Chelsea sopi riitatilanteen – miljardin stadionhankeelle lopullisesti vihreää valoa MTV 17:07 15.03

Valioliigaseura Chelsea saa aloittaa miljardi puntaa eli 1,13 miljardia euroa maksavan stadionremontin. Asia varmistui, kun seura sopi riitatilanteen valituksen tehneen perheen kanssa.


Moniveto: Besiktas näpäyttää jättiä iltasanomat 19:04 13.03

Bayern München tuskin tulee Besiktasin vieraaksi ihan hampaat irvessä parastaan panemaan. Turkkilaisilla olisi tässä selkeä iskun paikka. Maksava iskun paikka.


Lidlin kampanja käytännössä: Topias ja Samuli ostivat yli 70 maitopurkkia ja vilauttivat kassalla kuntosalikorttia iltalehti 14:38 12.03

Lidl on luvannut tämän viikon ajan alennusta mitä tahansa korttia näyttämällä. Helsingin Citycenterin Lidlissä on aamupäivän aikana vilauteltu muun muassa bussikorttia ja Kela-korttia. Alkaneen viikon ajan kaikista Lidl-kaupoista saa kymmenen prosenttia alennusta, jos ostokset maksavat yli 25 euroa. Asiakkaan täytyy ostohetkellä vilauttaa myyjälle korttia - siis ihan mitä tahansa korttia. - S-korttia, Plussakorttia, Uniikkikorttia, Kela-korttia ja bussikorttia, Helsingin Citycenterin Lidlin apulaismyymäläpäällikkö Jyri Mellas luettelee kortteja, joita asiakkaat ovat ostosta tehdessään vilauttaneet maanantaiaamun aikana.


Moniveto: Pelattava kierros – Valencia ykköstykkinä iltasanomat 18:42 09.03

Pienillä peliliikkeillä on mahdollisuus päästä käsiksi ihan edulliseen ja hyvin maksavaan pelikokonaisuuteen. Valencian voitot ovat hienoja hakuja ja on brittikohteisiinkin tarjolla oivat peli-ideat.


Näin paljon NHL-liput maksavat Ruotsissa: Lippu irtoaa lähes puolet halvemmalla kuin Suomessa! iltalehti 19:56 06.03

NHL Global Series rantautuu syksyllä myös Ruotsiin - ja länsinaapurissa liput ovat merkittävästi Suomen ottelua halvempia. Tänään tiistaina julkistettiin Euroopassa pelattavien NHL-otteluiden pelipäivät ja lippujen hinnat. Suomessa Winnipeg Jetsin ja Florida Panthersin ottelut pelataan 1. ja 2. marraskuuta. Saatavilla on lippuja viidessä eri hintakategoriassa: piletti irtoaa 89, 99, 139, 199 tai 235 eurolla. Patrik Laineen ja Aleksander Barkovin näkemisestä saa siis halvimmillaankin pulittaa liki 90 euroa.


Haitin seksityöläiset: avustusjärjestöjen työntekijät maksavat paikallisia paremmin iltalehti 12:27 28.02

Ruoka-avusta vaadittiin vastikkeeksi seksiä. Haitin vuoden 2010 maanjäristyksen jälkeen maa oli kaaoksessa. Yli 220 000 ihmistä oli kuollut ja kaksi miljoonaa oli kodittomana. Pääkaupunki Port-au-Prince kärsi järistyksessä lähes täydellisen tuhon. Ympäri maailmaa Haitiin saapui tuhansia avustustyöntekijöitä, joilla monilla oli mielessä muutakin kuin hätää kärsivien auttaminen.


