Prinssi Henrik ja kuningatar Margareeta olivat naimisissa yli 50 vuotta – ilkeistä huhuista huolimatta liitto kesti iltasanomat 08:32 14.02

Vaikka kuninkaallisen parin avioliiton tilasta liikkui spekulaatioita viime vuosina, prinssi Henrik halusi viettää viimeiset hetkensä Fredensborgin linnassa puolisonsa ja parin lasten ympäröimänä.


Tanskan prinssi Henrik oli temperamenttinen kosmopoliitti iltalehti 07:06 14.02

Tanskan edesmennyt prinssi Henrik ei halunnut olla vaimonsa varjossa. Myöhään tiistai-iltana kuollut Tanskan prinssi Henrik ei ollut mikään tusinaprinssi. Harvaa kuninkaallista nimittäin kutsutaan maailman äksyimmäksi kuninkaalliseksi. Ja äksyhän Henrik oli. Henrikiä riepoi, miten häntä ei kohdella tasa-arvoisesti puolisonsa, Tanskan kuningatar Margareetan kanssa.


Prinssi Henrik oli temperamenttinen kosmopoliitti iltalehti 06:50 14.02

Tanskan edesmennyt prinssi Henrik ei halunnut olla vaimonsa varjossa. Myöhään tiistai-iltana kuollut Tanskan prinssi Henrik ei ollut mikään tusinaprinssi. Harvaa kuninkaallista nimittäin kutsutaan maailman äksyimmäksi kuninkaalliseksi. Ja äksyhän Henrik oli. Henrikiä riepoi, miten häntä ei kohdella tasa-arvoisesti puolisonsa, Tanskan kuningatar Margareetan kanssa.


Tanskan prinssi Henrik on kuollut iltalehti 06:45 14.02

Tanskan prinssi Henrik on kuollut. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto AFP. Henrik oli kuningatar Margareetan puoliso. Hänet kotiutettiin eilen sairaalasta Fredensborgin linnaan. Hovin mukaan Henrik halusi viettää viimeiset hetket kotonaan.


Prinssi Henrik oli hurmuri ja suorasuu, joka ei pelännyt kritisoida edes omaa lähipiiriään iltasanomat 06:20 14.02

Tanskan prinssi Henrik tunnettiin värikkäänä persoonana. Rooli pelkkänä prinssipuolisona ei miellyttänyt kuningatar Margareetan aviomiestä.


Tanskan prinssi Henrik on kuollut iltasanomat 05:52 14.02

Tanskan kuningattaren Margareeta II:n puoliso prinssi Henrik on kuollut, kertoo Tanskan kuningashuone verkkosivuillaan.


Kuningatar Margareeta peruu lisää edustustehtäviä – vieraili prinssi Henrikin luona sairaalassa iltasanomat 13:32 13.02

Tanskan kuningatar Margareeta peruu lisää edustustehtäviään puolisonsa prinssi Henrikin terveydentilan vuoksi.


Prinssi Henrikin siskokin matkusti Tanskaan - veli odottaa uutisia iltalehti 12:38 11.02

Tanskan hovi ilmoitti perjantaina, että prinssi Henrikin tila on heikentynyt huomattavasti. Tämän jälkeen perheenjäsenet ovat vierailleet sairaalassa ahkerasti. Tanskan prinssi Henrik on hoidettavana kööpenhaminalaisessa sairaalassa. Perjantaina hovi tiedotti, että prinssin tila on heikentynyt huomattavasti. Kruununprinssi Frederik keskeytti tämän vuoksi olympiavierailunsa Etelä-Koreassa ja palasi välittömästi Tanskaan. Perjantain ja lauantain aikana sairaalassa ovat vierailleet kuningatar Margareetan lisäksi kruununprinssi Frederik, kruununprinsessa Mary sekä parin lapset samoin kuin prinssi Joachim lapsineen. Tanskalaislehti BT:n mukaan myös prinssi Henrikin sisko, katolisessa Notre Dame de Calvairen luostarissa Tolousessa nunnana toimiva Catherine de Monpezat on matkustanut Tanskaan. Tämän vahvisti lehdelle prinssi Henrikin pikkuveli Étienne de Monpezat.


Etelä-Koreasta kiireellisesti palannut kruununprinssi Frederik kävi heti yöllä tapaamassa prinssi Henrikiä sairaalassa iltalehti 09:56 10.02

Tanskan hovi tiedotti eilen, että prinssi Henrikin tila on heikentynyt suuresti. Perhe on käynyt tapaamassa prinssiä sairaalassa. Tanskan hovi tiedotti eilen prinssi Henrikin voinnin huonontuneen suuresti. Samalla hovi kertoi, että Etelä-Koreaan olympialaisiin matkustanut kruununprinssi Frederik keskeyttää välittömästi vierailunsa ja palaa Tanskaan. Kruununprinssi Frederik laskeutui myöhään eilen illalla Kööpenhaminaan ja vieraili pian sen jälkeen sairaalassa isänsä luona. Frederikin kanssa sairaalassa vierailivat kuningatar Margareeta ja kruununprinsessa Mary. Hovi vahvisti vierailun tanskalaislehti BT:lle,


Tanskan prinssi Henrikin tila heikkenee - Kuningatar Margareeta ja prinssi Joachim kiiruhtivat sairaalaan iltalehti 18:19 09.02

Tanskan prinssi Henrikin kerrotaan sairastavan keuhkokuumetta. 83-vuotias prinssi Henrik joutui sairaalaan kun hänen keuhkoistaan löydettiin kasvain. Hovin mukaan kasvain oli hyvälaatuinen. Nyt tanskalaisviestimet tietävät kertoa, että Henrik kärsii myös keuhkokuumeesta. Hovi ei ole toistaiseksi vahvistanut tätä. Tanskan hovi tiedotti aiemmin tänään prinssin tilan huonontuneen suuresti. Tilanteen vakavuudesta kertoo se, että kruununprinssi Frederik keskeytti vierailunsa Etelä-Korean olympialaisiin ja palasi takaisin Tanskaan.


Prinssi Henrikin keuhkoista löytyi kasvain iltalehti 12:41 02.02

Tanskan kuningatar Margareetan prinssipuolisolla Henrik on ollut useamman päivän sairaalahoidossa. Prinssipuoliso Henrik vietiin sairaalaan viime sunnuntaina sitten, kun hän oli palannut Egyptistä. Hovi ei tuolloin kertonut syytä sairaalahoidolle. Nyt Tanskan hovi kertoo, että Henrikin keuhkoista on löytynyt kasvain.


Tanskan prinssi Henrik joutui sairaalahoitoon - hovi ei kerro syytä iltalehti 23:45 28.01

Tanskan kuningattaren Margareeta II:n puoliso, prinssi Henrik on joutunut sairaalahoitoon. Tanskan hovi kertoo, että 83-vuotias prinssi toimitettiin sairaalahoitoon sunnuntaina. Hovi ei kertonut tarkemmin, minkä vuoksi prinssi tarvitsee sairaalahoitoa.


Uutiset