Suomalaispäätoimittaja pitää espanjalaismedialle tiedotustilaisuuden kadonneesta suomalaisnaisesta - Äiti: viimeisin sijainti ennen katoamista selvisi iltalehti 16:19 19.03

Viimeisin havainto kadonneesta on Mijasin vuoristoalueelta Etelä-Espanjasta. Espanjan Aurinkorannikolla kadoksissa olevan 22-vuotiaan suomalaisnaisen äidin mukaan viimeinen alue, johon tyttäreen saatiin ennen tämän katoamista yhteys, oli Málagan lähellä sijaitseva vuoristoalue Mijas. Espanjansuomalaisille suunnattujen Olé-lehden ja SE-sanomalehden päätoimittaja Katia Westerdahl on ollut kadonneen äitiin yhteydessä asiasta. Hän aikoo pitää maanantaina paikallismedialle tiedotustilaisuuden suomalaisnaisen katoamisesta.


Britannia ja EU pääsivät sopimukseen brexitin jälkeisestä siirtymäajasta iltalehti 16:09 19.03

Siirtymäaika päättyy vuoden 2020 lopussa. Britannia ja Euroopan unioni pääsivät maanantaina sopimukseen brexitin eli Britannian EU-eron jälkeisestä siirtymäajasta, kertoi EU:n neuvottelija Michael Barnier tiedotustilaisuudessa Brysselissä. Barnierin mukaan neuvottelut hänen brittiläisen kollegansa David Davisin kanssa olivat tiukat.


Venäläismediat: Putin aikoo keskittyä sisäpoliittisten ongelmien ratkaisuun iltalehti 15:05 19.03

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi maanantaina, että aikoo keskittyä Venäjän sisäpolitiikkaan ja kansallisen puolustuksen valmiuksiin. Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi maanantaina, että suunnittelee keskittyvänsä maan sisäpoliittisiin kysymyksiin ja kansallisen puolustuksen valmiuksiin. - Avainasiat ovat kotimaan agendalla, Putin sanoi.


SM-liigan tähti Tomi Kallio jätti maanantaina osan harjoituksista väliin – mikä on pelikunto pudotuspeleissä? iltasanomat 14:19 19.03

Tomi Kallio ei pelannut kaikkia otteluja runkosarjan lopussa.


Asiantuntijat: Nyt alkaa peli Putinin seuraajasta - ”3-4 vuoden kuluttua kuhina kulissien takana viimeistään alkaa” iltalehti 14:10 19.03

Vladimir Putin otti odotetun murskavoiton Venäjän presidentinvaaleissa, mutta valtapeli alkaa vasta vaalien jälkeen. Putin voittoa ja Krimin liittämistä Venäjään juhlittiin sunnuntaina näyttävästi Moskovassa. Venäjän istuva presidentti Vladimir Putin sai sunnuntaina murskavoiton presidentinvaaleissa. Venäläinen uutistoimisto Tass kertoo maanantaina, että Putin on saanut lähes 77 prosenttia äänistä, kun äänistä on laskettu yli 99 prosenttia.


Huumerahapussista löytynyt dna ei riittänyt todisteeksi syyllisyydestä – hovioikeus vapautti legendan nimeä kantavan miehen kaikista syytteistä MTV 13:39 19.03

Helsingin hovioikeus vapautti 6,5 vuodeksi vankilaan tuomitun miehen kaikista syytteistä maanantaina.


Paralympiajoukkue mitaleineen Suomeen – seuraa kotiinpaluuta suorana! MTV 12:47 19.03

Suomen talviparalympiajoukkue palaa Suomeen maanantaina klo 14 jälkeen. MTV esittää tunnelmia joukkueen saapumisesta suorana lähetyksenä. 


Jokerien saatava kuparinen rikki kotijäällä – "Tappamisen meininki siihen" MTV 10:45 19.03

KHL-seura Jokereilla on kaksi tavoitetta kolmannessa pudotuspelikamppailussa Moskovan TsSKA:ta vastaan maanantaina Helsingissä: ohittaa maalivahti Ilja Sorokin ja ottaa avausvoitto sarjassa.


50 000 nimeä täynnä: Onko eduskunta valmis poistamaan perintöveron? uusisuomi 10:20 19.03

Perintö- ja lahjaverosta luopumista vaativa kansalaisaloite pääsee eduskunnan käsittelyyn. Aloite saavutti maanantaina aamulla vaaditun 50 000 allekirjoituksen rajan.


Kansainvälinen tutkijaryhmä Britanniaan testaamaan hermomyrkkyä iltalehti 09:49 19.03

Hermomyrkky on kehitetty entisessä Neuvostoliitossa. Kemiallisten aseiden kieltojärjestön (OPCW) tutkijat saapuvat maanantaina Britanniaan ottamaan näytteitä entisen vakoojan Sergei Skripalin ja hänen Julia-tyttärensä murhayrityksessä käytetystä hermomyrkystä. Haagissa Hollannissa päämajaansa pitävän OPCW:n edustajat on kutsuttu Britanniaan puolueettomina asiantuntijoina vahvistamaan, mitä myrkkyä murhayrityksessä käytettiin.


Polttopullo heitettiin kohti Turkin suurlähetystöä Kööpenhaminassa iltalehti 09:00 19.03

Kukaan ei loukkaantunut. Polttopullo heitettiin kohti Turkin suurlähetystöä maanantaina Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa, kertoo uutistoimisto Reuters. Kukaan ei loukkaantunut eikä suurlähetystörakennus kärsinyt isoja vahinkoja. Rakennus oli iskun aikaan tyhjänä. Tanskan poliisin mukaan kaksi epäiltyä pakeni paikalta. Ketään ei ole otettu kiinni teon takia.


