänyt lopettaa kuohuttaneen Essure-sterilisaatiomenetelmän myynnin ja jakelun Suomessa. Päätöksen taustalla on Bayerin mukaan liiketoiminnalliset syyt. Yhtiön kertoo tiedotteessa, että naisille tarkoitetun Essuren kysyntä on ollut Suomessa vähäistä sekä jatkuvasti laskussa ja tilanteeseen ei ole odotettavissa muutosta. Valmiste vedetään pois markkinoilta 25. kesäkuuta. Vaaratilanneilmoitusten määrä noussut Sterilisaatiomenetelmä on aiheuttanut kuohuntaa niin Suomessa kuin muualla maailmassa sen mahdollisten haittavaikutusten takia. Valmiste on aiheuttanut naisille muun muassa kovaa kipua ja epänormaalia painonvaihtelua.


Tänään vietetään maailman pakolaispäivää iltalehti 06:02 20.06

Suurin osa maailman pakolaisista on edelleen peräisin Syyriasta. Tänään vietetään maailman pakolaispäivää. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n eilen julkaiseman raportin mukaan maailmassa oli viime vuoden loppuun mennessä 65,6 miljoona ihmistä, jotka olivat joutuneet jättämään kotinsa sotien, väkivallan tai vainon vuoksi. Vuodesta 2015 pakolaisten määrä oli kasvanut 300 000:lla. Suurin osa maailman pakolaisista on edelleen peräisin Syyriasta. Maasta oli paennut muihin maihin viime vuoden loppuun mennessä yhteensä 5,5 miljoonaa ihmistä. Seuraavaksi eniten pakolaisia oli Afganistanista, Irakista sekä Etelä-Sudanista, missä tilanne paheni voimakkaasti vuonna 2016.


Maailmassa on nyt ennätysmäärä pakolaisia – Lähes 66 miljoonaa ihmistä joutui jättämään kotinsa hs 08:36 19.06


Maailmassa enemmän pakolaisia kuin koskaan aiemmin – huomattava osa lähtöisin Lähi-idän kriisipesäkkeestä iltasanomat 08:16 19.06

Maailmassa oli vuonna 2016 enemmän pakolaisia kuin koskaan aiemmin, kertoo YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n tuore raportti.


Suomalainen kateus ei ole juurtunut Saksan keihäsmiehiin: "Jaamme kaiken tiedon" iltalehti 17:24 18.06

Thomas Röhler, Johannes Vetter ja Andreas Hofmann ovat hyvää pataa keskenään. Peräti kuusi saksalaista keihäsmiestä on tällä kaudella ylittänyt 80 metrin rajan. Se on ylivoimaisesti eniten maailmassa. Puolalla on kolme kasikympin miestä. Se on toiseksi eniten.


Sodankylässä vieraileva Bertrand Bonello oli editoimassa terrori-iskusta kertovaa elokuvaansa, kun Pariisissa räjähti oikeasti – ”Nyt sitä ei ikimaailmassa voisi tehdä” hs 13:43 17.06


Ronaldo syyttää Real Madridia - teki omasta mielestään kaiken oikein iltalehti 21:19 16.06

Cristiano Ronaldoa on huhuttu takaisin Manchester Unitediin lähes joka kesä Madrid-muuton jälkeen. Portugalilaisen Sic-televisiokanavan toimittaja Nuno Luz on yksi Cristiano Ronaldon harvoista ystävistä mediamaailmassa. Luz sai viettää perjantain puhelimen ääressä, kun espanjalaiskollegat soittelivat niemimaan toiselta laidalta. - Ronaldo on päättänyt, ettei hän enää palaa Espanjaan pelaamaan. Tämä veropetosasia on leimannut hänet, eikä kukaan ole puolustanut hänen mainettaan. Hän on itse tehnyt kaiken täysin lakien mukaan, ja tämän takia Cristiano haluaa etsiä itselleen uuden seuran, Luz sanoi Radio Marcalle.


Kymmenet kirjailijat eri puolilta maailmaa saapuvat Lahteen pohtimaan kansallisen kirjallisuuden ja nykymaailman suhdetta iltalehti 04:30 16.06

Ulkomaisia kirjailijoita tulee kymmenestä maasta, kaukaisimmat Japanista, Nicaraguasta ja Australiasta. Lahden kirjailijakokoukseen kokoontuu tänään ja huomenna kuutisenkymmentä kirjailijaa eri puolilta maailmaa keskustelemaan kirjallisista ja yhteiskunnallisista asioista. Teemana on Samassa maailmassa, jonka kautta pohditaan muun muassa sitä, mitä kansallinen kirjallisuus tarkoittaa tämän päivän maailmassa. Joka toinen vuosi pidettävä kokous järjestetään nyt jo 28. kerran.


Sadan eniten tienanneen julkkiksen listalle mahtuu maailmassa 16 naista – ja Zlatan Ibrahimovi? hs 16:19 13.06


Kauhistuttava video: steroideilla pumpatun muskelimiehen suonet pullistuvat ja pää vuotaa verta iltalehti 15:11 11.06

Hirmuinen puristus sai Larry Williamsin vuotamaan verta. Iltalehti kertoi torstaina 22-vuotiaasta Larry "Wheels" Williamsista, jota pidetään yhtenä lahjakkaimmista voimanostajista maailmassa. Uskomattomalla fysiikalla varustettua Williamsia ihaillaan myös kehonrakennuspiireissä. "Wheels" aloitti kovan steroidikuurin jo alle 18-vuotiaana ja käyttää edelleen sanojensa mukaan pieniä annoksia testosteronia ja Anadrolia.


Liikenneturmat nuorten yleisin kuolinsyy - kesä näkyy synkkänä piikkinä tilastoissa iltalehti 04:56 11.06

Nuorten kuljettajien riski kuolla liikenteessä on kuitenkin yli kolminkertainen muuhun väestöön verrattuna. Liikenneonnettomuudet ovat 15-29-vuotiaiden yleisin kuolinsyy koko maailmassa. Viimeksi torstaina Iltalehti uutisoi parikymppisestä miehestä ja naisesta, jotka saivat surmansa rajussa ulosajossa Espoossa. Ennen onnettomuutta kuvatulla videolla kuuluu, kuinka nainen pyytää miestä hidastamaan.


Luuli olevansa liian rehellinen kouluratsastuksen eliittituomariksi – Maria Colliander on nyt yksi harvoista valituista maailmassa hs 08:35 10.06


Uutiset