Nainen huijasi Kelalta liki 38 000 euroa - vetosi vaikeaan elämäntilanteeseen iltalehti 13:14 25.04

Huijattu, liki 38 000 euron tukisumma, vastaa keskituloisen veronmaksajan vuosiansiota. Nainen oli sepittänyt vääriä tietoja Kelalle kaikkiaan 34 kertaan. Pian 60 vuotta täyttävä nainen oli hakenut Kelalta peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea vuoden 2012 syyskuun ja maaliskuun 2015 välisenä aikana. Summa oli yhteensä hieman yli 26 000 euroa.


Tokmanni teki tappiota alkuvuonna - liikevaihto kasvoi selvästi iltalehti 09:05 25.04

Vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi 6,1 prosenttia. Tokmanni paransi reilusti liikevaihtoaan alkuvuonna. Kauppayhtiön tammi-maaliskuun liikevaihto kasvoi 10,9 prosenttia 173,7 miljoonaan euroon. Vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi 6,1 prosenttia. - Panostimme vahvan halpakauppa-asemamme lujittamiseen ja asiakasluottamuksen vahvistamiseen tarjoamalla asiakkaillemme entistä enemmän mielenkiintoisia tuotteita halpaan hintaan. Onnistuimme siinä hyvin ja liikevaihtomme kasvoi vahvasti, Tokmannin vt. toimitusjohtaja Harri Sivula sanoo osavuosikatsauksessa.


Kaj Turunen aikoi tehdä ”ruohot” ja liittyä kokoomukseen jo kesällä - kiistää vaalien ja sinisten 2 prosentin kannatuksen vaikuttaneen loikkaukseen iltalehti 22:52 24.04

Kansanedustaja Kaj Turunen loikkasi tiistaina sinisistä kokoomukseen. Hän kiistää, että lähestyvillä vaaleilla tai sinisten surkealla kannatuksella olisi mitään tekemistä asian kanssa. Siniset on ryöminyt kannatuskyselyissä pohjamudissa perustamisestaan lähtien. Maaliskuun lopussa puolueen kannatus oli noin kaksi prosenttia. Se on pienempi kuin kyselyn virhemarginaali 2,4 prosenttia. Kun kansanedustaja Kaj Turunen ilmoitti loikkaavansa sinisistä kokoomukseen, skeptikoille heräsi kysymys, voisiko päätös johtua lähestyvistä vaaleista ja kokoomuksen menestyksestä gallupeissa. Kokoomus ja Sdp kamppailevat kärkisijasta noin 20 prosentin kannatuksella. Tuoreimmissa kyselyissä Sdp on ollut niukasti kokoomusta isompi.


Gazan tulituksissa kuollut maaliskuun lopun jälkeen jo 40 palestiinalaista iltasanomat 11:56 23.04

Uutistoimisto AFP kertoi maanantaiaamuna kahden Israelin armeijan ampuman mielenosoittajan kuolleen vammoihinsa.


Laulaja Evelinan täydellinen muodonmuutos brunetista blondiksi - fanit ihastelevat iltalehti 01:02 20.04

Evelina, 22, ihastuttaa sosiaalisessa mediassa julkaisemillaan kuvilla, joissa hänellä nähdään blondattu hiustyyli. Laulaja Evelinan, 22, tavaramerkkinä ovat olleet kauan pitkät mustat hiukset. Maaliskuun lopussa hänellä nähtiin vielä somekuvissa pitkät, tummat kutrit. Huhtikuun aikana suomalainen laulaja on kuitenkin muuttanut radikaalisti tyyliään. Hän pätkäisi tummat hiuksensa polkkamalliseksi ja vaalensi huomattavasti niiden latvoja. Tie blondiksi on jatkunut - viimeisimmissä kuvissa laulaja poseeraa pidemmän hiusmallin kanssa. Evelinan laineikkaat hiukset ovat vaalentuneet entisestään.


