Vuoden 2019 F1-kalenteri julki – kausi venyy joulukuulle MTV 15:05 31.08

Formula ykkösten kauden 2019 alustava kilpailukalenteri on julkistettu. Kausi alkaa maaliskuun puolivälissä Melbournessa ja päättyy 1. joulukuuta Abu Dhabissa.


Jenkkiosakkeille kaikkien aikojen nousuputki – Jotkut povaavat jatkoa yhä vain uusisuomi 07:48 22.08

Yhdysvaltain osakemarkkinoille kertyy keskiviikkona virallisesti pisin nousuputki kautta historian. Jenkkiosakkeet ovat nousseet vuoden 2009 maaliskuun yhdeksännestä päivästä lähtien. S&P 500 -indeksin nousukausi tulee keskiviikkona kestäneeksi 3453 päivää, mikä on kaikkien aikojen pisin nousukausi.


Britannian pääministeri May: Viime maaliskuun jälkeen tehty tyhjäksi 13 islamistien ja neljä äärioikeistolaisten juonta MTV 18:24 14.08

Iso-Britannian pääministeri Theresa May kuvailee iskua Westminsterissä järkyttäväksi, tämän tiedottaja kertoi tänään uutistoimisto Reutersin mukaan.


Hamas: Gazaan julistettu tulitauko – ainakin 149 palestiinalaista kuollut maaliskuun lopun jälkeen MTV 05:26 21.07

Palestiinalaisalueilla Gazassa on Hamas-järjestön mukaan saatu aikaiseksi tulitauko, kertoo uutistoimisto AFP.


Formula ykkösten kauden alku aikaistuu MTV 16:26 02.07

Formula ykkösten kausi alkaa ensi vuonna jo maaliskuun puolivälissä. Australian kisajärjestäjät vahvistivat maanantaina, että Melbournen Albert Parkissa ajetaan sunnuntaina 17. maaliskuuta.


Merivesi ennätysmatalalla Merenkurkussa: ”Enpä ole tällaista nähnyt koskaan aikaisemmin" MTV 22:31 12.06

Jo maaliskuun alussa Ilmatieteen laitos varoitteli matalista meriveden pinnoista. Merenkurkussa ja Perämerellä tilanne on jatkunut samanlaisena koko alkukevään ja kesän: vedenpinta on ollut koko ajan 30-60 senttiä miinuksella.


Kun uusi alkoholilaki tuli voimaan, suomalaiset joivat miljoonia litroja enemmän kuin edelliskuussa - lonkeron myynti suorastaan räjähti iltalehti 11:34 27.05

Erityisesti lonkeron suosio ampaisi hurjaan kasvuun sen jälkeen, kun vahvemmat alkoholijuomat pääsivät maitokauppoihin. Hartwall muutti Original Cool Grapen ulkoasua, jotta se ei menisi sekaisin vahvemman lonkeron kanssa. Valvira on julkaissut tammi-maaliskuun merkittävästä taitekohdasta. Niistä saa ensimmäistä osviittaa siitä, miten alkoholilain kokonaisuudistus on vaikuttanut suomalaisten kulutukseen käytännön tasolla.


Kun uusi alkoholilaki tuli voimaan, suomalaiset joivat tuhansia litroja enemmän kuin edelliskuussa - lonkeron myynti suorastaan räjähti iltalehti 11:03 27.05

Erityisesti lonkeron suosio ampaisi hurjaan kasvuun sen jälkeen, kun vahvemmat alkoholijuomat pääsivät maitokauppoihin. Hartwall muutti Original Cool Grapen ulkoasua, jotta se ei menisi sekaisin vahvemman lonkeron kanssa. Valvira on julkaissut tammi-maaliskuun merkittävästä taitekohdasta. Niistä saa ensimmäistä osviittaa siitä, miten alkoholilain kokonaisuudistus on vaikuttanut suomalaisten kulutukseen käytännön tasolla.


Kun uusi alkoholilaki tuli voimaan, suomalaiset joivat 13 000 litraa enemmän kuin edelliskuussa - lonkeron myynti suorastaan räjähti iltalehti 10:44 27.05

Erityisesti lonkeron suosio ampaisi hurjaan kasvuun sen jälkeen, kun vahvemmat alkoholijuomat pääsivät maitokauppoihin. Valvira on julkaissut tammi-maaliskuun merkittävästä taitekohdasta. Niistä saa ensimmäistä osviittaa siitä, miten alkoholilain kokonaisuudistus on vaikuttanut suomalaisten kulutukseen käytännön tasolla. Uusi alkoholilaki tuli voimaan 1. maaliskuuta, ja tilastoissa on havaittavissa selvää uutuudenviehätystä. Helmikuussa suomalaiset olivat ostaneet alkoholia yhteensä 35 000 litraa, mutta maaliskuun puolella alkoholia ostettiinkin peräti 48 000 litraa, eli 13 000 litraa enemmän.


Salaisessa paikassa elävä Julia Skripal astui julkisuuteen hermomyrkkyiskun jälkeen – tältä hän näyttää nyt MTV 08:30 24.05

Venäläisen ex-agentin Sergei Skripalin tytär Julia Skripal astui eilen ensimmäistä kertaa julkisuuteen kameroiden eteen maaliskuun alussa Britanniassa tapahtuneen hermomyrkkyiskun jälkeen.