Haitin seksityöläiset: avustusjärjestöjen työntekijät maksavat paremmin iltalehti 12:27 28.02

Ruoka-avusta vaadittiin vastikkeeksi seksiä. Haitin vuoden 2010 maanjäristyksen jälkeen maa oli kaaoksessa. Yli 220 000 ihmistä oli kuollut ja kaksi miljoonaa oli kodittomana. Pääkaupunki Port-au-Prince kärsi järistyksessä lähes täydellisen tuhon. Ympäri maailmaa Haitiin saapui tuhansia avustustyöntekijöitä, joilla monilla oli mielessä muutakin kuin hätää kärsivien auttaminen.


Lääketehtaat tahkoavat rahaa hinnoittelemalla uudet lääkkeet järkyttävän kalliiksi - ylilääkäri: ”Moraalinen yhteiskuntavastuu heppoista” iltalehti 08:14 26.02

HUS:n sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen suomii kovin sanoin lääketehtaiden halua maksimoida voitot, joita uudet lääkkeet niille tuottavat. Lääketeollisuus rahastaa monilla uusilla lääkkeillä ilman mitään yhteiskuntavastuuta, sanoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen. Viime aikoina julkiseen keskusteluun on noussut muun muassa lapsilla SMA-lihassairauden hoitoon käytettävän uuden nusinerseeni-lääkkeen hinnoittelu: ensimmäisenä hoitovuotena yhden lapsen lääkkeet maksavat 500 000 euroa, seuraavina vuosina 250 000 euroa.


Valmentaja jyrähtää Naisleijonien tilanteesta: Upeat olympiaurheilijamme maksavat pelaamisestaan MTV 19:03 24.02

Naisleijonien päävalmentajan Pasi Mustosen mukaan Suomella on reippaasti kehitettävää sekä valmennuksessa ja pelaajien taloudellisten edellytysten parantamisessa.


Muotimerkin muovikassi maksaa lähes 500 euroa stara 15:00 24.02

Useimmat muovikassit maksavat kauppojen kassoilla noin 20 senttiä. Elämäänsä luksusta


Miljardööri Bill Gates joutui tukalaan paikkaan tv-lähetyksessä – joutui arvaamaan arkipäiväisten tavaroiden hintoja: yleisö ulvoi naurusta iltasanomat 18:41 22.02

Juontaja Ellen DeGeneres haastoi Bill Gatesin kisaan, jossa mies joutui arvaamaan mitä arkipäiväiset ostokset maksavat kaupassa.


Avainvirkamies ehdotti: Tieverkot myymällä Suomi voi maksaa uudet hävittäjät - Valtio suunnittelee jälleen tieomistuksen uudelleenjärjestelyä iltalehti 10:04 18.02

Suomen tieverkon arvo on 20 miljardia, hävittäjät maksavat puolet siitä. Voisiko Suomi maksaa ilmavoimien hävittäjäkaupat myymällä puolet tieverkoistaan sijoittajille? Kysymys nousi esiin liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) järjestämässä sidosryhmätilaisuudessa puolitoista vuotta sitten, ja aihe polttelee edelleen ministeriöiden valmistautuessa seuraavalla vaalikaudelle.


Viimeisillään raskaana oleva prinsessa Madeleine saapui Ruotsiin synnytystä varten – ”He maksavat synnytyskulut omista varoistaan” iltasanomat 16:06 16.02

Prinsessa Madeleinen on kerrottu maksavan itse synnytyksessä annettava hoito.


Puolan pääministeri: Saksa on Naton vapaamatkustaja iltalehti 14:58 15.02

Puolan oikeistolainen pääministeri vihjailee Saksan maksavan liian vähän yhteispuolustuksesta. Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki vihjaili Berliinin vierailunsa aattona Saksan olevan Naton "vapaamatkustaja", joka maksaa liian vähän kollektiivisesta puolustuksesta. Morawiecki ei maininnut suoraan Saksaa, mutta arvosteli alle kaksi prosenttia bruttokansantuotteestaan puolustusmenoihin käyttäviä maita. Morawieckin kommenteista kertoi uutistoimisto AFP.