Bloggari odottaa esikoislastaan eikä tiedä, kuka on lapsen isä – someraivo repesi mtv 21:53 19.04

Lastentarhanopettaja ja bloggari Iida Åfeldt, 25, kertoi maaliskuun alussa blogipostauksen, jossa hän paljasti olevansa raskaana ja ettei tiedä, kuka on lapsen isä. Paljastuksesta nousi someraivo.


Espoo Unitedin touhu lyö ällikällä: Palkat maksamatta, edes puhelimeen ei enää vastata - ”Aärimmäisen kiusallista” iltalehti 21:26 18.04

Mestis-seura Espoo Unitedin palkat ovat jo useita viikkoja myöhässä. Edellisen palkkapäivän piti olla maaliskuun lopulla, ennen pääsiäistä, mutta rahoja ei kuulunut. Eikä ole kuulunut vieläkään. Huhtikuun alussa seurajohto lupaili pelaajille, että palkat tulisivat ”tällä viikolla” tai ”ensi viikolla”, mutta sen jälkeen pelaajille ei ole kerrottu yhtään mitään.


Kotihoidon asiakas oli viikkoja kuolleena kotonaan, löydettiin maanantaina - oli kotiutettu jo maaliskuun alkupuolella sairaalasta iltalehti 17:26 18.04

Helsingin kaupunki selvittää edelleen mahdollista laiminlyöntiä viikkoja kuolleena olleen iäkkään naisen tapauksessa. Helsingin kaupungin etelän palvelualueen johtaja Arja Peiposen mukaan vielä ei ole tiedossa tarkkaa päivämäärää, milloin iäkäs nainen kotiutettiin sairaalasta tai milloin kotihoito on vieraillut edellisen kerran naisen luona. - Maaliskuun alkupuolesta on kuitenkin (kotiutuksessa) kyse. Tarkka päivämäärä ei ole vielä ihan varmistunut. Sitä myös tutkitaan, Arja Peiponen sanoo.


Britannia: Skripalit myrkyttänyt novitshok oli nestemäisessä muodossa iltalehti 16:03 17.04

Suurin keskittymä hermomyrkkyä on löytynyt Sergei Skripalin asunnosta Salisburyssa. Venäjän ex-vakooja Sergei Skripalin, 66, ja hänen tyttärensä Julia Skripalin, 33, murhayrityksessä käytetty novitshok-hermomyrkky oli nestemäisessä muodossa, kertoi Britannian ympäristö- ja elintarvikeministeriö (Defra) tiistaina. Isä ja tytär joutuivat kriittiseen tilaan hermomyrkystä maaliskuun 4. päivänä Salisburyssa. Iskussa käytettiin vain hyvin pieni määrä novitshokia, ministeriö kertoi. Suurin keskittymä hengenvaarallista hermomyrkkyä löytyi Sergei Skripalin asunnosta.


Jouni Ovaska ei tavoittele jatkokautta keskustan puoluesihteerinä iltalehti 10:25 17.04

Jouni Ovaska antaa tilaa uusille tekijöille keskustan johdossa. Jouni Ovaska perusteli päätöstään sillä, että suuri osa hänen asettamistaan tavoitteista on toteutunut. Vaalitulosten suhteen hän on valmis kantamaan vastuunsa. Keskustan puoluesihteerin paikkaa tavoittelemaan on ilmoittanut nyt kaksi henkilöä. Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Jirka Hakala ilmoittautui maaliskuun lopulla ensimmäisenä puoluesihteerikisaan haastamaan keskustan nykyistä puoluesihteeriä Jouni Ovaskaa.


Kemerovon kauppakeskuksen johto säästi palohälytysjärjestelmän korjaamisessa, oli tiennyt ongelmasta ainakin pari vuotta - 64 ihmistä kuoli iltalehti 13:51 16.04

Kymmenien ihmisten hengen vaatinut Venäjän Kemerovon kauppakeskuksen tulipalo olisi voitu välttää ja ihmishenkiä pelastaa. Maaliskuun lopussa Siperiassa sijaitsevassa Kemerovon Zimnjaja Vishnja -ostoskeskuksessa syttynyt tulipalo on Venäjän historian yksi eniten uhreja vaatineista tulipaloista. Palossa kuoli ainakin 64 ihmistä, joista yli 40 oli lapsia. Tulipalon tutkinnassa on selvinnyt lukuisia vakavia laiminlyöntejä ja puutteita muun muassa paloturvallisuudessa.