Koirahyökkäykset kummastuttavat - miksi vaarallisia koiria pidetään vapaina? Asiantuntija näkee asennevamman: ”Ajatellaan, että minä saan tehdä kuten minä haluan” iltalehti 20:22 23.05

Viime aikoina vapaana olleet koirat ovat aiheuttaneet ikävää jälkeä. Niiden omistajat eivät ole noudattaneet järjestyslakia. Hilppa-koira menehtyi traagisesti Hernesaaren rannassa suuren koiran hyökättyiä kimppuun   Metsästyslain mukaan koiranomistajien on pidettävä koiransa kytkettynä maaliskuun ensimmäisestä päivästä elokuun 19. päivään asti. Kiinnipitovelvollisuus koskee yli viiden kuukauden ikäisiä koiria. Taajamissa koiran on oltava järjetyslain mukaan aina kytkettynä.


Näihin ammatteihin on kovin tunku suhteessa työpaikkojen määrään - sihteeriammatit kärjessä, puuseppiäkin listalla iltalehti 22:17 21.05

Uusimman ammattibarometrin mukaan sihteerit ovat edelleen ylitarjonta-ammattien listan kärjessä. Sihteereistä on edelleen paljon ylitarjontaa Suomessa. Tämä ilmenee uusimmasta, maaliskuun lopulla julkaistusta ammattibarometrista.


Italian populistipuolueet pääsivät sopuun pääministeristä iltalehti 20:35 20.05

Veroja leikataan, 500 000 maahanmuuttajaa karkotetaan. Italian parlamenttivaalit pidettiin maaliskuun alussa ja hallitusta muodostamaan valikoituivat populistinen viiden tähden liike ja äärioikeistolainen Pohjoisen liitto Lega. Puolueet ilmoittivat sunnuntaina päässeensä sopuun pääministeriehdokkaasta. Hänen nimensä kerrotaan kuitenkin vasta maanantaina, kun asiasta on kerrottu presidentti Sergio Mattarellalle.


Ministeri Leppä vastaa sovinismisyytöksiin: "Olen aina ollut tasa-arvon puolestapuhuja" MTV 15:32 19.05

Maaliskuun lopulla erotettu erityisavustaja kritisoi tänään maa- ja metsätalousministeriä Jari Leppää (kesk.) Iltalehden haastattelussa. 


HS: Elinkeinoministerin erityisavustaja selvitti viime hetkillä, voiko aktiivimallin leikkurin välttää - Lintilän mukaan hallituksessa ei ole kaavailtu leikkurin perumista iltalehti 08:13 16.05

Lintilän erityisavustajalle kerrottiin, että kun laki on vahvistettu, sitä ei voi ministeriön päätöksellä muuttaa. Työ- ja elinkeinoministeriössä pohdittiin vielä maaliskuussa, olisiko aktiivimallin leikkuria mahdollista välttää. Asiasta Helsingin Sanomat. Lehden mukaan elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) erityisavustaja Jukka Ihanus soitti maaliskuun puolivälissä sosiaali- ja terveysministeriön johtajalle Liisa Siika-aholle kysyäkseen, mitä vaatisi, jos aktiivimallin leikkuria ei sovellettaisi tammi-maaliskuun ajalta.


Suomalaisen pörssiyhtiön kahdelle suuromistajalle syytteet törkeästä veropetoksesta - puolisoja epäillään avunannosta rikokseen iltalehti 16:19 15.05

Pörssissä noteeratun teknologiayhtiö Vincitin suuromistajia Jussi Haverista ja Marko Roivaista epäillään törkeästä veropetoksesta. Vincit Oyj:n suuromistajia Jussi Haverista, 42, ja Marko Roivaista, 39, epäillään törkeästä veropetoksesta. Helsingin käräjäoikeuden mukaan syytteet ovat tulleet vireille maaliskuun lopussa. Haverisen osalta epäillyn rikoksen tekoaika on 10.5.2011-30.10.2014 ja tekopaikka Helsinki; Roivaisen osalta 10.5.2011 ja Helsinki. Haverisen ja Roivaisen puolisoja epäillään avunannosta törkeään veropetokseen.


Sihteereistä selvästi eniten ylitarjontaa - uusia ammatteja noussut ylitarjontalistalle iltalehti 07:37 15.05

Pankkitoimihenkilöistä on entistä enemmän ylitarjontaa Suomessa, uusin ammattibarometri kertoo. Yleissihteereistä on kaikista ammateista eniten ylitarjontaa Suomessa. Tämä ilmenee uusimmasta, maaliskuun lopussa julkaistusta ammattibarometrista.


New York Times: Myrkytetyn ex-vakoojan matkat herättävät kysymyksiä – oliko Sergei Skripal sittenkään eläkkeellä? iltasanomat 19:46 14.05

New York Timesin mukaan maaliskuun alussa Salisburyssa myrkytetty Sergei Skripal matkusteli ainakin Virossa ja Tshekissä kertomassa Venäjän tiedustelun toiminnasta.


eksyneen naisen paljon tunnin puukirkko tulessa – ”Tuhoutuu

Uutiset