Krista Pärmäkoski saa mitalistaan muhkean korvauksen iltalehti 04:01 11.02

Olympiapronssista urheilija saa mitalibonusta Hiihtoliitolta, suksitalliltaan ja henkilökohtaisilta sponsoreiltaan. Krista Pärmäkoski saa lauantain olympiapronssimitalistaan muhkean korvauksen. Urheilijalle mitalibonusta maksavat muun muassa Hiihtoliitto, suksitalli Madshus ja henkilökohtaiset sponsorit. Hiihtoliiton korvaus on useita tuhansia euroja, muttei yli 10 000 euroa.


Räppäri Drake ilmestyi supermarketiin ja ällistytti maksamalla kaikkien ostokset: 43 000 euron lasku iltalehti 19:50 09.02

Draken Miamissa järjestämässä tempauksessa ei ilmeisesti ollutkaan kyse vain hyväntekeväisyydestä, vaan musiikkivideon kuvauksista. Kanadalaistähti Drake yllätti tällä viikolla perinpohjaisesti kokonaisen supermarketillisen ihmisiä. Huippusuosittu räppäri ja laulaja teki ostoksia Miamissa Sabor Tropical -nimisessä myymälässä tiistaina. Jostain syystä miehen ostosreissu kääntyi anteliaaksi hyväntekeväisyystempaukseksi, kun hän kulki ympäriinsä megafonin kanssa ja kuulutti maksavansa kaikkien paikalla olevien ostokset.


Seura: Veikkaus sijoittaa eniten rahapeliautomaatteja köyhimpien asunalueille iltalehti 08:30 09.02

Lehden mukaan vähäosaisimmat maksavat käytännössä suurimman laskun Veikkauksen asiakastoiminnasta. Valtion rahapelimonopoliyhtiö Veikkauksen peliautomaatit keskittyvät alueille, joissa tulotaso ja koulutusaste ovat matalia, mutta työttömyysaste korkea, Seuran selvityksen mukaan varakkaimmilla alueilla peliautomaatteja on olemattoman vähän. Lehti on hankkinut julkisuuslain nojalla Veikkaukselta aineiston, jossa peliautomaattien sijoittelu käy ilmi postinumeroalueittain. THL:n, Helsingin yliopiston ja Peliklinikan tutkijat ovat tutustuneet aineistoon lehden pyynnöstä.


Kuinka paljon maksat veroja tänä vuonna? Katso asuinkuntasi tilanne iltalehti 13:21 23.01

Kauniaislaiset maksavat tänä vuonna erilaisia veroja yli 4 500 euroa vähemmän kuin jämijärveläiset. Katso interaktiivinen verokartta jutun lopusta. Veronmaksajien keskusliiton tuoreen selvityksen mukaan Manner-Suomessa vähiten veroja maksavat Kauniaisissa asuvat ihmiset, kun lasketaan keskimääräisesti ansaitsevan kotitalouden kunnallis- ja kirkollisveron, valtionveron, yleisradioveron sekä sosiaalivakuutusmaksut. Kauniaisten kunnallisveroprosentti on tänä vuonna 17. Lukema on Manner-Suomen pienin - tosin kolmessa Ahvenanmaan kunnassa kunnallisveroprosentti on vain 16,5.


Suomi rakentaa neljä historiallisen suurta sotalaivaa - 1,2 miljardin hintalappu: ”Itämeren tilanne on selkeästi erinäköinen kuin ennen” iltalehti 14:46 18.01

Vanhaa kalustoa poistuu käytöstä ja Itämeren tilanne on muuttunut, jättihankkeen tarpeellisuutta perustellaan. Suomi rakentaa neljä historiallisen suurta sotalaivaa. Neljän, jopa 1,2 miljardia euroa maksavan yli satametrisen sota-aluksen rakentaminen toteutetaan -hankkeessa. Kyseessä on merivoimien hanke. Sen tehtävä on korvata merivoimien seitsemän poistuvaa alusta. Poistuvien alusten tilalle hankitaan neljä modernia korvettia.


Uutiset