Petteri Forsell jäi vaille maajoukkuekutsua - ”Kyllä minä itseni olisin valinnut” iltalehti 18:06 15.04

Petteri Forsellia ei valittu viime maaliskuun maaotteluihin. Petteri Forsell ymmärtää tilanteen. - Kyllä minä itseni olisin valinnut, mutta en niitä päätöksiä tee. Se ei ole oikeastaan minulla mielessä. Joku kaveri siitä sanoi, miksi en ollut siellä, mutta minut valitaan kyllä, kun valmentajan mielestä ansaitsen sen, Forsell kertoo.


Trump hokee äänestäjilleen tekevänsä paremman diilin – ihmiset alkavat jo epäillä: "Milloin meillä alkaa mennä paremmin?" MTV 13:49 13.04

Trump määräsi maaliskuun alussa kiinalaiselle alumiinille ja teräkselle tullit, jotka nostavat niiden tuotteiden hintoja, joissa kyseisiä materiaaleja käytetään. Reutersin haastattelemien maanviljelijöiden ja yritysten mukaan investointeja jää tekemättä hintojen nousun vuoksi.


NHL-tähden kausi oli karmea tuskien taival - neljä eri leikkausta heti kauden jälkeen: ”Tuntui kuin olisin pelannut yhdellä kädellä” iltalehti 19:48 12.04

Calgary Flamesin tähtihyökkääjän kausi päättyi ranneleikkaukseen maaliskuun lopulla. Ranneleikkauksen jälkeen edessä oli kuitenkin vielä kolme muuta leikkausta. Sean Monahanin ranne oli vaivannut kanadalaishyökkääjää suurimman osan kaudesta, ja 23-vuotiaasta tuntuikin, että olisi pelannut vain yhdellä kädellä jonkin aikaa. - Tuntui kuin olisin pelannut yhdellä kädellä jo jonkin aikaa. Menetin kaiken puristusvoiman kädestäni, se todellakin rajoitti, Monahan totesi Sportsnetin haastattelussa.


OPCW: Skripalit myrkytettiin venäläisvalmisteisella hermomyrkyllä iltalehti 14:13 12.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tutkimuksen mukaan venäläisen ex-agentin Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian vastaisessa iskussa maaliskuun alussa käytettiin venäläisvalmisteista hermomyrkkyä. Kieltojärjestö vahvisti näin Britannian aiemmat löydökset myrkyn alkuperästä.


OPCW: Skripalit myrkytettiin venäläisvalmisteiselle hermomyrkyllä iltalehti 14:13 12.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tutkimuksen mukaan venäläisen ex-agentin Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian vastaisessa iskussa maaliskuun käytettiin alussa venäläisvalmisteista hermomyrkkyä. Kieltojärjestö vahvisti näin Britannian aiemmat löydökset myrkyn alkuperästä.


Tuhansia simpukoita kuoli Kokemäenjoessa – ely-keskus selvitti syyn MTV 13:00 12.04

Syy tuhansien simpukoiden kuolemaan Kokemäenjoessa maaliskuun lopussa on selvinnyt, kertoo ely-keskus.


Saasteet eivät tappaneet Kokemäenjoen simpukoita – nilviäiset tukahtuivat jään alle iltasanomat 12:44 12.04

Syy tuhansien simpukoiden kuolemaan Kokemäenjoessa maaliskuun lopussa on selvinnyt, kertoo ely-keskus.


Inter–HJK-ottelussa katso suorana keskeytyi uusnatsien mielenilmaukseen kiristään - ”Me laivavarustamon löytyi kuolleena rappukäytävästä luopui pojasta ollut Teuvoon yhteydessä” paljastetaan pian yleisölle sämpyläkohussa – jämäpuuroa tuomio luetaan noin uhriksi - ”Olen vaan ylipäätään naisen väärät – Jussi

Uutiset