Vantaalainen perhe syö päivittäin valmisruokaa ja vanukkaita: "Ei meillä keitetä aamupuuroa, koska olen laiska" mtv 07:18 19.03

Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokki Kari Aihinen tapaa maanantaina 19. maaliskuuta klo 20 MTV3-kanavalla nuoren vantaalaisen perheen, joka tarvitsee kipeästi apua kamppailussaan eineksien ja päätähuimaavien ruokakulujen kanssa. 


Suomalaispäätoimittaja pitää espanjalaismedialle tiedotustilaisuuden kadonneesta Jessicasta - Äiti: viimeisin sijainti ennen katoamista selvisi iltalehti 17:27 18.03

Viimeisin havainto kadonneesta Jessica Mäntyniemestä on Mijasin vuoristoalueelta Etelä-Espanjasta. Espanjan Aurinkorannikolla kadoksissa olevan 22-vuotiaan Jessica Mäntyniemen äidin mukaan viimeinen alue, johon tyttäreen saatiin ennen tämän katoamista yhteys, oli Málagan lähellä sijaitseva vuoristoalue Mijas. Espanjansuomalaisille suunnattujen Olé-lehden ja SE-sanomalehden päätoimittaja Katia Westerdahl on ollut Mäntyniemen äitiin yhteydessä asiasta. Hän aikoo pitää maanantaina paikallismedialle tiedotustilaisuuden Mäntyniemen katoamisesta.


Kansainväliset asiantuntijat ottavat näytteitä Salisburyn hermomyrkystä iltasanomat 14:45 18.03

Kansainväliset asiantuntijat saapuvat maanantaina Britanniaan ottamaan näytteitä liittyen venäläisen ex-kaksoisagentin ja tämän tyttären myrkyttämiseen.


BBC: Ison-Britannian poliisi käynnisti murhatutkinnan venäläisliikemiehen kuolemasta iltalehti 19:22 16.03

Venäläinen liikemies Nikolai Glushkov löydettiin kuolleena kotoaan Lontoossa maanantaina. Ison-Britannian poliisi on käynnistänyt murhatutkinnan liittyen venäläisen liikemiehen Nikolai Glushkovin kuolemaan. Perheenjäsenet löysivät Glushkovin, 68, kuolleena kotoaan Lontoon New Maldenista tiistaina. Kuolinsyyntutkinassa Glushkovin kuolinsyyksi todettiin "kaulaan kohdistunut paine". Poliisien mukaan heillä ei ole tässä vaiheessa mitään todisteita jotka liittäisivät Glushkovin kuoleman Salisburyn tapahtumiin. Venäläinen entinen vakooja Sergei Skripal, 66, ja hänen tyttärensä Julia Skripal, 33, löydettiin sunnuntaina 4. maaliskuuta tiedottomina puistonpenkiltä Lontoon Salisburyssa. Heidät oli myrkytetty erittäin vaarallisella hermomyrkyllä.


Mahtavaa! Matti Suur-Hamarille jo toinen mitali Pyeongchangin paralympialaisissa iltalehti 08:31 16.03

Maanantaina paralympiakultaa lumilautacrossissa ottanut Matti Suur-Hamari juhlii Pyeongchangissa jo toista mitaliaan. Suur-Hamari laski mitalisijalle myös toisessa lajissaan perjantaina, kun hän otti pronssia banked slalomissa luokassaan SB-LL2. Suomalaista nopeammin radan selvittivät vain Japanin Gurimu Narita ja Yhdysvaltojen Evan Strong.


Sote-kapinaan ryhtynyt Elina Lepomäki: En ole yksin - ”varmasti kymmenen samaa mieltä” iltalehti 18:13 15.03

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki vieraili keskiviikkona IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki sai aikaan kohun ilmoittaessaan, että hän haluaa kuopata hallituksen tärkeimmät hankkeet eli sote- ja maakuntauudistukset. Lepomäki kertoi saaneensa kuulla puhutteluja kokoomuksen sisältä yllättäen tulleesta ilmoituksestaan ja siitä, ettei hän noudata ryhmäkuria. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi maanantaina, että kokoomuksen ryhmä on yhtenäinen soten suhteen (HS 12.3). Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyi Lepomäeltä, onko hän nyt yksin vastustamassa sote-uudistusta. Lepomäen mukaan hän ei ole yksin asian kanssa ja on myös muita kansanedustajia, jotka ovat hänen kanssaan samoilla linjoilla.


Britannian ulkoministeri tapaa Naton pääsihteerin ensi viikolla Brysselissä iltasanomat 15:10 15.03

Britannian ulkoministeri Boris Johnson tapaa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin ensi viikon maanantaina Brysselissä.


Kadonneeksi ilmoitettu Nobel-voittaja löydettiin harhailemasta tieltä ja vaimo kuolleena Yhdysvalloissa iltalehti 21:07 14.03

Japanilainen nobelisti ja hänen vaimonsa ilmoitettiin maanantaina kadonneiksi. Kemian Nobelin vuonna 2010 voittanut Eiichi Negishi on löydetty tiistaina Yhdysvaltojen Illinoisista. Hänet ja hänen vaimonsa Sumire Negishi oli edellisenä päivänä ilmoitettu kadonneiksi. Pariskunta oli ilmeisesti ajanut ulos tieltä Illinoisin maaseudulla. Paikallisen WTHR-kanavan mukaan Eiichi, 82, oli lähtenyt hakemaan apua. Hän oli sekavassa tilassa ja kärsi nestehukasta, kun hänet havaittiin kävelemässä tiellä aamuviideltä.


Uutiset